Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lege

Sivuja: [1] 2 3
1
Millä nimellä se löytyy Synapticista? Siellä oli "cl-sgl-oracle". Muuta oracleen viittaavaa en löytänyt. Ja pitääkö entinen poistaa? En kyllä tiedä, mikä java nyt on.  

Oraclen Javaa ei enää saa oletuksena Synapticin kautta, ainoastaan kolmannen osapuolen tarjoamana.

Javan version näet komennolla:

Koodia: [Valitse]
java -version
Oraclen Javan voit asentaa käyttäen ppa:ta:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-java7-installer

http://www.unixmen.com/howto-install-oracle-java-7-jdk-jre-in-ubuntu-12-10-quantal-quetzal-ppa/

Millä sivulla muuten tuo violettinen ruutu ilmenee? Kuulostaa lähinnä Chromen/Chromiumin kaatumiselta(?), kokeile ensiksi vaikka asentaa Firefox ja seurata kaatuuko se. Tuota Javan asennusta kun ei oikein kenellekään voi suositella, oli käyttöjärjestelmä mikä tahansa. (Ellei sitten ole aivan pakko sitä käyttää, esim Sampo pankki viivakoodinlukijan kanssa)

2
Testailin tänään lisää, joka kerta joutuu tekemään 'dpkg-reconfigure xserver-xorg', jotta pääsee buuttimaan käyttikseen

3
Puhtaan 12.10 asennuksen jälkeen on tullut paljon otsikossa mainittua ongelmaa. Välillä tuntuu, että kun ottaa boottiparametreistä pois quietin ja splashin tai konfiguroi X:n uudestaan niin heti seuraavalla käynnistyksellä buuttaa normaalisti. Sitten kun ollaan työpöydällä niin tulee "Sorry, Ubuntu has experienced an internal error" ja syynä milloin mikäkin, esim /usr/bin/Xorg, xserver-xorg-core, välillä evolution jostain kumman syystä, ja välilä taas gnome-settings-daemon. Mistä nämä kaatuilut vois johtua?

Tuo buuttiminen low graphic modeen viittaisi että häiriö on intelin integroidussa näytönohjaimessa, mutta mitä 12.04:n ja 12.10:n välillä on sitten niin kriittistä tapahtunut? Kuitenkin sama näyttis toimii muissa distroissa ja uudemmilla kerneleillä mielestäni normaalisti.

Prosessori: Intel  i3-2120
Emolevy: Gigabyte Z77M-D3H

Muutamia logeja:

Koodia: [Valitse]
  *-display               
       description: VGA compatible controller
       product: 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 09
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:43 memory:f7800000-f7bfffff memory:e0000000-efffffff ioport:f000(size=64)


dmesg: http://pastebin.com/HifhhrV3
Xorg.log: http://pastebin.com/e3nd8QV5
Apport.log: http://pastebin.com/Ch7mk5cz

4
Laitealue / Vs: kysymys WLAN USB tikuista
« : 07.06.12 - klo:23.00 »
Itselläni oli noiden Netwjorkkien kanssa semmoista ongelmaa, että melko usein pätki Mint12:ssa yhteyttä, Windowsissa toimi normaalisti.

5
Laitealue / Vs: HPn 'hidas' wlan
« : 26.02.12 - klo:22.20 »
Olitko jo yrittänyt langallisena miten yhteys silloin toimii?

Tukiasemasta kun vaihtaa verkon tyypin N:stä pois, niin saattaisi toimia jonkinnäköisenä purkkaratkaisuna:

Lainaus
Laptop ASUS z53sv, with wi-fi module iwl4965, Ubuntu 11.10 (worked fine ultil ubuntu 11.04)

Wifi very slow with router at 802.11B/N. When disabled 802.11B/N and force only 802.11B, wireless came back to normal.

Kyseisellä henkilöllä on sama moduuli kuin itselläsi.

Täällä lisää asiasta mikäli englanti taittuu

Edit: IPv6:n disablointi saattaa myös auttaa. (Siitä oli jo ensimmäisessä linkissäni, kohdassa "Third method".) Itselläni ei ole nyt Ubuntua niin en pääse katsomaan, että onko tosiaan Oneiricissa/Nattyssa täpätty IPv6 oletuksena päälle.

