Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - antero_vipunen

Sivuja: [1]
1
Omituinen oire. Toimiiko siinä ubuntussa flashit, esim juutuupi tai areena ?

T:Jallu59

Kyllä, sekä YouTube että Yle Areena näyttäisivät toimivan.

http://suomi-debian.org/viewtopic.php?f=12&t=374&sid=e0b9075a0de77dabe75f7a1654ac5d4c

tuolla ois jotain mikä vois auttaakin, mahtas löytyä samat ohjeet tältäkin foorumilta mutten jaksa nyt etsiä

Okei, kiitos! Yritän selvitellä tuota kautta jos ongelma ratkeaisi. Palailen asiaan, jos en onnistu (tai vaikka jos onnistunkin :) ).

2
Talossa on 50 luvun alkuperäiset kuparit ja liittymä on Saunalahden (eli Elisan) hinnat-alkaen malli.
Liittymä kyllä riittää minulle muuten, koska en juurikaan mitään mediaa kotona katsele, mutta tämä sähköpostin ja facebookin toimimattomuus tässä Ubuntussa on kyllä ongelma.

3
Jokin dslreports.com/linequality tyyppinen sivu voisi paljastaa jotain?

Sieltä tuli tälläinen tulos: http://www.dslreports.com/pingtest/6a65757749b5/3132367?r=506

Tuon mukaan low bandwith stream Loss oli 58%, Medium ja High jäi tekemättä ja first hop ping loss oli 100%.
Win7 läppärillä tehty testi antoi käytännössä identtisen tuloksen (latenssit olivat muutaman millisekunnin eroisia), mutta siinä niin gmail kuin Facebook toimivat.

4
Kyllä se periaatteessa voi auttaa. Toki siis silloin verkkoajurissa on jokin jatkuva vika, mutta se voi ehkä ilmetä paremmin tuollaisilla "online" sivustoilla. Vai onko nuo esimerkit tosiaan varmasti ainoat ongelma sivustot?

Ainoat, mihin toistaiseksi olen törmännyt.
Kovin paljon en ole nettiä tässä käyttänyt, koska nimenomaan tuo gmailin toimimattomuus on aikamoinen ongelma.

Olisiko jotain sivuja, missä toimivuutta voisi testata ja siten mahdollisesti rajata ongelmaa?

5
Itsellä oli joskus Zotac merkkinen kone ja siinä muistaakseni auttoi bios päivitys aika paljo vastaaviin ongelmiin. Tosin ei ollut tuo malli.

Voiko BIOS päivitys vaikuttaa vain tiettyjen nettiosoitteiden toimivuuteen? Netti itsessään toimii koneessa kyllä, kirjoitan tätäkin kyseiseltä koneelta.

6
Toimiiko jokin muu linux-jakelu (esim. Debian) paremmin?

En ole kokeillut, kuin mainittuja Ubuntun 12.04 jakeluita ja Mint 15:sta (myös Mint 16 Live session kävi koneella ja ongelma vaikutti samalta, joten en asentanut).

7
Hei!

Facebook ja Googlen palvelut (haku, gmail, calendar, drive) toimivat erittäin huonosti, jos ollenkaan. Sisäänkirjautumisen jälkeen selaimet (Firefox, Chromium) jäävät lataamaan ja/tai odottamaan vastausta palvelimilta, kunnes lopettavat. Välimuistin tyhjentäminen yms. autaa ajoittain hetkeksi, mutta jos kone on vaikka yön yli auki, ongelma on aina palannut.

Nettiyhteydestä tai palveluista ongelma ei ole kiinni, sillä niin Google kuin Facebook toimivat hyvin saman nettiyhteyden takana käytettävissä Win7 läppäreissä, Android tableteissa, puhelimissa jne. jne. Ainoastaan tämä Linux-kone ei suostu toimimaan em. sivuilla.

Olen kokeillut 12.04:n 32 ja 64 bittistä versioita, sekä Mint 15:sta ja sama ongelma on kaikissa.

Rautana toimii zbox ID41.

Onko tämä tuttu ongelma ja mitä voisin tehdä korjatakseni sen?

8
Okei, homma selvisi... aikani ihmeteltyäni, uudelleen asensin tässä kaikki ALSAan liityvät paketit, siirsin System Settings/Multimedia/Audio Outputista PulseAudion viimeiseksi listalle. Ei mitään. No katoin vielä KMixiä tarkemmin, ja Settings/Configure KMixin takaa löytyi valikko, josta löytyi runsaasti lisää tabeja, mitä pistää mixeriin. Mukaanlukien kolme, joissa luki IEC958. Ne eivät olleet mutella, mutta niissä oli kyllä äänitaso nollassa. Nämä kun nakkasi ylös, niin johan alkoi pelittämään.

