Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: teele - 13.08.12 - klo:22.32
-
Jollain ulkomaan sivustolla muistelisin nähneeni kirjoituksen, että EU:n päätöksellä käyttistä ei saa pakkomyydä, ja tietokoneen ostaja oli saanut alennusta, kun hän kertoi haluavansa koneen ilman käyttistä.
Mitenhän asia mahtaisi olla Suomessa.
t. teele
-
Direktiivin 2005/29/EY (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2005:149:0022:0039:FI:PDF) (implementoitu osaksi kansallista lainsäädäntöä) myötä Windowsia ei saa enää pakkomyydä konepaketin osana, vaan tarpeeton ohjelmistotuote tulee olla mahdollista palauttaa korvausta (Windows-vero) vastaan, ilman että tietokoneen kauppaa tarvitsee purkaa. Oikeuskäytäntöä direktiivin soveltamisesta löytyy: Ranskan korkein oikeus (La Cour de Cassation, Premiere Chambre Civile) totesi lokakuussa 2010 tapauksessa S. Petrus v. Lenovo tälläiset bundlet laittomaksi viitaten tähän direktiivin.
Haen parhaillaan Windows-veron palautusta sekä HP:ltä, että Microsoftilta. EULA:n sana valmistaja voidaan katsoa viittaavan sekä OEM-valmistajaan (HP) että ohjelmistotuotteen valmistajaan (Microsoft), joten molemmat ovat yhteisvastuussa EULA:n velvotteista ja siis myös Windows-veron palautuksesta.
-
Jollain ulkomaan sivustolla muistelisin nähneeni kirjoituksen, että EU:n päätöksellä käyttistä ei saa pakkomyydä, ja tietokoneen ostaja oli saanut alennusta, kun hän kertoi haluavansa koneen ilman käyttistä.
Mitenhän asia mahtaisi olla Suomessa.
t. teele
Asukselta sai hakea palautusta ainakin pari vuotta sitten, miksei nytkin saisi. Asian käsittely sujui sinänsä hyvin.
Asia olisi tosin erittäin paljon mukavampaa, jos asia hoituisi kuten kirjoitat, niinhän se ei suju. Koneet silti pakkomyydään Windowsilla - rahat saa vain pois joskus kun hankkii k.o. asiakaspalvelusta anomuksen, palauttaa sen medioineen ja muuta sellaista kirjepostitalkoota.
-
Tämä tilannehan on nykyään pahempi koskaan ennen... Linux koneita on poistunut myynnistä.. Pakko myynti on vain lisääntynyt ja koneet ilman tai Linuxin kanssa maksavat enemmän..
Yhtiöt ovat rahanahneita kitupiikkejä :'(!
>:( EI KUKAAN HALUA RYHTYÄ POSTISOTAAN SAADAKSEEN RAHAT TAKAISIN!! >:( Windowsin pakkomyynti on lopetattava lain nojalla! Näin on.. 8)
Ostin muuten Applen koneen, koska Mac OS on parempi paha..
-
Kuluttajavirasto ja sen ylijohtaja kuluttaja-asiamies valvoo (http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajavirasto/tehtavat-ja-toimintatavat/kuluttajaoikeus/kuluttaja-asiamiehen-valvontatehtavat/) direktiivin 2005/29/EY:n soveltamista Suomessa. Tässä tapauksessa kyseeseen voisi tulla määräävän markkina-aseman väärinkäyttö tai jopa vaihtoehtoisten käyttöjärjestelmien leviämisen estämiseen tähtäävä kartelli (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kartelli). Microsoft taitaa joutua viranomaisten hampaisiin ennemmin tai myöhemmin.
-
Niin no huono itse ms:sää on syyttää, kun valmistajat sen lisukkeen ottavat. Eikös mm. Dell ole joskus ilmoittanut, että ei koneita vain yksinkertaisesti kannata kaupitella yksityisille ilman käyttistä. Jossain oli taas uutinen, että työpöytä linuxien määrä olisi hiukan laskenut. Ei siis sisältänyt androidia tms. Vaan työpöytä versiot.
-
Kiitoksia, olipas hyviä ja asiantuntevia vastauksia.
Täytyy nyt vain yrittää muistaa toimia oikealla tavalla, jos tästä joutuu uutta läppäriä hankkimaan. Mikähän muuten mahtaisi olla "media", jos Windows on asennettu vain koneen kiintolevylle, eli silloin ei voi kai kovin paljon palautella ja pääsee siis vähemmällä postittamisella?
t. teele
-
...
