Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pallomonsteri

Sivuja: [1] 2
1
balenaEtcheriä olen käyttänyt kun Windowsin puolella olen tehnyt Linux-tikkuja.

https://etcher.balena.io/

2
Heippa kaikille!

Ajattelin vähän jakaa tänne kokemuksia kyseisestä käyttöjärjestelmästä. Mikäli kyseinen jakelu ei ole tuttu, niin kyseessä on Arch pohjainen Linux-jakelu. Oletustyöpöytänä on KDE, mutta EOSsiin on mahdollista asentaa myös monia muita työpöytiä, kuten esim. Gnome, XFCE ja LXQT.

Asensin jakelun ensin vanhalle Acerin kosketusnäytöllä varustetulle läppärille LXDE-työpöydällä ja se toimi siinä mainiosti. Tykästyin jakeluun ja asensin sen myös peliläppärilleni, jolla tätä juuri nyt kirjoitan. Kyseinen läppäri on Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV. Näytönohjaimena on Nvidia GeForce RTX 4060.

Tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Olen asentanut Steamin ja sen myötä Protonin ja pystynyt pelaamaan kaikkia tähän asti asentamiani pelejä. Näitä ovat Baldur's Gate 3, No Man's Sky, Hogwarts Legacy, Civilization VI ja SimCity 4 sekä tietysti Skyrim SE Anniversary Edition. Pelit pyörivät hyvin, Steamin kanssa oli aluksi graafisia ongelmia Waylandin kanssa, mutta kun vaihdoin X11 niin ongelmat katosivat.

Jakelu pyörii kevyesti, päivitykset, asennukset ja muut sellaiset hoituvat Archin tapaan päätteen kautta. Asennusvaiheessa bootataan Live järjestelmään, jonka kautta asennus suoritetaan Calamares-asentimella, joka on helppokäyttöinen. Ongelmia minulle aiheutti se, että en pystynyt yhdistämään WiFiin Livessä. Netti toimi kuitenkin puhelimella USB-yhteyden kautta, joten pystyin suorittamaan Online-asennuksen. Toki jakelu on mahdollista asentaa myös ilman nettiä, tällöin ei kuitenkaan ole mahdollista asentaa muita työpöytiä kuin KDE. Asennuksen jälkeen WiFi toimi aivan normaalisti.

Jakelun mukana tulee mahdollisimman vähän ohjelmia, joten sen voi sitten asennella mieleisekseen. KDEhen olen ollut tyytyväinen. Jakelulla on oma foorumi, jossa tunnelma on hyvä ja apua saa helposti.


Jakelun kotisivu:
https://endeavouros.com/

ROG-läppäreiden yhteensopivuuslista:
https://wiki.archlinux.org/title/Laptop/ASUS#Republic_of_Gamers_(ROG)

3
Laitealue / Vs: Miniläppärin elvytysyrityksiä
« : 17.10.13 - klo:16.38 »
Ok. Kiitoksia, tämäpä pittää tutkia.

4
Laitealue / Vs: Kuinka monta RAMia miniläppäriin saa?
« : 16.10.13 - klo:16.27 »
Se on emolevyn osa, joka ohjaa tietokoneen luku- ja kirjoitusmuistia. Eli siis ohjaa muistin toimintaa.

5
Laitealue / Vs: Kuinka monta RAMia miniläppäriin saa?
« : 16.10.13 - klo:16.17 »
http://www.tlbhd.com/acer-aspire-one-d225e-ultra-light-and-slim-entry-level-netbook-9475/

Ainakin tuolla puhutaan, että se 2GB on se maksimi, minkä sen muistiohjain sallii.

6
Laitealue / Miniläppärin elvytysyrityksiä
« : 16.10.13 - klo:15.14 »
Kysäisenpä täällä älykkäämmiltä, että mitähän vikaa voisi olla noin viitisen vuotta vanhassa miniläppärissä. Sain siihen asenneltua tänä aamuna pitkällisen taistelun jälkeen Lubuntun, mutta kun tökkäsin sen verkkopiuhan päähän, että asentelen päivitykset, niin kone veti näytön pimeäksi ja ei vastannut enää mihinkään komentoon. Virrat piti katkaista väkisin.