Erittäin mystistä kyllä, että miten ne nollille ovat itsekseen menneet... no, pääasia, että selvisi :)


9
Kokeileppa vaihtaa vlc:n tai kaffeinen ääniajuria oss:ksi. Nvidian näyttöasetuksien kanssa en usko että tällä on mitään tekemistä. Kokeiles vaihtaa siihen pulseaudion kohdalle oss tai alsa ja kokeile toimiiko sitten. Jos pulseaduio on sekaisin ohjeet sen toimintaan saattamisesta ovat tuolla(englanniksi):
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=789578

Kokeilin noita muita ääniajureita, ei pihahda. Tämän jälkeen luin tuon linkin läpi ja menettelin ohjeiden mukaan. Ei muuta muutosta entiseen, paitsi, että VLC ei enää herjaa, mutta ei kyllä pihahdakkaan muulla kuin s/pdif äänilähteillä.

Tai no, sen verran tapahtui jotain muutakin, että  System Settings/Multimedia/Audio Output "Advanced" listaan ilmeistyi joku Nuotti-ikoni, joka hiirtä päällä kelluttamalla kertoo, että kokeilee ensimmäistä toimivaa laitetta, mutta kun painaa "test" niin mikään listan laitteista ei kyllä pelitä (tai ainakan pidä ääntä).

Mikäs tässä nyt olisi seuraavaksi avuksi? :-\

10
Moro kaikille!

Eli sen verran ensin itsestäni, että olen suht tuore ja taitamaton kubuntun käyttäjä. Tietokoneiden kanssa olen kyllä pelaillut vaikka kuinka kauan, mutta linux maailmassa en ole harjoitellut kuin hetken, joten aika monet ns. "perus" komennot yms. millä komentoriviä voi käskyttää ovat meikäläiselle vieraita. Mutta joo, tämä apina oppii koko ajan...

Rautana toimii vanha:
Athlon64 3200+
1,5G rammia
NVIDIA 6600 GT
emona Asuksen K8N jossa nForce3 piirisarja
integroidulla RealTek ALC850 piirillä (jossa myös s/pdif)

Ja siis, edellisessä 8.04 kubuntussa s/pdif ei pelittänyt lainkaan. En sitä sen suuremin ihmetellyt, mutta huomasinpahan vain todeksi. 9.04 päivityksen jälkeen (skippasin 8.10 kokonaan välistä ja tämä 9.04 oli puhdas päivitys uudelle kovolle, jota suositeltiin KDE:n edetessä nelos versioon) kaikki toimi! Myös s/pdif. Ja vieläpä ihan suoraan paketista.

No niin, koko kesä on mennyt kivasti tuon äänipuolen suhteen, mutta toissapäivänä huomasinkin, että analoginen äänilähtö ei pelitä lainkaan. Ei VLC:ssä, Amarokissa, Kaffeinessa tai Dragon Playerissä. Niin, ei myöskään ihan pelkässä desktopissa (ei kuulu pimpelipompeli ääniä kun konetta käynnistää/sammuttaa)
Tämä tapahtui mahdollisesti joko...

a) jonkun bugipäivityken yhteydessä, joka oli muistaakseni siinä kulmilla
b) vaihtaessani VLC:ssä "audio device" tabista "Stereo":n ja tuon "s/pdif":n välillä
c) vaihtaessani NVIDIA X Server Settingsissä twin view tilaa telkkarin ja videotykin välillä**

Tosin olen koko kesän vaihtanut äänilähtöä ja twinview tilaa ilman mitään ongelmia, joten ihmettelen miten se nyt yhtäkkiä ei toimi. Paitsi tietysti, jos tuo päivitys rikkoi jotakin (joku "bug fix" se oli).

Mutta siis VLC:stä saan tälläisen virheilmoituksen, kun yritän pakottaa analogisia lähtöjä toimimaan

Koodia: [Valitse]
Audio output failed:
VLC could not open the ALSA device "default" (No such file or directory).

Muut playerit eivät herjaa ollenkaan, mutta eivät myöskään pelitä.
Systems Settings:in Multimedia valikosta löytyy Audio Output:in alta NVidia CK8S with ALC850 (NVidia CK8S) ja sen alta PulseAudio. Nämä ovat ilmeisesti ihan perusasetukset, koska en ole niitten kanssa yhtään kikkaillut.

Joka tapauksessa, miten tässä pitäisi edetä? Aivan kulman takanaha on tuo 9.10 päivitys, mutta en sitä mielelläni asentaisi vajaavaisesti toimivaan systeemiin.
Kiitokset teille joka tapauksessa jo etukäteen avusta :)

-antero

Sivuja: [1]