Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - IceQueen

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Virhe: malformed file
« : 17.04.16 - klo:20.22 »
Moro!

Eli wifi-ongelmaan kyllästyessäni päätin asentaa Ubuntun uusiksi ja ensimmäinen käynnistyminen menikin ok, mutta toisella kerralla, kun olin BIOSissa käynyt valitsemassa Wifin pois päältä ja takaisin päälle, alkoi kone herjaamaan käynnistyessään "Virhe: Malformed file" ja odotti minkä tahansa näppäimen painallusta jatkaakseen.

Lenovo T500 kone
Ubuntu 14.04 LTS

Edelleenkään wifi ei toimi, liekö sitten wifi-vempain emolta kosahtanut mutta mikähän tuon virheen voisi antaa?

2
Laitealue / Polar Loop ja Ubuntu
« : 25.12.14 - klo:16.36 »
Moi kaikille!

Äitee sai joululahjaksi Polar Loop aktiivisuusrannekkeen ja kun taloudessa ei ole kuin Linux koneita, tuli vastaan seuraava ongelma...

Hienosti saan asennettua Polarin FlowSync ohjelmiston Winellä, mutta itse ranneketta kone ei löydä. Liittynee jotenkin USB porttien tunnistukseen? Yritin vaihtaa eri portteihinkin vaan ei löydy...

Kellään kokemusta vastaavasta tai muuten apuja aiheeseen liittyen?

Kiitos paljon jo etukäteen ja hyviä pyhien jatkoja!

3
Meni vähän sormi suuhun nyt Ubuntun asennuksen kanssa. Rehvästi kaverille sanoin että 15min kestää Ubuntun asennuksessa, mutta kas kas, kun ei tikulta suostu edes boottaamaan.

Eli kyseessä on Ubuntu 12.04.3 64 bit versio, usb-tikulle luotu käynnistyslevy, toimii tyhjällä HP:n koneella, eli itse boottitikku pitäis olla ok.

Asennusta yritettiin Asus X54H koneelle, jossa Win7 pohjalla ja kaverin toive ois saada koko Win7 pois koneelta samalla kun Ubuntu sinne laitetaan. Vaan kone ei suostu boottaamaan tikulta.

Biosista on ensimmäisenä boottilistalla tuo usb-tikku, ja vasta myöhemmin kiintolevy, mutta joka ikinen kerta käynnistyy Windows, eikä edes yritä tikulta bootata.

Sen verran on ruosteiset nää tietotekniset taidot, että tässä vaiheessa mulla meni sormi suuhun, enkä tiedä miten ihmeessä edetä. Apua?

4
Ubuntu tietokoneissa / Käynnistysongelmia
« : 25.07.13 - klo:22.45 »
Ei nyt ihan heti tullut aihetta vastaan, jossa samaa ois ollut...

Eli siis Ubuntun/koneen käynnistymisen kanssa on alkanut olla viime aikoina ongelmia. Näyttö on pimeenä ja vilkuttelee vaan caps lock-valoa.

Ainoa, mikä auttaa, on se, että sammuttaa koneen pitkään virtanappia painamalla, ja käynnistää uudelleen.

Voiko johtua jotenkin Ubuntusta, vai pitääkö alkaa osoittamaan syyttävällä sormella ikääntyvää (2009 ostettua) konetta? Kone on Lenovo T500.

Ja jos osoittelen Ubuntua, onko joku keinoa nähdä, missä kohtaa jämähtää?

En oo paljon vikoja joutunut koneesta hakemaan, kun on toiminut kuin unelma vuosia, joten saa vääntää rautalangasta, mitä tehdä...

Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa auttaa!

5
Eli ongelmana 2 vuotta vanhan koneen kuumentuminen. Tätä on esiintynyt jo siitä asti, kun Ubuntun alunperin asensin n. vuosi sitten käyttöön. Mutta ongelma on nyt pahentunut ja pahentunut... Nykyään kone käy jo niin kuumana, että ei pysty enää sylissä pitämään. Ja tänään ensimmäisen kerran kaatui.

Tätä kuumenemista esiintyi aluksi vain silloin, kun kone oli latauksessa. Mutta seurauksena siitä, että akun kesto putosi murto-osaan Win-ajasta, joutuu konetta pitämän johdon päässä jatkuvasti. Akku ei kestä enää kuin n. 20 min-30 min ilman johtoa ja kun yrittää tehdä jotain, kone käy todella kuumana.

Ja sulkeakseni pois muutaman seikan jotka taatusti tullaan mainitsemaan
- Ei, kone ei ole sylissäni niin, etteikö ilma pääsisi kiertämään tuulettimien kautta
- Koneessa ei pitäisi olla mitään likaa, mikä aiheuttaisi ylikuumenemista
- Tuuletin tuntuu käyvän ihan normaalisti

Onko mitään ajatuksia, mistä moinen voisi johtua, ja onko sille mitään tehtävissä? Koska tätä vaivaa ei esiintynyt Windows Vistan ollessa käytössä, oletan sen johtuvan Ubuntusta. Ja täytyy sanoa, että siinä määrin koen tämän jo ongelmaksi, että olen jopa sortunut ajattelemaan, että asennan Windowsin takaisin, vaikken sitä haluaisi tehdä...

Ongelmasta löytyy myös aiemmista viesteistäni, joihin en ratkaisua ole vielä löytänyt...
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33566.msg262078#msg262078

6
Laitealue / Compaq, Ubuntu 10.4 ja näyttöongelmat...
« : 05.10.10 - klo:14.35 »
Eli ongelmana seuraavanlainen kuvio.

Kone lähtee päälle ihan komeesti, toimii hetken, joskus pidempäänkin ihan ok ja yhtäkkiä näyttöön ilmestyy tosi suttuisella tekstiää Ubuntu (ihan samanlainen kuva, kuin aloitus ja lopetus kuva) ja sit alkaa vilkkumaan mustia ja valkoisia pystysuuntaisia palkkeja ylhäältä päin n. puoleen ruutuun asti.

