Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ubumpi

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15
221
Löytyykö .mozilla tiedostosta kirjanmerkkejä ollenkaan? Jos löytyy niin eiköhän ne sinne takas saa näkymään.

Löytyy, löytyy. Koneen antama herja tulee vasta kun varmuuskopion yrittää ottaa käyttöön ja on vastannut kysymykseen missä varoitellaan toimenpiteen korvaavan nykyiset kirjanmerkit.

222
--------------------------------------
Muokkaus:
Ongelma ratkaistu. Kiintolevytila oli päässyt loppumaan eikä kone ollut siitä varoitellut. Yhden ison mutta turhaksi käyneen henk.koht. tiedoston poisto riitti korjaustoimenpiteeksi. Uudelleenkäynnistyksen myötä kaikki pelitti totuttuun malliin.

Kiitos kaikille vinkkejä antaneille.

--------------------------------------



Kirjanmerkit katosivat uuden kernelin myötä. Löysin täältä foorumilta ohjeet miten palauttaa nuo, mutta valittuani haluamani varmuuskopion kone herjasi: "Varmuuskopiota ei voitu käsitellä".

Ratkeaako ongelma itsestään eli kun firefox alkaa ymmärtämään uutta kerneliä, vaiko miten? Luulisi ongelman olevan yleisempikin.


P.S. 
Sellainenkin ilmiö on voimassa, että firefoxilla ei näy näitä 'edellinen sivu'/'seuraava sivu' -nuolia kuin passiivisen harmaina, tylsinä ja toimimattomina.

P.S. P.S
Muuta kummallista - jos vaikka auttaisivat ongelman ratkomisessa: Jostakin syystä kone tarjosi ohjelmapäivityksiä jälleen heti kernelin asentamiseen kuuluvan uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Tämän jälkeen järjestelmä piti kehotteen mukaisesti käynnistää uudelleen, siis toistamiseen.


Muokkaus:
Firefoxin Työkaluista löytyi Virhekonsoli, joka infosi seuraavaa:

Virhe: uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE) [nsIJSCID.getService]"  nsresult: "0x80570016 (NS_ERROR_XPC_GS_RETURNED_FAILURE)"  location: "JS frame :: file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.3/modules/utils.js :: anonymous :: line 96"  data: no]

Virhe: can't encode principals (failure code 80004005)

Virhe: this.bookmarks is undefined
Lähdetiedosto: file:///usr/lib/xulrunner-1.9.0.3/modules/utils.js
Rivi: 884

Firefox on tällä hetkellä myös äärettömän epävakaa ja kaatuilee jatkuvasti. Sen aloitussivun sijaan tulee blancoa, ja vasta erikseen  Aloitus-painikkeella pääsee määritellylle aloitussivulle. Mikä tahansa naksautus siitä eteenpäin saattaa aiheuttaa kaatuilukettuilua.

223
Gimpiä paremman värisyvyyden tarjoava cinepaint ei valitettavasti ole enää ollut saatavilla ubuntun varastoissa. Cinepaintin eräs kehittäjä kertoi ongelman olevan ilmeisesti se, että heidän debian ylläpitäjä eläköityi ja uutta soveliasta henkilöä tilalle ei ole löytynyt. Saamassani sähköpostissa hän kertoi ongelman jatkuvan kunnes joku lahjoittaa aikaansa tähän debian maintainerin touhuun.

Koska en itse ole asiaa tunteva edes siinä määrin, että osaisin osoittaa tätä asiaa edes oikeille tahoille, ja koska cinepaintin kehittäjien päähuomio ei taida keskittyä juuri kyseiseen ongelmaan, toivon tällä viestilläni tavoittavani edes jonkun, joka osaisi laittaa asiaa paremmin vireille oikeiden tahojen suhteen.


224
Sanoit kyllä asentaneesi useampaan otteeseen, mutta aloitetaan nyt kuitenkin virtualboxin ehdottamalla keinolla :).
'sudo apt-get install --reinstall virtualbox-ose'

Done.

"* No suitable module for running kernel found."

225
Yleistä keskustelua / Vs: Minusta alkaa tulla trolli
« : 10.06.08 - klo:00.58 »
Ubuntun multiverse ja universe kama on yhteisöltä ja eivät ole virallisen tuen piirissä.

