Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Viper7

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 08.04.09 - klo:15.28 »
Mulla ei ollut reitittimessä (A-Link RoadRunner 44C) NAT:ia päällä. Laitoin sen päälle ja ongelma poistui. Toivottavasti myös pysyy poissa.

Ei ole reititintä käytössä vaan ihan kytkin käytössä. NAT näyttää 1:stä pleikalla ja modeemin asetuksiin en ole päässyt koskaan kiinni mutta taitaa olla sen verran vanha yksipaikkainen joten tämä tuskin vaikuttaa.

Taas toimi mediatomb mutta saa nähdä milloin taas ei toimi, on kyllä aika ihmeellinen ongelma. Ei ole myöskään pelkässä mediatombissa vika sillä muutkaan tunnu pelittävän aina välillä.





2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 12.03.09 - klo:19.04 »
Nyt kyllä katoaa kaikki ymmärrys, mikä hemmetti näitä mediapalvelin systeemeitä oikein nyt vaivaa.

Mediatomb teki jälleen saman tempun, Ps3:nen näkee ja pystyy avaamaan tiedostoja. Mutta itse avaamisessa kestää aivan liian kauan ja toisto pätkäisee vähän väliä. Ongelmia on sekä Ushare:lla että Mediatombilla. Mitään routtereita sun muita ei löydy vaan switchillä mennään.

Homma on aikaisemmin toiminut moitteetta mutta vähän väliä tuntuu tulevan tälläisiä muutamine päivien(?) rupeamia kun toisto takkuilee ja saa odottaa useamman sekunnin että tiedostosta toistetaan yhtään mitään.

Siis kuvainnollisesti tiedostojen lukeminen mediapalvelin yhteydellä on todella tahmeaa :|


3
Pelit / Vs: Teeworlds - Ubuntu Suomella oma serveri!
« : 05.01.09 - klo:23.26 »
AIka äijä menoa ja yllättävän stabiilisti toimikin vaikka noiden pelien kanssa linuxilla on itsellä ollut vähän ongelmaa.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 05.01.09 - klo:22.58 »
Tuli tässä pitkästä aikaa useiden ubuntu järjestelmä päivityksien jälkeen koitettua josko mediatomb toimisi. Ja kuten tietokone ongelmilla välillä on tapana niin se päätti sitten korjaantua ihan itsestään tai epähuomiossa tapahtuneen mediatomb päivityksen johdosta.

mutta nyt toimii taas.

5
Ei toimi äänet ja grafiikka on päin p*******, 3d ajureita ei tietoakaan. Taitaa jäädä huushollin 3 muuta hardya päivittämättä ainakin toistaiseksi.

Vanhemmat nvidiat ja osa ATIn ohjaimista on vaatii ajurin jota ei vielä ole saatavilla.
Ääniongelmahan jo on ratkaistu ;)

No taidanpa täällä sitten suosiolla jäädä odottelemaan jos noita ajureita tulisi. Tuolla Nvidia Gforce mx440:llä kun ei tunnu irtoavan puhtia edes joidenkin mkv tiedostojen pyörittämiseen.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mediatomb ongelma
« : 14.10.08 - klo:00.11 »
Minulla oli ongelmia tuon toiston aloittamisen kanssa kun käytin wlania, välillä toimi hyvin ja välillä alkamiseen meni pieni ikuisuus ja toisto pätki (samalla tiedostolla). Kun sekä kone, että PS3 ovat verkkokaapelilla reitittimessä, mitään ongelmia ei ole.

Käytössä lähdekoodista käännetty 0.11.0 versio.

(Täällä on jotain tietoa ongelmista jotka koskevat päivittämistä versiosta 0.10.0 -> 0.11.0, jos olet päivittänyt mediatombin tarjoamista paketeista ubuntun tarjoamiin, mutta ei välttämättä liity aiheeseen).

On hyvinkin mahdollista että tuo ubuntun päivitys systeemi on päivittänyt mediatombin suoraan. Itse en ole siihen mitään päivityksiä ainakaan manuaalisesti hommannut. Yritin kuitenkin asentaa mediatombin uudelleen mutta ilman tulosta ja "poistin" jopa piilokansionkin mutta silti ongelmia esiintyy. Mahtaisiko tuo 0.10.0 versio toimia sitten paremmin jos jostain tuon vanhemman verison metsästäisi?

Wlania ei ole käytössä vaan kaikki menee ihan kytkimen kautta.

