Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jarre

Sivuja: [1] 2
1
Tätä tapahtuu satunnaisesti. Yhtäkkiä sekä ulkoisen Logitech USB hiiren ja toucpadin "korvat" lakkaavat toimimasta. Hiiren kuvake kyllä liikkuu ruudulla mutta et pysty valitsemaan mitään. ei vasemmalla eikä oikealla "korvalla". Näppäimistö toimii normaalisti. Ja tuohon ei auta kuin restart.

Käyttis on Ubuntu 11.10 ja rauta Sony Vaio PCG-8131M

Kellään mitään hajua mistä voisi johtua...? Ja kun sanon että satunnaisesti niin nyt oli pari kuukautta ilman ongelmia, kunnes taas viimeisen vuorokauden aikana kolme kertaa.

 - Jarre

2
Käytän empathy:a kaikkeen pikaviestintään, protokollina on jabberia, messengeriä ja google talkia. Kontaktit olen jaotellut ryhmiin (groups). Miten saisin itseni näkymään tietyille ryhmille offline? En haluaisi näkyä iltaisin online työkavereille...

3
Tuli vastaan tällainen:

http://net.tutsplus.com/articles/web-roundups/30-awesome-codeigniter-tutorials-for-all-skill-levels/

Onko tuo CodeIgniter oikeasti noin hyvä ja helppo oppia?

Olen koodannut webbisaitteja PHP:lla useamman vuoden mutta en ole koskaan käyttänyt mitään framework:a vaan kaikki on tehty käsin koodaten jokaiselle saitille.

Kuinka hyvä tuo CodeIgniter on?

4
Älliä ja moraalia on enemmän kuin muilla telluslaisilla päkäpäillä. Syyttäkää mielummin oraclea, microsoftia ja vielä kerran oracle byrokratiasta ja vehkeilystä ihmiskuntaa vastaan.

Ehkä tuntisit itsesi enemmän kotoisaksi vaikkapa Suomi 24 Huuhaa palstalla.

 - Jarre

5
Mahtava nörtti poju koodaa kivan pommittelu ohjelman tavanomaisille defaultti routtereille ja pistää sen liikkeelle. Pöpö tarttuu ja kohta jokainen Pekka peruskäyttäjä pomitttaa joka suuntaan. Ip osotteita on jokunen, mutta jos edes yksi kymmenestä tuhanesta tietokoneesta on pöpön alainen niin on eittämättä selvää, että tiuhaan narskuvat kotiroutterit. Nötti pojun mielestä tuo kaikki on kuin bobermania ja hänellä on erittäin hauskaa. Suon ilon hänelle, koska nörttejä pitää arvostaa ja jopa enemmän kuin muita ihmisiä.

Ei voi muuta sanoa kuin että asiallinen ja hyvin kirjoitettu viesti. Kiitos tästä, nythän ongelmat selvisi, syyllinen jatkuviin julkisessa internetissä olevan koneen porttikolkutteluihin ja SSH login yrityksiin on mahtava nötti poju. Ja sitä pitää tottakai arvostaa.

Ai niin, täältä puuttuu ne [start irony] ja [/stop irony] tägit  ;).

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox hirttää CPU:n 100%
« : 29.09.10 - klo:22.22 »
Itsellä mitä tahansa flash videota katsellessa 'plugin-container' prosessi nappaa käytännössä aina suurimman osan prossutehoista (Intel Core 2 Duo @2.26GHz), oli päällä sitten mitä tahansa muita ohjelmia. Sama tietysti jos jollain sivulla on paljon flash pohjaisia mainoksia.

Tarkkaan en tiedä mitä tuo plugin-container tekee, mutta yrittää vissiin suojata koko selainta kaatumasta vaikka flash plugin kaatuisikin.

Kirjoittelen tätä Firefox:lla ja lisäksi Epiphany:ssa (Geckoon pohjautuva selain) on yksi flash video pausella ja plugin-container syö jatkuvasti 50-60% CPU:ta.

7
Laitan vielä täydentävän kysymyksen. Ymmärtääkseni homma hoituisi, jos tämä toinen sivu (tokasivu) kuuntelisi vain porttia 80. Itse en osaa tarvittavaa säätöä tehdä, joten tarvitsisin apua.

Kysymys on mielestäni vähän epäselvä, mutta tarkoitatkohan sitä että ekasivu olisi kokonaan salattu? Toimisikohan tämä, editoi seuraavaa koodia:

Koodia: [Valitse]
<VirtualHost *:80>
   ServerAdmin webmaster@localhost
   ServerName www.ekasivu.fi
   ServerAlias ekasivu.fi
   jne...
   jne...

eka rivi muotoon:

Koodia: [Valitse]
<VirtualHost *:443>
Näin se ei enää kuuntele kuin portissa 443 eli SSL salattuna.

 - Jarre

8
No hitto. VLC multa löytyyki jo ja sitä käytän ja muka tutkin niitä ominaisuuksia, mutta en näköjään tarpeeksi hyvin. :D Noni nyt onnistuu, kiitoksia!

