Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tero Kankaanperä

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan vaihto jumittaa
« : 18.07.14 - klo:10.16 »
Mulla on viheliäinen ongelma Ubuntu 14.04:n kanssa. Kun minulla on useita Firefox-ikkunoita auki ja joudun vaihtamaan ikkunasta toiseen Dashin kuvaketta napsauttamalla, enkä tavalliseen tapaan Alt-Tab -vaihdolla, ikkunan vaihto jumiutuu ajoittain. Jokin menee pieleen niin, että ikkunanvaihtotila jossa ikkunat ovat pienennettyinä kaksi päällekkäin (tai montako niitä ikinä onkaan ruudulle laatoitettuna) jumiutuu päälle. Esc, muualle napsauttaminen, Super-näppäin tai mikään ei pura jumia. Pystyn sulkemaankin kaikki paitsi viimeisen vaihdossa olevista ikkunoista. Jos/kun se kysyy varmistuksen, ko. pop-up tippuu jumissa olevan ikkunan alle. Samoin käy jos yritän käynnistää päätteen (Ctrl-Alt-T) tappaakseni Firefoxin. Pystyn kirjautumaan ulos Ctrl-Alt-Del kautta. En mene valalle ettei tätä tapahtui myös Alt-Tab vaihdolla mutta en pysty varmuudella sanomaan ikinä sitä siinä nähneeni. En myöskään tiedä tapahtuisiko tätä muilla ohjelmilla sillä teen tuota ikkunasta toiseen vaihtoa eniten juuri Firefox-ikkunoilla. Olen yrittänyt etsiä ratkaisua Googlella mutta kun en löydä lokeista (X.org, syslog) mitään virheilmoitusta en oikein löydä hakusanoja joilla ratkaisu löytyisi. Olisko apuja?

2
Ubuntuni (64 bittinen 12.10 perinteisessä pöytäkoneessa) on nyt pari kertaa tehnyt tosi kummallisen ongelman joka tänä aamuna jäi päälle:
Hiiri toimii sikäli että kohdistin liikkuu, mutta napsauttaminen toimii epäluotettavasti. Ja kun sanon epäluotettavasti, tarkoitan että useimmiten se ei toimii ollenkaan, mutta välillä kyllä. Ei kuitenkaan laitevikaisen epäluotettavasti sillä sama ongelma toistuu kaikilla kolmella käytettävissäni olevalla hiirellä. Kaikki tosin Logitechejä ja langattomia, mutta myös eri mallisia: M215, jokin MX Laser-malli (massiivinen, pitkäjohtoisella lataus- ja lähetinasemalla pöytäkoneisiin) sekä Laser-malli (se suosittu harmaa jossa lähettimen asettaminen hiireen kuljetusta varten sammuttaa laitteen). Useimmiten napsauttaminen ei toimi ollenkaan missään, mutta hetkittäin se toimii Firefoxissa tai Thunderbirdissä, äärimmäisen harvoin myös käynnistimessä. Useimmiten joudun navigoimaan näppäimistön avulla, mikä on hirveä riesa. Ikkunasta toiseen vaihtaminen hiirellä ei toimi ikinä ongelman ilmetessä. Jostain syystä yleensä toimiva Alt-Tab ikkunan vaihto ei myöskään koskaan toimi ongelman ilmetessä. Sen sijaan Ctrl-Super-D, Ctrl-Super-nuoli alas/ylös ja Super-numero tai Super-Tab navigointi käynnistimessä toimivat.
Minusta tämä haisee jotenkin ikkunointiin ja Unityyn liittyvältä ongelmalta. Sen verran invalidisoiva se koneelle on, että on pakko käyttää konetta Windowsilla tai läppäriä.

3
Aiheesta näytetään keskustellun jonkun verran, mutta joka keskustelusta näyttää puuttuvan jokin elementti. Minulle kertyy siis dvb HD tallenteita ts-muodossa. Valitettavasti usein mukana on varaa alussa ja lopussa sekä mainoskatkoja. Ja kun kysymys ei aina ole suomen tai englanninkielisestä tallenteesta, tekstityskin on ensiarvoisen tärkeä. Tarkoitus ei ole siirtää tallenteita DVD-levyiksi vaan jättää ne verkonlevylle talteen. Etsiessäni keinoa leikata tallenteista mainokset ym. turhan pois hukkaamatta tekstityksiä olen päätynyt umpikujaan. DVBcut on hyvin näppärä, mutta ei tule kysymykseen tekstityksen kanssa. DVBCut ja ProjectX tukehtuvat molemmat HD-tarkkuuteen (jälkimmäisessä leikkaaminen ei onnistu). FFMPEG lienee vahvin työkalu tähän, mutta minun taitoni eivät enää riitä sen kanssa - ja sitten pitäisi kai vielä varmistaa että sama toimii avconvissa. Mielelläni pitäisi aikaa vievän ja laatua syövän muuntelun minimissään. Olisikos guruilla valmiimpaa ratkaisua?

