Ubuntu Suomen keskustelualueet
Ubuntun käyttö => Asentaminen ja käyttöönotto => Aiheen aloitti: joubuntu - 01.05.10 - klo:21.02
-
Moikka!
Testasin juuri U10.04 ja niihän siinä kävi että rupesi *'*ttamaan.
kokeilin live-cd:tä ja kaikki toimi ihan ok, myös Nokia Stick CS-15, tämä siis cd:ltä.
Asennettuani U10 ei toiminut enää Nokialainen. Oli jopa poistanut valimiit asennustiedot tikulta. Kun yhdistin WXP:llä joutui tekemään asetukset kaikki uudestaan. (Poistanut "tehdasasetukset")
Muuten kyllä tuntuu toimivan erinomaisesti HP N6880 koneessa, tehosteet ja yms. sellainen sälä. Tästä HP:sta olen ollut tyytyväinen Ubuntun suhteen niin että aina kun on laittanut uuden version on koneen kaikki asat toimineet heti (verkkokortti, wlan, bluetooht). Mutta nämä irtokilkkeet ei aina toimi.
Scanneri ei toimi vieläkään!!!
Voi kun Linux joskus pääsisi siihen missä Windowssin helppous on, kyllä olisi Linuxsilla käyttäjiä.
-
Nokia CS-15 ;)
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33347.msg260357#msg260357
-
Scanneri ei toimi vieläkään!!!
Voi kun Linux joskus pääsisi siihen missä Windowssin helppous on, kyllä olisi Linuxsilla käyttäjiä.
Mikähän skanneri ? Mulla HPScanjet4300 meni heittämällä. Sikavanhat skannerit rinnakkaisliitynnällä ja propietary liityntäsoftilla ilman rajapintadokumentaatiota olen jättänyt pölyttymään.
Suurimmalla osalla Linuxin käyttäjistä on päinvastainen kokemus windowsin "helppoudesta".
On huonoa tuuria, jos sinun hardiksesi kuuluu siihen viiteen prosenttiin, joka ei toimi heittämällä. Useimmat ongelmat saa ratkaistua pienllä kärsivällisyydellä ja vaivalla.
Paljon suurempi on niiden koneiden osuus, jossa W7 virustorjuntoineen ei pyörähdä järkevästi.
T:Jallu59
-
Scanneri on IBM 2000 mallia.
jos ajatellaan sitä että asennat Wxx:n jonkun laitteen löytyy siihen ajurit yms kilkkeet aika helposti.
Kun taasen Linuxiin asennat jonkun laitteen niin joudut tekemään aika paljon googletusta sekä mystisiä loitsuja jotta laite toimii (ehkä).
ooma laitteeni on noin 5 vuotta vanha joten kyllä pitäisi Llinuxin tuke ko. laitteistoa. sama laitteisto on ollut käytössä U5.04.
saakka.
Ihan vertailun vuoksi:
Aina kun on tullut uusi versio U:sta olen asentanut sen eri tavoilla (vrt. päivitys, puhdas asennus), on ongelmia ollut. Toki mitä uudempaan versioon ollaan siirryttä sitä parempaan suuntaan ollaan menty.
Jos ajatellaan Win maailmaa niin, eipä juuri ole tarvinnut "temppuilla" ongelmien kanssa. Jos laite ei ole toiminut niin etsitään uudet ajurit jne.
Tässä tulee se ero Linuxin ja Win maailman välillä: jos et ole guru linuxmaailmassa, olet aika pulassa. Olen sitä mieltä että Win hakkaa vielä mennen tullen linuxin helppokäyttöisyydessään.
Toki itse kannattan Linuxia, mutta hartain toiveeni on se että Linuxista tuisi yhtä helppo kuin Win.
Välillä riipii kun ei osaa niin ei osaa!!!!!!!
-
Toivottavasti ei mene liikaa OT:ksi, mutta omasta mielestäni Ubuntu on kyllä vähintään yhtä helppokäyttöinen Windows (ellei jopa helppokäyttöisempikin). Toisaalta helppokäyttöisyys on kyllä laaja käsite ja ihmisillä on omat mielipiteensä, että toiset voivat sanoa Ubuntua vaikeaksi, toiset helpoksi.
Kyllähän Linuxissa on joidenkin laitteiden yhteensopivuuden kanssa ongelmia, mutta yleensä ne johtuvat siitä, että kyseisten laitteiden valmistajat tekevät niihin vain Windows-ajurit.
Edit: Toivottavasti tästä ei ala uutta Linux vs. Windows ketjua.