Sepä. Versiopäivityksen yhteydessä tulee aina litania luettavaksi, että kaikenlainen kiva poistetaan koneeltasi paketti kerrallaan. Uuden version myötä näitä ei sitten aina edes tueta. Tottumuksen myötä sitä haluaisi käyttää tarpeidensa mukaisia ohjelmia, jotka on jonkinlaisella vaivalla opetellutkin. Hardyn myötä minulle valkeni, että nähtävästi ei  ole aina tarkoituskaan pitää kattavaa kokoelmaa ohjelmapaketteja kaikkiin tarpeisiin. Esimerkiksi videon kaappaus firewireltä ei ole enää toimiva ja siten siis valmis ominaisuus, vaan pitää mennä foorumeille lukemaan kuinka komentorivi kyllä auttaa asiaan, mutta se ei tule olemaan mikään lopullinen ratkaisu, koska kuulemma virityksellä aukaistaan samalla tietoturva-aukko. Täällä sain toisenlaista ohjetta, jos kiinnostaa. Sinänsä vaikuttaa olevan ok:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=19051.0

Ubuntustudio ei tosin myöskään liene järin virallinen.


Noh, kiitos kuitenkin debian-vinkistä. Pannaan harkintaan.










226
Yleistä keskustelua / Vs: Minusta alkaa tulla trolli
« : 08.06.08 - klo:22.01 »
Ei sellaista olekaan joka olis täysin varmatoiminen.
No ei, mutta nämä viimeaikaiset kokemukseni viestivät sellaisesta kurasta jota ei millään voi enää kehua. Maksaakohan MS Canonicalille laadun huononnuksista :P

227
tai sitten ubuntussa on ollut viime aikoina aivan pirusti häikkää.

Muistellaanpas:

Päivityksessä hardyyn

Itse päivitys:
- päivitys ei meinannut millään sujua, vaikka latasikin. Jopa alternatelevyltä päivitys oli takkuamista. Ohjeet eivät pitäneet kaikilta osin kutiansa, tai huomioineet läheskään kaikkia tilanteita. Esimerkiksi, jos kerran järjestelmäpäivityksen yhteyteen on laitettu vaihtoehto "peruuta" ihan nappulan kanssa, niin sitä pitäisi saada-voida käyttää ilman järjestelmän kostotoimenpiteitä. Seuraavalla kerralla kun tuo kone ei enää nimittäin tarjoa järjestelmän päivitysmahdollisuutta, vaikka päivitystä siis ei vielä olla tehty. Alternate-cd:ltä päivitys käski poistamaan median silloin kun kelkassa ei levyä ollut ja lisäämään sen kun se siellä jo oli - monta kertaa. Jatko-ohjeet olivat piilossa muiden kuvakkeiden alla ja tulivat esiin vasta kun nämä muut tuli pienennettyä.

Päivityksen jälkeinen tilanne:
- äänet katosivat
- pikakuvakkeet katosivat
- jostakin syystä korjaustoimenpiteet tuottivat tulosteen, että päivitys hardystä gutsyyn(!) ei onnistu
- virtualbox lakkasi toimimasta
- aivan helkkaristi virheilmoituksia
- numeronäppäimet lakkasivat toimimasta
- video alkoi pykimään (raudan pitäisi riittää)
- Youtube lakkasi toimimasta
- cinepaint lakkasi toimimasta
- kino ei enää kaappaa firewireltä
- käynnistyksessä monet sovellukset (mm. gimp, jotkin kansiot) käynnistyvät itsekseen

Ilmaisuus tulee perhanan kalliiksi, jos joutuu käyttämään loputtomasti aikaansa näiden ongelmien selvittämiseen. Mikähän distro tai käyttis olisi oikeasti sellainen, että sillä voisi keskittyä käyttäjän kannalta olennaiseen eli erilaisten ohjelmien käyttöön ilman pelkoa, että tuleekohan sieltä taas jokin killeripäivitys, joka rampauttaa järjestelmästäni jotakin oleellista?

Ou-jee.

228
Selvitä ensin oma kernelversio mikä on käytössä, sen löydät järjestelmä>ylläpito>järjestelmänvalvonta, siellä välilehti järjestelmä. Sitten menet synaptik pakettienhallintaan laita hakuun VIRTUALBOX ja ruksitat omaa kerneliäsi vastaavat modulit tyyliin.
Virtualbox-ose
Virtualbox-ose-guest- modules
Virtualbox-ose-modules

Tein juuri tuon - jo ennen ohjettasi - vaan seurauksena oli, että ubuntu ei enää käynnistynyt. Konepiru kaiketi jotenkin otti sen omaksi kernelikseen. Hämmästelin voiko se olla mahdollistakaan, mutta kone aukesi vasta sellaisella recoveryllä, jossa on eri kernel. Piti poistaa sitten koko virtualbox. En halua lelua, joka pilaa koko järjestelmäni.

