Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ketale

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 07.07.09 - klo:10.02 »
Yritän sitkeästi pysytyllä Linux- tuntumassa.  Poistin toimimattoman 9.04:n ja asensin 8.04:n.  Se ei aiheuta näytönohjaimen käynnistymisongelmia.
En huomaa mitään muuta eroa 9.04:än verrattuna kuin että työpäydällä on oletuksena linnunkuva.  Ja siis että tämä toimii.
En kylläkään viitsi edes kokeilla lepo- ja keskeytystiloja, koska se oli 9.04:n kohdalla kerrasta poikki:  jos näyttö jäi lepotilasta palautumisen jälkeen pimeäksi, se jäi- koko käyttis oli uudelleenasennettava.  En viitsi aloittaa samaa rumbaa, kun järjestelmä nyt on pysynyt pari päivää pystyssä.
Onko Ubuntulle mahdollista tehdä korjausasennuslevyä?   Imuroidusta ISO-kuvasta asennettu Ubuntu ilmoittaa, jos etsii järjestelmänkorjausvaihtoehdon käynnistysvalikosta (olikohan se F4:n kautta?), että korjausmahdollisuutta ei ole.
Toivotaan, että ATI-ajuririntamalla tapahtuu edistystä.
terv. Ketale

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:21.17 »
Asensin kaikesta huolimatta Ubuntun vielä kerran tälle PackardBellille.
Käytän sitä nyt niin kauan kuin se pysyy pystyssä.  Ainakin parin sammutuksen jälkeen on vielä käynnistynyt. 
Tämä olikin minulle uusi tieto, että peruslaitteiden, kuten näytönohjaimen, ajurien puute estää Linuxin käytön esim. tällaisessa tavallisessa peruskannettavassa.
Mutta nyt siis toimii toistaiseksi.
Jos Ubuntu romahtaa taas pian, se jouduttaa huomattavasti Applen koneen hankintaa.  Säilytän tuon Fujitsun Windows-koneena. 

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:18.11 »
Onpas surkea tilanne. 
Tässä Fujitsussa on näyttösovittimena Mobility Radeon X2300 HD.   Sekään ei sitten taida toimia Linuxissa?
Minulla oli aikanaan pöytäkoneessa RedHat, Mandrake yms., eikä ollut muita laiteongelmia kuin tulostimen ja skannerin sopimattomuus.
Koskeeko tämä ajuriongelma nimenomaan kannettavia tietokoneita?
Koneessanihan saattaa olla muitakin laitteita, joille ei ole Linux-ajureita.

Nyt sitten on tyydyttävä tähän "helppoon ja hauskaan"  Windows-maailmaan.
Olen tosin hankkimassa kokonaan uutta konetta, ja se tulee olemaan Apple.  (Siitä aiheesta pitää tietysti keskustella jossain muualla.)

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:17.40 »
ATI-ajurin asennus ei onnistunut. Pääte ilmoitti, että tiedostoa  "ati-driver-installer-9-3-x86_64.run" ei voi avata.  Se oli asennettuna kotikansioon edellä saamieni ohjeiden mukaan.  Ilmeisesti ensin olisi tarvinnut asentaa joka ohjelma, joka avaa tuollaisia run-päätteisiä tiedostoja (?).
Ilmeisesti (edellisen vastauksen perusteella) ko. ajuri 9.3 ei olisi edes toiminutkaan.

En siis ehtinyt Ubuntun uuden (5. kerta!) asennuksen jälkeen kuin ladata uudet päivtykset
ja käynnistää kone uudelleen.  Kone käynnistyi. 
Sen jälkeen asensin paketeista multimediakoodekkeja ja sammutin koneen.
Nyt Ubuntu ei taaskaan käynnisty loppuun asti, vaan kuvaruutu jää mustaksi, vihreä väripalkki keskelle.
Nyt ei ollut siis enää kysymys lepo- tai keskeytystilasta palaamisesta, vaan normaalista käynnistyksestä.
Olisiko ongelman syynä näytönohjaimeni tai esim. jokin lataamistani koodekeista (kaikki ovat siis valmiista paketeista valittuja)?