7
Ubuntu tietokoneissa / Mediatomb ongelma
« : 12.10.08 - klo:16.48 »
Tässä on tullut jonkin aikaa käytettyä tuollaista upnp ohjelmistoa Ps3:n kanssa kuin Mediatomb, mutta nyt hiljattain ohjelma lakkasi toimimasta vaikken mihinkään säädöksiin ollut kokskenutkaan. Kaikki Ps3:n vaadittavat config.xml systeemit ovat muokattu ja ohjelma on asennettu jo pari kertaa uudelleen mutta edelleen samaa ongelmaa pukkaa.

Ps3 tunnistaa kaikki tietostot mitä pitäisi toistaa ja näkee ne mutta kun pitäisi alkaa toistaa niin mitään ei tapahdu. Aivan kuin yhteyttä estäisi jokin.

Ubuntulla ensimmäistä kertaa käynnistyksen jälkeen mediatomb ajaa itsensä hienosti loppuun, mutta mitään ei kuitenkaan pysty toistamaan. Ongelma ei ole siinä etteikö ps3 kykenisi tiedostoa toistamaan, vaan siinä että se ei pysty edes aloittamaan tiedoston toistoa, välillä voi jopa kopioida yhden mp3:sen ja sitten lykkää erroria. Kun yrittää toisen kerran ajaa mediatombin niin tulee alla oleva teksti.

Koodia: [Valitse]
Copyright 2005-2008 Gena Batsyan, Sergey Bostandzhyan, Leonhard Wimmer.
MediaTomb is free software, covered by the GNU General Public License version 2

2008-10-12 16:40:11    INFO: Loading configuration from: /home/viper7/.mediatomb/config.xml
2008-10-12 16:40:11    INFO: Checking configuration...
2008-10-12 16:40:12    INFO: Setting filesystem import charset to UTF-8
2008-10-12 16:40:12    INFO: Setting metadata import charset to UTF-8
2008-10-12 16:40:12    INFO: Setting playlist charset to UTF-8
2008-10-12 16:40:12    INFO: Configuration check succeeded.
2008-10-12 16:40:12    INFO: Initialized port: 49152
2008-10-12 16:40:12    INFO: Server bound to: 88.148.227.61
2008-10-12 16:40:13   ERROR: SQLITE3: (5) database is locked
Query:UPDATE "mt_autoscan" SET "touched"=0 WHERE "persistent"=1 AND "scan_mode"='timed'
error: database is locked

Onko viimeaikaiset päivitykset mahdollisesti sössinyt mediatombin vai mikä mättää.

lisäksi kun poistin koko mediatombin niin .mediatomb folderia saatika mitään sen sisältä ei poistunut, nimesin sen uudestaan jotta mediatomb tekisi asennuksessa uuden folderin tiedostoineen mutta nähtävästi ei tämäkään auttanut sillä uudet confit tekevät aivan samalla tavalla.

PS3 ja ubunut on kytköksissä switchin kautta, siinä ei pitäisi olla ongelmaa sillä se on ennenkin pelittänyt.


8
eli siis ihan perus c-kieli ohjelmointia yrittäisin harjoitella, mistään visual studio tyylisistä systeemeistä minulla ei ole mitään käsitystä ainakaan vielä

Vaikka tiedänkin että on epäkohteliasta heti suositella siirtymistä muihin kieliin, niin uskaltaisin silti ehdottaa kokeilemaan Pythonia aluksi.

Samk:ssa opetellaan heti c-kielellä, tämän takia tästä nyt on jo jonkinlainen käsitys. Borlandilla siis väännetty jo useamman tunnin verran tuota c-kieltä ja itse ainakin katson parhaana että kannattaa tämä kieli opetella tulevia ohjelmointikursseja esim visual studion kanssa (kuten koulut yleensä sielä vedetään aika pitkälti kaikki vielä windows:lla mutta saa nähdä luultavasti jotain linux meininkiä tulee kanssa)
Eli en ole ihan aloittelia ohjelmoinnin kanssa mutta kaukana varmasti vielä niistä taidoista mitä tarvitaan työelämässä :)
Datanomi puolella tuli myös vähän javaa mutta se määrä oli naurettavan pieni ja koski lähinnä noita perus laskutoimitusten tekemistä.

Tietokone insinööriksi siis opiskelen, toinen vuosi alkaa noin kuukauden päästä.