Täytyy nyt vain yrittää muistaa toimia oikealla tavalla, jos tästä joutuu uutta läppäriä hankkimaan. Mikähän muuten mahtaisi olla "media", jos Windows on asennettu vain koneen kiintolevylle, eli silloin ei voi kai kovin paljon palautella ja pääsee siis vähemmällä postittamisella?
...
Olet oikeassa että harvemmin sitä cd/dvd-mediaa on uusien koneiden mukana. Niitten papereissa kuitenkin vannotetaan, että (mahdolliset) mediat pitää palauttaa, niistä ei saa ottaa kopioita eikä käyttöjärjestelmää ole otettu käyttöön (eli aktivoinnin tms. jälkeen on turha kinuta rahoja takaisin - en tiedä mitä oikeasti tarkistavat), mahdollisesti oli jotakin juttua itse tehdystä palautusmediasta - ja kaikki tämä pitää allekirjoituksella hyväksyä ja vannoa oikeaksi.
Muistaakseni palautin kyseisessä tapauksessa tuon lomakkeen ja koneen pohjassa olevan hologrammitarran, cd/dvd:tä ei ollut.
-
Niin no huono itse ms:sää on syyttää, kun valmistajat sen lisukkeen ottavat.
Microsoft on valmistajien ohella syyllinen, kuten seuraava viranomaislähteestä (http://www.justice.gov/atr/cases/f3800/msjudgex.htm#iiie) poimittu lainaus osoittaa:
One of the ways Microsoft combats piracy is by advising OEMs that they will be charged a higher price for Windows unless they drastically limit the number of PCs that they sell without an operating system pre-installed. In 1998, all major OEMs agreed to this restriction.
Olen varma, että Microsoftilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa, sillä Microsoft kieltäytyy vastaamasta kysymyksiin, jotka liittyvät edellä olevaan lainaukseen.
-
No siellä ylempänä on kyllä minusta vähän muista perusteita tuolle. Piratismin kitkeminen. Samassa myös valmistajat on todenneet, että oikeaa vaihtoehtoa ms:lle ei käytännössä ole, eli ms on lähes pakollinen. Eli minä kyllä edelleenkin ajattelen niin, että jos joku on syyllinen niin se nimenomaan on valmistajat. Jos valmistajat olisi noin pahasti pussissa, niin ihan satavarmasti isoimmat tekisi yhdessä oman käyttiksen ja laittaisi ms:n kokonaan boikottiin.
-
Eikö kannattaisi ennemmin tukea niitä harvoja tahoja jotka myy koneita Linuxilla kuin ostaa kone tietäen että siinä on Windows ja sitten valittaa siitä että siinä on Windows? En usko että Windows-PC:n osto lisää myyjien intoa tarjota Linux-koneita.
-
Eikö eun oikeus todennut että lisenssin saa myydä eteenpäin? Siis sinulla on oikeus myydä lisenssi riippumatta EULAsta?
-
Eikö eun oikeus todennut että lisenssin saa myydä eteenpäin? Siis sinulla on oikeus myydä lisenssi riippumatta EULAsta?
ei ole tainnut vielä mennä lopullisestiläpi? Mutta tuo on ilmeisesti tulossa kovaa kyytiä mahdolliseksi
-
( Windowsin pakkomyynti on lopetattava lain nojalla! Näin on.. 8)
Valitettavasti meillä Linuxin käyttäjillä on aina vähemmän rahaa lahjoa viranomaisia kuin Microsoftilla. Silti tulevaisuus on Linuxille mukavan valoisa:
"Raspberry Pi on yhden piirilevyn tietokone, jonka on kehittänyt Raspberry Pi Foundation. Tietokoneesta on julkaistu kaksi versiota Model A jonka hinta on 25$ ja Model B jonka hinta on 35$."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi
Windows 7:n hinta on versiosta riippuen 103- 319 €.