Todennäköisesti tuossa PackardBellin koneessa ei voi käyttää Ubuntua, eikä minun sitä kai kannata enää siihen yrittäkään, koska käynnistymättömyyden syystä ei ole mitään tietoa
Ehkä asennan tähän FujitsuSiemensiin jossain vaiheessa jonkin Linuxin (tämän Vistan rinnalle) toivoen, että tässä toimisi.
Onkohan tämä Ubuntu 9.04 erikoisen epävakaa tai esim-. näytönohjaimelta ihmeitä vaativa järjestelmä?

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:14.57 »
Asensin Ubuntun taas kerran uudestaan, koska se  ei siis enää käynnisty.  Yritin sitten asennella tuota Ilkan neuvomaa ATI:n näytönohjaimen ajuria.  Eihän se onnistu.
Löydän joka puolelta ohjeita siihen, miten ohjelmia asennetaan valmiista paketeista, mutta en yhtään ohjetta, miten laitevalmistajan sivuilta kopioitu Linux-ajuri asennetaan.
Kun olin ladannut tiedoston, kysyttiin, millä ohjelmalla haluan avata tiedoston.  En todellakaan tiedä.  Pitäisikö ensin asentaa jokin asennusohjelma- ja miten? 
Olen kopioinut ajuritiedoston työpöydälle ja yrittänyt sitten päätteessä kirjoittaa sudo apt-get install yms, mutta vastauksena on aina, että "pakettia ei löytynyt". 
Laitevalmistajan sivulla neuvotaan asennuksesta : "launch the terminal application and navigate to the ATI Propietary Linux driver download".  Miten sinne navigoidaan?
Hankalaa on.
Taidan jättää ajurin asentamatta ja varoa jatkossa, etten enää käytä lepo- tai keskeytystiloja, joiden käytön jälkeen koko käyttöjärjestelmä on asennettava uudestaan.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:13.36 »
moi

tuossa on linkki lataa tuo catalyst 9.3 ajuripaketti ja asennusohjepaketti (pdf)  ja asenna ohjeen mukaan niin pitäis ongelmien ratketa   ;)   http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Legacy/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.7&product=2.7.4.3.3.3.1&lang=English

kaverilla on toi sama näyttis fujitsun läppärissä ja tuolla ajurilla saimma toimimaan myös kuutio toimii.


asennus ohje on toi installer instructions  lataa ja lue ensin ennen kuin yrität asentaa.
Kiitos vihjeestä.
Yritän sitä, mutta ensinhän on taas kerran asennettava koko Ubuntu uudestaan, ennenkuin ajureita voi asennella.
Raivostuttavaa, mutta tosiasia.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:12.25 »
Onko minkälainen kone kyseess? Läppäri? Mitä komponentteja koneessa,? Nuo ehkä auttaisi ongelman ratkaisun miettimisessä.

Itellä toimii tässä läppärissä nuo molemmat tilat, joskin eipä nekään heti ilman säätämistä. Suspend ja Hibernate ovat ymmärtääkseni pari Ubuntun (ja ehkä muidenkin Linuxien) huonoimmiten toimivaa ominaisuutta.

Varakoneeni, jolle Ubuntu on asennettu, on PackardBell Easynote MZ36-U-020-SP. 
Näytönohjain Radeon XPress 200 (M) Video,  äänikortti Realtek ALC861 HD Audio, CPU Intel Pentium Dual-Core T2080, näyttö  LCD Screen for EasyNote MZ series, virta Li-Ion battery EasyNote MZ35/36 series, AC Adapter 65W, verkkosovitin Foxconn T60N874 Wireless Controller.

Tiedän, että kone ei ole kannettavien parhaimmistoa, mutta Windows Vista siinä toimii moitteettomasti.  Pitäisiköhän laitteille löytää jostakin Linux-ajureita tms.?
 