Harvardin cs50-kurssin materiaali on kyllä mahtavaa, ainakin näin aloittelijalle. Olen vasta viikolla 2 mutta tähän mennessä on ollut täyttä tavaraa... 8)
http://cs50.tv/

Hmm tuo pitää kyllä ehdottomasti katsastaa. Vaikuttaa aika hyvältä materiaalilta kuten videotutoriaalit yleensä.
Kuva kertoo tuhat sanaa, mutta video kertoo varmaan jo miljoonia. Hieno myös huomata että tuolla on muitakin tuttuja aiheita kuten binäärien kanssa leikkimistä ja laitteiden toimintaan perustuvia juttua. Jos vaikka saisi hyvää kertausta tuolta näihinkin :D kielitaito karttuu myös vaikka englantia mielestäni hyvin osaankin.

komentoriviltä kääntäminen on toki varsin hyvä taito opetella. vähänkään isommissa projekteissa tulevat sitten vastaan makefilet joita on myös hyvä opetella käyttämään. make on oikeasti aika näppärä työkalu ja se sopii kyllä muuhunkin kuin kääntämiseen. sitten on vielä autotools, mutta sen vähintään erikoisella maailmalla ei ole ehkä syytä sekoittaa päätänsä ihan aluksi.

nyt kun tuo tuli sanotuksi, niin kyllä linuxillekin on pari vähintään siedettävää ja vapaata IDEä. jos välttämättä haluaa, niin kokeilla voisi esim. anjutaa, geanyä ja kdevelopia.  eclipseenkin oli joku c-plugin, mutta ainakaan viimeeksi testatessani se ei kamalasti vakuuttanut. tosin edellisestä testikerrasta on jo aikaa.

kaupallisella puolella on pari varsin varteenotettavaa IDEä, mutta ne sitten maksavat ihan tarpeeksi, enkä muista niiden nimiä ihan suoralta kädeltä, joten jääköön.

itse käytän c:n kanssa yhdistelmää vim + make tai autotools.

Anjuta minulta löytyy ja pari jotain visual studion kaltaista ohjelmaa josta en vielä ymmärrä hölkäsen pöläystäkään :P
Kdevelop vaikuttaa myös ihan kohtalaisen kykenevältä c ohjelmointiin ja kåyttöliittymä varsin mukavan tuntuinen myös.

9
Voit kääntää ohjelmia terminaalissa komennolla : gcc nimi -o sorsa
ja c++ ohjelmia g++ nimi -o sorsa. Toi nimi on s minkä nimiseksi haluat suoritettavan ohjelman...

Juu nähtävästi vääntää siitä tuollaisen suorittettavan ohjelman mutta mitenkäs noita saa suoritettua? ei mene ainakaan windows tyyliin kaksois klikkaamalla.
Mutta askel eteenpäin joka tapauksessa.

[EDIT]

sain selvitettyä ja hienostihan tuo pelittää vähän komentorivii läheisempi tyylihän tuossa vain:

Ratkaisu vielä alla jos vaikka joku onnekas ongelmaa googlettaisi:

Koodia: [Valitse]
gcc testi.c -o testi-> luo testi nimisen sovelluksen

Koodia: [Valitse]
./testi
suorittaa sovelluksen päätteessä

-o tarkoittanee ulostulevaa tiedostoa ja periaatteessa sitä ei tarvita, mutta tällöin gcc testi.c nimeää käännetyn sovelluksen automaattisesti a.out nimiseksi.

 

10
Näin IT alan opiskeliana on ennen windows ympäristössä tullut käytettyä Borlandia, mutta mitään hirveitä määriä ei ole tullut harjoteltua jotain hyvä jos jotain if ja while lausekkeita osaa nyt hyödyntää. (Suomeksi: osaan vaan C ohjelmoinnin pohjaa tjsp)

Koneelta löytyy nyt ainakin emacs jota jossain suositeltiin, mutta toisinkuin se borland mitä windows ympäristössä käytin, ei emacs omaa vissiin "kokoamista/kääntämistä" lainkaan joten koodin testaaminen on vähän työläämpää(?)

Eli mitä eroavaisuuskia minun pitäisi linux ympäristössä huomioida? sekä miten saisi tuota omaa koodia testattua kohtalaisen kivuttomasti
ja jos mahdollista tarkoilla virhe ilmoituksilla jotta näkee vähän suuntaa että missä ohjelma tyssää.

eli siis ihan perus c-kieli ohjelmointia yrittäisin harjoitella, mistään visual studio tyylisistä systeemeistä minulla ei ole mitään käsitystä ainakaan vielä :P


11
Sama homma huomattu täälläkin. Melko huolestuttavaa, että Vistakin käynnistyy nopeammin kuin Ubuntu samalla koneella. :-\

Pienellä säädöllä sain kyllä käynnistysajan karsittua n. 35 sekuntiin, se on silti hitaampi kuin Vista.