-
Oon myös pitkälti sitä mieltä että Ubuntu tai mikä tahansa muu moderni jakelu on helppokäyttää kun vain kaikki asetukset yms. on laitettu kohdilleen. Gnome on yksinkertaisuudessaan nätti ja ohjelmat löytyvät loogisesti. Myös suomenkielen tuki on huomattavan hyvä sitä tarvitsevalle. Windowsin säätäminen käyttökuntoon, kaikkien varusohjelmien ja ajureiden asentaminen jne. on usein reippaasti työläämpi urakka...
Ongelmat ovat sitten laitetuessa, uudet laitteet eivät monesti ilman ihmeellisiä paketteja sieltä sun täältä, jos ylipäätänsä edes tukea sattuu olemaan. Vanhemmissa laitteissa tilanne on usein päinvastainen... Mulla on tuossa pöytälaatikossa parikymmentä tietokoneen DigiTV-vastaanotinta ja niistä vanhimmat on kaatopaikka kamaa Windowsille - syystä ettei ajureita ole enää saanut vuosiin. Samoin osa niistä on käytännössä rapaa Windowsissa myös surkeiden ajureiden ja valmistajan omien viritysten takia. Heti kättelyssä tulee mieleen pari esimerkkiä, Sigmatek DVB-110 (vain Windows 2000 tai vanhempi), Artec T14A (ei ole BDA ajuria), Anysee (BDA ajurit on julkaistu aika vasta...) etc. lista on pitkä.
Lisäksi kannattaa ottaa huomioon että Mac:in käyttäjillä on aikapitkälti samoja ongelmia ajureiden kanssa, jos ei jopa enemmän, silti harvemmin kuulee heidän haukkuvan Mac:iä.
-
Olet Joubuntu valitettavasti oikeassa.
Tämä Linux -maailma on helppoa niille, jotka osaa. Toki tässä foorumissa saa apua, jollaista ei muualta ilmaiseksi (ja ilman sarvia ja hampaita) saa. Olen ollut usein pulassa, mutta aina on liuta ihmisiä auttanut minua.
Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää.
Toki moni asia on toisinkinpäin, mutta ymmärtäkää Gurut Joubuntun pointti: Sellainen yksinkertaisuus Linuxista puuttuu, joka antaisi aloittelijallekin tunteen, että "yes, mä osaan".
Silti ilmaisuus on Linuxin houkuttelevin asia.
Mainitsen vielä tämänkin... Molemmissa käyttiksissä suurimmat pulmat tulee silloin kun ruvetaan säätämään ja tekemään jotakin omien taitojen rajamailla.
Linux vs. Windows -ketju tai ei, mikään ei muutu eikä parannuksia synny, ellei ongelmista (tms.) puhuta.
-
Sanoin vain, että toivon, että tästä ei tule uutta Linux vs. Windows-ketjua. En sanonut kuitenkaan, että Linuxin ongelmista ei saa puhua. Sanoin vain oman mielipiteeni asiaan.
-
Sanoin vain, että toivon, että tästä ei tule uutta Linux vs. Windows-ketjua. En sanonut kuitenkaan, että Linuxin ongelmista ei saa puhua. Sanoin vain oman mielipiteeni asiaan.
...Kuten me kaikki. Niin kuin pitääkin.
-
Nimenomaan ongelmista pitää puhua, koska silloin kun saadaan ratkaisuja ongelmiin myös käyttöjärjestelmä paranee. Tässä yhteisössä on paljon kokemusta ja viisautta. Ihmisten ikääntyessä helppokäyttöisyysaste vaan nousee, eli paketti pitää olla täysin valmis johon ei liiemmälti asennella mitään itse.
t: Antti ;)
-
Scanneri on IBM 2000 mallia.
Oletko varma tuosta mallista? En äkkiseltään googlella löytänyt mitään infoa tuollaisesta laitteesta. Onko miten vanha?
Välillä riipii kun ei osaa niin ei osaa!!!!!!!
Tässä usein unohtuu, että ei sitä osannut Windowsillakaan aluksi, jollei nyt sitten MS:n työntekijän lapsi ole. Tällöinhän taidot tulee äidinmaidossa. Käyttämällähän sitä oppii, eikä uutta opi, jos ei ole ongelmia. Kesti minullakin aluksi vuoden, että sain wlan-korttini toimimaan. Syynä tähän oli kortin valmistajan haluttomuus tehdä ajureita tai edes antaa tietoa vapaaehtoisille, jotta nämä voisivat tehdä ajurin. Nyt, kun asian on muutaman kerran tehnyt, se hoituu parissa minuutissa. Ja toisaalta tilannekin on parantunut avoimien ajureiden myötä.
-
Vieläkin on päivittämättä Lucid. Ja juuri sen takia, että luen ensin täältä mitä vaikeuksia on odotettavissa.
