Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sunn

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 13.03.12 - klo:14.02 »
Nyt omistan. Ihan vartavasten hankin. ;)
No vaineskaan, vaan päätin nyt sitten lopultakin etsiä itselleni kannettavan Asus-vainaan tilalle. Ja päädyin edullisesti Lenovon T61:een käytettynä. Sanosin näin ensituntumalta, että aika mukava peli tämä. Tattihiiressä on kyllä totuttelemista, jos siihen siirryn (luultavasti).

Muokkaus: Täytyy vähän korjata. Tämä Trackpad on itseasiassa aika kätevä sylikäytössä ja paljon miellyttävämpi kuin tuo touchpad. Joka tapauksessa kannattaa asentaa synapticin ajurit ja laittaa trackpadin vieritys toimintaan (voi olla Ubuntussa vakiona, käytän Archia).

Yksi häiritsevä ongelma minulla kyllä on. Jostain syystä akkukäytöllä pitää häiritsevää piipitystä, joka voi tulla kaiuttimista. Jossain epäiltiin, että se liittyisi äänipiirin virransäästötilaan, mutta vaikka otin sen laptop-mode:sta pois päältä niin se ei vaikuttanut mihinkään.

Meni muuten thread hiljaseksi, joko lenovot loppu?

Hei, onkohan tässä kyse tästä ilmiöstä tuon akun osilta: http://forums.lenovo.com/t5/T61-and-prior-T-series-ThinkPad/T61-Beeping/td-p/139749

"The low battery alarm causes beeps." Eli tässä tapauksessa kyseessä olisi biosin aikaansaamaat varoitusäänet. Jos siis kytket biosissa varoitusäänet pois, pitäisi piippauksenkin loppua. Onko näin?

Minulla tuli T61P mallissa varoitus huonosta akun varauksenottokyvystä, mutta ajoin sen Lenovon oman softan läpi ja sen jälkeen akun kunto on taas ollut erinomainen ja se kestää nyt lähemmäs kolme tuntia, kun aiemmin meni kahta tuntia.

Onko sinulla mahdollisuutta lainata tai muuten kokeilla toisella akulla? Ja jos on Windows ja sitä kautta Lenovon omat softat käytössä, niin mitä kertoo akun kunnosta?

Jos tuntuu, että kakkosakulle olisi tarvetta, niin nythän olisi hyvä tekosyy testailla uudella akulla ;).

Tuohon aikaan Lenovolla oli todella heikkoja akkuja, joista osa meni myös takuupalautukseen. Netissä oli niitä sarjoja ja omakin akku kuului niihin, mutta on pelannut hyvin tuon softaresetin jälkeen.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 09.03.12 - klo:14.16 »
Gradun kirjoitteluun hankin Saksan Ebaysta Thinkpad T61P:n. Myyjän kaverilla sattui vieläpä olemaan suominäppis jouten, kun älysin kysyä. Kirjoitustyö eteni aivan toiseen malliin, kun pöytäkoneella, jolla huomio aina herpaantui. Thinkkarin näppis oli myös paljon omia erillisnäppiksiä parempi. Käynnistys koneessa oli hieman verkkainen, joten hankin intelin 4 gigan ram boosterin kokeilumielessä Kiinasta. Suurta eroa ei tullut, mutta ei kone toistaalta hidastuntutkaan.

Open Office aiheutti harmaita hiuksia, vaikka Googlamalla löytyikin ohjeita, mutta aina tuntui olevan uusia ongelmia odottamassa ja kun kirjoitustyö piti tehdä vähällä hapella töitten päälle iltaisin, alkoi olla vitsit vähissä. Koneeseen sai tuohon maailman aikaan Windows seiskan päivitystarjouksena 30€ ja koulun MS Office-paketti koitui sitten hengenpelastajaksi lopputyön osilta. Ubuntu koneessa silti säilyi virtuaalikoneessa.

Valmistumisen jälkeen alkoi kaivata mobiilimpaa konetta ja tällä kertaa katse kohdistui jenkkilän ebay-tarjontaan. Koneeksi valikoitui Thinkpad X201. Hinta oli todella edullinen tuohon maailman aikaan, nythän se on jo noussut käytettyjen markkinoilla paljon kovemmaksi. Olisin halunnut X201S-mallin paremmalla resolla, mutta en älynnyt sitä ostaa, kun niitä vielä sai halvalla. Jenkkinäppis oli hieman ikävä etenkin enterin osilta tarroillakin varustettuna, mutta lopulta englannin ebaysta löytyi X200-mallin suominäppis jonkin atk-puljun varastosta sopuhintaan. Globalisaatiota parhaimmillaan!

Päivitin koneeseen myös SSD-aseman, jossa vaiheessa alkoikin ongelmat. Erittäin hiljaisessa koneessa kovalevy oli naamioinut taustamelullaan ns. cpu-whinetyksen. Tai sitten ininä nosti päätään ssd-aseman erilaisen virrankäytön takia, mene ja tiedä. Lopulta apu löytyi erilaisesta virranhallintamallista tai sitten en muuten vain nykyään enää edes huomaa sitä. SSD-levyn ohella ehdottomasti paras ja vieläpä halpa päivitys oli muistin lisääminen 8 gigaan. Suurempi muistimäärä on omassa käytössä lähinnä tarpeen virtualisointiin, mutta kyllä se muutenkin ripeyttää selvästi konetta parilla pikkusäädöllä.

Koneen tarina jatkui siltä osin, että eilen hankin kierrätyskeskuksesta Ultrabay-telakan. Nyt on hakusessa kovalevyadapteri ja näyttökaapeli/adapteri. Lueskelin, että vga-kaapelilla tämäkin telakka helposti vinkuu, T61P telakassa on sama ongelma. Saas nyt nähdä, on kuulemma suuria yksilökohtaisia eroja.

X201 mallin harvoja puuteita on paikallaan hieman hölisevä akku. Edellisessä mallissa se kuulemma oli liian tiukka, joten tehtiin turhan suuri korjausliike. Ei tuo kuitenkaan mitenkään haittaa käytössä. Näyttö on myös Thinkpad-laatua, eli ei herätä hurraahuutoja. Emännän Asuksessa on huimasti parempi näyttö, mutta jenkkifoorumeilla tätä perusteltiin sillä, ettei nämä Lenovon perusjuhdat ole suunniteltu multimediakäyttöön. Liian eloisa näyttö vain väsyttäisi työn orjien silmiä ^^. Kone myös kuumenee ulkokuoriltaan käytössä, eli jäähdytys pelaa hyvin :). Kävin taisteluun tätä vastaan alikellottamalla prossua. Mutta kaiken kaikkiaan, kone vain yksinkertaisesti pelaa ja sillä on ilo kirjoittaa.

Itse arvostan Thinkkareita eniten siksi, että ne on helppoja laajentaa ja korjata. On myös kätevää, kun mitä erilaisemmat komponentit istuvat paikoilleen suorastaan sisään heittämällä ilman mitään tuntien taistoa natisevien muovikuorien ja ruuvien kanssa. Se on tietotekniikassa harvinainen tilanne, kun on tyytyväinen, mutta sellainen on fiilis. Ei paremmasta tiedä, sanoisi pahat kielet ^^. Kieltämättä Jobbsin elämäkerran luettua alkoi kiinostaa mäkin läppärit, mutta niitä ei tahdo saada edullisesti mitään kautta ja itselle oma ilonsa tulee ns. hyvistä kaupoista sekä koneen laajentamisesta, eikä niinkään siitä, että mennään sieltä mistä aita on matalin ja ostetaan markettiläppäri.

Think about it, Jaska!

Sivuja: [1]