8
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 9.04 ei käynnisty
« : 05.07.09 - klo:11.01 »
Olin jo pari päivää ehtinyt käyttää Ubuntua, asennella tärkeimpiä ohjelmia jne.  Muuten näytti hyvältä, paitsi keskeytystilasta palautuminen vaati aina virran katkaisun ja kokonaan uuden käynnistyksen.
Eilen erehdyin laittamaan koneen lepotilaan.  Siitä Ubuntu ei palaudu enää ollenkaan.
Esiin tulee normaalisti valikko, josta voi valita Ubuntun tai Vistan.  Vista käynnistyy edelleen normaalisti, mutta Ubuntu jumittuu sellaiseen tilaan, jossa kuvaruutu on musta, paitsi leveä poikittainen, vilkkuva vihreä palkki keskellä.  Siitä ei pääse eteenpäin.
Kun katkaisin virran ja käynnistin uudelleen, huomasin käynnistysvalikossa  Ubuntun recovery-käynnistyksen.  Valitsin sen, ja tein kaikki korjausvaihtoehdot (siinähän on ainakin levyntarkistus ja käynnistystiedostojen tarkistus).  Mutta käynnistyminen pysähtyy taas viime hetkellä.
Mitä nyt tehdään?  Älkää vain sanoko, että minun on (taas) asennettava koko Ubuntu uudestaan!
Olisiko ollut mahdollista tehdä ajoissa jonkinlainen korjaus-CD?   Asennus-CD:llähän ei ole mitään korjausasennusta, ainoastaan varsinainen asennus.
Voi voi tv. Ketale

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pääteasiaa
« : 04.07.09 - klo:15.54 »
Pääsisipä joskus käyttämään tätä Ubuntua työvälineenä!  Kaikki aika menee välttämättömien apuohjelmien asennuksessa.  Yritän kuitenkin sitkeästi saada tämän kuntoon, että voisin kokonaan siirtyä toisella koneella olevasta Vistasta Linux-käyttäjäksi.

Niinpä, vaikuttaa kuitenkin siltä ettet ole tehnyt aivan kuten on tarkoitus. Tuohan on järkkysimppeli juttu asentaa tarvittavat kikkareet.

Mihin tarkoitukseen haet "Ubuntun sivuilta" kodekkeja? Minulle on riittänyt Synapticin tarjoamat jutut. Ja ja ja... miksi "sun java 5"? Uudempaakin on tarjolla!!
Juu, siksi minä tänne kirjoittelenkin, että saisin lisäohjeita Linuxin käyttöön ja oppisin tekemään "kuten on tarkoitus".

Edeelleen kyselen, jos joku tietäisi, miten toimitaan tilanteessa, kun tulee tämä viesti:     "E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11 Resurssi ei tilapäisesti ole käytettävissä)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?"
MIllä komennolla lopetetaan päälle jäänyt keskeneräinen prosessi?  Tämä tilanne tulee minulle usein eteen.

Tuosta thewkin kommentista oli paljon apua.  Todellakin, ohjelmia saa tosiaan lisättyä myös lisää/poista- menetelmällä (Synapticin ja ohjelmalähteiden lisäksi).  Sieltä löytyikin kaikenlaista.
Eksyin tutkimaan sivustoa "http://ubuntu.sange.fi/ohjeet", jossa taitaa olla aika vanhentuneita neuvoja koodekeista, Javasta yms.

10
Ubuntu tietokoneissa / pääteasiaa
« : 04.07.09 - klo:12.00 »
Olen asentanut muutaman ohjelman päätteen avulla, esim. Ubuntun sivuilta multimediakoodekkeja ym, joita ei loydy pakettivarastoista.
Kun haluan jatkaa asennuksia, tulee teksti:  "E: Lukkoa /var/lib/dpkg/lock ei saada - open (11 Resurssi ei tilapäisesti ole käytettävissä)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?"
Miten tuollaisen toisen prosessin saa lopetettua?  Samanaikaisesti ei ole avoinna muita asiaan liittyviä sivuja, kuten toinen pääteikkuna, Synaptic tms.
Ahaa.  Vai.
Voisiko tämä johtua siitä, että kopion tällaisen: sun-java5-plugin sun-java5-fonts flashplugin-nonfree .   Se meni muuten läpi, mutta lopuksi päätteeseen jää näkyviin vain Javan käyttäoikeussopimus, joka pitäisi hyväksyä.  Ko. ikkunaan ei kuitenkaan voi kirjoittaa mitään, OK näkyy, mutta ei sitä voi mitenkään klikata. 
Jos päätteen yrittää sulkea, tulee ilmoitus, että haluatko  sulkea- prosessi on vielä käynnissä.  Miten Javan asennusprosessia siis jatketaan ja annetaan em. hyväksymisilmoitus?
Prosessi siis jää päälle, eikä tämän jälkeen voi käynnistää esim. Synapticia eikä Lisää/Poista- vaihtoehtoa.
Epäilen, että jos koko koneen uudelleenkäynnistää, keskeneräiset asennukset häviävät.

