Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - osajaska

Sivuja: [1]
1
Oma Gembird kamera lähti toimimaan asennettuani linux-firmware-nonfree paketin ja bootattuani koneen.

Kasvatin keskusmuistia 512:een ja kyllä tämä 10.04 pyörähtää tässä, heitin winkun kerralla mäkeen, ei mitään rinnakkaisasennuksia. Kamerakin lähti toimimaan ainakin Muikulla kun tätä ansiokasta keskustelualuetta selaili ja kokeili eri juttuja. Näköjään tämä Ubuntu-maailma on kokeilemalla oppimista...

Mutta miten kuvat nettiin? Homman pitäisi toimia automaattisesti, yötä päivää. Pitäisi löytää softa joka ottaa kuvan ja tallentaa sen levylle. Sitten se avaa nettiyhteyden saksalaiselle palvelimelle ja siirtää kuvan sinne, samalla nimeten sen uudelleen niin, että www-sivu osaa näyttää sen. Näin siis nykyinen windows-ohjenlma VisionGs toimi, voi olla muitakin tapoja, mutta siis www-sivulle pitäisi saada uusi kuva 5 minuutin välein.

2
Nyt sitten olisi tarkoitus siirtää myös internet-kamera-kone Ubuntun alaisuuteen. Kamera on ikivanha Creative live, USB-2.0-liitännällä, vuodelta 2004, on ollut ulkona tuulessa, tuiskussa, paahteessa ja pakkasessa kesästä 2005 ja edelleen pelittää, uskomaton vehje. On välittänyt uskollisesti kuvaa 5 minuutin välein yötä-päivää.

Koneena on Windows Xp:llä varustettu 800MHz mylly, keskusmuistia 256Mt. Nettiyhteys laajakaistaani langattoman verkon kautta käyttäen buffalon usb-tikkua. Ja hyvin on siis toiminut, paitsi nämä kuukausittaiset päivitykset kaatavat koneen n 2 viikon välein. Kamerasoftana VisionGS:n PE, taitaa olla versio 2.0, mitä sitä toimivaa päivittämään...

Olisiko tuohon mitään järkeä tuota 10.04:sta pukata? Vanhoihin laitteisiin kai ohjaimet on tehty, eniten mietyttää tuo kamera-softa, eli sen pitää pystyä ottamaan kuva, tallentamaan se kiintolevylle ja lisäksi kirjautumaan internet-palvelimelleni ja siirtämään kuva tietyllä nimellä, jotta www-sivu löytää ja pystyy aina näyttämään tuoreimman kuvan. Toki sieltä pitää kirjautua uloskin yhteyden lopettamiseksi. Onko tullut jollakulla vastaan nättiä ajastetulla kuva-toiminnolla varustettua ohjelmaa?

3
Laitealue / Miten Intel Core i7 ja AsusP6T
« : 23.08.09 - klo:13.08 »
INNOSTUS VALTASI MIEHEN

Nyt on sitten uusi kone hyrräämässä, tosin windowsin 7-final canditate-käyttiksellä. Tästä koneesta tuli aikalainen sekasikiö sitten, eli:
Prossana Intel Core i7 920
Muistit 3x2Gt Kingston trple channel
Emona Asus P6T
kiintolevy 320Gt
Näytönohjain Asus EAH3450

Tuossa nuo tärkeimmät, eli olisi nyt 4-5 vuodeksi konetta sitten. Miten ohjaimet tälle uudelle Asuksen emolle Ubuntussa, Windows 7:llekin ne piti hakea netistä, ei ollut mukana tulleella CD:llä. Kyllähän näitä varmasti taas muutama vapaahetki netistä imuroidaan....´

4
Laitealue / uusi emo, prossa ja muistit
« : 19.07.09 - klo:21.37 »
Nykyinen XP/ubuntu 7.04 - pentium-kone alkaa ryppyillä, eli emolevyn muutama kondensaattori on vuotanut. Kone ei juuri suostu käynnistymään. Eli uuden emon hankinta edessä, samalla menevät uusiksi prossu ja muistit. Todennäköisesti myös kiintolevyn pistän uusiksi. Nykyistä ubuntua on tullut käytettyä lähinnä surffailuun ja viihteeseen. Uuden koneen myötä olisin heittämässä koko XP:n pois asennuksesta, työläppärissä kun XP on.

Onko kokoonpanosta suosituksia, käytössä on server-kotelo, powerissa varaa 600W. Oma innostukseni on suuntautumassa Asuksen P5Q-E - emoon, mutta noi hienot energiasäästö-toiminnot menevät kai hukkaan, vai onko jollain tietoa toimivatko nuo ubuntussa. Samoin miten toi RAID on toteutettu, tukeeko ubuntu sitä? Onko jotain muita tunnettuja ongelmia?

Prossaksi tulisi Intel Core 2 Quad Q8200 4x2.33GHz/1333 4MB s775 tuulettimella. On kyllä kallis kapistus, taitaa hinta olla prossulla n 160€ vaikka on mopoin versio näistä quad-prossuista, mutta aattelin sen sitten kestävän pitempään. Mutta miten Ubuntu tukee tätä nelis-prossua?

Keskusmuistiksi tulee siis emon määräämänä 4Gt kingstonin palikoita.

Nettikäytön lisäksi on kuvankäsittelyä, toimisto-ohjelmia ja tämä kone jakaa myös tulostimen ja nettiyhteyden langattomaan verkkoon.  Onko tämä rakennelma aivan toivoton toteuttaa ubuntulle, oisko AMD-puolella enemmän vaihtoehtoja?

Sivuja: [1]