Taitaa löytyä koneesta sitten potkua, sillä ubuntu käynnistyy minulla ainakin 5 minuuttia nopeammin kuin uudemmalla koneella vista.
puhumattakaan sammutuksesta joka kerran kesti varmaan 10min (2.8ghz dual core, 1gt ram 256mt nvidia gforce LE) tai no tuohon aikaan siis sammutin koneen virtakytkimesta.
Minun vistani ei kyllä ole ihan noin hidas, mutta pitäisi vamaan joskus ottaa aikaa siitäkin. :) Sammutus aika on kyllä tosi pitkä, mutta ei kai nyt sentään 10:tä minuuttia... :D

Vista nyt tarvitsee vähintään sen 2gt rammia että käynnistyminen on edes normaalin ihmisen sietorajoilla. Näyttiksenkään vaihtaminen itsellä tosin ei tekisi pelien puolesta pahaa.

mutta kyllä oma linux käynnistyy monin kerroin nopeammin ja vielä vanhemmalla raudalla. Olisi hauska joskus koittaa kuinka nopeasti menisi uudemmalla raudalla.


12
Sama homma huomattu täälläkin. Melko huolestuttavaa, että Vistakin käynnistyy nopeammin kuin Ubuntu samalla koneella. :-\

Pienellä säädöllä sain kyllä käynnistysajan karsittua n. 35 sekuntiin, se on silti hitaampi kuin Vista.

Taitaa löytyä koneesta sitten potkua, sillä ubuntu käynnistyy minulla ainakin 5 minuuttia nopeammin kuin uudemmalla koneella vista.
puhumattakaan sammutuksesta joka kerran kesti varmaan 10min (2.8ghz dual core, 1gt ram 256mt nvidia gforce LE) tai no tuohon aikaan siis sammutin koneen virtakytkimesta.



13
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä Ubuntu!
« : 12.07.08 - klo:13.40 »
Hiljattain tuli itsekkin siirryttyä vanhalla koneella Ubuntun käyttäjäksi. Hauskinta on erityisesti se että vanhempi huomattavasti heikommilla specseillä varustettu pc:ni pistää työpöydän puolesta niin paljon tuota Vista konetta nassuun että ihan hävittää Microsoftin puolesta. Tästä suuri kiitos kuuluu ehdottomasti Compizille ja avant window navigaattorille jotka nopeentavat työskentelyä ja tekevät siitä viellä siistiä  8)

Vielä kun olisi pelikehittäjien tuki ja laitteistovalmistajien täydellinen tuki ajureille niin lähtisi tuo windows tuolta olohuoneen koneestakin livokkaan. Lähinnä pelikäytössä sitä tulee käytettyä, vaikka tosin nykyään konsoleilla nuo hoituvat mielestäni nykypäivänä paljon paremmin mitä siis tulee pelaamiseen.

14
Liityisikö tuo jotenkin vsync ominaisuuteen?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=665955
Lainaus
Do you have nvidia-settings installed? You can turn vsync on with that. I installed my driver with Envy, and it installed nvidia-settings for me.
Ei kyllä mitään käsitystä auttaako tuo, kun ongelmasta ei ole henk.kohtaisia kokemuksia, kuten ei myöskään Nvidian korteista linuxissa.

No laitoin nuo varmuuden vuoksi päälle, ja eipä tunnu mitään huomattavaa tearingiä enää olevan tiedä sitten mikä koneessa oli. Hd tasoisen kuvan toistossa tietysti on vielä tearingiä mutta se voi johtua koneen mehujen puutteesta.


15
Multimedia ja grafiikka / Vs: näytön reso
« : 31.05.08 - klo:11.04 »
siis miten. asensin ubuntun ja en saa näyttön resa kohdalleen koneen omasta - loppuu johokin kuuteensataan jotain. Ei vaan näy kaikki alasvetovalikot.kovin hankalaa säätää. muuten toimii mainiosti.

Kokoonpanosi tietoja kaivataan pöytäkone vai kannettava, näytönohjain muistinmäärä ym.. mitä pystyt kaivamaan esiin.