6
Laitealue / Vs: HPn 'hidas' wlan
« : 25.02.12 - klo:23.35 »
Liitä tänne komennon tulostus:
Koodia: [Valitse]
lspci -nnk | grep -iA2 net
Tuosta CRDA maa-asetuksesta ei ole mitään hajua, miksi se haluaa Britteihin heittää. Joillakin se on vaihtunut päivitysten myötä, ja jotkut ovat näemmä vaihtaneet sen itse komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo iw reg set FI
Joku langattomia verkkoja paremmin tunteva osaisi vissiin selittää paremmin mistä tuo johtuu. Bugiraporttejakin tuosta on tehty, mutta en usko että samat bugit olisivat edelleen voimassa.



7
Laitealue / Vs: HPn 'hidas' wlan
« : 25.02.12 - klo:21.23 »
Toimiiko kaapelin kautta normaalisti?

http://www.unixmen.com/resolve-slow-connexion-when-using-wifi-in-ubuntu-1104-natty-narwhal/ Tuosta voisi olla apua :)

Edit: Näemmä tuolla Tx excessive retries:llä on vaikutusta hitauteen:

"Tx excessive retries
              Number of packets that the hardware failed to deliver. Most  MAC
              protocols  will retry the packet a number of times before giving
              up."

8
Olet samaa mieltä kanssani siitä, että 4vuoden käyttöikä halpis-mini-läppäri Acer-koneelleni oli aivan kunnollinen. Kuitenkin sinun täytyy heti perään vihjata, että  koneeni olisi sitten ollut joku poikkeuksellisen hyvälaatuinen? Vihjailusi on tahallisen pahantahtoinen, ellet esitä samalla laajoja vikautuvuustilastoja eri merkkisille ja mallisille tietokoneille. Onko sinulla jotain erityistä Aceria vastaan? Saatko kenties palkkaa kilpailevien mallien edustajilta?


En usko, että Ganymede'ellä (vai Ganymedeksellä, miten tuo taipuu? :D) on mitään sen kummempaa Aceria vastaan, mutta voin itsekin todeta näin kannettavia huoltaneena, että ei se Acerin laatu kuluttajakannettavissa mitään järin hyvää ole ollut. Jostainhan se halpa hinta on revittävä. Lämpöongelmat/näytön saranaongelmat ovat yleisimpiä Acerin kuluttajamallien ongelmia. Tosin Acereita myydäänkin varmaan enemmän suhteutettuna muihin, juurikin halvan hinnan takia.

Toisaalta takuuta voisi pitää luotettavuuden mittarina myös, sillä mitä korkeampi takuu, sitä enemmän valmistajakin luottaa tuotteeseen.

http://www.engadget.com/2009/11/17/laptop-reliability-survey-asus-and-toshiba-win-hp-fails/


Itse olen eläkeläinen, joka ostaa ja maksaa koneensa itse, siksi valitsen yleensä halvimpia malleja ja seuraan tarkasti tarjouksia. Useimmat koneistani ovat ja ovat olleet juuri niitä suuresti halveksimiasi "markettikoneita", Kuen uusinkin, ajattele mikä hirvitys: Anttila- Marketin ALE-kone!

Ei markettikoneissa mitään vikaa ole, kuluttajakäyttöön ne on tarkoitettukin, mutta kuluttajakannettavissakin on eroja. Yrityskannettavissa (riippuu toki mallista/valmistajasta) on tehty sillä tavalla, että se rauta on samaa, mutta myydään paremmalla takuulla.

Olisiko minun pitänyt maksaa läppäristäni moninkerroin ja saada "laatua"? Saada kone, mikä 4 vuoden sijasta olisi kestänyt 12 vuotta? Minusta sellainen ylimitoitettu käyttöikä ei ole välttämättä lainkaan etu. Ostaessani tuon Acerin en kaivannut HDMI-liitäntää, nyt kun ostin uuden koneen sain myös sen. Ostoessani miniläppärini en kaivannut USB 3:sta, nyt sain sen.