Samoja temppuja kone tekee mm. silloin, kun verkkovirtapiuhan kytkee koneeseen (näin kävi mm. asennuksen aikana, kun kone oli akkuvirrassa ja sitten laitoin sen verkkovirtaan). Toisinaan näyttöön tulee tämän seurauksena kauniin sinistä matrix-tyylistä kuviota ja kaatumisensa jälkeen konevanhus ei suostu käynnistymään kunnolla vähään aikaan.

Että tämmöisiä. Osaatteko sanoa, missä päin voisi vika olla ja onko mitään tehtävissä?

7
... jotka omistavat uusimman Huawein tikun (e367:n) ja jotka kohtasivat vaikeuksia viimeisimmän 10.04:n päivityksen yhteydessä, niin lue silloin eteenpäin.

Niinpä niin. En vain itse ymmärrä, miksi suositellaan 10.04 LTS -versiota, jos laitteet, joita siinä halutaan toimivan, on tehty jo kauan ko. käyttöjärjestelmän rakentelun jälkeen. Toki uusimmat päivitykset tullevat korjaamaan tunnetut bugit, mutta lähtökohtaisesti jakeluversio, joka on valmis ko. laitteen/piirin syntymän jälkeen, on mahdollisesti tuettu uudemmassa jakelussa.
Huhtikuussa 2010 (reilut vuosi sitten), kun Ubuntu Lucid 10.04 on julkaistu, ei vielä ainakaan julkisesti (tai yleisesti) Huawei e367-laitetta ollut tarjolla.

Uusin Ubuntukaan ei tue tuota tikkua suoraan (ainakin minulla oli ongelmia, liekö muilla?). Ratkaisu löytyi asentamalla tuossa viestiketjussa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=39112.0 mainitut oneiricin usb-modeswitch paketit.

8
Varmaan kannattaa asentaa nuo kyseiset paketit siis ennen päivitystä.

t: Antti  ;)

Totta :) Sitä on aivot toisinaan hieman jäässä....

9
Jos satut kuulumaan niihin ihmisiin, jotka omistavat uusimman Huawein tikun (e367:n) ja jotka kohtasivat vaikeuksia viimeisimmän 10.04:n päivityksen yhteydessä, niin lue silloin eteenpäin.

Aikaisemminhan tikku pelasi normaalisti, eikös juu? Live CD:llä koklatessasi sait tikun yhdistämään nettiin ja homma pelitti. Kun sitten asentelit ubun koneelle ja käynnistit ensimmäisen kerran, niin ubu tarjosi ison kasan päivityksiä. Asentelit ne ja sittenpä tulikin tenkkapoo. Kun kone käynnistyi uudelleen, ei toosa enää tunnistanutkaan tikkua. Vaan eipä hättää!

Asenna ubun pakettienhallinnan kautta paketit usb-modeswitch ja usb-modeswitch-data. Nyt homman pitäisi toimia. Minulla tämä auttoi ja tikku toimii nyt kivasti.

Jos tästä oli apua, niin hyvä  :)

10
eipä auttanut tuo... Voiko sitten olla joku salaperäinen yhteensopivuusongelma uusimman
firefoxin ja operan kanssa, kenpä tuon tietää. Kiitoksia kuitenkin neuvoista.

11
Juu, ei toimi ei. Olen kokeillut Firefoxin uusimmalla versiolla ja operalla. Ei riitä ymmärrys, mistä hitosta voisi johtua, koskapa muille sivuille menee ihan normaalisti. Eli todella omituinen juttu kyseessä...