Terveisin jori52

omalla kohdalla auttoi rajoitettujen ajurien asennus (+nvidia x config) sekä  virkistystaajuuden ja resoluution muokkaaminen omalle laitteistolle sopivaksi.

tuolla oli oma ongelmani joka tuli ratkaistua
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18751.0

Jos nvidian kortti löytyy voi hommaan saada jotain suuntaa yllä olavasta thriidistä.

Näytön horizontaalinen virkistys taajuus kohdan muokkaaminen sai omalla koneella pyörimään nätisti tuollainen 1280x768 joka oli vielä ennen säätämistä 640x480

16
Mitään hirveää määrää ei kokemuksia ole mutta täytyy sanoa että kyllä siinä lähes voitontanssit tallustettiin kun sai vihdoin resoluution haluaamaani 1280x768.
Ei ehkä vaikeaa, ammattilaisille mutta täysin aloittelialle. Hd-tv:n ja geforcen sopusoinnussa yhteistyöhön kävi kyllä työstä. 3 päivää opettelua ja ihmettelyä kunnes ratkaisu saatiin muodostettua kiitos auttavan foorumi jengin.

17
Tuossa kun on muutamia avi pätkiä ja mp4:sia yrittänyt toistaa on ilmennyt aika pahaa screen tearingiä (mikä mahtaa olla suomalainen vastine tuolle ongelmalle)
Eli siis kuva päivittyy välillä oudosti, joka näkyy erityisesti videon leikkaus kohdissa eli vanhasta kohtauksesta näkyy puolen ruutua ja uudesta kohtauksesta puolen ruutua. Tämä tapahtuu todella nopeasti ja se ei mitenkään haittaa itse toistoa mutta se hieman häiritsee.

Tämä sama tapahtuu siis Mplayerillä, VLC:llä ja Xinellä, myös järjestelmän oma videotoisto kärsii tästä ongelmasta.

Mahdollisesti tarpeellista tietoa:

näyttis
Nvidia Gforce mx 4 (agb 4x)
ajuri: Nvidia-glx

Monitori
32" LG LE2R  (resoluutiolla 1280x768)
[1280x768 - horizontal 47.8 - vertical 59.9 - 60hz]

xorg.conf tiedosto

Koodia: [Valitse]
[size=1pt]
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Tue Jan 22 19:53:46 PST 2008

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@vernadsky)  Tue Mar  4 20:24:34 UTC 2008
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Generic Keyboard" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Configured Mouse"
    Driver         "mouse"
    Option         "CorePointer"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 50.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Configured Video Device"
    Driver         "nvidia"
    Option         "UseFBDev" "true"
    Option         "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce4 MX 420"
[size=10pt][/size]EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1280x768_60 +0+0"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "nvidia-auto-select"
    EndSubSection
EndSection[/size]

Mikähän mahtaa aiheuttaa, kyllä tuolla näyttiksellä pitäisi pystyä aika hyvä laatuista kuvaa katsomaan, paitsi tietty HD-laatuun ei riitä mehut.

[EDIT]

sain työpöytä tehosteet poistamalla parannettua tuota nyt se ei ole niinkään huomattavaa enää.

18
ohjelmat myös tuntuvat toimivan omituisesti, sulkemisnapit ovat piilossa yms. Mistä mahtaa johtua.

Taitaa johtua compizista. Jos haluat pitää sen, niin auttaiskohan tämä?
Koodia: [Valitse]
nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals
ja X:n uudelleenkäynnistys (esim. CTRL+ALT+BACKSPACE).

Noniin nyt toimii

Kiitos kaikille avusta, ja jos jotain ongelmaa ilmenee niin pistän tänne juttua.

nyt pääsee katsomaan mihin kaikkeen linux pystyy eikä tarvitse kärsiä 800x600 resoluutiosta 32" tuuman näytöllä (niille jotka eivät ole kokeneet ette tiedä mistä jäätte paitsi :P)

tässä lopullinen ratkaisu vaiheittain:

1. Asenna Nvidia näytönohjaimen glx-nvidia ajurit  vaikkapa järjestelmä/ylläpito/laiteajurit kohdasta.

2. Asenna Nvidia laite ajureiden ja xconfiguren säätöön kätevä ohjelma
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install nvidia-settings
joka löytyy myös paketin hallinnasta ja synapticista jos oikein kuulin.