Tuohon laitteiden yhteensopivuusongelmaan olen havainnut parhaimmaksi ratkaisuksi seuraavan:
Mene kauppaan laitteita ostamaan aina Linux läppäri kainalossa tai vähintään cd-levy mukana. Sano sitten kauppiaalle, että ostan tuon kivan vehkeen, jos se palvelee tätä. Kyllä kauppias useimmiten näkyy tuntevan asian ja on jo siihen vastauksenkin hankkinut. Sanoo naama virneessä, että pistä letku kiinni, kyllä se palvelee, tai ei se palvele, mutta lataa tästä levyltä tai tikulta ajuri, jonka olen ihan sinua varten hankkinut, niin sitten pelaa. Ja suosi aina kauppiaita, jotka tämän asian osaavat. Sellaisella on useimmiten kaupassaan kone, jossa on sekä Windows, että Linux, ja mäkkikin löytyy.
Niin... kyllä Lucid kohta laitetaan. Aika mariginaalisia on vaikeudet olleet näinä muutamana päivänä, joten enimmäällä osalla taitaa toimia hyvin. Ajattelin ensin päivittämällä Karmicista sen tehdä, niin ei tarvitse uusia kaikkia vaivalla tehtyjä asetuksia ja profiileja. Jos menee sutturalle niin teen sitten levyn ja asennan kokonaan uusiksi.
-
Monilla ei ole uuden Ubuntun asennuksen jälkeen Windows käynnistynyt,ja sehän on tietysti marginaalinen ongelma.Ubuntu-foorumillahan nyt ollaan :D
-
offtopic/Monilla ei ole uuden Ubuntun asennuksen jälkeen Windows käynnistynyt,ja sehän on tietysti marginaalinen ongelma.Ubuntu-foorumillahan nyt ollaan
Monillako on ubuntu käynnistynyt Win-tuotteen asennuksen jälkeen?/offtopic ;D
t: Antti ;)
-
Oletko varma tuosta mallista? En äkkiseltään googlella löytänyt mitään infoa tuollaisesta laitteesta. Onko miten vanha?
malli on IBM Ideascanneri 2000.
Joskus U6-8.10 aikavälillä olen koittanut asennella eri ohjeiden avull mutta ei vaan onnistu.
Sitten vielä Siihen Nokialaiseen... Otin nyt testiin kubuntun ja kokeilen sillä ja sitten koitan keskittyä ubuntuun. (Ei toimi vieläkäää'n Artecin 14 digitikku!!).
En ole vähään aikaan päässyt koneelle. Mutta palataan.
-
Tällainen sivu (http://www.bioticaindia.com/idea-scan-2000.html) löytyi, jossa sanotaan joidenkin ajureiden toimivan Ubuntun kanssa. Tuntuu olevan hankala tapaus, kun netti on pullollaan myös Windows-ajuria haikailevia.
Täällä (http://www.g-loaded.eu/2008/01/24/viceo-backend-for-sane-with-libusb-support) taas löytyi puhetta Viceo-skanneriajurista, jolla ilmeisesti saisi tuon skannerin toimintaan. Deb-pakettia tuosta ei ainakaan tuon perusteella vielä ole (tosin vanha viesti), mutta alienilla tuosta rpm-paketista saa taiottua deb-paketin.
-
Mun näytönohjain ei tahdo toimia,, käynnistän sitä alhaisen grafiigan tilassa ,, omaa laiskuutta riittäisi kun päivittäisi näytönohjaimen muuten hokaan komentorivin mutta tuolla super userissa ei viitsisi harjoitella ,,joten odottelen päivityksiä mitä tulee päivitysten hallinnasta
-
Se IBM Ideascan 2000 on tosiaan vain IBM:n brändäämä joku muu. Siksi ei edes IBM:n omilta sivuilta tahdo löytää siitä mitään tietoa.
Tällainenkin näkökulma.
Uusi/käytetty linux-yhteensopiva skanneri maksaa vähemmän kuin windows-lisenssi.
Vaan saahan sitä yrittää taikoa toimimaan, jos sen ottaa haasteena ;)
Itse lakkasin taistelemasta Agfa P1212-skannerin kanssa, kun sain ilmaiseksi käytetyn HPScanjet4300:n, joka toimii heittämällä Xsane/ Ubuntun kanssa.
T:Jallu59
-
(Ei toimi vieläkäää'n Artecin 14 digitikku!!).
Häh? Tuon kyllä pitäisi toimia tai ainakin Artec T14BR:n. Oletko varma ettei toimi ja onko tuo BR vai ei? Lukeeko tuota lsusb:n tulosteessa (minulla Ultima Electronics Corp.)?
-
"Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää."