Toinen juttu.
Tällainen teksti kehotetaan kirjoittamaan flash-asennusten jälkeen:  sudo update-flashplugin .  Vastauksena "command not found".  Mitähän siihen pitäisi lisätä? 
Myöskään Realplayeria ei löydy:  "sudo apt-get install realplay w32codecs libdvdcss2" antaa vastaukseksi, että pakettia ei löydy.
Multimediakoodekit, flashit, Java-ympäristä jne. olisivat (ainakin minulle) välttämättömiä.

Pääsisipä joskus käyttämään tätä Ubuntua työvälineenä!  Kaikki aika menee välttämättömien apuohjelmien asennuksessa.  Yritän kuitenkin sitkeästi saada tämän kuntoon, että voisin kokonaan siirtyä toisella koneella olevasta Vistasta Linux-käyttäjäksi.


11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: päivitysongelma ym.
« : 03.07.09 - klo:16.51 »
wget -q -O- http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg | sudo apt-key add -   tuossa on se medibuntun puuttuva avain  kopioi ja liitä päätteeseen ja paina entteriä   toi viimenen viiva kans. ;) pitäs alakaa pelittään  :D
Kiitos!  Tämä auttoi tässä ongelmassa.

12
Ubuntu tietokoneissa / päivitysongelma ym.
« : 03.07.09 - klo:12.00 »
Uudella Ubuntu-miehellä taas ongelma.
En saa päivitettyä ohjelmapaketteja, koska tulee aina teksti:      W: GPG-virhe: http://packages.medibuntu.org hardy Release: Seuraavia allekirjoituksia ei voinut varmentaa koska julkista avainta ei ole saatavilla: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783
Mitenkähän tällaisen voi ohittaa?  (Tosin olen ymmärtänyt, että tuollainen medibuntu olisi tärkeä asentaa, mutta sitä ei siis näkojään voi.)

Toinen juttu:
Haluaisin lisätä  aina käynnistyviin ohjelmiin muutamia (asetukset/käynnistettävät ohjelmat).  Pitäisi kirjoittaa "käynnistyskomento" ja valita se luettelosta.  Kun klikkaan "selaa", tulee jokin luettelo, mutta ei siinä ole mitään komentovaihtoehtoja.  Jossain sanottiin, että pitäisi kirjoittaa /usr/bin.  Minne?  Mitä sen jälkeen?  

Mistä näkisin tietokoneeni laitteet, niiden ajurit jne.? Miten ajurit päivitetään?

kiitos tv. Ketale

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asennus toivotonta
« : 02.07.09 - klo:22.56 »
Juu kiitos.  Sain tehtyä uuden asennuksen ja samalla muutettua ext3-osion kokoa 10-kertaiseksi.
Eikö asennusohjeeseen voisi laittaa, että "levytilan valmistelu"- vaiheessa (kun on kysymyksessä rinnakkaisasennus Windowsin kanssa) ei saa kruksata kohtaa "määritä osiot käsin" ?!
Ensimmäisellä ja toisella kerralla kruksasin ko. kohdan.  Silloin alapalkin liukusäädin häviää näkyvistä, eikä osioiden kokoa enää voi muuttaa.
Siis osiot muutetaan käsin, mutta epäloogisesti ko. valintakohtaa ei silti pidä kruksata, vaan jätetään kruksi kohtaan "asenna rinnakkain...".

Tein myös sen virheen, että en poistanut aikaisempia Ubuntuja (siis toimimattomia versioita), vaan asensin CD:ltä aina uudestaan.  Ne eivät menneet edellisten päälle, ja siksi nyt koneen käynnistyessä näkyy 6 eri Ubuntu-vaihtoehtoa, joista sitten pitäisi valita oikea eli ainoa toimiva.  Uskaltaisikohan turhia Ubuntuja jotenkin poistella?
Mutta nyt siis Ubuntu on koneessa ja alan etsiä ja lisäillä välttämättömiä multimediakoodekkeja ym.  Miksiköhän niitä ei ole valmiissa paketeissa?
terv. Ketale