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/ohjelmistot/kayttojarjestelmat/26273#&&/wEXAQUMcGlrYWxpbmtraUlkBQRwbGIx+g96tlCBoLFTUKSSsZ4wcEhOS3o=
Noiden tiedonmurusten perusteella voi päätellä tulevaisuudesta jotakin. Silti aivan vielä ei Raspberry Pi ei sovellu perinteisen koneen korvaajaksi:
"Overall real world performance is something like a 300MHz Pentium 2, only with much, much swankier graphics."
http://www.raspberrypi.org/faqs
Kyllä noilla tehoilla Linux-jakeluita saa pelittämään, mutta kovin lennokas se ei ole, vaan onko sillä väliäkään. Tulevaisuus näyttää kuitenkin tältä:
http://www.itworld.com/mobile-wireless/289825/heres-what-ubuntu-android-looks-could-you-use-it
Luuri ja pöytäkone jollain tapaa muuttuvat yhdeksi ja samaksi laitteeksi.
-
...
Windows 7:n hinta on versiosta riippuen 103- 319 €.
...
Luuri ja pöytäkone jollain tapaa muuttuvat yhdeksi ja samaksi laitteeksi.
Noita kommentteja kun sopivasti yhdistelee ja tutkistelee, voi tulla mielenkiintoisia johtopäätöksiä ...
Sanoisin että tietokoneet eivät mitenkään yhdy, mahdollisesti muuttuvat jollakin tapaa samankaltaisiksi, mutta ainakin tähän asti näitä härveleitä, joita voi hyvällä omalla tunnolla kutsua tietokoneiksi, tulee aina vain lisää. Näitä alkaa kotitalouksissa olla yhä useampia ja useampia, joten tässä mielessä laitteet eivät sulaudu vaan lisääntyvät ... tietysti johtuen hintojen laskemisestakin.
Ennen oli vain pöytäkone. Sitten tulivat rinnalle läppärit (kotikäytössä) kun niiden hinnat laskivat ja käytetyilläkin alkoi jo tehdä jotakin. Muutama vuosi sitten putosivat miniläppärit kaupan hyllyille ja innostus oli valtavaa. Samaan aikaan puhelimet alkoivat muuttua tietokoneiksi ja iPhonen ja Androidin myötä, nimitys oli ainakin perusteltu, samoin monissa muissakin malleissa esim. Nokialla. Lähivuosina tulivat tabletit ja innostus on valtavaa. Se missä tietokoneita ei vielä oikein ole, ovat telkkarit, rautatasollahan ne jo ovat tietokoneita.
Se mikä on viimeksi vähentänyt radikaalistikin tietokoneiden määrää on virtualisointi. Ennen piti olla dedikoituna tietokoneita erilaiseen käyttöön, mutta enää siihen ei ole mitään syytä, koska uudella koneella virtualisointi on kuitenkin jo paljon nopeampaakin kuin vanhan fyysisen rumputtimen ajaminen, joustavuudesta ja kaikesta muusta nyt puhumattakaan. Tällöin vanhat työasemat ja läppärit jäävät virattomiksi. Toki myös kannettavan liikuteltavuus vähentää tarvetta useammille koneille, mutta tämä on jo vanha juttu.
Windowsin lisenssointimalli ei kuitenkaan taida vieläkään sallia oikeaa virtualisointia, jossa käytetään virtuaalikoneita massamaisesti, paitsi jos käyttää Microsoftin omaa virtualisointia jota kukaan ei halua käyttää (markkinaosuus mielessä). Tämä oikeastaan sulkee Windowsin käytön kokonaan ulos harrastuskäytöstä, jossa virtualisointia tarvitaan.
Rautasidonnaisia asioita on perin vähän, joten Windows-käytöksi riittää tällä hetkellä joku hyvin vanha kone, jossa on ikivanha XP-lisenssi. Tämän kanssa voi operoida tapauksissa, joissa Windows on pakollinen, koska vanhakin kone riittää näihin (esim. puhelimet, soittimet, navigaattorit, kauko-ohjaimet jms). Tästä käytöstä ei siis Microsoftille heru käytännössä mitään rahaa.
Tämä virtualisointi ei kuitenkaan ole kuluttajakaupassa mitenkään merkittävä asia, joten tuskin tämä Microsoftia kiinnostaa. Yrityspuoli on sitten aivan erikseen, tosin hiljaista on työasemissa silläkin puolella. Joten tämä pohdiskelu vain periaatteessa, mutta kuka tietää mikä tulevaisuus on ...
-
Windowsilla on harrastajakäytössä eräs erittäin iso vahvuus, pelit. Pääsyy siihen miksi tässäkin masiinassa on Windows yhtenä käyttiksenä. Pelien virittely winellä toimiviksi, on sellaista arpapeliä, etten viitsi harrastaa moista. Ja aika moni peli vaatii pääsyä rautaan esim 3d-kiihdytystä varten, joten virtualisointikin taitaa olla enemmän kuin hankalaa.