4
Minun olisi tänään pitänyt, ja pitäisi vielä ainakin kahtena seuraavana päivänä, pystyä kirjautumaan langattomaan vierailijaverkkoon organisaatiossa jossa on hyvin vähäinen Linux-tuntemus. Heidän vierailijaverkkonsa päästää sisään sen enempiä kyselemättä, mutta ohjaa sitten selaimen kirjautumissivulle, jonka osoite päättyy .local Tämä toimi jopa nokialaisellani, mutta ei Ubuntu 12.04 kannettavalla. Sen paremmin Firefox kuin Chromium ei suostunut lataamaan kirjautumissivua, mutta Chromium hiukan verbaalisesti lahjakkaampana herjaa jotain dns-palvelimesta. Samankaltaiset vierailijaverkot esimerkiksi hotelleissa ovat toimineet, joten tämä hiukan yllätti. Epäilen, että mä johtuu tuosta .local-päätteisestä sijainnista kirjautumissivulle, olenko oikeassa ja olisiko tämä korjattavissa?

5
Kysymyksessä on Asus M3N78-VM emolevylle rakennettu kone, joka toimii Windows Vistassa (toissijainen käyttöjärjestelmä kaksoiskäynnistyksessä) kuten pitää kaikilta osin. Ubuntu 12.04:ään oletuskäynnistyksellä kiinteä verkkoyhteys ei kuitenkaan toimi.
Koodia: [Valitse]
lspci | grep networkEi palauta yhtään mitään.
Network Manager kuvake ei näy tehtäväpalkissa eikä en käynnistäminen nm-applet komennolla onnistu.
Synkkä epäilykseni on, että tällä on jotain tekemistä kernel-päivityksen ja Nvidian piirisarjan ajurin päivittymisen kanssa.
Osaisiko joku osoittaa suunnan miten tätä ongelmaa lähtisi selvittämään?

6
Etsin ratkaisua jolla saan työpöydälleni jatkuvasti päivittyvän virran joka yhdistää valitsemani RSS-syötteet ja Twitter-feedin "at a glance" seurattavaksi.
Gwibber on turhan piilossa ja on viime aikoina muuttunut perin oikukkaaksi, se ei päivity, se avautuu minuuttien kuluttua napsauttamisesta ja ollenkaan aina tweetit eivät lähde. Jos Gwibber integroituisi työpöytään ja toimisi luotettavasti se olisi kuitenkin paras löytämäni ratkaisu - edellyttäen tietenkin että se osaisi käsitellä myös RSS- ja Atom-syötteitä.
Käytin pitkään Google Readeriä syötteiden seuraamiseen, mutta sitä ei saa järkevästi Ubuntun työpöydälle. Yksikään löytämäni Screenlet ei ole tolkullinen. Tyypillisesti ne eivät osaa yhdistää useita syötteitä samaan näkymään, eivät osaa avata syötteen juttua napsauttamalla ja ovat hyvin kömpelöitä. Tämä pätee sekä Twitter- että RSS-screenleteihin.
Thunderbirdin syötetoiminto on myös liian syvällä ohjelmassa, eikä sitä saa paremmin näkyville.
Olisiko kenelläkään tarjolla kunnon ratkaisua ongelmaan? Sinänsä ei ole väliä jos se vie puolet työpöydästä, kunhan se ei kellu ikkunoiden päällä. Twitter- ja RSS-syötteiden keskinäinen sekoittaminen yhdeksi virraksi ei myöskään ole välttämätöntä, jos sen saa yhtä aikaa näkyville rinnakkain.