Tätä en tajua. Kuvakkeenhan saa samalla lailla kuin Windowsissakin klikkamalla valikossa ohjelman päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla työpöytäkuvakkeen. Ja siinä se sitten on ja toimii. Sen sijaan Windowsissa joskus tuli ongelma, kun siirsin vetämällä Wordin kuvakkeen työpöydälle ja sepä katosi ohjelmavalikosta, kun en tajunnut sitä kopioida. Ja mikä pahinta, koska kyseessä oli monen käyttäjän työkone, ei Wordia ollut sitten enää muidenkaan ohjelmavalikossa ja se kuvakekin oli vain minun henkilökohtaisella työpöydälläni :D
En kyllä ymmärrä, millä tavalla Windows olisi helppokäyttöisempi. Tietysti ajureita löytyy periaatteessa helpommin, mutta olihan Vistalla ongelmansa; moni laite, mikä XP:ssä oli toiminut, ei toiminutkaan. Samoin moni ohjelma. Ja mitä olen lukenut, ei Windows 7:kaan ole tästä täysin päässyt eroon. Oma kokemukseni HP:n printterin asennuksesta (Laserjet P1005) Vistyaan ja Ubuntuun (9.10) oli seuraava:
- Vistaan löytyi ajuri Mikrobitin ajuriapajan kautta ja asentui, mutta tuli jokin virheilmoitus, eikä printteri alkanutkaan toimia
- Ubuntuun vastaus löytyi eräältä palstalta ja vaati komentoriville annettuja käskyjä. Sen jälkeen printteri alkoi toimia, mutta vaati aina koneen sammutuksen jälkeen pari käskyä uudelleen. Nyt 10.04 asennuksen jälkeen ei näköjään enää vaatinut, vaan toimi normaalisti.
Ja laskisin helppokäyttöisyyteen myös sen,ettei tarvitse pelätä viruksia (ja asennella ja päivitellä torjuntaohjelmia) tai eheytellä kovalevyä tai asennella käyttistä uusiksi. Esimerkiksi Soneran ohjeet haittaohjelman saaneille Windows-käyttäjille olivat: "Asenna Windows uudelleen." Jos on vaan klikkaillut sinistä e-kirjainta niin voi mennä sormi suuhun. Ja viimeisin oli tämä McAfeen virustorjunnan kanssa ollut ongelma: siirrä se ja se tiedosto sinne ja sinne... Windows voi olla helppo niin kauan kuin ei tule ongelmia. Ohjelmien asennuskin sujuu Ubuntussa helpommin keskitetysti.
Vaan eipä tämä Ubuntu ihan ilman ongelmia ole minulla toiminut. Kun päivitin uuteen versioon, niin Firefox lakkasi kokonaan toimimasta ja vaikka poistin sen ja sensin uudelleen, niin ei käynnisty. Onneksi on kuitenkin Chrome ja Opera.
Onko kellään muulla Firefox kateissa?
Ja hiukka raskas Ubuntu myös on, läppäri ilman moniydinprossua ei aina oikein riitä, vaan tulee joskus, tosin onneksi harvoin, jumitusta ja hiiri jämähtää.
Vähän kummasti on myös tuo käynnistyminen muuttunut. Vaikka käynnistyykin nopeasti, paljon nopeammin kuin Vista ainakin, niin vähän aikaa on vaan musta ruutu ja sitten vilahtaa jotain tekstejä. Jokin latauspalkki olisi ollut tyylikkäämpi.
-
"Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää."
Tätä en tajua. Kuvakkeenhan saa samalla lailla kuin Windowsissakin klikkamalla valikossa ohjelman päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla työpöytäkuvakkeen. Ja siinä se sitten on ja toimii. Sen sijaan Windowsissa joskus tuli ongelma, kun siirsin vetämällä Wordin kuvakkeen työpöydälle ja sepä katosi ohjelmavalikosta, kun en tajunnut sitä kopioida. Ja mikä pahinta, koska kyseessä oli monen käyttäjän työkone, ei Wordia ollut sitten enää muidenkaan ohjelmavalikossa ja se kuvakekin oli vain minun henkilökohtaisella työpöydälläni :D
Tässä puhuttiin levyosioista. Tuohon tosiaan kaivattaisiin vähän parannusta. Ehkäpä olisi aika kirjoitella (ja äänestää) brainstormiin: http://brainstorm.ubuntu.com/
En kyllä ymmärrä, millä tavalla Windows olisi helppokäyttöisempi. Tietysti ajureita löytyy periaatteessa helpommin, mutta olihan Vistalla ongelmansa; moni laite, mikä XP:ssä oli toiminut, ei toiminutkaan. Samoin moni ohjelma. Ja mitä olen lukenut, ei Windows 7:kaan ole tästä täysin päässyt eroon. Oma kokemukseni HP:n printterin asennuksesta (Laserjet P1005) Vistyaan ja Ubuntuun (9.10) oli seuraava:
- Vistaan löytyi ajuri Mikrobitin ajuriapajan kautta ja asentui, mutta tuli jokin virheilmoitus, eikä printteri alkanutkaan toimia
- Ubuntuun vastaus löytyi eräältä palstalta ja vaati komentoriville annettuja käskyjä. Sen jälkeen printteri alkoi toimia, mutta vaati aina koneen sammutuksen jälkeen pari käskyä uudelleen. Nyt 10.04 asennuksen jälkeen ei näköjään enää vaatinut, vaan toimi normaalisti.
