Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Risotto

Sivuja: [1] 2 3
1
Pelit / Re: Battlefield 2 ei käynnisty
« : 30.09.06 - klo:15.15 »
BF2 ei toimi mullakaan Dapperissa, mutta Breezyssä kyllä toimii. Dapperissä pääsen kyllä peliin, mutta yksin/moninpelin mentäessä se jumittuu.
En tiedä miksei Dapperi sitä arvosta, tosta oli juttua Cedegan foorumeillakin. Muilla distroilla pitäs toimia ilman ongelmia.
wiki

Joku vissiin heränny väärällä jalalla  ;)

2
Laitealue / Re: Wlan palikan (WL54USB) kanssa ongelmia
« : 15.09.06 - klo:17.33 »
1. Valmistajan omat ajurit eivät toimi ollenkaan
2. zd1211-driver-r83 ajuri ZD1211REV_B=0 tunnistaa laitteen mutta tulee ilmoitus failed to enable wlan device tms.
3. zd1211-driver-r83 ajuri ZD1211REV_B=1 tunnistaa laitteen ja saa yhteyden tukiasemaan ILMAN minkäänlaista suojausta. Eli mitä suojaustapaa suosittelette ja mitkä asetukset voisivat olla hyödyllisiä?

P.S. Linuxin wlan - toiminnalisuus tämän laitteen osalta on _valovuoden_ päästä siitä mitä se on Windowsissa.
Ok ei se niin kamalaa ollut ja ens kerralla asennus menee nopeasti, mutta ihan aloittelijalle asennus on aika hankala juttu.

3
Laitealue / Re: Wlan palikan (WL54USB) kanssa ongelmia
« : 12.09.06 - klo:18.23 »
Hmm mitenköhän saan poistettua entisen ajurin vai asennanko kylmästi päälle?

4
Laitealue / Wlan palikan (WL54USB) kanssa ongelmia
« : 11.09.06 - klo:20.00 »
Moi.
Mulla olis tämmönen WL54USB (zd1211 piirillä) mallinen Wlan tikku, joka tungetaan Usb koloon.
Ajurit sain ilmeisesti asennettua tuolle, mutta nyt ongelma on se, että järjestelmä ei siltikään löydä tuota. Ajuri on zd1211-driver-r83 ja jonkinlaisen firmware paketinkin asensin. Ajuria käännettäessä tulee muuten aika kasa warningeja. Tosin en ole varma, että onko ajuri asennettu täysin oikein, sillä makefileen piti laittaa kernelin lähdekoodien pathi, jotta tuo ylipäätänsä kääntyi. Asensin paketinhallinnasta linux-source-2.6.15 paketin ja laitoin sen siihen pathiin ja tää tuskin on se oikee keino...  ;D Löytyykö Ubuntun oletuskernelin sourcet jostain?
Koodia: [Valitse]
lsmodnäyttää, että zd1211 löytyy, mutta used by kohdassa on 0.

Laitetta ei siis näy missään esim. tossa network-managerissa. Mitenkähän saisin sen nyt näkyviin? Windowsissa laite toimii ihan ok.
Koodia: [Valitse]
ifconfig wlan0 upnäyttää luonnollisesti: wlan0: ERROR while getting interface flags: No such device

Kiitoksia.

5
Öö miks mäkki? Miksei normaali PC käy, missä olis kutakuinkin vastaavat komponentit? Toimiikos noi normaalit pc raudat paremmin ku noi Applen kamat, kun ne hän taitaa olla jo ton intel vaihdoksen myötä aika lähellä normaalia pc:tä (arkkitehtuuri siis).

6
Kannattaiskohan pistää joku linkkithreadi pystyyn, ettei tarvitse jokaista linuxia/ubuntua koskevaa uutista varten tehdä omaa aihetta?
No ihan miten vaan mut itte asiaan:

Ite en Gnomea ja sen "default" ohjelmia pahemmin (evolution jne.) käytä, niin ei juurikaan innosta niiden parannukset. Toisaalta jos niihin on tehty paljon parannuksia, niin saatampa antaa uuden mahdollisuuden . Mut itte järjestelmään on nopeusparannukset aina tervetulleita ja kaippa sieltä löytyy parannuksia mm. laitetukeen.



