Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - derive

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Käyttäjän vaihtaminen
« : 31.10.08 - klo:11.33 »
Mulla tuli täysin samanlainen herja, mutta siitä huolimatta käyttäjän vaihtaminen onnistui ihan normaalisti. Mulla näytonohjain on joku ATIn radeon, en sen tarkemmin muista nyt (en ole kotikoneella).




2
Joskus, minun nähdäkseni satunnaisesti, käynnistettyäni koneen ncmpc ei halua toimia, vaan heittää herjan "error [15]: problems getting a response from localhost, connection refused".

Tällöin myöskään fstabiin määritelty ntfs-osio ja toinen kiintolevy eivät syystä tai toisesta ole mountattuina (niiden mounttaaminen kyllä onnistuu sudottamalla, mpd ei toimi silläkään).

Muita ongelmia en ole toistaiseksi havainnut. Molemmat ongelmat kuitenkin katoavat kun käynnistän koneen uudelleen.

Eli.. mikähän voisi olla vikana? Aina ei jaksaisi alkaa reboottailemaan.

EDIT: Pieni tarkennus.. en siis tiedä onko vika ncmpc:ssä vai mpd:ssä.

3
Kyllähän se liittyy aika oleellisesti. Googlen palveluihin viitataan "Palveluina", ja paljon kohutut käyttöehdotkin viittaavat vain Googlen "palveluihin".

Ja oletetaanpa vaikka että minä kirjoitan jonnekin blogiin viestin Google Chromella. Miten Google tietää että kirjoitin sen Chromella, kun sivusto ei kuulu Googlelle? Siirtääkö Chrome jokaisen kirjoittamani viestin Googlen palvelimille? Aika riski veto kun kyse on kuitenkin open source ohjelmasta.

4
Minua ei Chromen käytössä liiemmin tuo Eula huoleta, en usko hetkeäkään että Google tekisi jotain minun sähköpostieni (gmail) tekijänoikeuksilla.
Muutenkin siellä puhutaan ainoastaan Googlen sivuista ja palveluista. Muita sivuja tuo ei koske. Ja nämähän tosiaan sisältyvät muutenkin kaikkien palveluiden käyttöehtoihin joita on tähänkin asti iloisesti käytetty.

1.1 Your use of Google’s products, software, services and web sites (referred to collectively as the “Services” in this document...

By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services...


Testasin tänään koulun koneella ja nopealtahan selain vaikutti. Javaa en kyllä saanut toimimaan vaikka Googlen support -sivun mukaan sen pitäisi toimia.

5
Kokeilinpa VirtualBoxin XP:ssä ja sain sen heti jumiin. ;D

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: uif tiedosto
« : 31.08.08 - klo:01.11 »
Itse en ole löytänyt ohjelmaa jolla uif tiedoston voi mountata suoraan, mutta ne voi muuttaa ISO tiedostoiksi esimerkiksi käyttämällä jotakin windows-softaa winen avulla (magicISO tms). Jos tähän ei halua ryhtyä, komentorivityökalukin on olemassa. Sitä ei kuitenkaan löydy pakettivarastoista, vaan se on käännettävä itse:

1. Katso että sinulla on asennettuna nämä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install zlib1g zlib1g-dev libssl-dev build-essential
2. Lataa zip tiedosto:
Koodia: [Valitse]
wget http://aluigi.altervista.org/mytoolz/uif2iso.zip
3. Pura zippi ja siirry src kansioon
Koodia: [Valitse]
unzip uif2iso.zip
cd src

4. Käännä lähdekoodi (ollessasi src kansiossa)
Koodia: [Valitse]
make
sudo make install

5. Muuta .uif tiedosto
Koodia: [Valitse]
uif2iso muutettava.uif muutettu.iso

7
Tervehdys. Asensin hardyn tuossa keväällä ja siirsin XP:n ntfs-osiolta kohtalaisen mällin sekalaisia kuva- ja videotiedostoja ubuntun puolelle. Pitkään aiheutti ihmetystä, kun osa tiedostoista ei toiminut (tiedostoilla itsellään ei ole suurta väliä, tärkeämpää oli saada erilaiset videotiedostot toimimaan). Välillä asian ehti unohtaakin. Vasta jokunen aika sitten tajusin, että toimimattomien tiedostojen koko on 0 tavua. Mistäköhän tällainen voisi johtua? Tiedostot siirsin ihan normaalisti mv:llä.

Sivuja: [1]