229
Firewire eli virallisemmin IEEE 1394 ei enää toimi hardyssä oletuksena. Mitä ihmettä, eikös nyt ole vuosi 2008?

Tuolla oli joitakin ohjeita
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6000.0
Itse tarvitsen kuitenkin selkeät Tee Näin -tyyppiset. "Konffaa tiedostoa ABC" -tyyppiset ohjeet eivät ole koskaan auenneet, koska en tiedä tarkoittaako se jotakin operaatiota komentoriviltä käsin (ja jos, niin mitä?), vai pitääkö minun naksutella hiirellä auki tuo ABC ja mennä sinne kirjoittelemaan jotakin (ja silloinkin voidaan olettaa minun lisäävän joitakin käskyjä ja merkkejä, joista en ole kuullutkaan. En siis halua mennä tekemään mitään tuhoa, jos joudun arpomaan miten ohje pitää ymmärtää.

Siis... miten saan ubuntun tekemään sen mikä on toiminut minulla tähän asti koko vuosituhannen eli videokaappauksen firewirellä? 


230
Tärkeät tulosteet on
Koodia: [Valitse]
lsmod |grep sndTuo antaa ladatut ääniajurit. jos ei tulosta mitään, niin katsotaanko onko ajureita ollenkaan
Koodia: [Valitse]
apt-cache policy linux-ubuntu-modules-`uname -r`jos palauttaa ettei ole asennettu niin asennetaan.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install linux-ubuntu-modules-`uname -r`
alsamixer päätteen kautta avattuna, ja voit tarkistella onko joku lähde mykistetty (M)
nuolinäppäimet liikuttavat ja nostavat tasoja, tabulaattori antaa enemmän vaihtoehtoja ja M poistaa mykistyksen.

~$ lsmod |grep snd
snd_mpu401             11304  1
snd_mpu401_uart        11264  1 snd_mpu401
snd_intel8x0           40872  4
snd_ac97_codec        123224  1 snd_intel8x0
ac97_bus                3840  1 snd_ac97_codec
snd_pcm_oss            47648  0
snd_mixer_oss          20224  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                92168  3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy           5764  0
snd_seq_oss            38912  0
snd_seq_midi           10688  0
snd_rawmidi            29856  2 snd_mpu401_uart,snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     10112  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq                63232  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer              27912  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         10644  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd                    70856  23 snd_mpu401,snd_mpu401_uart,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore              10400  1 snd
snd_page_alloc         13200  2 snd_intel8x0,snd_pcm






"Ohjelman GNOME ALSA Mixer asetustietojen lataamisessa tai tallentamisessa tapahtui virhe. Jotkin asetuksistasi eivät välttämättä toimi kunnolla."
Lisätiedot: "  Virheellinen avaimen tai tiedoston nimi: "/apps/gnome-alsamixer/display_mixers/": Avain tai kansio ei voi päättyä kauttaviivaan '/'
Virheellinen avaimen tai tiedoston nimi: "/apps/gnome-alsamixer/display_names/": Avain tai kansio ei voi päättyä kauttaviivaan '/'    "

Siis jotakin häikkää on. Tosin tuo ilmoitus tuli gutsynkin aikana, mutta se ei menoa haitannut. Äänet kuuluivat gutsyllä. Mitenkäs tästä pitää jatkaa?

231
Hei, voisitko auttaa minuakin? Täälläkin on hardyn myötä vaitonainen kone. En oikein tiennyt oliko aiempi ratkaisu tapauskohtainen vai yleinen ohje. Minulla tulostuu lspci näin:

~$ lspci
00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb Host Bridge (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce 250Gb PCI System Management (rev a1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation nForce3 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2)
00:05.0 Bridge: nVidia Corporation CK8S Ethernet Controller (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce3 250Gb AC'97 Audio Controller (rev a1)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Parallel ATA Controller (v2.5) (rev a2)
00:0a.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Serial ATA Controller (v2.5) (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb AGP Host to PCI Bridge (rev a2)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb PCI-to-PCI Bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 PRO] (rev 01)
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200 PRO] (Secondary) (rev 01)
02:07.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller (rev 46)
02:08.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905B 100BaseTX [Cyclone] (rev 64)

232
Kiitos kaikille avusta. Valitettavasti nuo ohjeet eivät jostakin syystä auttaneet, mutta sitten löytyi ratkaisu. Toisin kuin suomalaisilta sivuilta, ubuntun kotisivuilta tarjottiin cd-päivitystä, jota varten tuli ladata ALTERNATE-versio. Sillä homma onnistui.

233
Yleistä keskustelua / Vs: Onnistuiko päivitys --> 8.04?
« : 15.05.08 - klo:22.56 »
Ei onnistunut. Tuolla jo purin sydäntäni.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18392.msg136942#msg136942
Apu olisi vieläkin tervetullutta...