3. Käynnistä kone uudelleen jonka jälkeen kun olet päässyt takaisin työpöydälle käynnistä Nvidia x server settings näppäilemällä consoleen/päätteeseen
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-settingsmene display settings kohtaan. Pyri laittamaan jokin resoluutio ja virkistystaajuus asetuksiin, minkä ikinä siihen saatkaan (itse sain vain 640x480 ja 60hz) ja tämän jälkeen tallenna x:ään (nappula pitäisi löytyä samalta sivulta ja sudo komennolla olet antanut ohjelmalle root oikeiden muokata tiedostoa (tjsp)

4. päätteestä tee varmuuskopio x configuresta
Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup

jos homma jotenkin menee vi*uralleen niin saat backupin käyttöön recovery modessa

sudo cp /etc/X11/xorg.conf_backup /etc/X11/xorg.conf

5. muokataan xorg.confia syöttämällä päätteeseen
Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Täältä etsit

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
EndSection

muuta horizsync:in ja vertrefreshin jälkimmäinen luku sopivaksi televisiollesi
nämä tiedot löydät luultavasti ohjekirjasta tai manual levystä joka tuli television mukana. omassa tapauksessa luvut olivat h: 50 v: 59

sitten etsi myös jostain resoluutio jonka valitsit nvidia x settingsissä ja laita siihen haluamasi resoluutio (1280x768 on hyvä)

sitten ctr+alt+backspace ja teet "kevyen graafisen käyttöliittymän resetin" ja luultavasti haluamasi resoluutio on jo käytössä. Ellei niin mene nvidia x server settings ja valitse se.

mikäli console paukahti valkoiseksi laatikoksi ja ohjelmat eivät tunnu tykkäävän uudesta resoluutiostasi yritä vaikka sokkona (tai ctr+alt+f2 tekstimoodissa)
ajaa
Koodia: [Valitse]
nvidia-xconfig --add-argb-glx-visuals
jonka jälkeen ctr+alt+backspace. (tai ctr+alt+f7 jos menit teksti moodiin (tjsp))

19
No niin!  ;D

Vieläkös siellä xorg.confissa on näin:
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
EndSection

Ja opas sanoo:
Lainaus
1024x768   horizontal 48.4  vertical 60.0
1280x768   horizontal 47.8  vertical 59.9
1360x768   horizontal 47.7  vertical 59.8

Tuon perusteella vaihtaisin "HorizSync       28.0 - 33.0"  --> "HorizSync       28.0 - 49.0" (tai ollaan reiluja... 50.0:D ja jatkaisin harjoituksia.

Loistavaa(Mahtavaa!), suuri askel eteenpäin näissä säädöissä, nyt pääsin jo 1024x768 joka näyttää pirun paljon paremmalta kuin 800x600 puhumattakaan 640x480

Ohos sääsin tässä samalla nvidia X server confeista vielä tuon 1280x768 joka on jo nappiin :D

Mutta yksi ongelma :x

console tai Konsole tai pääte on nyt täysin valkoinen, mites saada se normaaliksi :/

tuossa vielä x:n confi filun toivottavasti lopullinen versio.

Koodia: [Valitse]
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@vernadsky)  Tue Mar  4 20:24:34 UTC 2008

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
EndSection

Section "Module"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Configured Mouse"
    Driver         "mouse"
    Option         "CorePointer"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 50.0
    VertRefresh     43.0 - 59.8
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Configured Video Device"
    Driver         "nvidia"
    Option         "UseFBDev" "true"
    Option         "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce4 MX 420"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1360x768_60 +0+0"
EndSection

ohjelmat myös tuntuvat toimivan omituisesti, sulkemisnapit ovat piilossa yms. Mistä mahtaa johtua.

20
No niin!  ;D

Vieläkös siellä xorg.confissa on näin:
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "CRT-0"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
EndSection

Ja opas sanoo:
Lainaus
1024x768   horizontal 48.4  vertical 60.0
1280x768   horizontal 47.8  vertical 59.9
1360x768   horizontal 47.7  vertical 59.8

Tuon perusteella vaihtaisin "HorizSync       28.0 - 33.0"  --> "HorizSync       28.0 - 49.0" (tai ollaan reiluja... 50.0:D ja jatkaisin harjoituksia.

Miten nuo horizontal ja vertical arvot vaikuttavat? Voivatko ne olla syynä "No signal:iin" jota tuli windowsissa kun mentiin 1024x768 moodiin?  :-X

Eikö horisync:in lisäksi verticaalia syncciä muuteta lainkaan?







Sivuja: [1] 2