Sinänsä minulla ei ole vastaan sitä että kone myydään valmiiksi asennettuna Windowsilla, ainakin jos siis halutessaan voi koneen saada ilmankin Windowsia. Helpottaa nimittäin melkoisesti uuden koneen käyttöönottoa jos ei heti tarvitse alkaa asentelemaan kaikkea mahdollista käyttiksestä alkaen. Ja ne ketkä osaa voivat aina asentaa haluamansa käyttiksen, jos Windows ei sattuisi myöhemmin miellyttämään.
Itse en ymmärrä linux-leirissä vallitsevaa kiihkonomaista kilpailuasetelmaa Windowsia kohtaan. Oma asenteeni on, että käytän Linuxia/BSD:tä koska pidän niistä ja ne tekevät haluamani asiat hyvin, mutta edes kauhukäyttiksenä tunnettu Vista ei sinällään ole niin surkea ettenkö voisi sitä kokopäiväisesti käyttää, ja etteikö se joitain asioita (kuten pelien pyörittämistä) tee paremmin kuin avoimet vaihtoehdot.
-
...
Itse en ymmärrä linux-leirissä vallitsevaa kiihkonomaista kilpailuasetelmaa Windowsia kohtaan.
...
Itse ymmärrän hyvin Linux-leirin sokean raivon Windowsia kohtaan. "Sokea" siten että ei tiedetä miten se pitäisi kohdistaa ja "raivo" (sanavalinta on liiottelua, mutta lähtee tuosta suomenkielisestä sanonnasta) sikäli, että sille on hyvät perustelut.
Suomalainen sananlasku "tyhjän saa pyytämättäkin" sopii tähän hyvin. Softa-business on sen verran erikoinen business, nuori, kehittyvä ja suurelle yleisölle outo muuhun verrattuna, että siinä saa käärittyä satumaiset voitot jos pääsee jonkinlaiseen de-facto -asemaan. Microsoft on siihen päässyt ja taitavalla business-vainulla on sen pystynyt säilyttämään. He tekevät varmasti aivan kaikkensa säilyttääkseen asemansa - ainakin EU on ollut sitä mieltä lätkäistessään joidenkin satojen miljoonien eurojen sakot.
*nix järjestelmilläkin voi tehdä rahaa: aiemmin Sun, IBM, HP monet muutkin ja nyt Apple. Linuxilla voi tehdä rahaa jos on innovoiva ja osaa busineksen - kuten Google Androdilla ja Samsung jatkomarkkinoilla. Jos jotakin puuttuu firmalta, niin ei se onnistu Linuxilla - kuten Nokia ei onnistunut.
Erityisesti Linux-leiriä viedään monessa asiassa kyllä kuten pässiä narussa ja sikäli ymmärrän näiden ihmisten raivon jotka sen havaitsevat. Itse tulen business-puolelta ja kyykyttäminen on helppoa nähdä. Softa-business on kovaa businesta eikä siinä nössöisyllä pärjää isoja firmoja vastaan ... ihan vain esimerkkinä ihmettelen suuresti, että miksi MIKÄÄN kunta tai valtion laitos valitsee avoimia vaihtoehtoja nykyisessä markkina-asetelmassa. Avoin yhteisöhän ainoastaan palvelee Microsoftia (nössömäisellä) toiminnallaan ... no pidempi tarina eikä liity tähän.
Tai mahdollisesti tarkoitat sitä, että Linux-leiri ilmaisee asiansa väärin ? ... Tämä menee psykologian ja kuuntelijoiden ymmärryksen analysointiin ja se on minulle erittäin tylsä aihe, en tarkoittanut tätä edellä :)
-
Kuntien ja valtion laitosten vastahakoisuuteen avoimia vaihtoehtoja kohtaan on loppujen lopuksi muutama syy, se sitten kuinka perusteltuja ne ovat on toinen juttu. Käytännössä Microsoftin tuotteet ovat jonkinlaisessa de facto asemassa kuten sanoit. Keskivertokaveri on opetellut käyttämään Windowsia, Microsoft Officea jne jne. Ja aika moni ihminen jolle tietokone on vain työkalu on sangen haluton opettelemaan mitään uutta. Sehän nähdään jo Microsoftin omien tuotteidenkin kanssa, Windowsin pahimmat kilpailijat ovat edelliset Windows versiot, joista ei tahdota muutosvastarinnan takia luopua niin sitten millään. Tämä sitten käytännössä näkyy organisaatioissakin, niinkuin nyt vaikka noissa julkisissa laitoksissa. Kaikenlaisia hienoja päätöksiä voidaan tehdä, mutta jos henkilötö on vastaan niin viime kädessä mikä tahansa uudistus epäonnistuu.