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asennus toivotonta
« : 02.07.09 - klo:20.30 »
Hermot menevät.   Yritin muuttaa Ubuntun osiota Tomppelin ohjeen mukaan asennusCD:llä.
Asennusohjeessa mainittua ja kuvassa näkyvää liukusäädintä ei todellakaan ole!  Jos olisi, sillä ehkä voisi vetää est3-osiota isommaksi?  Mutta kun ei ole sellaista kuvassa näkyvää vaaleaa säädinosaa.  Osioita kuvaava värillinen pötkö kyllä on, ja ext3-osio on siinä lopussa pienenä sinisenä pätkänä, mutta ei sitä mitenkään voi liukusäätää isommaksi.
Mutta levytilan valmistelu-vaiheessahan on mahdollista klikata "muuta osiota".  Näin tein ja 10-kertaistin osion.  Siinä pitäisi tosin valita "liitoskohta" pitkästä luettelosta.  Mikähän olisi pitänyt valita?  Valtsin ensimmäisen, joka on:   / .  Se oli ilmeisesti väärä  valinta, koska Ubuntu asentui kokonaan uudelleen, mutta ext3-osio ei ole suurentunut. 
Edelleen se on 2,32 gigaa, vapaata tilaa 98,9 gigaa.
Asensin siis Ubuntun taas kerran, ja turhaan.   

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asennus toivotonta
« : 02.07.09 - klo:19.27 »
Ilmeisesti jostain syystä se liukusäädin on ollut väärässä kohdassa (se on siellä alareunassa osiointi vaiheessa). Onko se tyhjä tila Vistan osiolla vai varaamattomana?

Joko käynnistät Vistaan ja poistat nuo Ubuntun osiot (näkyvät tuntemattomina) Vistan levyn hallinnalla ja asennat Ubuntun uusiksi. :)

Toinen vaihtoehto on käynnistää liveCD:ltä ja käyttää Levyosioinden muokkainta (Ylläpito-valikossa) tuon osion suurentamiseen. :)
Tyhjä tila (n. 90 GB) on varaamatonta, siis ei Vistan osiota.   Siis voisinko vielä käynnistää koneen Ubuntun asennusCD:ltä ja suurentaa osiota, jolla Ubuntu sijaitsee?
 En vieläkään ymmärrä, mistä Ubuntu keksi varata itselleen vain 2,32 megaa yli 90 megan tyhältä osiolta.
En koskenut asentaessani mihinkään liukusäätimeen, vaan valitsin kaksoiskäynnistysvaihtoehdon, kuten asennusohjeessa sanottiin.  Yritin kylläkin osioida levyä Vistan työkaluilla ennen asennusta, mutta se ei ole mahdollista tässä Home Basic- versiossa.

Ei Ubuntu tunnu muutenkaan toimivan.  Kun yritän esim. avata Ylläpito/Synaptic, tulee teksti "Ei voitu suorittaa komentoa /usr/sbin/synaptic käyttäjänä root.
Käyttäjän .Xauthority-tiedostoa ei voi kopioida."   Mitähän sekin tarkoittaa? 

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Asennus toivotonta
« : 02.07.09 - klo:18.52 »
Poistin Wubi- asennuksen (Ubuntu 8.04.3), koska se sekoitti koko koneen.  Sitten poltin CD:lle 9.04:n ja asensin sen koneelleni Vistan kanssa samalle kovalevylle.  Kaikki meni hyvin, molemmat käyttikset käynnistyvät ym.
Mutta.
Kun Ubuntu käynnistyy, tulee luettelo "tärkeistä turvallisuuspäivityksistä".  Asennus ei onnistu, koska ilmoitetaan levytilaa olevan liian vähän!  Lisätilaa tarvittaisiin 326 MB.
Tutkin asiaa Windowsin puolella, ja todellakin:  Ubuntu on asentuessaan varannut itselleen 2,32 GB, vaikka tyhjää tilaa olisi ollut n. 100 GB!
Ubuntu ilmoittaa, että koska levytilaa on liian vähän, "tyhjennä roskakori" ja käytä komentoa "sudo apt-get clean".
Näin yritin. Kun kirjoitan em. komennon, tulee vastaukseksi "Pakettia clean ei löytynyt."

Miksi ihmeessä Ubuntu ahtoi itsensä noin ahtaaseen tilaan, jolle päivityksetkään eivät mahdu?  Miksi annetaan tuollainen virheellinen ohje?