12
Tervehdys. Siirryin tuossa joku aika sitten Ubuntusta Mintiin ja nyt minulla on pieni ongelma. Jostakin syystä
en pääse Gmailin sivulle, jotta voisin kirjautua sisään. Mistään palvelin ongelmasta tuskin on kyse, koskapa
toiselta koneelta tämä onnistuu ja maili pelaa kuten ennenkin.

Tulipa tuossa sitten mieleeni, jotta sulkeeko ufw (joka minulla on siis palomuurina) jonkun tärkeän portin jota gmail käyttääpi.
Eli osaako joku kertoa mikä / mitkä portit pitäisi avata, jotta homma rupeaisi pelittämään? Ja mitä portteja mintissä / ubuntussa kannattaa pitää auki ylipäätäänsä?
Palomuuri on oletusasetuksilla päällä.

13
Ok. Silloinpa en ryhdy turhia koneen kanssa tappelemaan. Kiitoksia vastauksesta!

14
No niin... Päivittelin tuossa uusimpaan Ubuntuun ja nyt tuli mieleeni, miten nuo atin suletut ajurit toimivat tässä
versiossa. Näytönohjain on tuo Ati Radeon Xpress 1100.

Eli kannattaako edes yrittää niitä asentaa, vai onko parempi pysytellä avoimen lähdekoodin ajurissa. Ei muuten, mutta ajattelin vain toimiiko tuo 3d kiihdytys hiukkasen paremmin näillä ns. "virallisilla" ajureilla kuin avoimilla?

Eli jos joku viitsisi tämmöisessä asiassa meikäläistä sivistää...

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVDn kopiointi ongelma
« : 14.08.09 - klo:12.19 »
Hupsista... Tajusin juuri, miten hölmö tuo viimeinen kysymys oli...  :P

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVDn kopiointi ongelma
« : 14.08.09 - klo:11.28 »
Hupsis, unohtui kysyä vielä yksi asia...

Eli luoko tuo vobcopy kopion levystä suoraan, vai pitää sitä varten luoda levykuva tiedosto
joka sitten käryytetään levylle?

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVDn kopiointi ongelma
« : 14.08.09 - klo:11.24 »
Kopioidut CSS-suojatut levyt (DVD+/-R(W)) eivät toimi ulkoisissa soittimissa. Suojaus on purettava esim k9copylla tai 1:1 kopio onnistuu vobcopylla.
Viimeksi, kun k9copya katselin, tarjoaa se minimissään 1,03 pakkaussuhteen  :-\ Eli 1:1 kopio ei ehkä onnistu.

Vobcopylla menee yhdellä komennolla mountatulle levylle:
Koodia: [Valitse]
vobcopy -i /media/video_dvd -mKorjaa /media/video_dvd oikeaan mounttauspisteeseen.
Voit polttaa sen rakenteen k3b:llä.

Ok. Kiitos vastauksesta! Pitänee koklata tuota vobcopyä, josko toimisi se. Huonompi homma, että linukalla ei
vielä tuo suora kopiointi oikein jekkase. Kiitokset avusta! :)

18
Terveh!

Mitähän paketteja tarttee olla asennettuna, jotta suoran kopion otto dvd:stä onnistuu?
Oon kokeillu Braserolla tehdä suoraa kopiota DVD-levystä, mutta jostain syystä
ei onnistu - polttaa kyllä levylle dataa, mutta ei tee luettavaa levyä, jonka voisi
soittimella saati koneella kattoa.

19
Kiitoksia vastauksesta! Nyt pääsen viimein mokomasta eroon  ;D

20
Kyselisin semmoista, että miten saan helpoiten Vistan poistettua.

Minulla on Compaq Presario A900 läppärissä asennettuna sekä tuo Vista että Ubuntu 8.04 ja nyt sitten haluaisin päästä mokomasta Vistasta eroon lopullisesti. Riittääkö se, että formatoi Vistan osion (molemmat ovat omilla osioillaan), vai onko matkassa muitakin mutkia? Ja ei kai tuo Vistan osion poisto vain sotke grubia? 

Sivuja: [1] 2