Itse olen oppinut arvostamaan näitä "halpoja markettikoneita", koska nämä Acerit ovat kestäneet yllättävän hyvin kovaa ja tiheää kokopäiväistä käyttöäni. Yli hintansa veroisesti. Ja kun ns. laatumerkit eivät ole kestäneet sen enempää. Siksi olen jo kymmenen vuoden aikana ostanut useampia Acereita itselleni (5kpl) vaimolleni ja pojalleni. Käyttökokemukseni ovat olleet positiivisia. Ihme vikoja ei juurikaan ole ollut (enemmänkin XP-, Vista- ja Ubuntu-ongelmia). Ei kummallisia laitevikoja, paitsi tällainen "kuoleminen" kohtuullisen käyttöiän jälkeen.

Kannettavat/Pakettikoneet, kestävät _yleisesti_ sen 3-5v. Ei mikään hinta kerro laitteen elinikää. Mutta, kuten sanoin, kuluttajakannettavissakin on eroja. Erilaiset jäähdytysratkaisutkin vaikuttavat aika paljon laitteen käyttöikään.

AMD:n mobiiliprosessoritkin taitavat tuottaa enemmän lämpöä verrattuna Inteliin.

9
Samanlaista teki eräässä HP:n läppärissä ettei antanut yhdistää langattomaan, ennenkun antoi default-keyringille salasanan. Muistaakseni ratkaisin sen niin, että poistin /homesta .gnome-keyringiin viittaavan kansion/tiedoston ja kirjauduin takaisin sisään. Mitä jos disabloi koko kde-walletin? Tai onko KDE:lla olemassa vastaavanlaista kansiota /homessa, kuin Gnomella?


10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun kernelin versiointi
« : 25.02.12 - klo:13.49 »
radeon.audio=1 käynnistysoptio saattaa auttaa ääniongelmaan, mutta ppa-varasto saattaa olla parempi ratkaisu. Nuo äänet ovat aiheuttaneet muita ongelmia.

radeon.audio=1 -vipu toimii joillakin korteilla, ei esimerkiksi HD5xxx -sarjalaisilla. (Evergreen)
X.Orgin Wikistä: (linkki löytyy ylempää)
Lainaus
Evergreen support required kernel 3.3 or newer.

Tietenkin tuon em. ongelman saa ratkastua suljetuilla ajureilla, mutta mitä olen niitä koitellut 11.8 -versiosta saakka, niin suljetut on muulla tavalla sitten kuraa. Itselläni ilmenee Oneiricissa suljetuilla ajureilla kaikenlaista tökkimistä, riippumatta DE:stä. Googlen kanssa yritetty etsiä ratkaisua tuohon tökkimiseen, tuloksetta.

Tällä HD5450 -kortilla muissa jakeluissa suljetut ajurit aiheuttavat järjestelmän täydellisen kaatumisen silloin tällöin, joten olen todennut avoimet ajurit parhaaksi. Glxgears antaa tietenkin vähän heikommat arvot verrattuna suljettuihin ajureihin, mutta ei sen pitäisikään olla mikään benchmark-ohjelma.

Ubuntu 12.04:ssä tullaan käyttämään 3.2 -haaran kerneliä, kuten myös tulevassa Debian Stablessa (Wheezy).
http://iloveubuntu.net/linux-kernel-32-be-shipped-ubuntu-1204-lts-uds-p
http://lists.debian.org/debian-kernel/2012/01/msg01128.html

Muistaisin lukeneeni Phoronixista, että 12.04:ssa olisi stablena 3.3 -kerneli, linkkiä ei nyt tähän hätään löydy, mutta ilmeisesti se oli vain spekulointia.

Miten tulevaisuuden kannalta pitäisi varautua vastaavanlaisiin ongelmiin? Ehkä tuo PPA:n käyttäminen tai kernelin kasaus itse on parhaita vaihtoehtoja. Ilmeisesti Ubuntun kerneliin ei sitten lisäillä uudemmista vanillakerneleistä mitään vastaavia ominaisuuksia.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun kernelin versiointi
« : 25.02.12 - klo:00.08 »
Ubuntu/Debian taas seuraa tarkemmin ko. Debian-jakeluiden kernel-versioita. Pelkät kernel-versiot eivät ole täysin oleellisia, vaan vipuset joilla kernel on käännetty.

