Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ratamo

Sivuja: [1]
1
Koodia: [Valitse]
ntfsfix -d /dev/sda1... ja ehkä liittäminen onnistuu.

Oli mukava tietää tästäkin ominaisuudesta. Mutta ei.. Tuo komento ei auta, levy ei mounttaudu.

2
Moi!

Minulla on eräässä tietokoneessa kaksi kiintolevyä, 250 GT ja 200 GT. Pienemmällä levyllä on (oli) muinainen windows xp-asennus. Sain kuitenkin hiljattain virheilmoituksen hal.dll -tiedoston puuttumisesta käynnistyksen yhteydessä, eikä xp nyt toimi.

Suunnittelen nyt koneen formatointia ja W7:n asentamista. Tärkeät tiedostot vaan täytyisi saada jemmaan ensin. Olen käynnistänyt koneen USB-tikulle asennetulla Lubuntulla ja päässyt hyvin käsiksi tuohon 250 GT:n levyn sisältöön ottaakseni sen talteen. Kuitenkin kun yritän avata 200 GT:n levyä, saan virheilmoituksen, jossa kerrotaan kyseessä olevan joko NTFS-virheen, rautaongelman tai RAID-virheen. Tällä levyllä siis käyttöjärjestelmänkin asennus oli.

Olen googlannut virheilmoituksella ja löytänyt ohjeen käyttää Linuxin ntfsprogs-paketin työkalua levyn korjaamiseen. Ntfsprogs on ymmärtääkseni nykyään ntfs-3g -niminen paketti. Ajoin tuosta paketista löytyvän ntfsfix komennon tuolle toimimattomalle levylle, ja vaikka sain ilmoituksen siitä että korjaus toimi, ei mounttaus kuitenkaan onnistu vieläkään, error on sama. Suoritin uudelleenkäynnistyksen välillä.

Pari asiaa, joita mietin:

Onko mielestänne merkitystä sillä, että ajan linuxia, jolla yritän tilanteen korjata, USB-tikulta? Olisiko tilanne toinen, jos asentaisin sen vaikka tuolle 250 GT:n asemalle ja yrittäisin sieltä korjata/mountata pienempää levyä?

Onko merkitystä sillä, että olen yrittänyt mounttaamista graafisella käyttöliittymällä? Onko olemassa muita työkaluja, komentoja tai parametrejä, jolla saisin homman toimimaan tällaisena?

Löysin lisäohjeita, että Hiren's boot cd -työkalulla on mahdollista tehdä silläkin NTFS-tietojärjestelmän korjauksia. Työkalu on minulle kuitenkin tuntematon. Osaisitteko antaa minulle käypäisiä ohjeita tähän työhön sillä tai neuvoa, mistä niitä löytyisi (googlaaminen ei ollut kovin menestyksekästä).

Microsoftilta löytyy ilmeisesti myös työkaluja tähän tarkoitukseen, olisiko teillä mahdollisesti kokemusta niiden toimivuudesta ja hyvyydestä tähän työhön?

Kuinka todennäköisenä pidätte sitä, että levy on fyysisesti rikki? Jos saan tämän solmun aukeamaan, kannattaakohan sitä enää käyttää koneessa, vai onko odotettavissa toinen samanlainen episodi?

Kiitos ajastanne!

3
Älä käytä Unityä vaan käytä perinteistä työpöytää niin ei tarvitse ihmetellä kertomiesi juttujen kanssa.
Tämähän auttoi, kiitos. Tuntuu muutenkin intuitiivisemmalta tämä vanhempi liittymä.

Käynnistysääntä en saanut vaihtumaan, vaikka tein ohjeiden mukaan. Oh well...

4
Moro!

Olisikohan sitä pitänyt pitäytyä vaan versiossa 10.04 jos sitä kerran meille nevareille suositellaan...

Kuitenkin. Muutamassa ohjelmassa on ikkunan pienentämisen sijaan mahdollisuus minimize to tray. Kun teen niin tässä uuden ubuntun käyttöliittymässä, ohjelman ikkuna katoaa ja kuvake häviää tuolta vasemmasta palkista. Mitenköhän ohjelmaikkunan saisi takaisin näkyviin? Esimerkiksi Pidgin ja xchat ja spotify tekevät näin. Alt-tab -listassa ohjelmaa ei näy, mutta päällä ne kuitenkin ovat jossain taustalla. Ohjelman uudelleenkäynnistäminen ei auta, joko aukeaa toinen instanssi tai ei tapahdu mitään.

