Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ronko

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Laskutusohjelma linuxille
« : 28.05.09 - klo:12.17 »
Tilisiirto-opas (pdf)
Laskua koskevat vaatimukset arvonlisäverotuksessa (html)
Suomalaisten tilinumeroiden rakenne ja tarkiste (pdf)
Viitenumero ja viitenumeron tarkisteen laskenta (pdf)
Kansainvälinen tilinumero IBAN (pdf)
Kansainvälinen maksulomake IPI (pdf)
Pankkiviivakoodistandardi (pdf)

Jaa, Pankkiyhdistys on miltei osannut skodata toimivan dokumenttien lataussivun, vinkuu jostain session kuolemisesta, kun noita yrittää himoita. Pitää kaivaa ne muuta kautta.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Utelua
« : 27.05.09 - klo:16.15 »
25v mies, sinkku, ammattiltani IT-suunnittelija, jonka toimenkuvaan kuvaan kuuluu linux- ja windows-palvelimien ylläpitoa, softakehitystä .NET-vehkeillä ja asiakaspalvelua. Virroilla asustan.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Laskutusohjelma linuxille
« : 26.05.09 - klo:18.30 »
En ole vielä hirveästi perehtynyt LINQ:n käyttöön mutta mielestäni se tasaa tilit aika pitkälle SQL:n kanssa jos ajatellaan hakujen tekemisen helppoutta. Puhdas objektirakenne ilman tietokannan vaatimia ylimääräisiä rakenteita ja kikkailuja on kehittämisen kannalta huomattavasti nopeampi ja joustavampi vaihtoehto. XML-muotoon tallennettu data on helposti luettavissa ja ymmärrettävissä. Nämä ovat tietysti vain omia mielipiteitäni.
Kieltämättä LINQ tekee tuosta XML-vaihtoehdosta entistä houkuttelevamman. Pitää tutkia sitä lisää. Ei tarttis alkaa kantaa väkertämään ja ylläpitämään. :) Lähinnä jonkun fiksun ORM:n käyttäminen vois vähentää kannasta
johtuvaa kikkailua, mutta sellainen taas kuulostaa vähän overkilliltä tuon kokoisessa projektissa. Samassa ajassa, kun säätää esmes NHibernaten tohon niin tekis jo XML:n serialisointiin pohjaavan ratkaisun. Tota datan tallennusta vois olla syytä miettiä vielä uudelleen, nyt kun siihen ei ole vielä juuri mitään tehty ja kelkan kääntäminen on vielä helppoa jos XML:ään päädytään.
Lainaus
Tämä tietysti riippuu täsmällisestä toteutustavasta, mutta väitän ettei vaihto tietokannan ja objektirakenteen välillä ole mikään yksinkertainen operaatio.
Ei tuo mikään ylipääsemättömän vaikeakaan operaatio ole. Niin kauan kun "domain"-objekteihin ei tule suuria muutoksia niin päästään suhteellisen helpolla.
Lainaus
Siksi tuo tuntuikin hieman oudolta kun en keksinyt mihin sellaiseen IList ei olisi tässä taipunut mihin IDictionary taipuu. Äkkiseltään kuvittelisin että propertyn Rows tietorakenne on sellainen että järjestyksellä on merkitystä ja IDictionary on sen oletuksen kanssa täysin ristiriidassa.

Kieltämättä toi IDictionary<>-ratkaisu näyttää omituiselta. Sillä ei tosiaan tuossa tapauksessa saavuteta mitään mihin IList<> ei olisi kyennyt. Pitää fiksata toi tänään rumentamasta maisemaa.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä musiikkia kuuntelet ?
« : 26.05.09 - klo:13.17 »
Kaikenlainen metalli- ja rock-matsku maistuu. Enimmäkseen kuitenkin Kotiteollisuutta, Mokomaa, Metallicaa ja Iron Maidenia. Viime aikoina myös Faith No More on alkanut maistua enemmän ja enemmän.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Laskutusohjelma linuxille
« : 26.05.09 - klo:12.02 »
Katselin tuossa pikaisesti tuota pupesoftia ja se tosiaan näyttää olevan varsin järeä toiminnanohjausjärjestelmä. Ehkä tosiaan liiankin järeä monelle pienelle yritykselle. Toisaalta kuitenkaan en näe järkeä siinäkään, että yrityksen taloushallinto koostuu useasta pikkusoftasta, jotka eivät mitenkään integroidu keskenään. Näkisin, että finlasku istuu parhaiten sellaisille yrittäjille, jotka tarvitsevat pientä ja näppärää laskutusohjelmaa, jollainen heidän työkalupakistaan puuttuu.

Työskentelen itse koodarina pienessä softafirmassa, jonka "toiminnanohjaus" koostuu "teimme itse ja säästimme web-käyttöisestä CRM:stä", työpöydällä pyörivästä kirjanpitosoftasta ja vielä erillisestä laskutussoftasta (ja ties mistä muusta). Laskuja lähtee kuukausittain vaivaiset kolmisenkymmentä. Tuon laskurumban läpivieminen joka kuukausi tuntuu vievän aikaa kokonaisen työpäivän. Tuollaisella laskumäärällä se on minusta aika paljon aikaa. Henkilökohtaisesti inhoan systeemeitä, joissa pitää samoja tietoja paukuttaa moneen kertaan eri softiin, jotta saa työnsä tehtyä.

Pointtini on siis se tilausta löytyy finlaskun kaltaiselle laskutussoftalle, mutta myös kevyt toiminnanohjausjärjestelmä vois myös löytää paikkansa. Ideana siis se, että siitä vois ottaa vain haluamansa ominaisuudet käyttöön ja jättää muut asentamatta. Olen mukana kehittämässä finlaskua, mutta voisin olla mukana kehittämässä myös järeämpää softaa.

Sivuja: [1]