No, kahteen muuhun koneeseen sitä ennen onnistui, mutta minulla oli vain yksi ääni :-\
Siitä ei voi sanoa pitävänsä, kun päivitys poistaa omavaltaisesti käyttämiäni ohjelmia.

Lisäys / Muutos:
Lopulta onnistui. Annettu ääni muutettu sen mukaisesti.

234
Pari päivää sitten kone tarjosi vielä hardyä, vaan ei enää. Jostakin syystä ohjelmalähteet>päivitykset ei enää sisällä lainkaan kohtaa Julkaisupäivitys. Hardyyn kone ei siis edes tarjoa päivitysmahdollisuutta. Mitäpä pitäisi tehdä ja miten voin päivittää?




235
Mitä sinulla on Järjestelmä > Ylläpito > Ohjelmalähteet > Päivitykset > Jakelupäivitys: Näytä uudet jakelut -kohdassa?

Kummallista. Toisin kuin tässä koneessa, ongelmakoneessa ei ole lainkaan esillä tuota Julkaisupäivityksen kohtaa, saati vaihtoehtoja. Mitäpä nyt?

236
Pöytäkoneet on harvoin netissä. Silloin lähinnä lataan uudet päivitykset. Tulin kokeilleeksi myös remastersys -ohjelmaa, johon täälläkin viitattiin.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15571.msg126138

Sivustolta http://www.howtoforge.com/ubuntu-linux-mint-livecd-with-remastersys
sen latasin ja asensin. Koneelle tuli ilmoitus, että varmennetta sivustosta ei ole, mutta tavoistani poiketen laitoin sen silti lähteeksi. Nyt olen poistanut koko remastersysin ja samoin sen lähteen. Muita muutoksia en ole asennuslähteisiin tehnyt. Toinen pöytäkone - johon en ole koko remastersysiä laittanut, kun se ei jostakin syystä onnistunut - tarjoaa hardyn asennusta(!?).
Apu olisi tosiaan tervetullutta.

237
Jos joltain on jäänyt huomaamatta, niin openssl kirjastosta on löytynyt äärimmäisen vakava haavoittuvuus, joka koskee Debiania ja Ubuntua.

Olisiko tämä syy siihen miksi hardyä ei juuri tällä hetkellä edes tarjota päivityksissä?
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18388.0

238
Päivitysmahdollisuus versioon 8.04 eli hardyyn päivitysten hallintatyökalun avulla ei enää onnistu(*. Uudesta jakelujulkaisusta ei ole edes mainintaa.

Tulee mieleen edgyn päivitys feistyyn, mikä oli kuulemma katastrofi. Siinä oli nimittäin samanlaisia piirteitä - eikä koskaan korjattu. Hardy minulla on jo läppärissä, mutta kone tuntuu nykyään aika tavalla tahmealta, vaikka celeron m380 1,6GHz ja 512Mb muistia pitäisi riittää mukavaan työskentelyyn. Onko maailmalta kuulunut mitään suurempia ongelmia järjestelmäpäivitysten osalta? LTS-version kyllä piti olla erityisen vakaa...

(*
Lisäys:
Vaikuttaa siltä, että mikäli asennuksen joutuu jostakin syystä keskeyttämään, kuten omassa tapauksessani jouduin jopa kaksi kertaa (syynä ei kone, tai softa, vaan oman pienen elämäni myllerrykset), niin ubuntun luulee päivityksen jo olevan kunnossa eikä tarjoa sitä enää 'syyttä suotta'. Jopa alternate cd:llä asennustarjous eli ruudulle ponnahtava kysymys "päivitetäänkö" ei toistunut. Silloin piti suorittaa ubuntun sivuilla kerrotut loitsut.

Koska aika monella voi tulla eteen tilanne, että huomaa kuinka päivityksen lataamiseen menee hitaahkolla yhteydellä paljon enemmän aikaa mitä oli osannut ennakoida ja siksi joutuu keskeyttämään operaation, niin ehkäpä osittain siitä syystä päivityksen epäonnistumisprosentti oli kovin suuri.

239
Windows-maailmasta olen jo paennut, mutta ei tämä ubuntun kanssa painiminenkaan aina herkkua ole:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18388.0


240
Ubuntu tietokoneissa / Hardyn F12-kiusankappale
« : 14.05.08 - klo:09.27 »
Käytän mielelläni jossakin sovelluksessa jatkuvasti pikanäppäintä f12, mutta hardyn myötä se ei enää toimi, vaan f12 tuottaa ei toivotun työpöytähaun. Miten saan näppäimen f12 entiseen virkaansa poistamatta kuitenkaan joskus tarpeellista työpöytähakua (johon voinen mennä toista kautta)?

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15