Lisäksi pohdin, mistä mahtaa päästä vaihtamaan Ubuntun käynnistysäänen. Siis uuden äänen sen rumpusoolon tilalle, joka kajahtaa aina loggautumisen jälkeen ilmoille. Googlaamani ohjeet ovat vanhemmille versioille, ja tässä uusimmassa ei tunnu homma toimivan samalla tavoin.

Muutenkin ovat aika epäkäytännölliset tuo sivupalkin koko, sijoittelu ja se miten käynnistimet ovat samassa listassa kuin käynnissä olevat ohjelmat. Ehkä siihen tottuu.

Muutoin hyvää juhannusta vaan...

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun lukitseminen osittain
« : 29.12.10 - klo:01.51 »
Rytmilaatikon biletila on, toden totta, vähän köykäinen. Sen saa kytkettyä pois kahdella klikkauksella.

Tutustun Pessulukseen. Katsotaan, saako tämä nyyppä mitään aikaiseksi sitä käyttäen.

6
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun lukitseminen osittain
« : 26.12.10 - klo:15.31 »
Moro!

Ubuntu tuntuu olevan monipuolinen käyttöjärjestelmä. Olen pohtinut ja etsiskellyt, löytyykö ominaisuutta tai työkalua, jolla työpöytä olisi mahdollista lukita osittain. Siten siis, että yhden ohjelman voisi jättää "pinnalle" käytettäväksi, mutta koneen muuhun sisältöön ei pääsisi käsiksi ilman salasanaa.

Käytännössä etsin tapaa saada bileitä varten musiikkisoitin koneelle näkösälle siten, että sitä voi räpeltää joka ikinen, mutta koneen muuhun sisältöön ei pääsisi käsiksi kuin salasanan tunteva käyttäjä. Ohjelmia ei voisi käynnistää, asetuksia ei muokata, kansioita ei voisi selata eikä oikein mitään muuta tehdä.

Kiitos yhteisölle!

7
Jeh, kiitos kovasti, arkkudvorak lähti näillä pelaamaan. Lainausmerkit oli näköjään moka, muistelin että phbb:ssä ne tarvitaan, mutta olin muuten vaan kujalla...

Hmjaa, pahus. Kyllä se minullakin rikkoo tuon vasemman nuolinäppäimen. Ongelmallista. Pitäisköhän sitä vaan sitten opetella qwerty-kymmensormijärjestelmä...

Vielä kun saisi läppärin kajarit pelaamaan. Vaan tuntuu tässä Asuksessa olevan se featurena, ettei nuxin kanssa toimi kaijuttimet.

8
Todennäköisesti löydät jostain netin uumenista sopivan ArkkuDvorak-näppäinyhdistelmälle toteutetun xmodmap-conffi tiedoston. Kun kyseisen tiedoston ajaa päätteessä, muuttuu näppäimistösi halutun malliseksi kaikissa ohjelmissa
Kiitos vastauksesta. Onko tämä sellainen? Millaisia komentoja ihan rautalangasta täytyy suorittaa, että tuon saa pelaamaan?

9
http://www.cs.helsinki.fi/u/kkuloves/downloads.shtml#About_Dvorak

tota mä käytän
Moro!

Kysymys vielä ArkkuDvorakista. Asensin juuri ensimmäisen nuxini, uusimman Ubuntun. Olen tottunut käyttämään ArkkuDvorakia, joten se olisi välttämätöntä saada tähänkin käyttöjärjestelmään. Olen tosiaaan aivan nevari Linuxin kanssa, joten minun täytyy kysyä, miten loppujen lopuksi asennan Dvorakin.

Tarvitseeko minun asentaa ensin tuo xmodmap-ohjelma, vai mitä? Täytyykö sitä käyttää terminaalista? Miten?

Ja jos saan kysyä vielä tällaista siivellä, kai tämän yleiseen käyttöön voisi laskea: Asensin Ubuntun läppärille, ja mikään ohjelma ei saa aikaiseksi ääntä kaijuttimista. Mute ei ole päällä (ainakaan se mute jonka löysin), äänenvoimakkuutta on ja äänikortti ymmärrykseni mukaan on asennettu.

Lauta varoittelee, että tämä on yli 120 päivää vanha aihe, toivottavasti tämä pumppautuu näkösälle nyt kun postaan vastauksen...

Sivuja: [1]