7
Yleistä keskustelua / Re: Laitteistosi
« : 13.08.06 - klo:19.58 »
Xubuntu

Antec P180
AMD Athlon 64 x2 4400+ med Scythe Ninja
Asus A8N-SLI Premium
2gb DDR 400mhz (2x 1gb, dual channelissa luonnollisesti) Kingston ValueRam
Seagate Barracuda 200GB
Nvidia Geforce 7800 GT (Asus)
NEC ND-3550
Seasonic S12 430W

Viewsonic VP930

kyl kelpaa  ;)





8
Yleistä keskustelua / Re: Dapperin suurimmat puutteet?
« : 10.08.06 - klo:19.33 »
1. Nvidian ajurit on simppeli asentaa paketinhallinalla (lähes kaikille helppo) tai sillä nvidian tarjoamalla installerilla.
2. Voi haitata aloittelijaa, mutta itse ei tule käytettyä noita GUI konfigurointikamoja ollenkaan. Komentorivi osoittautunut helpommaksi ja monipuolisemmaksi.
3. Tähän vois laittaa ruksin, koska olis kiva jos ne toimisivat "out-of-box". Vaikkakin niiden asennus on helppo ja Ubuntun Restricted Formats sivu antaa hyvät ohjeet niiden asentamiseen.
4. Miten saadaan oletusteemat vastaamaan kaikkien toiveita? Ei mitenkään, aina on joku, jonka mielestä teemat ovat rumia. Omaan makuun sopivia teemoja yms. karkkia saa helposti ite hankittua, ja kunhan tuota XGL:ää vielä hiotaan lisää, niin se voidaan tunkea distroon/sen asentaminen on helppoa.
5. Iänikunen ongelma, toivottavasti valmistajat alkais jossain vaiheessa tekemään niitä Linux - ajureita. Laitteistotuki on Ubuntussa varmasti yksi parhaimmista. Linuxin puute, ei niinkään Ubuntun.
6. Oikeanlainen asenne niin eiköhän Ubuntu "tavalliselle" käyttäjälle taitu. Nykyään näiden "helppo-distrojen" käyttäminen on aika pitkälle hiirellä kliksuttelua, eikä suurempia säätöjä tarvi.
7. Nojuu tähän ruksi, vaikkei niiden development kamojen asentaminen paketinhallinnasta niin kovin suuri vaiva ollut.
8. Muokkaan osiot haluamaani tilaan installissa, joten ei oo tullut moista vastaan. Kaine aika helpolla saa muokattua GPartedilla tms.
9. Menee valmistajien piikkiin: pelit

9
Kuten sanottua, se että tarvitsetko swäppiä riippuu oman koneesi muistimäärästä. Ite en swäppiä ehkä laittaisi, jos muistia on 1gb tai enemmän. Tosin tämä riippuu ihan siitä kuinka paljon muistia meinaat käyttää.

Sitten noista tiedostojärjestelmistä sen verran, että ite käytän XFS:ää ja joskus ollut myös JFS. Molemmat on nopeita ja ihan luotettavia.
Ext3 on kuintekin se "default" tiedostojärjestelmä.

http://linuxgazette.net/122/piszcz.html
http://www.debian-administration.org/articles/388

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: mpdscribble ja md5sum
« : 25.07.06 - klo:15.14 »
Ok ja kiitti vastauksista.

11
Ubuntu tietokoneissa / mpdscribble ja md5sum
« : 25.07.06 - klo:13.58 »
Terve.
Mpdscribble on siis ohjelma, joka tunkee tiedot esim. mpc:llä (perus mpd clientti) kuunnellusta musiikista last.fm:än (aikasemmin audioscrobbler).  Jotta tuon mpdscribble saisi toimimaan pitää sen config fileen laittaa oma last.fm username ja passwordi. Ongelmana onkin se, että salasana pitää olla md5 muodossa.
Miten pystyn konvertoimaan normaalit kirjaimet -> md5?

Ote mpdscribblen man sivuista.
Lainaus
password = MD5SUM
            the md5sum of your Audioscrobbler password.

12
Laitealue / Re: IBM Thinkpad t21 näyttöongelma
« : 19.07.06 - klo:13.11 »
Itellä oli sama ongelma pöytäkoneen (näytönohjain 7800 GT, näyttö Viewsonic VP930) kanssa. Ongelmaa esiinty Ubuntu 5.10:n aikaan vanhoilla nvidian ajureilla, mutta nyt kun on Dapper alla ja uusimmat nvidian ajurit tuota ongelmaa ei ole.
Yleensä toi ilmaantu sillon ku järjestelmä ei suljettu ns. oikeaoppisesti, eli todennäkösesti X/joku muu osa ei arvostanut.  ::)

13
Yleistä keskustelua / Re: Vista build 5472
« : 18.07.06 - klo:13.12 »
Kivaltahan tuo (Aero) kieltämättä näyttää. Saa ny nährä miten Vista tulee pärjään, varmaa on kuitenkin se, että Microsoft panostaa Vistaan aikalailla.
Todennäköisesti security paranee hiukan, mutta kyllä tuolle tullaan kehittämään silti vaikka minkälaisia viiruksia. Raskas tuo tulee varmaankin olemaan (ainakin verrattuna omaan xfce4:ni).