Sillä mietinkin, kun Ubuntun kernelithän on "patchattuja", että sisällytetäänkö tuollaisia kohtuu monia käyttäjiä koskettavia muutoksia (esim tuo Radeonin HDMI -ääniongelma) sieltä varsinaisesta vanillakernelistä Ubuntun "patchattuun"? Debianissahan on tuollaiset vanillakernelit, eli Debianin käyttäjät joutuisivat tässä (HDMI-ääniongelma http://www.x.org/wiki/RadeonFeature) tapauksessa päivittämään kernelhaaraan 3.3.

12


Varsinkin kun M$ perii Androidia käyttäviltä kännykkävalmistajilta melkoisia 'suojelurahoja'... Huom! ei siis Googlelta, koska Androidissa sinänsä ei oo M$:n koodia, mutt noi kännykät käyttävät esim Exkankeen palveluita, josta M$ perii maksuja jopa enemmän kuin omasta wp-käyttiksestään saa... niinkuin kerrottu on.

M$ taisi siis oikeestaan kusta omille varpailleen - lämmitti hetken, mutt nyt lie 'suloisen koston paikka' - kunnes sopivat asian keskenään rahalla suuntaan tai toiseen, tms

http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2012/02/08/motorola_on_saamassa_rojalteja_windows_7_sta_ja_xbox_360_sta Motorolalla(=Googlella) on/oli samaan aikaan Applen kanssa käräjät samoista asioista.


Mutta aiheeseen: Eiköhän Mozilla saa tuosta flashista tulevaisuudessakin oman paketoinnin, vaikka se kulkeekin Kuukkelin kautta?

13
Kuten ylempänä sanottiin, saattaa olla muistissakin vikaa. Esimerkiksi IBM T40(?) kannettavien tyyppivikana oli, että koneen pohjassa oleva muistipaikka sanoi itsensä irti, ja ainoa toimiva muistipaikka oli siis näppäimistön alla.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: grub rescue
« : 24.02.12 - klo:20.56 »
Pääset siis boottaamaan Ubuntuun, mutta et XP:een? Vai pääsetkö Ubuntuunkaan?

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun kernelin versiointi
« : 24.02.12 - klo:15.34 »
Ubuntun alfa 2:s 12.04 on kernel nyt 3.2.0-17.........

Joo, ja stablena jää todennäkösesti kerneliin 3.3.0-joku, eikä todennäkösesti LTS:n valmistuttua tulla päivittämään 3.4.0-johonkin, vaan pysytään 3.3.0 haarassa. Näin on edellisten Ubuntujen kanssa käynyt, mutta pointti oli että miksi näin, ja mitä niihin jälkimmäisiin patcheihin sisältyy..

16
En ole nyt ihan varma oikeasta aihealueesta, mutta kuitenkin..

Itseäni ihmetyttää tuo Ubuntun kernelin versiointi. Itselläni on Fedorassa tällä hetkellä kernelin versio 3.2.7-1.fc16, ja seuraava on todennäköisesti 3.3:lla alkava.

Mutta Ubuntussa kernel päivittyy vaan jälkimmäisen numeron osalta. Esim, jos nyt on Oneiricissa kerneliversio 3.0.0-16-generic, niin seuraava on 3.0.0-17-generic. Mitä näihin jälkimmäisiin patcheihin (-16-generic, -17-generic, jne.) sisältyy? Ja minkä takia Ubuntun kerneliversio ei päivity/sitä ei ilmoiteta samalla tavalla, kuin esimerkiksi Fedorassa/Arch Linuxissa? (Muista jakeluista en ole pannut merkille.) En usko rolling-releasenkaan tähän vaikuttavan, koska Fedorassa kuitenkin päivittyy nuo kernelit ihan normaalisti.