Mukavaa että pystyin auttamaan :).

 - Jarre

9
PS. En ole ihan varma löytyykö tuo VLC sittenkään "vakio" Ubuntun valikoimista, itsellä on aina Medibuntu repository:t mukana (https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu).
Löytyy.

Hyvä tietää, kiitoksia :). Laitan aina itselle tuon medibuntun repositoryt ennenkuin alan mitään ylimääräistä asentelemaan niin en ollut ihan varma tuosta VLC:stä.

 - Jarre

10
VLC (http://www.videolan.org/vlc/) osaa säätää tekstitysten aikoja, valikosta Tools -> Track Synchronization -> välilehti Synchronization.

VLC löytyy myös suoraan 'Ubuntu Software Center' alta, eli voit asentaa sen samalla tavalla kuin minkä tahansa muun ohjelman.

 - Jarre

PS. En ole ihan varma löytyykö tuo VLC sittenkään "vakio" Ubuntun valikoimista, itsellä on aina Medibuntu repository:t mukana (https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu).

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuurin asetukset Gufw
« : 02.08.10 - klo:10.02 »
Toimiiko tuo niin, että se jo näinkin blokkaa kaiken sisääntulevan ja päästää vain ulospäin, vai tarkoittaako Rules-kohdan tyhjyys sitä, että MITÄÄN ei blokata tai estetä. Eli onko Rules kohta tarkoitettu vain poikkeussäännöille, vai pitäisikö siihen pistää myös jotain estoja, että palomuuri ylipäätään tekee jotain?

Rules -kohta on tarkoitettu nimenomaan poikkeuksille oletusasetuksista, jotka tuossa sinun esimerkissäsi on 'kiellä kaikki sisäänpäintuleva, salli ulospäin'. Eli kaikki hyvin :).

 - Jarre

12
Mulla ei valitettavasti ole kotimaista käytettävissä joten en pysty tuohon auttamaan, mutta joku toinen varmaan suomentaa noi valikkojen kohdat.

 - Jarre

13
Käynnistä sillä netissä olevalla koneella Synaptic, valitse kaikki haluamasi ohjelmat ja sitten File -valikosta 'Generate package download script'. Tallenna kyseinen skripti sitten vaikka muistitikulle ja käynnistä se sieltä, jolloin paketit ladataan sinne tikulle.

Sitten netittömässä koneessa tikku sisään, Synaptic käyntiin ja taas File -valikosta 'Add downloaded packages' ja lisää paketit usb tikulta.

 - Jarre

14
Facebook tilin lisäys Gwibberiin ei onnistu millään. Tilin lisäämisen jälkeen (Add... -> Facebook account -> Authorize with Facebook -> Authorization succeeded) tiliä ei vaan näy vasemmassa tilapalkissa missä esim. twitter tili näkyy ja päivitykset ei tule perille. Twitter siis toimii ihan moitteetta.

Muilla samanlaisia ongelmia ja/tai ratkaisua?

Kyseessä siis Ubuntu 10.04 i386 Desktop, kaikki update manager:n päivitykset ajettu ja Gwibberin versio on 2.30.1.

 - Jarre

15
Homma kuulostaa nyt siltä, että resolver-kirjastot eivät toimi *sinun koneessasi*, mutta toimivat kun samaa asennus-CD:tä käytetään toisessa koneessa. En kyllä pätkääkään tajua, miten tuollainen vika on ylipäätään mahdollista.

Sarjassamme epätoivoisia testaus/korjausyrityksiä: Asenna koneeseen oma DNS-nimipalvelin (apt-get install bind9) ja merkitse resolv.conf -tiedostoon nimipalvelinosoitteeksi 127.0.0.1.


Jep jep, meni hermot lopullisesti ja sitä myöten tämä ongelma jäänee ratkaisemattomaksi; hommasin toisen koneen tuohon kotiserveriksi jossa verkko toimi samantien.

Vanhasta (toimimattomasta) koneesta on otettu kaikki vähänkin tarpeellinen (cpu, emo, muistit, hd:t) talteen joten sitä ei enää pysty testailemaan.

16
Tällä hetkellä resolv.conf tiedoston mukaan DNS tulee suoraan soneran nimipalvelimilta.
Itselläni verkkopääte hoitaa tuon tehtävän.

DNS tulee suoraan soneran nimipalvelimilta siksi että modeemi on reitittävänä, ei siltaavana. Toisin sanoen tuon Zyxel Prestige 660H-61 modeemin LAN liittimistä kaksi jakaa IP numeroita "suoraan nettiin" ja toiset kaksi NAT:n kautta. Olen kokeillut molempia vaihtoehtoja, eli "raakaa" nettiä sekä natattua, ei vaikutusta.

Oletko muuttanut /etc/dhcp3/dhclient.conf tiedostoa jotenkin?

En ole koskenut tuohon tai mihinkään muuhun tiedostoon, pois lukien /etc/hosts johon olen ongelmaa selvitellessä lisäillyt IP osoitteita.