14
Yleistä keskustelua / Re: IRC-clientit
« : 18.07.06 - klo:13.05 »
Avaa paketinhallintaohjelma ja searchiin irc client (name and description), niin löydät useita vaihtoehtoja.
Kannattanee siihen irssiin tutustua vielä vaikka toisenkin kerran, sillä se on loppujen lopuksi todella kätevä.  :)

15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Cedega ja Call of duty UO
« : 16.07.06 - klo:12.19 »
Ensinnäkin kannattaa varmaan käyttää Cedega 5.2:sta, jossa on lisää kaikenlaisia ominaisuuksia (mm. oldblivion).

Kannattaa rukkailla sitä Cedegaa esim. vaihtamalla windows modea, ajaa ohjelmaa ikkunassa yms. Myös winen kokeileminen kannattaa.
http://cedegawiki.sweetleafstudios.com/wiki/Call_of_Duty
http://appdb.winehq.org/appview.php?iAppId=1346

17
Juu miitti on nyt pidetty. Paikalla oli jotaa kymmenkunta (en muista/tiedä nickejä/nimiä) henkilöä ja ihan mukavaa oli. Säät oli iha mukavat, vaikka kylmä tuuli estikin frisbeen heittelyn. Pelailtiin siis jalkapalloa, keskusteltiin ja Myrtti oli tuonu vähän evästä.
Kaikenkaikkiaan iha kiva tapahtuma, tosin olis saanu olla enemmä ihmisiä paikalla.
Ens kesänä uudestaan!

Tuomas

18
Ongelmasta en tiedä mitään mutta miksi ihmeessä pelaat elasto maniaa cedegalla kun on on tarjolla xmoto, joka löytyy paketinhallinnasta.
http://xmoto.sourceforge.net/

19
Yleistä keskustelua / Re: Vesijäähdytys prosessoriin
« : 06.07.06 - klo:15.25 »
Ittekin ajattelin ennen tämä nykyisen koneen ostoa vesijäähdytystä, mutta valittin sitten ilmajäähdytyksen (osa passiivisia), koska vesijäähy ois ollu kalliimpi ja vaikeampi.

Vielä karumpi ratkaisu olisi nestemäinen typpi -> http://www.tomshardware.com/2003/12/30/5_ghz_project/
Tosin noi on vaan HC kellottajien heiniä =)

20
Yleistä keskustelua / Re: Kritiikki
« : 29.06.06 - klo:12.27 »
Itte en perusta oikein näistä lisensseistä yms. kunhan kaikki toimii. Mun näkökulmasta muutaman tarpeellisen binääriajurin (esim. nvidia, ati) mukana olossa ei ole mitään pahaa (eikä siitä seuraa doomsdaytä), ja Mr. Stallman mielipide jostai täydellisestä free software distrosta ei minua kiinnosta, varsinkin kun en niitä sourceja (esim. nvidia, ati) tarvitse.

Tietenkin Ubuntua ja sen takana olevia henkilöitä aletaan mollata, sillä Ubuntu vie muiden distrojen käyttäjäkuntaa (esim. aloittelijat saattavat valita Ubuntun Mandrivan sijaan). Ja onhan Shuttleworth hieman erikoinen, sillä hänellähän on rahaa vaikka muille jakaa.
Jos Linux haluaa tulevaisuudessa taistella kunnolla Windowsia vastaan, pitänee Linuxia ruveta markkinoimaan ja tarjoamaan tukea. Ubuntu ja sen takana olevat henkilöt ovat selvästi huomanneet tämän (toisinsanoen shipit ja toi dapperin myötä tullut supportti).

Ubuntun oletusteema on mielestäni hillityn tyylikäs (on se sitä myös xfce:llä ja kde:llä), suorastaan todellä tyylikäs. Jos se ei miellytä, niin varmasti moni osaa sen vaihtaa. Ubuntussa on hyvää myös se, että KDE:tä ja xfce4:ä tuetaan virallisesti, vaikka onhan tämä hieman sidottu Gnomeen.

Itseäni ei Ubuntussa tai Linuxissa yleensä viehätä yleiset pienet ongelmat, laitetuki, pelit (löytyy kyllä todella hyviä pelejä esim. freeciv ja on olemassa myös cedega, joka ei ole kuitenkaan ilmainen  >:(). Ubuntun/Linuxin ongelma ei ole mielestäni säätö. Monet eivät siirry Linuxiin, koska luulevat sen olevan vaikeaa. Minun ei ole tarvinnut säätää juuri mitään ja pienetkin säädöt olivat helppoja ja loogisia. Toisaalta voi niitä ongelmia tulla, jos omistaa esim. sen Atin näyttiksen.

Se ettei laitteita ja pelejä tehdä juurikaan muita käyttöjärjestelmiä (lue: Linuxia) silmälläpitäen johtunee pienestä markkinaosuudesta ja sitä kautta valmistajien haluttomuudesta satsata muihin käyttöjärjestelmiin. Tosin ainakin laitteiden osalla näyttäisi tapahtuvan kehitystä.

T: yksinkertainen ihminen

Sivuja: [1] 2 3