Silloin kun laitteet toimivat niin ne usein toimivat hyvin Linuxissa. Windowsiin en nyt ota kantaa (ei tarpeeksi viimeaikaista kokemusta), mitä tapahtuu jos valmistaja ei tuekkaan jotain versiota tai muuta sellaista. Harvemmin se Windows on kokonaan tukematon.
Vaan eipä tämä Ubuntu ihan ilman ongelmia ole minulla toiminut. Kun päivitin uuteen versioon, niin Firefox lakkasi kokonaan toimimasta ja vaikka poistin sen ja sensin uudelleen, niin ei käynnisty. Onneksi on kuitenkin Chrome ja Opera.
Onko kellään muulla Firefox kateissa?
Ei. Onko koneella useampia käyttäjiä? Toimiiko jollain niistä? Jos toimii, nimeä Firefoxin profiilikansio uudelleen (kotihakemistossa pillohakemisto nimeltä .firefox). Jos ei, päätteessä komento firefox (pienellä) voisi kertoa enemmän (kannattaa tehdä uusi ketju).
Ja hiukka raskas Ubuntu myös on, läppäri ilman moniydinprossua ei aina oikein riitä, vaan tulee joskus, tosin onneksi harvoin, jumitusta ja hiiri jämähtää.
Lienee jokin virhe (eli bugi), mahdollisesti ajureissa tai sitten Xorgissa. Noista voi aina raportoida.
Vähän kummasti on myös tuo käynnistyminen muuttunut. Vaikka käynnistyykin nopeasti, paljon nopeammin kuin Vista ainakin, niin vähän aikaa on vaan musta ruutu ja sitten vilahtaa jotain tekstejä. Jokin latauspalkki olisi ollut tyylikkäämpi.
Tuo lienee virhe jossain. Itselläni on biosin jälkeen Grubi, sitten jonkin aikaa mustaa ja sekavan näköinen Splash (Nvidian ajureissa / Plymouthissa on tunnettu bugi) ja sitten kirjautumisikkuna.
-
"Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää."
Tarkoitatko tällä että sulla on useampia kovalejä/osioita ja ne ei liity siihen systeemin automaattisesti vaikka haluaisit? Linuxissa tosiaan pitää tuon tyylisiin operaatioihin olla pääkäyttäjän lupa. Monesti asennusohjelma nakkelee ne levyt halutessa sinne fstab:iin, olisinko Fedorassa ainakin sellaisen ominaisuuden nähnyt. Tietty jos jälkeenpäin haluaa muokata niin joku graafinen työkalu olisi kiva.
-
"Esimerkkinä mainitsen tuon kuvakkeiden siirtämisen työpöydälle... Täytyy tuntea fstabit ja muut loitsut, jotta saa "mountattua" kuvakkeen pysyvästi käyttöön. W:ssä se vain siirretään sinne ja sinne se jää."
Tarkoitatko tällä että sulla on useampia kovalejä/osioita ja ne ei liity siihen systeemin automaattisesti vaikka haluaisit? Linuxissa tosiaan pitää tuon tyylisiin operaatioihin olla pääkäyttäjän lupa. Monesti asennusohjelma nakkelee ne levyt halutessa sinne fstab:iin, olisinko Fedorassa ainakin sellaisen ominaisuuden nähnyt. Tietty jos jälkeenpäin haluaa muokata niin joku graafinen työkalu olisi kiva.
Kyllähän fstabin käsittelyyn on olemassa graafisiakin edusohjelmia, esimerkiksi PySDM. Tuossa vielä toinen: http://flomertens.free.fr/disk-manager/
-
No jopas, Firefoxin toiminta ratkesi heti. Kirjoitin vaan tuon ohjeen mukaan komentoriville "firefox" ja sain virheilmoituksen:
"Attempting to load the system libmoon Segmentation fault". Googletin ilmoituksen ja sain vihiä, että liittyy Moonlightiin ja poistin sen lisäosan kokonaan ja heti alkoi toimia! Eipä tuolla Moonlightilla taida olla juuri virkaa. Karvahattuversio muutenkin harvinaisesta Silverlightista. Microsoftin takia tämäkin ongelma :D
Enpäs tajunnut, että kuvakkeilla tarkoitettiin levyosioita. No, tällä kuitenkin pääsee niille Vistankin levyosioille, toisinpäin ei onnistu.
