Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tnoi

Sivuja: [1] 2
1
Kunpa saisi edes kunnolla toimimaan sormenjälkitunnistuksen....

Komppaan tuota, myös Windowsin puolella. HP 6530b:ssä mielenkiintoinen logiikka. Ennen se otti kirjautuessa toisen sormenvedon, ei koskaan ensimmäistä. Siitä ollaan (Vistan takia?) pikku hiljaa siirrytty huonompaan suuntaan ja nyt ottaa noin kymmenennen vetäisyn. Eikä auta puhdistukset  :-\ Asuksen vanhemmissa yrityskannettavissa tuntui toimivan paljon paremmin.

Joo eipä oo kyllä näissä sormenjälkilaitteissa paljon kehumista. Eikä ole hirvittävästi käyttöä ollut. :D Mulla ainakin toimii sillä lailla parhaiten että laittaa ekaksi sen sormen siihen skannerin kohdalle ja oottaa noin sekunnin ja sitten vasta lähtee vetää sen sormen sitä skanneria pitkin. Jos vaan suoraan vetää siitä niin ei toimi. Ubuntulle en ole edes vaivautunut vielä katsomaan saisiko sen toimimaan jotenkin.. :P

2
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 20.05.09 - klo:10.36 »
Mitäs tuolle true combat elite pelille kuuluu nykyään? Tuo linkki ei meinaan toiminut mikä oli tuossa aloitusviestissä, enkä oikeastaan löytänyt siitä mitään kunnon sivua, taikka sitä stand alone versiota. Viimeiset jäljet on joltain vuodelta 2005. Taitaa olla melko kuollut tapaus.

Jos jollakin on suositella jotain vastaavantyylistä "realistista" fps peliä niin kertokaa toki. Ei noi quaket sun muut oikei tällä hetkellä innosta.

3
Jep ongelma ratkaistu. Ajaaskeleen ohjeilla rupesi äänet kuulumaan. Elikkä sound controllista ensiksi ALSA mixeri käyttöön ja asetukset osiosta lisää vipua ruutuun. Sitten surround kohdalta "mute" pois ja volyymia lisää niin johan rupesi kuulumaan.

Niin helppoa, mutta silti niin vaikeaa. :>

Kiitoksia vaan paljon kaikille. :)

4

Käytätkö Pulse Audiota etkä ALSA: a suoraan ?  Miksi ?  Itselläni tuo sama äänipiiri pöytäkoneessa, kaikki toimii 5.1 asetuksillakin, myös digiäänen lähtö valokaapelilla stereoihin. Tuosta läppäristä en tiedä mutta selaa tätä foorumia, siitä taisi olla juttua jossain. Jossain läppärimallissa oli kahdenlaista äänitoteutusta, en muista mikä se oli. 

Oli tuo autodetect päällä joten se sitten varmaan valinnut tuon pulse audion. Vaihdoin tuohon ALSA:n nytten mutta eipä silläkäään toimi.

No pitääpäs katsoa mitä löytyy, olen mä kyllä selaillut näitä foorumeita läpi mutta en ole vielä ratkaisua löytänyt.


Ja kiitos kaikille jälleen hyvistä vastauksista.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.04 tietoturva
« : 19.05.09 - klo:12.12 »
Kiitoksia.

6
Mikäs tämä Ubuntu Karmicin PulseAudio on? Ja minullako on nyt tuo Ubuntu Jaynty Pulseaudio? Onko minun siis mahdollista saada tuo jotenkin toimimaan?

Karmic on siis lokakuussa tuleva versio, jossa on uudempi versio Pulseaudiosta. Pulseaudiosta en osaa sen suuremmin sanoa kuin että se on "systeemi", joka vastaa äänistä.

Ok eli sitä odottelemaan sitten? Saako sen ladattua tuolta ohjelmapaketeista ja vai päivittyykö se automaattisesti?

7
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 9.04 tietoturva
« : 19.05.09 - klo:12.00 »
Eli asensin juuri kannettavalleni Ubuntu 9.04. Minulla on yhteytenä 1M DNA mokkula. Mutta alkoi tämä tietoturva asia epäilyttämään. Asensin heti tuon Firestarter firewallin tähän koneelleni, mutta se ilmoittaa vähän väliä torjutuista yhteyksistä. Tässä parin tunnin aikana tullut 15kpl blocked connectioneita. Onko syytä huolestua vai onko tämä ihan normaalia? Riittääkö pelkkä firestarter suojaamaan konettani? Vai olisiko syytä hankkia joku peerguardianin kaltainen ohjelma?