7
Ubuntu tietokoneissa / Lucid sammahtelee omia aikojaan
« : 10.11.10 - klo:14.49 »
Ubuntu 10.04:ni on alkanut sammahdella omia aikojaan. Kone on rakennettu ASuksen M3N78-VM emolevyn ja AMD Phenom II X2 550 prosessorin ympärille. Kyse on siis pöytäkoneesta, jossa on 64 bittinen versio Lucidista. Kernel näkyy olevan 2.6.32-25. Se on aiemmin toiminut suhteellisen kivuttomasti - varsinkin ilman tätä ongelmaa. Kone palvelee kotiverkon LAMP-kehitysympäristönä ja taittotyöasemana, joten sen ääressä työskennellään suhteellisen harvoin. Joskus viimeisen puolentoista kuukauden aikana aloin löytää sen sammuneena. Aluksi luulin virranhallinta-asetusten olevan pielessä, mutta vielä nytkin kun koneen ei pitäisi koskaan sammua itsekseen se tekee sitä. Itseasiassa pari viimeistä kertaa se on tippunut suoraan altani työskennessellessäni sillä. Sammuminen vaikuttaa täysin hallitsemattomalta virran äkilliseltä katkaisulta, joten laitevikakaan ei ole aivan poissuljettu vaihtoehto. Paketti on kuitenkin vajaan vuoden vanha, joten vaihtoehto ei ole ehkä todennäköisin. En Lokien katselun kautta löytänyt äkkiseltään mitään ilmeistä vikaa. Osaisitteko antaa neuvoja, millä työkaluilla tätä vikaa voisi diagnosoida?

8
Käytössä Ubuntu 10.04 32bit ja Empathy 2.30.3
Minulla on Empathyssä käytössä MSN/Live-tilejä (tosin vain yksi päällä, mutta kolmen tiedot asetettuna) ja Jabber-tili (Olark/Hab.la). Seuraava ongelma esiintyy vain mesetilien kanssa.
Olen kesästä alkaen törmännyt usein tilanteeseen, että Empathy ilmoittaa uudesta lisäyspyynnöstä (joku haluaa minun hyväksyvän hänet kaverikseen) ja tarjoaa minulle hyväksyttäväksi omia tietojani (oma mese-osoitteeni sekä osoitteena että nimenä). Ongelma ratkeaa Empathyn uudelleen käynnistyksellä, sitten pyyntö tulee oikein läpi. Koskaan en kuitenkaan voi valita kontaktille ryhmää tuossa vaiheessa, se tieto ei vain mene läpi vaan minun on tehtävä se joka tapauksessa avaamalla hyväksytty kontakti muokattavaksi myöhemmin. Jos taas itse yritän lisätä kontaktin, kirjoitettuani tai liitettyäni meseosoitteen tunnuskohtaan ja painettuani sarkainta tunnus- ja nimimerkki kentät muuttuvat molemmat omiksi tiedoikseni. Tähän ei ole ratkaisua vaan pyyntöjen on aina tultava muilta. Kuulostaako ongelma tutulta kenellekään muulle? Pikainen haku suomeksi tai englanniksi ei tuottanut vastaavia tuloksia, joten etsin tietoa siitä miten saan siivottua Empathyn niin kuin ottaisin sen käyttöön puhtaalta pöydältä.

9
Käytössä on 9.10:stä päivitetty Ubuntu 10.04 (64 bit) Fujitsun Amilo-läppärillä. Ongelma on Gwibber, josta tulee zombie kun kone menee lepotilaan, se ei toivu ollenkaan. Kirjekuorikuvakeen takaa löytyvän Sosiaaliset verkot kohdan tai Sovellukset > Internet > Gwibber - sosiaaliset mediat kohdan napsauttaminen ei tee mitään. Nyt huomasin, että jos tapan gwibber-servicen ja käynnistän Gwibberin sitten saan sen taas käyttöön, mutta tämä ei taida olla tarkoituksenmukaista. Muilla samaa ongelmaa tai peräti ratkaisuja? Nuo Gwibberin omat nettilähteet on perin hajanaisia ja vaatimattomia.

10
Kuulkaas Ubuntu gurut, tarvitsisin hiukan apua kinkkiseksi osoittautuneeseen ongelmaan.

Minulla on kaksi konetta kotonani, molemmat Ubuntulla (Karmic). Lisäksi talossa on Buffalon Linkstation joka jakaa tulostinta ja jolla työtiedostot sijaitsevat useiksi eri jaoiksi hajautettuina. Koko kotiverkon keskuksena on reititin, joka ylläpitää niin piuha- kuin piuhattomia yhteyksiä talossa. Pöytäkone on nätisti piuhassa eikä mitään ongelmaa ole, mutta WLANin kautta verkkoon kytkeytyvä läppäri tuottaa päänvaivaa. Olen liittänyt NASin jakamia levyjä fstabin kautta suoraan /home/käyttäjätunnuksen alle alihakemistoiksi ja tämä toimii hyvin siihen saakka kun on tarve käynnistää läppäri uudelleen tai sammuttaa se. Seuraa ikuisesta ikuiseen kestävä alasajo ja CIFS virheilmoitus on tunnettu ongelma ja siihen on esitetty ratkaisuksi /etc/rc0.d ja rc6.d hakemiston linkkien nimien muuttamista niin että irrottaminen siirtyisi ennen verkkoyhteyden alasajamista tapahtuvaksi. Nyt olen tilanteessa, että minulla on molemmissa K01umountnfs.sh ja ongelma jatkuu. Vaihtoehtoiseksi ratkaisureitiksi esitetään automountiin siirtymistä, jota en ole myöskään saanut tyydyttävällä tavalla toimimaan. Toistaiseksi fstabin kautta liittäminen toimii tyydyttävämmin ja ongelma poistuu kun muistan manuaalisesti irrottaa verkonlevyt ennen kuin ajan järjestelmän alas. Kysymykseni siis kuuluu: onko edes mahdollista saada tuota Samba-levyjen irrotusta tapahtumaan ennen kuin Ubuntun NetworkManager sulkee WLAN yhteyden alasajossa ja miten se tapahtuu? TAI Miten saan automountin toimimaan niin että verkonlevyt liittyvät samalla tavalla suoraan /home/käyttäjätunnus alle kuin fstabin kautta?

11
Olen käyttänyt Ubuntua varsin tyytyväisenä rinnan koneen mukana tulleen Vistan kanssa ja nykyään siirryn Vistaan vain kun haluan pelata Civilization IV BTS:ia, käyttää niitä Excelin ominaisuuksia joita ei OO Calcista löydy tai tarvitsen Visiota. Olen oppinut elämään sen kanssa että jokaisen jakelupäivityksen jälkeen joudun korvaamaan Ubuntun bluetooth-hallinnan bluemanilla koska natiivi hallinta ei vaan osaa käyttäytyä MSI:n usb-bluetooth tikun kanssa.
Paljon kiusallisempi on pikanäppäinten ongelma. Useimmat niistä toimivat moitteettomasti: näytönkirkkauden säätäminen, touchpadin ja kameran kytkeminen päälle ja pois tai lepotilaan siirtyminen onnistuvat ilman mitään säätämistä heti, mutta jos kosken äänensäätönappeihin joudun sulkemaan järjestelmän hallitsemattomasti. Testasin asiaa juuri eilen 9.04:stä päivitetyssä Karmic Koalassa (9.10) ja se jatkuu edelleen. Jos siis painan Fn + F3, F4 tai F5 (mykistys, laske, nosta) alkaa oikeassa yläkulmassa vilkkua ilmoitin joka animoi juuri tekemääni toimintoa ja sen vastasuuntaista toimintoa vuorotellen ikuisuuksiin. Se valitettavasti myös tappaa järjestelmän äänet kokonaan, estää käyttämästä mitään painikkeita palkissa tai indikaattorialueella ja estää siis myös hallitun alas ajamisen (pääte tai Alt-F2 ei aukea, valikot eivät toimi, virtanapin painallus ei käynnistä alasajoa). Käynnissä olevat sovellukset toimivat kuitenkin normaalisti. Säätäminen valikosta löytyvät Pikanäppäimet asetuksen kautta ei auta. Vastaavia kokemuksia? Ideoita? Ratkaisuja?

12
Tämä on klassinen eskaloituma: kaikkihan lähti liikkeelle siitä, että bluetooth yhteydellä toteutettu matkapuhelin 3g-yhteys katosi NetworkManagerista palkista päivityksessä 8.10 -> 9.04. Ongelman ratkomisen myötä päädyin suorittamaan:
sudo dpkg-reconfigure -a
Seuraavan käynnistyksen jälkeen ongelma olikin jo kertaluokkaa isompi: Fujitsu-Siemens läppärin näppäimistö, touchpad ja usb-hiirulainen kuolivat. Myöskään ulkoinen liitetty usb-näppäimistö ei auta. Ongelma ei kuitenkaan ilmene recovery-tilaan käynnistettäessä. dpkg-reconfigure xserver-xorg ei valitettavasti myöskään korjaa sitä ja ongelman luoneen komennon uusiminen päätyy virheeseen kun atd:n uudelleen käynnistäminen ei toimi.  :-[
Ideoita nolon ongelman ratkaisemiseen?