-
Enpäs tajunnut, että kuvakkeilla tarkoitettiin levyosioita. No, tällä kuitenkin pääsee niille Vistankin levyosioille, toisinpäin ei onnistu.
Olen törmännyt aikoinaan pariin ohjelmaan, jolla pystyisi windowsin puolelta katsomaan ubuntun/Linuxin sisällä olevia kansioita yms. sälää. Harmi vaan etten nyt heti muista niiden nimiä.
-
Enpäs tajunnut, että kuvakkeilla tarkoitettiin levyosioita. No, tällä kuitenkin pääsee niille Vistankin levyosioille, toisinpäin ei onnistu.
Olen törmännyt aikoinaan pariin ohjelmaan, jolla pystyisi windowsin puolelta katsomaan ubuntun/Linuxin sisällä olevia kansioita yms. sälää. Harmi vaan etten nyt heti muista niiden nimiä.
http://www.fs-driver.org/ En tosin tiedä, tukeeko ext4:ää, kolmosta tukee ainakin. Hyvin onnistui aikoinaan tuolla kirjoittaminenkin, nyttemmin ei ole ollut tarvetta.
http://www.ext2fsd.com/ Tätä en ole testannut.
-
Kiitos linkeistä. Kävin katsomassa tekijöiden sivuilta ja tällä hetkellä mikään niistä ei tukenut ext4:sta. Jos suurempaa tarvetta ilmenee, niin käsittääkseni aina on olemassa mahdollisuus ext3:sen käyttöön.
-
(Ei toimi vieläkäää'n Artecin 14 digitikku!!).
Häh? Tuon kyllä pitäisi toimia tai ainakin Artec T14BR:n. Oletko varma ettei toimi ja onko tuo BR vai ei? Lukeeko tuota lsusb:n tulosteessa (minulla Ultima Electronics Corp.)?
Joo en ole saanut toimimaan pöytäkoneessa ja enkä kannettavassa (HP 8600). Tosin kerran sain kanavat näkymään U8.10:ssä KAffeine ja paikkana oli Vantaa. Tämän jälkeen ei ole toiminut Itä-Suomessa.
lsusb kyllä löytää ko. laitteen.
Tosin ei ole ollut nyt vähän aikaa käytössä, ei scanneri eikä digitikku, kun ajattelin tehdä puhtaan asennuksen ja kokeilla sitten näitä laitteita käytännössä.
Vähän hidasta tämä kokeilu kun on vain nämä kaksi konetta ja on pakko olla joku kone joka varmasti toimii. eli kokeilut on tehtävä aina harkinten.
Nyt on asennettu HP puhtaalle pöydälle ja siellä ei Nokialainen tikku ole toiminut.
-
Hei!
Testailen tässä juuri Artecin digitikkua mutta ei löydy niin ei löydy sama juttu Nokialaisessa. Tälllä hetkellä kokeilussa KU1004. Lsusb antaa luettelon jossa näkyy nokia Mobile Phones ( Bus 001 device 007 ID 0421:0612). Käynnistäessä KPPP /etc/resolv.conf is missing or can be not read.
Lisäys: Mokkulan valojen värit vaihtuvat punaisesta siniseen ja vihreään. Punainen silloin kun etsii mokkulaa sininen kun on löytänyt mokkulan mutta vihreälle värille en ole keksinyt merkitystä. Vihreä väri loistaa KU1004:ssa. Muut väalot WXP:ssä.
-
Monilla ei ole uuden Ubuntun asennuksen jälkeen Windows käynnistynyt,ja sehän on tietysti marginaalinen ongelma.Ubuntu-foorumillahan nyt ollaan :D
Joo ei oo Ubuntun asennuksen jälkeen wintoosa käynnistynyt ;D Periaatteena oli sillon "kokeilla" jotain linuxia ja sillä tiellä ollaan! Ja kyllä, ei tämä ongelmatonta ole ollut! Jos katsotte kaikkia kirjoituksia mitä olen tänne aloittanut niin huomaatte että kaiken näköistä ongelmaa on ollut!
Ja on vieläkin yksi ongelma (wlan ei toimi), mutta mitä sitten? ostin erillisen usb porttiin kiinnitettävän tikun millä saa yhteyden wlan verkkoon!