Esimerkiksi Autogroup -patch tuli kerneliin 2.6.38 ja nyt ATIn Evergreen mallistoon tuli HDMI -ääneen korjaus kernelin versioon 3.3. Tarkoittaako tämä Ubuntun käyttäjien kohdalla sitä, että jos he haluavat tämänkaltaisia korjauksia, niin heidän on päivitettävä uusimpaan Ubuntuun/käytettävä PPA:ta/kasattava kerneli itse?

Vai otetaanko Ubuntussa varsinaisista kerneleistä nuo em. korjaukset ja lisätään ne esimerkiksi kerneliin 3.0.0-18-generic?

17
Lisään tuohon Tominin sanomaan vielä sen, että jos haluat asentaa Archin missä on graafinen käyttöliittymä valmiina, niin kannattaa katsoa ArchBang -distroa. ArchBang on valmiiksi asennettu Arch OpenBox -ikkunamanagerilla. Toki Archin asennusvaiheessa oppii enemmän kuin siinä että kaikki annetaan tarjottimella  :)

18
Hmmm, kyllä minulla ainakin Pidginissä toimii offline -viestit kaverin kanssa, jolla on uusin Live Messenger Windows 7:ssa. Juuri testattiin. :) On toiminut kaiken aikaa, en muista mitään katkoja olleen missään vaiheessa.

Saiko kaverisi siis  offline -viestit mitkä lähetit Pidginin kautta? Meni suht jännäks, meinaan, itsekin lähettelin monelle offline - viestejä, ja testailin myöskin kaverin kanssa tuossa kuukausi takaperin monella eri "Linux-mesellä", tuloksetta.  :o

Pitäisikö alkaa epäilemään ongelmaa sitten omissa yhteyksissä?

19
Itseasiassa semmoinen juttu, että MS kun meni sörkkimään msn-verkkoa tuossa samoihin aikoihin kun uusi WLM tuli kuvioihin, niin mikään Linux-msn - clientti ei toimi enää täydellisesti sen kanssa.

Esim:

- Offline viestit ei toimi Linux - client <-> uusin WLM/mikään muukaan Linux -client
- Kuvien/tiedostojen jakaminen/Videokeskustelut ei myöskään enään toimi, jos vastapuolella on uusin WLM. Joskus (2010) amsn:llä toimi tämä testatusti parhaiten WLM:n kanssa.
- Joidenkin Linux-clienttien kanssa on myös ongelmia "ystäväpyyntöjen" kanssa, Esim Pidgin, amsn, empathy...
- Emesene ei lähettänyt/vastaanottanut kaikkia viestejä

Näitä asioita on sitten tullut testattua ties kuinka monella clientillä ja lukuisia kertoja eri ihmisten kanssa, sen takia että WLM on se "kompastuskivi" siirtymisessä. Paras toiminnan kannalta lienee kuitenkin järjestyksessä Kopete/amsn/pidgin tällä hetkellä. Ja ottakaa huomioon, kaikki tuossa listassa olevat toimivat TÄYDELLISESTI ennen vuoden 2010 loppupuolta.

Vuoden 2010 loppupuoliskolla kaikki vaan muuttui huonompaan suuntaan, ja itsekin kuukausi takaperin siirryin Yahoo - maailmaan. Ai että sitä voittajatunnetta, kun offline-viestitkin näkyivät.  ;D

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gnome classic menu pane
« : 23.12.11 - klo:21.46 »
Nykyään usb-tikkujen teko onnistuu dd:llä.
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/path/to/iso of=/dev/target

Hieman OT, mutta mistä lähtien Ubuntun levykuvat ovat olleet ns. hybridi-isoja? Pitkään aikaan en ole tosin yrittänytkään dd:ttää Ubuntun levykuvaa...

E: Löysinkin jo: "A later example is the release of hybrid ISO files which can be booted or started from both BD or DVD and USB flash drive devices when the image is written to any of these storage devices." Eli ei dd:llä ole tuon kanssa mitään tekemistä. Saman periaatteenhan ajaa se Ubuntun oma Usb-creator, mitä ketjun aloittajakin todennäköisesti etsii?

Sivuja: [1] 2 3