Lisäksi tulee sitten ylläpidettävyyskulungit jne, vaikka ohjelmisto olisi ilmaista niin mahdollinen asiantuntija-apu ei ole, en tosin paljoakaan perusta Mikkisoftan esittämistä hassuista laskelmista tämän suhteen, mutta tiedä häntä.
-
Nuo mitä kerrot ovat kaikki ihan tosia asioita - hyviä selityksiä. Varsinainen syy olemattomalle markkinaosuudelle löytyy minusta kuitenkin julkishallinnon hankkeiden ja siihen liittyvän myyntiprosessin hallinnasta. Mutta ei niistä enempää tässä säikeessä.
Tuo mitä mainitsit peleistä ja Windowsin osuudesta tässä on tietysti totta. Tietyn ikäisiä ihmisiä ja tietynlaisia pelejä asia koskee, jos niitä pitää juuri Windowsilla pelata - monet pelaavat muunlaisilla tietokoneilla, joita ennen kutsuttiin pelikonsoleiksi. Virtualisointi tuskin on hankalaa, se on joko helppoa tai mahdotonta - en tunne pelien yksityiskohtia joten en osaa kommentoida tarkemmin. Jos vaatimukset ovat vain DirectX ja OpenGL vaatimuksia, niin nehän ovat toimineet virtualisoinnin läpi jo vuosia. Itse en ole tiettyjä (vaativia) OpenGL-ohjelmia käyttänyt enää vuosiin muualla kuin virtualisoituina - mutta ne eivät ole pelejä, joissa voi olla kaikkea omituista, kuten kopiosuojauksia jms.
-
No oma pelimaku on simu/strategia eli pelikonsolit eivät käy. Jokunen 3d räiskintä/roolipeli (skyrim/falloutit 3/New Vegas) menee sivussa ja nekin toimivat parhaiten hiiri näppisyhdistelmällä. Käytännössä siis Windows on pakollinen.
-
No oma pelimaku on simu/strategia eli pelikonsolit eivät käy. Jokunen 3d räiskintä/roolipeli (skyrim/falloutit 3/New Vegas) menee sivussa ja nekin toimivat parhaiten hiiri näppisyhdistelmällä. Käytännössä siis Windows on pakollinen.
Onko? Kuten sanottua en tunne nykypelien sielunelämää, mutta mitä erikoista noissa sitten on vaatimuksena? Kaikki ohjelmathan, siis kaikki, ilman rautakytkentöjä toimivat virtualisoinnin kautta. Tällä viikolla julkaistiin jo virallinen Win8 yhteensopiva virtualisointi ja vastahan se oli viikon verran saatavilla. Itse kylläkin asentelin edellisellä versiolla, joka oli jotenkin jähmeä, mutta toimi sekin kokeilussa.
Wine:n toimimattomuus ei mielestäni tarkoita yhtään mitään virtualisoinnin kannalta.
Toisaalta, jos tarkoitit sanoa, että noissa peleissä ei tarvita huippugrafiikkaa, niin silloinhan niitä voi ajaa vanhalla XP-koneella. Joka oli juuri pointtini tuolla edellä, että uutta Windowsia ei ole mikään pakko ostaa - tietysti jos haluaa ostaa, niin tämähän on vapaa maa.
-
Winellä ei yksinkertaisesti toimi kaikki pelit tai sitten pitää juuri se tietty versio Ubuntusta ja Winestä sekä justiin tietty näytönohjain justiin tietyillä ajureilla.
Esim. tässä Call of Duty 5:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=8613
ja tuolta kun katsoo kommentteja niin monenmoista probleemaa on ja säätämään joutuu. Tässä esimerkiksi erään käyttäjän vinkki miten pelin saa toimimaan mutta ilman ääniä ja ilmeisesti hidastellen:
- I've installed the game with wine-1.1.11 (current git seems to be broken).