20 euroa ja ongelma poistui :D
-
Päivitin eilen pojan läppärin, HP:n versio joku.. n. 3-4 vuotta vanha. Kaikki toimi ihan ok, mutta päivitys kesti TODELLA kauan.. Siis n. kaksi tuntia.. Ja nettiyhteys on nopea, paketit tulivat alas hätäiseen, mutta.. Taidan odotella oman koneen päivitystä vielä hetken.. Nättihän tuo on kuin sika pienenä, nopeampi ainakin näin hätäisesti katsottuna.. En tosin paljoa enää yöllä jaksanut kokeilla..
-
Tällainen sivu (http://www.bioticaindia.com/idea-scan-2000.html) löytyi, jossa sanotaan joidenkin ajureiden toimivan Ubuntun kanssa. Tuntuu olevan hankala tapaus, kun netti on pullollaan myös Windows-ajuria haikailevia.
Täällä (http://www.g-loaded.eu/2008/01/24/viceo-backend-for-sane-with-libusb-support) taas löytyi puhetta Viceo-skanneriajurista, jolla ilmeisesti saisi tuon skannerin toimintaan. Deb-pakettia tuosta ei ainakaan tuon perusteella vielä ole (tosin vanha viesti), mutta alienilla tuosta rpm-paketista saa taiottua deb-paketin.
Scanereiden kohdalla tehokkaimmaksi tempuksi olen todennut sen, että menee suoraan Mustekin, Epsonin ja Canoninsivuille ja vertaa ulkomuotoa.
IBM on vanhastaan Epsonin diileri monien muidenkin laitteiden kohdalla. Esim wanha kunnon IBM Graphics Printer oli Epson RX-80.
Itsellä on vielä nurkissa v. 199x suosittu Primax käsiscanneri LPT-liitännällä. Se olisi mukava saada vielä käyntiin. Ei niinkään scannerina, vaan 'maalikamerana'.
-
OK!
Asennettuani usb_modeswicht ja wvdialin mokkula rupesi toimimaan. Pisteet siitä U1004:lle. Mutta kun kokeilin Artecia ja asennettuani rajoitetut ajurit mitä U10 tarjosi, niin ilmeni sellainen ongelma, että kun asentaa Artecin usb-väylään, niin mokkula lopettaa toiminnan.
kaffene ei löydä kanavia ollenkaan. Olisiko jollakulla vinkkejä.
Nyt alkaa taas tuntua positiiviselta tämä U1004, kunhan vielä saisin artecin, scannerin toimimaan.
ajattelin käyädä kaupasta hakemasta Canonin tai HP:n monitoimiklaitteen. Onko ehdotuksia??
Sitten vielä palaisin siihen että kumpaa käyttistä tulisi käyttää:
minulla on vielä toimivat koneet niin tehoiltaan kuin toimivuudeltaan. Nyt ongelman muodostaa se että minun laitteisssa ei W7 tule toimimaan ja siksi haluaisin U1004 toimivan. Minusta ei ole järkevää ostaa uutta konetta koska nämä vielä on ihan toimivat. Enkä haluaisi ostaa pelkän käyttiksen takia uutta konetta. Microsoft lopettaa kohta WXP:n tuen ja viimeistään silloin olisi hyvä jos Linux toimisi kunnolla.
Tosin siihen on vielä aikaa mutta kärjistetysti olisi hyvä jos Linux tulisi Winukan tasolle helppoudessaan.
-
canonilla hyvä kuvien tulostus ja hp on ehdoton voittaja tekstiä tulostamaan! itselläni on molemmat juuri niiden eroavuuksien takia.
Toinen kuvia varten ja toinen suoltaa tekstiä ulos päivittäin monta sivua :-))
-
joubuntu, mikäs linux sulla on? ubuntu,kubuntu,xubuntu, ubuntu studio, yms....
Mulla itsellä Ubuntu studio ja tämä on kyllä ollut erittäin toimiva myöskin kavereiden koneisiin mihin olen sen asentanut.
Studiohan ei eroa ubuntusta muuten kuin että sen asennus on melko tyhjä eli oletuksena ei ole juuri mitään ohjelmia asennettu valmiiksi ja siksi ehkä vähemmän ongelmia.
-
joubuntu, mikäs linux sulla on? ubuntu,kubuntu,xubuntu, ubuntu studio, yms....
Ubu 10.04, joka on tähän astisista osoittautunut parhaiten toimivaksi (mikä tietysti on luonnollista kehityksen edetessä. Käyttökokemusta 5.04 lähtien)
-
Uudessa Ubuntu 10.04LTS paketissa on Ati-näytönohjaimille aputyökalu Catalyst Control.
[ylläpito on poistanut liitteen]
-
Hei!