Katselin Vistan levynhallintaa.  Ei siellä ole mitään työkaulua, millä Ubuntun itselleen varaamaa levysoiota voisi laajentaa tai muutenkaan vaikuttaa asemien kokoon.  XP:ssä se mahdollisuus oli, mutta ei Vistassa.
Onko Ubuntussa itsessään välinettä, jolla kovalevyn oasioita voisi käsitellä?
Voikohan Ubuntua nyt käyttää, vaikka "tärkeitä turvallisuuspäivityksiä" ei siis voi asentaa?

Linx-innostukseni alkaa hiipua.
terv. Ketale

17
Joo ei kannata päivittää 804:sta ennen uuden LTS-version tulemista, mutta kun olet sen tehnyt, niin jotakin vielä voi tehdä.

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install ubuntu-desktop

aptitude:n tilalle voi laittaa apt-get, joka tekee saman asian.

Tämän jälkeen voi yrittää käynnistää Ubuntu uudestaan. Jos järjestelmäsi oli Kubuntu, niin kubuntu-desktop, ja xubuntu-desktop Xubuntun tapauksessa.

Edit - sammuttamisessa toimii käsky: sudo halt, uudelleen käynnistettäessä sudo reboot.

Jos kone ei uudelleenkäynnistämisen jälkeenkään pelitä, niin voi käynnistää kyseisestä tilasta käskyllä: startx, ja kertoa mitä herjoja laittaa, vai antaako graafisen tilan.
Joo ei onnistu enää käynnistys.  Tein ohjeiden mukaan.  Vastauksena tuli, että "dekstopista  jo uusin versio".  Ei eteenpäin.  Kirjoitin "sudo reboot".  Uudelleenkäynnistymisen jälkeen samat uudestaan.  Sitten kirjoitin "startx", jolloin tekstiä koko sivi täynnä.  Lopussa esim.: 
Saw signal 11. Server aborting. 
giving up.
xinit:  Connection refused (errno 111):  unable to connect to X server
xinit:  No such process (errno3):  Server error. 

18
Minulla oli Ubuntu 8.04.3.  Asensin sen 2 päivää sitten.  Tänään huomasin, että se oli mahdollista päivittää versioon 8.10 (Ylläpito/päivitys).  Tein sen.  Päivitys kesti n. tunnin, jonka jälkeen kone piti uudelleenkäynnistää.  Näin tapahtui.
Käynnistyessä kysyttiin käytt.tunnusta ja salasanaa.  Ne hyväksyttiin. 
Sitten tuli teksti:  johannes@johannes-laptop:~$ _.   Sen perään pitäisi kirjoittaa jotakin.  Mitähän?  Eteenpäin ei pääse.  Olen yrittänut käytt.tunnusta (johannes) ja salasanaa.  Ei tulosta (command not found).
Olen sammuttanut koneen väkisin ja käynnistänyt uudelleen.  Aina sama tilanne.  $-merkin jälkeen vilkkuu  _, jonka perään pitäisi jotain kirjoittaa.
Onneksi tällä toisella koneella on Vista, josta nyt kirjoittelen.
terv. Ketale

19
Ei ole versio 9.04, vaan 8.04.3.   Tämä on versio, jonka voi asentaa suoraan netistä Windowsin rinnalle ilman asennus CD:tä.  Halusin mahdollisimman helpon asennuksen, kun aikaisemmista Linux- asennuksista on vuosien varrella epämiellyttäviä kokemuksia.   Tämä taitaa olla siis jotenkin tynkä-Ubuntu?

20
Minullakaan ei käynnisty hibernaation (keskeytystila) jälkeen.
 yritin asentaa wicd:n, mutta tuloksena on tieto:  pakettia wicd ei löydy.  mistän tuollaisen työkalun saisi?

Onko sulla "kaikki" mahdolliset ohjelmalähteet käytössä, oletko muuttanut niitä asennuksen jälkeen? Voi olla että tuo Wicd on vain niissä? Niitähän saa muutettua Synapticista Asetukset -> Ohjelmalähteet -valikosta. Muutosten jälkeen pakettilista on ladattava uudestaan, se taitaa siitä huomaattaakkin.

Näin on itellä: http://www.aijaa.com/v.php?i=4433858.jpg

kirjoitin komennon "sudo apt-get install widc", ja siis vastaus, että pakettia widc ei löydy.   minulla on Synapticista kaikki ohjelmalähteet valittuina.

Sivuja: [1] 2