Mitä olette mieltä? Olen aloittelija Ubuntun kanssa joten armahtakaa tyhmät kysymykseni. :D

8
Olin näköjään ladannut väärän ALSA Mixerin, mutta eipä tämä uusikaan korjaa ongelmaa vaikka enemmän säätönuppeja löytyykin. :D

9
No ainakin tuossa plugin vieressä lukee SPDIF?
Joo lataan ton alsamixer sovelluksen nytten myöskin.

Liitin, jossa lukee S/P DIF ei siis ole suinkaan kuulokeliitin.
S/P DIF -liitin on digitaalisen äänen ulostulo. Sillä saadaan ääni siirrettyä digitaalisessa PCM-muodossa esim. ulkopuoliseen vahvistimeen, jossa taas on oltava S/P DIF (in) digitaalisen äänen sisääntuloliitin (PCM).
Kuulokeliitin (audio out, kuulokkeiden kuva usein vieressä) on analoginen äänen ulostuloliitin. Siihen voi kytkeä suoraan kuulokkeet tai ulkopuoliset kaiuttimet. Jälkimmäisissä voi olla myös analogisen äänen sisääntuloliitin (audio in) ja siten oma vahvistin kaiuttimille. Tällainen on esim. 2.1 -järjestelmä, joissa on vasen ja oikea kanava (2-kanavastereo) sekä lisäksi erillinen bassokaiutin (mono). Noita bassokaiuttimia usein virheellisesti kutsutaan subwoofereiksikin.

Joo mutta siinä sen saman SPDIF liittimen vieressä on myös kuulokeliitännän kuva. Eikä muita kaijutin liitäntöjä ole. Eli se on molemmat? Tai siis ainakin yrittää ajaa molempien asiaa. :D


Sinulla näyttäisi olevan ATI:n HD-näytönohjainkortti, jossa on integroituna Realtecin ALC888-äänipiiri. Siinä on usein myös (esim. pöytäkoneissa) erillinen HDMI-liitin tai S/P DIF -liitin äänen digitaaliselle siirrolle. Valitettavasti Ubuntu Jauntyn Pulseaudio 0.9.14 ei vielä tue HDMI-äänen ulosottoa. Ubuntu Karmicin PulseAudio 0.9.15 jo tukee sitä.

Mikäs tämä Ubuntu Karmicin PulseAudio on? Ja minullako on nyt tuo Ubuntu Jaynty Pulseaudio? Onko minun siis mahdollista saada tuo jotenkin toimimaan?

10
Noniin asensin tuon ALSA Mixerin, mutta siinä on vain kaksi palkkia: "Master" ja "Capture" Masterista saa tätä volyymiä säädettyä, mutta capturesta ei tapahdu mitään. Ja toi sanoo että
"card: Pulse audio
chip: Pulse audio"

Muutapa siinä ei sitten näykään näin päälisin puolin. :<

11
Joo elikkä tämmöstä rautaa on.
Kone on siis Acer aspire 6530
Card: HDA ATI SB
Chip: Realtek ALC888

kokeilin tuolla alsamixerillä säätää noita ääniä, mutta siinä kohdassa missä on "headphon" ni se on nollassa eikä sitä saa nostettua. Oisko siinä ongelma?

ja aplay -l sanoo vielä tällästä
card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0



Ohjetta ääniasetuksiin.

Kannattaa asentaa Synapticilla sovelluspaketti nimeltään Alsamixer.
Tämä käynnistetään asennuksen jälkeen valikosta (Applications/Sound/Alsamixer).
Tuolla sovelluksella voi säätää äänen voimakkuuksia eri laitteille sekä esim. kytkeä kuulokeliitännän päälle/pois.

Mutta miten mielestäsi tuo S/P DIF (Sony/Philips Digital Interface Format) eli äänen digitaalinen siirto laitteiden välillä tähän ongelmaan liittyy?
Lieneekö kannettavassasi S/P DIF -liitintäkään.

