Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Gavia

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntun asennus
« : 24.07.07 - klo:14.47 »
Kiitos nopeasta vastauksesta !

JiiVesa

62
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntun asennus
« : 24.07.07 - klo:14.23 »
Olisi tarkoitus asentaa Ubuntu uudestaan ja nyt samalle levylle kera Wintoosan mutta iski epävarmuus ja kysyisinkin seuraavaa.

Lähtötilanne on seuraava: Minulla on levy osioitu kahdeksi ja haluaisin asentaa Ubuntun toiselle osiolle mutta kun asennusvaihtoehtoina oli käyttää koko levyä, osioida itse ja joku kolmas niin minkä näistä valitsen, tarkoitus olisi siis, että windows jäisi ainakin toistaiseksi käyttöön. Ubuntu on käytössä tälläkin hetkellä mutta sille on oma levy vaan en haluaisi pitää sitä levyä siellä turhaan pyörimässä ja tuottamassa lämpöä (kolme levyä päällekäin pienillä väleillä) käytettäessä windowsia.

JiiVesa

63
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Wine ja Program Files
« : 06.05.07 - klo:16.03 »
Asensin Winen ja yhden ohjelmankin kokeeksi ne onnistuivat  mutta kun yritän mennä drive_c/Program Files hakemistoon niin tulee ilmoitus ettei ko. hakemistoa, siis Program Files, ole olemassakaan.

äkkiseltään veikkaisin, että olet kirjoittanut käsin koko 'drive_c/Program Files' sijainnin ja se on väärin. tuo nimittäin tulkataan kahdeksi eri parametriksi jotka on erotettu välilyönnillä. jos haluat, että se tulkitaan yhdeksi ainoaksi poluksi, pitää sinun kertoa, että välilyöti kuuluu kyseiseen parametriin. se onnistuu kenoviivalla drive_c/Program\ Files.



Vika oli tuossa kirjoitustavassa  eli en tiennyt, että se pitääkin kirjoittaa  tuolla tavalla "drive_c/Program\ Files". Nyt toimii.

Kiitos paljon !

Juha

64
Ubuntu tietokoneissa / Wine ja Program Files
« : 06.05.07 - klo:14.48 »
Asensin Winen ja yhden ohjelmankin kokeeksi ne onnistuivat  mutta kun yritän mennä drive_c/Program Files hakemistoon niin tulee ilmoitus ettei ko. hakemistoa, siis Program Files, ole olemassakaan.

Hakemistolistauksessa se kyllä näkyy eli seuraava rivi drwxr-xr-x ja sen alla näkyisi olevan vielä kolme alihakemistoa.

Juha Vesamäki

Ps. Winen hakemistossa oleviin muihin "Windowsin" hakemistoihin kyllä pääsee kurkkaamaan.


65
Kiitän ja kumarran  ;D

JiiVesa

66
Asennusohjelmassa kun tullaan osiointivaiheeseen valitaan että käytä koko levyä, silloin asennus huolehtii itse osioinnista http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Asennusopas.

Mutta kun kerkesin asentamaan jo Ubuntun Windowsin rinnalle ja nyt haluaisin poistaa XP:n ilman linuxin uudelleen asennusta. 
Riittääkö pelkkä Windows osion alustus Ubuntun formaattin ja sen jälkeen  tarpeettomien osien poistaminen grubista?

Juha Vesamäki



67
....se tapahtuu parhaiten.

Eli siis taistelin Wapun Ubuntun kanssa ja sain sen lopulta toimimaan kunnolla (taistelun syy ei suinkaan ollut Buntu vaan omat "järkeilyt"). Nyt haluaisin poistaa Windowsin kokonaan kannettavalta mutta miten se tapahtuu oikein ja tietysti helpoiten ja miten pitää toimia jotta Windowsilta vapautunut tila tulisi esim. suoraan kotikansion käyttöön (alustus, kuinka ?)

JiiVesa


68
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ja Samba
« : 02.05.07 - klo:21.43 »
No niin nyt se toimii siis se sambaaja mutta älkää tulko kysyyn miksi, sillä siihen en osaa vastata. Ainoa mitä tein  muutin verkon osoitteen DHCP:stä kiinteäksi eli siinäkö se syy oli ?