Tämä vika ilmeni 10.4 päivittäessa, aiemmin ongelmana oli se, että näyttö yksinkertaisesti jämähti, eli hiiri oli ainut, mikä liikkui, eikä mitään voinut tehdä...

Koneena Compaq Evo, oiskohan tyyppi joku D51C??, näytönohjain integroitu emolevyyn, näyttönä Fujitsu Siemens.

Itseltäni loppuu ymmärrys tähän...

7
Eli sain vihdoista viimein asennettua vanhemmilleni Ubuntu 9.10. Windowsin ollessa pohjalla, testailin Ubuntua ja hyvin tuntui toimivan.

Asentamisen jälkeen oli ensin suuria ongelmia saada mokkula toimimaan ja nyt kun se vihdoin toimii, niin seuraava ongelma iski eteen.

Käytössä siis selaimena Mozilla Firefox, mokkulana Huawei e160e ja liittymän tarjoaja on Elisa.

Ongelmana sellainen, että kun käynnistää mozillan, usein ensin ei löydä mitään nettisivuja. Kun käynnistää koneen uudelleen, mozillakin lähtee toimimaan.

Oman perstuntuman mukaan virheilmoitus jonka antaa (jota tietenkään en huomannut kirjoittaa ylös...) viittaisi dns-ongelmiin.

Mistä ja miten saisin selvitettyä, mitä dns-osoitteita on käytössä? Ja mitä osoitteita kannattaisi käyttää?

Ja miten on, kannattako päivittää tuohon 10.4 versioon, jota päivitysten hallinnassa aina tarjoaa? Koneena Compaq Evo Pentium 4 2Ghz prosessorilla, muistista järjestelmän valvonnassa näyttää 741.8 MB, eli oiskos 1Gt?

8
Asentaminen ja käyttöönotto / IBM X30 ja Ubuntu 10.04
« : 31.07.10 - klo:16.48 »
Piti systerin koneeseen yhtäkkiä asentaa Ubuntu ja niin se vaan taas meni päin mäntyjä.

Ongelman nimi siis seuraava. Käytössä ulkoinen cd/dvd-asema, koska koneessa ei ole sisäistä. BIOS ilmeisesti niin vanha, että ei tunnista USBia boottivalikossa. Eli en saa boottaamaan suoraan tolta dvd:ltä jossa Ubuntun asennuspaketti.

Miten saisin tohon masiinaan Ubuntun asennettua? ???

Kiitos jälleen kerran etukäteen avustanne! :)

9
Multimedia ja grafiikka / Vesileima valokuviin
« : 16.06.10 - klo:22.13 »
Löytyykö Linuxille ohjelmaa, jolla saisi valokuviin helposti lisättyä vesileiman?

Totuin Windows maailmassa käyttämään Adobe Lightroomia ja siinä oli todella näppärää, kun pystyi kuvat pienentämään helposti ja lisäämään niihin vesileimat ja samaa toimintoa kaipailisin joltakin Linux-ohjelmalta.

10
Ubuntu tietokoneissa / Lenovo T500 ja akun kesto
« : 08.05.10 - klo:23.04 »
Elikkäs mulla on Lenovo T500 Ubuntulla, just päivitin 10.4 jakeluun.

Vaihdoin Ubuntuun koska halusin koneesta nopeamman ja vakaamman, ja sen kyllä sainkin. Mutta suurin harmistus on siinä, että akun kesto koneessa on nykyään ihan onneton... Täysin ladattuna, Lenovon isompi akku (en nyt muita montako kennoa tässä on) kestää vain n. 2h!!!

Mikä tässä eniten harmittaa, on se, että kone on vuoden vanha, ja Windowsilla toimi kevyesti 4-5kin tuntia... Ja heti kun Ubuntuun vaihdoin, on akun kesto pudonnut tuohon n. 2 tuntiin.

Virran säästöasetukset pitäis olla kunnossa, ja koneen näyttö ei todellakaan ole turhan kirkkaalle säädetty...

Onko mitään keinoa, millä saisi käyttiksen hyödyntämään akkuja paremmin?

Olen myös havainnut, että verkkojohdon ollessa kiinni koneessa, kone lämpenee huomattavasti enemmän, kuin Windows aikaan lämpesi...

11
Löytyykös apuja tälle ongelmalle.

Eli mulla on Lenovon kannettava, jossa on tämä tattihiiri sekä levyhiiri. Haluaisin ottaa tuon levyhiiren pois käytöstä niin, että ainoastaan tatti toimis, onko mahdollista Ubuntu 9.10?

-Milla

12
Hei!

HP:n Compaq nx6110 läppärissä Ubuntu 9.10 ja ongelmana on se, että äänet kuuluvat yhä kaiuttimista, kun laittaa kuulokkeet kiinni. Äänikorttina tässä on integroitu Intelin ääni kortti, alla kopio päätteen näyttämistä tiedoista.

Miten saisi korjattua hommelia niin, että äänet tulisivat pelkästään kuulokkeista, kun ne on kytketty?

Lainaus
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: ICH6 [Intel ICH6], laite 0: Intel ICH [Intel ICH6]
  Alalaitteet: 0/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: ICH6 [Intel ICH6], laite 4: Intel ICH - IEC958 [Intel ICH6 - IEC958]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Sivuja: [1]