13
Laitealue / Läppäri ei "tunnusta" hiirtä käytöksi
« : 11.05.09 - klo:10.55 »
Käytössä on Ubuntu 9.04 (64bit) Fujitsu-Siemensin Amilo Pi2530-1P läppärillä ja ongelma on mielenkiintoinen. Rupesin ihmettelemään koneen hitautta ja huomasin, että Boinc suorittaa laskentaa asetuksista huolimatta. Pitkällä selvittelyllä kävi ilmi, että läppäri ei suostu ymmärtämään, että usb-väylään kiinnitetty Logitechin langaton laserhiiri (MX 1000 työpöydällä tai VX450 reissussa) olisi koneen käyttöä. Touchpadin käyttö on ainoa, mitä kone suostuu pitämään käyttönä. Se, onko touchpad kytketty päälle tai pois ei vaikuta asiaan. Miten opetan koneen tavoille?

14
Käytän Amilo kannettavaa, johon olen asentanut Ubuntu 8.04:n Vistan rinnalle ja päivittänyt siitä 8.10:iin. Kannettavassani on ATI Mobility Radeon HD 2300 näytönohjain ja käytän tällä hetkellä "manuaalisesti" (ATI:n asennusvelholla) asennettua ATI:n 9.2 version suljettua ohjainpakettia. Firefox päivittyi juuri versioon 3.0.7. Suomen ja englanninkielistä foorumia selaillessani löysin lukemattomista (usein pitkistä ja pääasiana muuta käsittelevistä) ketjuista viitteitä siihen että ongelma johtuu suljettujen flash ja ati palikoiden yhteensopimattomuuksista. Hyviä ratkaisuja en löytänyt.

Minun järkeni sanoo että ongelman voisi ratkaista:
1) siirtymällä avoimiin näytönohjaimen ajureihin
2) vaihtamalla flashiä käsittelevää palikkaa
3) vaihtamalla selainta (???)
4) siirtymällä 64 bittiseen Ubuntuun (???)

Nyt haluaisin kuulla osaavampien Linux/Ubuntu-käyttäjien, asiantuntijoiden, näkemyksiä ratkaisuista. Jokaiseen liittyy omat kysymyksensä.
1) Käytän tällä hetkellä kotona työskennellessäni liitteää 1600x1200 näyttöä toisena työpöytänä kannettavan oman 1280x800 rinnalla ja haluan säilyttää tämän tilanteen. Näytöt eivät ole laajennettu työpöytä (resoluutio on kamala) vaan itsenäiset työpöydät. Onko tämä mahdollista avoimilla ajureilla ja mikä olisi paras vaihtoehto?
2) Onko jokin flash-plugin parempi kuin toinen? Löytämäni ohjeet viittaavat siihen että Adoben suljettu flash-plugin olisi paras, mutta luulen että käytän juuri sitä nyt ja tilanne on sietämätön. Äänet tosin toimivat, mikä vaati vähän työtä, webcamiä flash ei valitettavasti osaa käyttää. Onko olemassa paremmin toimivaa pluginia? Löysin myös ratkaisuehdotuksen jossa asennetaan nspluginwrapper, jonka ohjeen mukaan pitäisi rajoittaa kaatuminen pluginiin eikä viedä koko selainta mukanaan, mutta tämä ei toiminut.
3) Ratkaiseeko vaihtoehto 3 ongelmaa ollenkaan vai esiintyykö samaa muillakin selaimilla? Jos ratkaisee niin mikä olisi paras vaihtoehto? Opera?
4) Käytän nyt 32 bittistä Ubuntua, esiintyykö ongelma myös 64 bittisessä vai voisiko sen ratkaista siirtymällä siihen?

Onko ongelmaan muita ratkaisun mahdollisuuksia?