Tosin wintoosa ei vielä "näe" liinuksia mutta eiköhän se siitä kun edetään askel kerrallaan  ;D ;D

JiiVesa

69
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ja Samba
« : 02.05.07 - klo:19.45 »

Tuo mainitsemasi RH-työkalu ei ollut graafinen, vaan ihan tekstipohjainen softa. Hiirellä siinä toki saattoi sohia rastia ruutuun.
Ihan vain ohjeeksi, jos haluat asennella palvelimia koneellesi, on tärkeää tutustua dokumentteihin. Samban ohjeistusta kyllä löytyy, jotka soveltuvat kaikkiin Linux-jakeluihin.

Ei ollut graafinen eikä myöskään käytetty hiirtä mutta poikkesi tuosta sudo etc. leikkimisestä edukseen siinä, että homma eteni loogisesti järjestyksessä. Tuo onkin yleensä, siis mielestäni, linuxin suurin heikkous että ohjeissa on ensin rimpsu tekstiä ja sitten sudo apt get etc. komentoja ja taas pätkän matkaa selitetään monasti aivan päivän selvää asiaa.
Sama ongelma on esim. conf-tiedostoissa vai miksi niitä kutsutaan, eli on miljuuna riviä tekstiä joista loppujen lopuksi taitaa olla suurin osa vain varalta eli osaavalle ehdottomia mutta pistää tällaisen pienen pojan pään pyörälle..

Syy miksi niin epätoivoisesti yritän ajaa sisään konheeseeni linuxia on Mikkisoftan ohjelmistopolittiikka eli ei mene ihtellä jakeluun sellainen jos ostan kalliilla rahalla wintoosan niin siltikin joku tulee ja sanoo koska, mihin, miten, kuinka monta kertaa saat asentaa sen kj:n.  Eikä toisaalta lukemani kommentit tästä uudesta uljaasta Visvasta ole mitenkään innostavia.

JiiVesa

Ps. Tulikin tuosta apt get ls rm ym. komennoista mieleeni erään tahon sanonta joskus aikoinaan : "Linux/unix komennot ja käskyt muistuttavat enemmän ruuansulatus vaivoja kuin asiallisia komentoja."  ;)

70
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu ja Samba
« : 02.05.07 - klo:18.31 »
No minä taas täällä.

Löytyykö Ubuntulle (Feisty) jostain selkeät ohjeet kuinka siihen saa konfattua Samban toimivaksi. Siis jokin työkalu joka opastaisi "kädestä pitäen" alusta alkaen. Mieluummin ilman sudo ym. toimia eli siis graafinen tai tyyliin netconf tjsp. aikoinaan eli aikaan RedHat viisi ja kuusi.

JiiVesa

Ps. Mielestäni Ubuntu ei ole ollenkaan huono, jopa usean kokeilemani linux distron joukosta paras (alkaen "Yggdrasil" viime vuosituhannelta) mutta niin paljon kuin kiroankin Wintoosaa ei linux ole käytettävyydessä vielä sen ohi mennyt eikä edes läähätä niskaan. Huomio sitten kaikillen, että tämä ei suinkaan ole sodanjulistus !!

71
Tulostin yhden rivin mittaisen tekstin ja linuxin puolella fontilla 14 oleva teksti olikin sitten Windowsin mitoissa 18 (Times New Roman).


Oletko asentanut Linuxiin MS-fontit?

asmok@ubuntu:~$ sudo apt-get install msttcorefonts


Kyllähän minä ne käyttöön otin, siis nyt kun sanoit ::). Nyt on dokumentti sitten sellainen kuin Wintoosassakin. Vielä kun saan verkon toimimaan niin taitaakin olla Windows joka muuttaa majaa kyberavaruuteen.

Suuren suuri kiitos !

Juha




72
Lainaus

Ainoa syy miksi asennan eikun yritän asentaa linuxia on OO + Voikko.


Senhän tiedät, että OOo on saataville myös XP:lle, Voikko odotuttaa vielä - Soikko on edelleen käytettävissä, kunnes joku tekee Voikosta Windows-asennuksen:

http://www.lemi.fi/oo2-soikko/

Joten jos sille Linuxille ei muuta tarvetta ole, niin tuolla pääset vähemmälläkin vaivalla.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.


Oikeastaan eipä juurikaan muuta syytä ole paitsi ehkä Vistan uhkaava varjo. Soikkoa olen käyttänyt ja hyväksi havainnut mutta kun kehuvatten sitä Voikkoa .