17
Tyhmiä tässä jäin pähkäilemään...
Muutuisiko tilanne oleellisesti jos sen adsl-purkin resetoisi tehdasasetuksilleen ennen koneen käynnistystä?
Se sekakäyttö kun saa silloin tällöin niitä outoja ilmiöitä aikaan.

Toisella koneella on pari latausta päällä joten en viitsi alkaa modeemia juuri nyt resetoimaan, mutta kokeilin kuitenkin aiemmin kokonaan toisella modeemilla (Wippies) ja tulokset oli ihan samanlaiset: host, dig ja nslookup toimii, mutta oikeastaan mikään muu ei. Eli en usko että tuon Zyxel:n resetoimisella olisi mitään vaikutusta :-[

Toinen epäilys on se resolvconf...

Voisitko mahdollisesti tarkentaa että mitä tuossa resolv.conf:ssa ?

18

Toinen mahdollisuus on katsella paketteja komentorivikomennolla tcpdump, se on ainakin joka asennuksessa mukana. Sillä ei voi oikein katsella pakettien yksityiskohtia, mutta ainakin näkee kulkeeko paketteja ollenkaan: "sudo tcpdump -i eth0".


tcpdump kaatui aina jostain syystä, ei tulostanut mitään ruudulle ja ei saanut pois kuin tappamalla kill -9:lla. Wireshark:n sain asennettua, ja 'host www.sonera.fi' näytti tältä:

Koodia: [Valitse]
No.     Time        Source                Destination           Protocol Info
      1 0.000000    80.223.208.189        193.210.19.19         DNS      Standard query A www.sonera.fi
      2 0.006770    193.210.19.19         80.223.208.189        DNS      Standard query response A 194.251.244.241
      3 0.007535    80.223.208.189        193.210.19.19         DNS      Standard query AAAA www.sonera.fi
      4 0.013856    193.210.19.19         80.223.208.189        DNS      Standard query response
      5 0.014358    80.223.208.189        193.210.19.19         DNS      Standard query MX www.sonera.fi
      6 0.021976    193.210.19.19         80.223.208.189        DNS      Standard query response

Komento 'ping www.sonera.fi' ei aiheuttanut yhtään minkäänlaista outputtia wireshark:ssa.

Eli tilanne on tällä hetkellä seuraavanlainen: Windows XP Pro toimii, Knoppix toimii, Ubuntu 8.04 (server tai desktop) ei toimi, Debian 4.0r4a stable ei toimi (asennus jumiutuu 'scanning the mirror' tms kohtaan, eli ei löydä repositorya).

Sekä knoppix:ssa että ubuntussa verkkoasetukset näyttää tältä:

ifconfig:

Koodia: [Valitse]
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0B:6A:B0:35:16
          inet addr:80.223.208.189  Bcast:80.223.223.255  Mask:255.255.240.0
          inet6 addr: fe80::20b:6aff:feb0:3516/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:490 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:534 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:436630 (426.3 KiB)  TX bytes:83498 (81.5 KiB)
          Interrupt:19 Base address:0xd400

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:700 (700.0 b)  TX bytes:700 (700.0 b)

nsswitch.conf:

Koodia: [Valitse]
passwd:         compat
group:          compat
shadow:         compat

hosts:          files dns
networks:       files

protocols:      db files
services:       db files
ethers:         db files
rpc:            db files

netgroup:       nis

resolv.conf:

Koodia: [Valitse]
search dsl.inet.fi
nameserver 193.210.19.19
nameserver 192.89.123.29

route -n output:

Koodia: [Valitse]
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
80.223.208.0    0.0.0.0         255.255.240.0   U     0      0        0 eth0
0.0.0.0         80.223.208.1    0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0

Eli täysin samat, mutta silti ubuntussa ei toimi dns. Mikä tässä mättää? Ja kokeiltu on siis sekä emoon integroidulla verkkokortilla että pci väylään liitetyllä 3com kortilla, ei toimi. Kokeiltu on myös eri koneessa, samalta rompulta bootattu läppäri (ibm t41) ja verkko toimii ilman mitään ongelmia.

19
Kaikkihan tekee erillailla kuin knoppix, mut kysymys kuuluu paivittikö asennus vaiheessa?

Sori mutta en oikein ymmärtänyt, mikä asennus päivittikö mitä ja missä vaiheessa? En ole asennellut mitään (tai olen kyllä yrittänyt), tulokset on saatu live cd:tä käyttäen.

20
Wireshark tuli itsellekin mieleen, mutta sen asennus on vähän vaikeaa kun ei ole verkkoa... Aion kokeilla jollain muulla live distrolla, jos vaikka esim. knoppix:ssa olisi wireshark valmiina.

Turhaahan se oli knoppix:ssa wireshark:a kokeilla kun verkko toimii täysin normaalisti.

Vika vaikuttaisi nyt siis liittyvän Ubuntu/Debian distroon, muilla käyttiksillä/distroilla verkko toimii. Mitä Ubuntu tekee eri tavalla kuin esim. knoppix?

Sivuja: [1] 2