Hermoni alkavat olla aika heikossa kunnossa Firefoxin jatkuvan kaatuilun kanssa. Flash on kuitenkin niin keskeinen väline ja niin yleistä sisältöä että tilanne ei vain ole hyväksyttävä. Ilman tätä ongelmaa tyytyväisyyteni Ubuntuun olisi ennätyslukemissa ja olisin tekemässä Vistan lopullista hävittämistä. (Ja ennen kuin kukaan linux-uskovainen ehtii sanomaan ettei kyseessä ole Ubuntun vaan Adoben/ATI:n ongelma sanon ettei minua voisi vähempää kiinnostaa kenen ongelma on toimittajapuolella: minulle se on toimintaa halvaannuttava henkilökohtainen käytettävyys ongelma Ubuntu-järjestelmässäni.)

15
Haut foorumille (tälle ja englanninkieliselle) tuottivat pääasiassa osumia yleisemmistä ääniongelmista ja vanhoja (pari vuotta), vastaamattomia kysymyksiä, joten kysytäänpä spesifisemmin.

Minulla on ASUS A8V-E Deluxen ympärille koottu kone (äänistä huolehtii siis: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller). Koneessa on optinen SPDIF-ääniliitin digitaalisen dts / Boldy Digital äänisignaalin viemiseen kotiteatterivahvistimeen. Olen saanut sen toimimaan yleisellä tasolla, normaali stereoääni siirtyy vahvistimeen oikein ja kuuluu, mutta vain etukaiuttimista. Onko kenelläkään kokemusta dts tai Dolby Digital koodattujen DVD-äänten ottamisesta ulos kyseistä reittiä, kyseiseltä emolevyltä Ubuntu Hardy Heronissa?

16
Käytössä on Ubuntu 7.10 x86_64 ja ongelma on Firefoxin flash-toisto-ohjelman muuttaminen. Firefoxhan kyselee ensimmäisen kerran flashiä kohdatessaan haluatko käyttää Adoben flash liitännäistä vain Gnash liitännäistä. Olen vastannut Gnash ja sittemmin huomannut että se oli väärä valinta (kaikki ei toimi). Miten muutan tuota asetusta jälkeenpäin?

17
Asensin otsikon (täsmällisesti 2530-12P) kannettavaan Ubuntun Vistan rinnalle. Asennus ei onnistunut Live CD:ltä, mutta kylläkin pelkkään asennukseen tarkoitetulta CD-levyltä. Asennuksen jälkeen graafinen liittymä ei käynnistynyt kun näytönohjaimelle (ATI Mobility Radeon 2300 HD) ja läppärin näytölle (15,4", 1280x800) ei muka löytynyt yhteisiä näytön tiloja. Manuaalisen päivittämisen ja xorg-driver-fglrx -paketin asentamisen jälkeen homma toimii hienosti, optista asemaa lukuunottamatta.

Yrittäessäni CD 1:lle saan viestin "mount: special device /dev/hda does not exist". Olen yrittänyt etsiä ratkaisua ongelman mm. Ubuntun englanninkielisiltä foorumeilta tuota virheilmoitusta käyttäen, mutta tuloksetta. Samanlaista virhettä voi näköjään saada monella tapaa...

Tässä muutamia perusdiagnostisia palautteita:

fdisk -l:
Lainaus
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1               1        1530    12288000   27  Unknown
/dev/sda2            1530       13567    96685056    7  HPFS/NTFS
/dev/sda3   *       13568       19210    45327397+  83  Linux
/dev/sda4           19211       19457     1984027+   5  Extended
/dev/sda5           19211       19457     1983996   82  Linux swap / Solaris

dmesg komennon tulostesta ei tartu grep cdrom, hda, media, odd tai dvd sanoilla mitään haaviin.

/etc/fstab näyttää tältä:
Lainaus
# /etc/fstab: static file system information.
#
#  -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>

proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=5a9b04fe-a2c3-4fba-9ebb-068c9ce295ad / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/sda5 :
UUID=adf7c115-ce4b-4025-8642-626776feb906 none swap sw 0 0
/dev/hda /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
/dev/sda2 /media/System ntfs-3g defaults,locale=fi_FI.UTF-8 0 0

lsusb kertoo:
Lainaus
Bus 007 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 006 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 002 Device 002: ID 04f2:b022 Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000 
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000 

lshal dumpista tai järjestelmän lokeista ei löydy sanaakaan /dev/hda:sta.

Oliskos ideoita mitä sitten kokeilisin?

Sivuja: [1]