No ainakin tuossa plugin vieressä lukee SPDIF?
Joo lataan ton alsamixer sovelluksen nytten myöskin.

12
Elikkä semmoinen ongelma on ilmestynyt kun asensin tämä Ubuntun, kaikki on tähän asti toiminut ihan hyvin, mutta äänissä on jotain häikkää. Äänet kyllä kuuluvat kannettavan omista perus kaijuttimista, mutta kannettavaan sisänrakennettu subwoofer ei älähdäkään kun laittaa jotain äänellistä päälle. Enkä myöskään saa tuota audio plugia toimimaan jossa minulla on kytkettynä 2.1 creativen kaijutinsarja. Elikkä toi plugi johon kuulokkeet tai kaijuttimet laitetaan, ei toimi. Eli puuttuuko minulta jotkut ajurit vai mikä tässä mättää? Tuolta System -> preferences -> sound valikosta en saanut ongelmaa ratkaistua.

Kenelläkään neuvoja kuinka saan tuolta plugista äänet kuulumaan?

edit:Joo elikkä tämmöstä rautaa on.
Kone on siis acer aspire 6530
Card: HDA ATI SB
Chip: Realtek ALC888

kokeilin tuolla alsamixerillä säätää noita ääniä, mutta siinä kohdassa missä on "headphon" ni se on nollassa eikä sitä saa nostettua. Oisko siinä ongelma?

ja aplay -l sanoo vielä tällästä
card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: ATI HDMI [ATI HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0


13
Joo kiitoksia nuo selvisikin jo pienen loogisen pähkäilyn, parin nettinhaun ja muutaman kokeilukerran jälkeen. Nyt on ubuntu koneella ja nätisti hyrrää, ainakin toistaiseksi. :)

Vähän jotain pikku säätöä on äänten suhteen, mutta näytönohjaimellekin löytyi oikeat ajurit.

Ja jos muut mahdolliset uudet linuxin asentajat jotka lukevat tätä ketjua ja pähkäilevät asennuksen kanssa niin kannattaa katsoa tuolta, siellä on aika hyvät ohjeet linuxin asentamiseen. Keskittyvät tosin Fedora Core 6, mutta ei ole ubuntuun mutta paljoa eroa asennusmielessä. Vähän kun soveltaa ja käyttää järkeä. Itselläni ainakin auttoi!
Linux for dummies:
http://books.google.fi/books?id=PPG8PvUyTOAC&dq=linux+for+dummies&printsec=frontcover&source=bl&ots=MOEqh5rTWX&sig=5ztE2OrlvjaL39WzRO_qJfBAPc4&hl=fi&ei=PFgSSoDRB4eU_QbqgemlDw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4

Over and out. Suur kiitos kaikille auttajille!


14
Tuossa kun tekee uutta osiota tuohon tuolla gPartedilla kiintolevyyn, niin mita tarkoittavat? Maaritellaan tuossa uuden asemakoon yhteydessa.

Free space Preceding (MiB)
ja
Free space Following (MiB)

Ja mita niihin tulisi laittaa?

Ja mita tuo raksi tuossa -round to cylinders- kohdassa tarkoittaa?

Ja viela tuo label?

15
Okei. Milläs tuon "loogisen osion" sitten voi luoda? Luonko sen gpartedilla vaiko ensiksi windowsissa?

Gparted on oikein hyvä, mutta kyllä loogisen osion tekeminen onnistuu myös Vistan levynhallinnassa :)

Joo no katsotaas mitenkä sitä äijjien käy.. Nyt pitää vaan tehdä tämmöinen "pienimuotoinen" tyhjennysprosessi tuolle D: asemalle.. :P

16
Nyt tässä asentelen tätä Ubuntua, mutta ilmeni seuraavanlainen ongelma..

Elikkä asennusohjelma ei käyttäydy samalla lailla kuin täällä sanotaan.
http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen
Mitä nyt? Tuota ekaa kohtaa ei ainakaan voi valita koska se poistaa Vistan muuten. :P

Mutta kun valitsee tuon käsin määrittelyn niin tulee tämmöinen "valmistele osiot" juttu ja siihen tälläinen taulukko näkyviin.