- installed directx9 via winetricks
- copied the XAudio2_0.dll from a XP installation
- added a few registry keys for XAudio2_0.dll
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{fac23f48-31f5-45a8-b49b-5225d61401aa}]
@="\"XAudio2\"
\n"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{fac23f48-31f5-45a8-b49b-5225d61401aa}\InProcServer32]
@="C:\\\\WINDOWS\\\\system32\\\\XAudio2_0.dll"
"ThreadingModel"="Both"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{6f6ea3a9-2cf5-41cf-91c1-2170b1540063}]
@="AudioReverb"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{6f6ea3a9-2cf5-41cf-91c1-2170b1540063}\InProcServer32]
@="C:\\\\WINDOWS\\\\system32\\\\XAudio2_0.dll"
"ThreadingModel"="Both"
- applied this patch to the current git tree
diff --git a/dlls/dsound/dsound.c b/dlls/dsound/dsound.c
index 7032774..b82b6fb 100644
--- a/dlls/dsound/dsound.c
+++ b/dlls/dsound/dsound.c
@@ -1600,9 +1600,9 @@ HRESULT DirectSoundDevice_CreateSoundBuffer(
if (!IsEqualGUID(&pwfxe->SubFormat, &KSDATAFORMAT_SUBTYPE_PCM))
{
- if (!IsEqualGUID(&pwfxe->SubFormat, &GUID_NULL))
+/* if (!IsEqualGUID(&pwfxe->SubFormat, &GUID_NULL))
FIXME("SubFormat %s not supported right now.\n", debugstr_g
- return DSERR_INVALIDPARAM;
+ return DSERR_INVALIDPARAM;*/
}
if (pwfxe->Samples.wValidBitsPerSample > dsbd->lpwfxFormat->wBitsPe
{
- after all I started the game and it runs, it isn't enjoyable yet, but I'd say it is playable (no sound)
Pertti Peruskäyttäjä ei varmasti tykkää tästä.
-
Simulaattorit monesti vaativat hyvää grafiikka suorituskykyä plus ohjaimet tyyliin joystickit polkimet yms. samoin esmes skyrim yms haluavat kunnon rautakortin.
-
Simulaattorit monesti vaativat hyvää grafiikka suorituskykyä plus ohjaimet tyyliin joystickit polkimet yms. samoin esmes skyrim yms haluavat kunnon rautakortin.
OK, tuonkaltaisia simulaattoreita tarkoitit. Vaikuttaa hyvin vaikealta virtualisointitapaukselta.
Tuon kaltaisista markkinoista kannattaa pitää kiinni ... kuluttajat valmiit maksamaan paljon rahaa eikä heillä ole vaihtoehtoja. Kannattaisi vaikka itse tehdä tuollaisia suljettuja ohjelmia, jotta muita vaihtoehtoja ei tule toisiin ympäristöihin ... voisi vaikka tehdä käyttiksestä hieman kalliimman version, jotta noilta asiakkailta saadaan kerättyä hieman enemmän rahaa ... muille ohjelmistovalmistajille kannattaa tarjota sellainen kehityspaketti, joka käyttää rautaa niin, että virtualisointi ei vahingossakaan toimi - tai no, ehkä he optimoivat koodinsa joka tapauksessa käyttämään rautaa käyttöjärjestelmän ohi - suorituskykykilpailu vallinnee heidänkin välillä. Noin minä aikanakin toimisin jos omaisin määräävän aseman :)
-
Brasilia walmart.com - tietokoneet (http://www.walmart.com.br/categoria/informatica/computadores/?fq=C:247/256/&PS=0)
Samarauta, mutta Linux versio näyttäis olevan 30-50% halvempi verrattuna Winukka malliin.
-
^ ja toine asia mikä tuolla sivulla pilkistää on se että Linux nimikkeen alta löytyy 500 nimikettä ja windows suurin piirtein +200 nimikettä.
:)
-
Vähä offtopic, mutta kuitenkin aasinsiltaa...
Brasiliasta puheen olleen, niin mikähän mahtaa olla historia/syy miksi Microsoft on altavastaajana juuri Etelä-Ameriikassa?
Eräs hyvä tuttu arveli, että pohjois- ja etelä-Ameriikan historiassa on tapahtunut jotain mikä vaikuttaa nykyiseenkin tilanteeseen.
Mielenkiintoinen sivu: http://br-linux.org/download/ (http://br-linux.org/download/)
## Useita eri vaihtoehtoja.
Toinen mielenkiintoinen uutinen vuodelta 2008
cnet.com - Brazil's love of Linux (http://news.cnet.com/2009-11397_3-6245409.html)