Wapun Loppuva t: Juha

73
Tulostin yhden rivin mittaisen tekstin ja linuxin puolella fontilla 14 oleva teksti olikin sitten Windowsin mitoissa 18 (Times New Roman).

Juha

74
Vaihda joku muu verkkonimeksi. Toi MSHOME on Windowsin oletus. Ubuntussa se on muistaakseni localhost. Tee vaikka kotinaru-niminen verkko, tai mielivaltaisesti nimeksi ihan mikä vään missä ei ole ääkkösiä.


No kun Windowsissa on työryhmän nimenä "KUIKKA" ja tämä kyllä näkyykin Ubuntussa vaan sissään se ei mua laske, tosin alkaa epäilyttämään vian piilevän Wintovsin puolella.  Tunnukset on moneen kertaan annettu jo ennen Ubuntua eli kun kannettavassa oli ja on vieläkin XP ja verkko toimii koneiden välillä hyvin..

Ainoa syy miksi asennan eikun yritän asentaa linuxia on OO + Voikko.

Juha Vesamäki

75
Aluksi kannattaa tarkistaa, että työryhmä on sama, koska muuten koneet eivät näe toisiaan.

Siinä ne hiukset alkavatkin harveta eli kun Ubuntussa kyllä näkyy Windows mutta kun yritän kirjautua siihen niin alkaa päättymätön ketju salasanojen, toimialueiden ym kyselyä. Eli siis ilmeisesti salasana(t) on väärin mutta kun en vaan tiedä miksi.

Onko muuten toimialue sama kuin työryhmä, Ubuntussa tulee ilm. oletuksena MSHOME ?

Loppujen lopuksi olen varma, että vika löytyy sieltä maailman lyhimmältä pururadalta mutta mistä.

JiiVee

76
Tai ei oikeastaan mikään ongelma sinänsä vaan  sivujen erilaisuus windowsissa eli kun avaan windowsilla kirjoittamani dokumentin linuxilla (molemmissa OO) niin sivut eivät olekaan samanlaiset. Erot ovat siitäkin huolimatta varsin merkittävät vaikka molemmissa näkyy olevan asetukset samat eli sivu (a4), marginaalit (2 cm) fontti (Times New Roman 14). Windowsilla kirjoittamani 104 sivuinen onkin linuxissa 137 sivuinen, mikä vikana ja etenkin missä.

Juha Vesamäki

77
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ilman kirjautumista
« : 01.05.07 - klo:12.56 »
Olen itsekin saamassa lisää harmaita hiuksia harvenevaan pehkooni juuri tuon lapsellisen kirjautumisen ja salasana pelleilyn vuoksi. En suinkaan tarkoita, että ne ovat turhia mutta en näe mitään järkeä esim. kotona ko. toimannalle normaalissa käytössä varsinkaan jos käyttäjiä on yksi kappale  sen sijaan pitäisi olla ilman muuta selvää ettei konetta pidä eikä saa käyttää pääkäyttäjän oikeuksin tavalliseen jokapäiväiseen toimintaan. Toinen karmaisevan typerä esimerkki on juuri nämä rekisteröitymiset sinne sun tänne varsinkaan kun niistä ei ole mitään hyötyä. Jos palveluun voi antaa mitä tahansa tietoja etenkin sähköpostiosoite mukaan lukien niin koko homma voidaan laskea ...tuilun piikkiin.

Juha Vesamäki

Ps. Kritiikkini kärki on etupäässä suunnattu verkkokäyttöön, tottakai on hyväkin suojata tärkeät kohteet mutta pidetään järki mukana.

78
Kysyn asiaa jota tietoturvan kannalta ei saisi ajatellakaan eli miten saisi Ubuntun ja XPeen verkkoon siten, että ne näkisivät toisensa.

Sitten se tietoturvaton osuus:

Käytän kahta konetta kirjoittamiseen (kannettava jossa on Ubuntu sekä pöytäkonetta varustettuna ÄksPeellä) ja niiden pitäisi saada menemään käynnistettäessä verkkoon ilman ensimmäistäkään salasanan, loginin tai muunkaan kannaltani täysin toisarvoisten tietojen kysymistä. Toki on selvää, että kun teen koneille ylläpitoon liittyviä toimia niin silloin kirjaudun pääkäyttäjänä.

Juha Vesamäki


Sivuja: 1 2 3 [4]