Muut alueet > Yleistä keskustelua

Btfrs vs Zfs

<< < (2/3) > >>

JaniAlander:

--- Lainaus käyttäjältä: SuperOscar - 18.05.20 - klo:12.14 ---zfs taas on taatusti luotettava ja käyttökelpoinen  – BSD-koneessa. Linuxissa lisenssiongelmat pakottavat asentamaan sen jonkin purkkavirityksen kautta, mikä ei tunnu sekään ihan tuotantovalmiilta.

/home- ja muilla omien tiedostojen levyillä suosin yleensä xfs:ää.

--- Lainaus päättyy ---

Mun muistaakseni Ubuntun ZFS-tuki on tiettävästi hyvä, tukee kuulemma ihan FreeBSD:hen verrattavissa olevalla tasolla mitä toimintavarmuuteen tulee. Se on sitten oma asiansa kuinka puristinen haluaa lisenssien kanssa olla.

Itsellä on zfs:stä kokemusta lähinnä FreeBSD:n ja sen johdannaisten kautta. Kotikäyttäjälle jopa ilman mitään raideja tms. se snapshot ominaisuus on hyvä, ja minä käytin sitä ominaisuutta nimenomaan kotihakemiston kanssa, ts. jos tuli jotain tyrittyä ja vaikkapa joku tiedosto poistettua mitä ei olis pitänyt poistaa, niin todennäköistä oli, että joku versio siitä löytyi snapshotista.

SuperOscar:

--- Lainaus käyttäjältä: JaniAlander - 18.05.20 - klo:12.18 ---Mun muistaakseni Ubuntun ZFS-tuki on tiettävästi hyvä, tukee kuulemma ihan FreeBSD:hen verrattavissa olevalla tasolla mitä toimintavarmuuteen tulee.
--- Lainaus päättyy ---

Tarkoitat siis *buntussa? Ilmeisesti Canonical on tosiaan tehnyt jotain, jolla saa zfs:n toimimaan luotettavasti, mutta ongelma on se, että käyttäjän ei silloin sovi vaihtaa distroa. Muissa jakeluissa voi zfs-tuki olla userspace-ratkaisun varassa tai puuttua tykkänään.

JaniAlander:
Joo kaikissa virallisissa Ubuntu-johdannaisissa. Ja totta se voi johtaa sitten ongelmiin jos distroa vaihtaa.

Postimies:

--- Lainaus käyttäjältä: SuperOscar - 18.05.20 - klo:12.14 ---
/home- ja muilla omien tiedostojen levyillä suosin yleensä xfs:ää.

--- Lainaus päättyy ---
Itsellä myös xfs käytössä useimmilla datalevyillä. Osin historiallisesta syystä - tuli otettua käyttöön kun ext4 olivielä kihitysvaiheessa. Hyvä isoille tiedostoille, ei pirstoudu eikä käy niin että Linux alkaa käynnistyksessä tarkastamaan levyä mikä voi kestää pitkään.

nm:

--- Lainaus käyttäjältä: Postimies - 21.07.20 - klo:16.50 ---Itsellä myös xfs käytössä useimmilla datalevyillä. Osin historiallisesta syystä - tuli otettua käyttöön kun ext4 olivielä kihitysvaiheessa. Hyvä isoille tiedostoille, ei pirstoudu eikä käy niin että Linux alkaa käynnistyksessä tarkastamaan levyä mikä voi kestää pitkään.

--- Lainaus päättyy ---

Eipä sellaista pitkään kestävää tarkistusta tapahdu ext4:lläkään. Hidas fsck oli enemmän ext3:n ongelma.

Pirstoutumista ilmenee käytännössä kaikissa tiedostojärjestelmissä jollain tasolla. Riippuu käyttötavasta, muodostuuko sitä ongelmaksi asti. Jos levy on ajoittain melko täynnä, ja käyttö alkaa ajan myötä tuntua hitaalta, kannattaa mitata kuinka paljon tiedostojärjestelmä on fragmentoitunut.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta