Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Izzy

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntun poistaminen
« : 03.01.08 - klo:20.38 »
Tapahtui seuraavaa: En käyttänyt ubuntua kolmeen viikkoon, ja nyt windowsia käyttäessäni tarvitsin lisätilaa ja tein ubuntun home-osiosta windowsille ntfs-osion. Mutta kuinka kävikään, eli hävisi kaikki muutkin linux-osiot. Ongelma lienee se, että grubille kävi huonosti myös? Eli en pysty käynnistämään windowsia jos sammutan koneen...? Mikä avuksi?

2
Olen käyttänyt ubuntua nyt parin kuukauden ajan. Seuraava ongelma on ilmennyt jo muutamaan otteeseen. Ubuntu ajan kanssa hidastuu huomattavasti, vaikken tee mitään muutoksia järjestelmään. Alkuun boot tapahtui 20 sekunnissa, lopussa saattoi mennä tupla-aika. Ja lopulta jossain vaiheessa ubuntu muuttuu todella hitaaksi, eli boot ottaa monta minuuttia ja esim. home-kansio avautuu parin minuutin päästä klikkaamisesta. Itse ohjelmat latauduttauaan toimivat kuitenkin melko normaalisti. Olen olettanut moisen johtuvan käytöstäni, ja asentanut ubuntun nyt kolmesti uudelleen. Viimeisimmän uudelleen-asennuksen jälkeen meni kuitenkin vain muutama päivä enkä tehnyt muutoksia, kun tämä maksimaalinen hidastuminen tapahtui, ilman mitään varsinaista syytä siis. Kuljetin konetta mm. lentokoneessa käsimatkatavarana, ja seuraavalla bootilla ubuntu oli hitaampi kuin koskaan. Windows rinnalla toimii niin normaalisti kuin windows nyt voi toimia (eli ei laitteistovikaa?). Mistä moinen voi johtua? Onko koneessani jokin yhteensopivusongelma linuxin kanssa? Kde-työpöytä (kubuntu, mandriva) ei tuntuisi toimivan koneessani lainkaan, vaan esim. mandriva leipoi välillä kiinni todella rankasti, eli yhtäkkiä hiiri pysähtyi ja mitään ei tapahtunut.

Koneessani on amd turion 64 tuplaydinprossu, mutta kaverin suosituksesta kokeilin 32-bittisiä linuxeja, koska ilmeisesti näihin on parempi ohjelmistotuki... Ubuntu ilmoitti käyttävänsä restricted driverseja, jotta järjestelmä toimisi normaalisti.

Helppiä kiitos! Olin todella tyytyväinen ubuntuun niin kauan kun se toimi normaalisti!

Korjasin otsikkoa kuvaavammaksi - t.Tuplanolla

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Adobe Reader Ubuntuun
« : 20.11.07 - klo:19.59 »
Yritin asentaa Ubuntuun Adober Readerin. Latasin työpöydälle AdobeReader_enu-8.1.1-1.i486.tar.gz nimisen paketin, jonka ./install käskyllä installoin. (No nytpä ohjelma on sitten työpöydällä, mihin se "kuuluisi" laittaa) Kaikki on muuten hyvin, mutta Firefox ei ilmeisesti löydä ohjelmaa, vaikka yrittääkin pdf:t sillä avata. Mikä neuvoksi?

Sivuja: [1]