                     Tyyppi       Liitoskohta       Alusta?    Koko             Käytössä
/dev/sda                                                      [ ]          10737MB        9109MB
/dev/sda2       ntfs                                       [ ]         154666MB      92493MB
/dev/sda3       ntfs                                       [ ]         77460MB        38582MB
kelvoton                                                      [ ]         73400MB
/dev/sda4       ntfs                                       [ ]          3806MB         2655MB


Joten mitä minun pitäisi nyt tehdä?


Tuon taulukon mukaan sinulla olisi vain yksi kovalevy, jossa on jo valmiina 4 osioa. Jos tuo pitää paikkaansa, niin olet törmännyt ns. neljän primääri-osion rajoitukseen kovalevyllä. Jos jollain osiolla on "vähemmän tärkeitä" tiedostoja, jotka voi siirtää muille osioille, niin ehdotan kyseistä toimenpidettä. Sen jälkeen tyhjän osion voi poistaa ja luoda tilalla looginen osio, johon saa sitten taas osioita pilvin pimein :)

Okei. Milläs tuon "loogisen osion" sitten voi luoda? Luonko sen gpartedilla vaiko ensiksi windowsissa?

17
Yritin tuolla gpartedilla vaihtaa tuon määrittelemättömän osan formaattia, jonka lohkaisin tuosta D: asemasta Vistalla, mutta tuli taas onkelma..

"It is not possible to create more than 4 primary partitions

If you want more partitions you should first create an extended partition. Such a partition can contain other partitions. Because an extended partition is also a primary partition it might be necessary to remove a primary partition first."

Elikkä näyttää siltä että en voi tehdä enää uutta osiota.. Mutta mitäs nytten?

18
No tuo "kelvoton" osio on ilmeisesti se osio jonka osioin tuolla winukalla aikaisemmin.  Mutta kun yritän valita sitä, se sanoo että "juuritiedostojärjestelmää ei ole määritelty, korjaa tämä osiointivalikossa". Mutta mikä on osiointivalikko? Täytyykö minun muokata tätä osiota tällä livecd:n ohjelmalla ennenkuin voin asentaa sinne jotain?

19
Nyt tässä asentelen tätä Ubuntua, mutta ilmeni seuraavanlainen ongelma..

Elikkä asennusohjelma ei käyttäydy samalla lailla kuin täällä sanotaan.
http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen

Elikkä kun tulee tuo kuudes kohta "levytilan valmisteleminen". Siinä ei ole kuin 2 vaihtoehtoa:
-käytä koko levyä
-määritä osiot käsin(vain edistyneemmille käyttäjille).

Ja sitten siihen tulee semmoinen kuvaaja jossa näkyy käytetty levytila missä näkyy esim. Vistan viemä tila vihreänä, /dev/sda3 oranssina, vapaa tila/ se minkä äsken osioin tuolla Vistassa)valkoisena.

Mitä nyt? Tuota ekaa kohtaa ei ainakaan voi valita koska se poistaa Vistan muuten. :P

Mutta kun valitsee tuon käsin määrittelyn niin tulee tämmöinen "valmistele osiot" juttu ja siihen tälläinen taulukko näkyviin.


                     Tyyppi       Liitoskohta       Alusta?    Koko             Käytössä
/dev/sda                                                      [ ]          10737MB        9109MB
/dev/sda2       ntfs                                       [ ]         154666MB      92493MB
/dev/sda3       ntfs                                       [ ]         77460MB        38582MB
kelvoton                                                      [ ]         73400MB
/dev/sda4       ntfs                                       [ ]          3806MB         2655MB


Joten mitä minun pitäisi nyt tehdä?

20
Tästä pitää kyllä väsätä ohjeet (teen torstaina jos joku muu ei ehdi ensin tai en itse voi jostain syystä). ::)

Eli olethan lukenut: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen
Koska sinulla on Vista kannattaa ensin pienentää Vistan työkaluilla sitä D-osoita. Ohjeet: http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/resize-a-partition-for-free-in-windows-vista/
Sitten asennuksessa valitset tuon 6-3 -kohdan eli Ohjattu - käytä suurinta yhtenäistä vapaata tilaa, jolloin se käyttää sen Vistan työkalulla tyhjentämäsi tilan. :)

Kiitoksia todella paljon, tällä tämä varmaan onnistuukin jo. =)

Sivuja: [1] 2