Tässä surffatessa Ubuntulla kiinnitin huomiota mokkulan kuumenemiseen. Mokkula tuntuu jopa niin kuumalta että ihan polttaa ihoa. Tuntuu kuin kävisi ylikierroksilla. Onko joku tehnyt samanlaisia huomioita?
-
Hei!
Tässä surffatessa Ubuntulla kiinnitin huomiota mokkulan kuumenemiseen. Mokkula tuntuu jopa niin kuumalta että ihan polttaa ihoa. Tuntuu kuin kävisi ylikierroksilla. Onko joku tehnyt samanlaisia huomioita?
Joo kyllä ne lämpenee aika kivasti (itsekin huomannut Huawei jollain, en muista mallia, mutta puikula kuitenkin).
http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Mokkuloiden+virrankulutus (http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Mokkuloiden+virrankulutus)
-
Hei!
Tässä surffatessa Ubuntulla kiinnitin huomiota mokkulan kuumenemiseen. Mokkula tuntuu jopa niin kuumalta että ihan polttaa ihoa. Tuntuu kuin kävisi ylikierroksilla. Onko joku tehnyt samanlaisia huomioita?
Ainakin tuo CS15 lämpenee ihan mukavasti oli OS mikä tahansa joten eipä sille mitään voi.
Tänään olisi tarkoitus pistää Dellin D420:n tuo uusin 10.04 LTS ja siihen CS15 kiinni mutta toivottavasti tuohon uuteen menee helpommin, kuin tuohon edelliseen: http://www.petrilopia.net/wordpress/hardware/nokia-cs-15-and-linux/ (http://www.petrilopia.net/wordpress/hardware/nokia-cs-15-and-linux/)
-
mokkula on ollut WXP:ssä käytössä mutta siinä kuumeneminen on huomattavasti miedompaa.
-
Ainakin nokia cs-15 kuumenee miltei tulikuumaksi xp:n kera mutta ubuntun puolella lämpötila on siedettävä. Huaweilla ei tunnu olevan merkitystä alustassa ainakaan omalla kohdalla.(e160e)
t: Antti ;)
-
Ei toimi U10 luotettavasti ei toimi ei.
Kun käynnistän U10.n niin ei yhdistä mokkulalla nettiin. Sammutan koneen ja käynnistämn WXP:n ja kone tunnistaa mokkulan ja sammutan koneen heti. Uudellen käynnistys ja U10 löytää mokkulan. Kun sammutan käytön jälkeen koneen, ja käynnistän seuraavalla kerrralla ei U10 löydä mokkulaa. Jälleen WXP kautta.
Ei toimi veikkaus.fi arvat, en ole edes testannu Katsomoa, Yle areena yms. palveluita ettei käy harmittamaan.
Kyllä on turhauttavaa nyt tämän Ubuntun kanssa. Ei voi mitään.
live-levy tunnisti mokkulan myös satunnaisesti.
jos taasen verrataan WXP:hen ei minun ole tarvinnut XP:tä säätää näin paljon kuin tätä Ubuntua.
-
Ei toimi U10 luotettavasti ei toimi ei.
Kun käynnistän U10.n niin ei yhdistä mokkulalla nettiin. Sammutan koneen ja käynnistämn WXP:n ja kone tunnistaa mokkulan ja sammutan koneen heti. Uudellen käynnistys ja U10 löytää mokkulan. Kun sammutan käytön jälkeen koneen, ja käynnistän seuraavalla kerrralla ei U10 löydä mokkulaa. Jälleen WXP kautta.
Ei toimi veikkaus.fi arvat, en ole edes testannu Katsomoa, Yle areena yms. palveluita ettei käy harmittamaan.
Kyllä on turhauttavaa nyt tämän Ubuntun kanssa. Ei voi mitään.
live-levy tunnisti mokkulan myös satunnaisesti.
jos taasen verrataan WXP:hen ei minun ole tarvinnut XP:tä säätää näin paljon kuin tätä Ubuntua.
Uusimmissa Ubuntuissa on ajateltu kaukonäköisesti, ja poistettu HAL-laiteabstraktio käytöstä. Tietenkin siitä on seurannut erilaisia ongelmia esim. mokkuloiden ja muistitikkujen kanssa... ::)
http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_10.04_LTS
http://linux.fi/wiki/HAL
Mitäpä sitä ei olisi valmis tekemään, jotta saisi koneen käynnistymään paria sekuntia nopeammin.. :D
-
Ei toimi veikkaus.fi arvat, en ole edes testannu Katsomoa, Yle areena yms. palveluita ettei käy harmittamaan.
Onko flash asennettuna?
-
Ei toimi veikkaus.fi arvat, en ole edes testannu Katsomoa, Yle areena yms. palveluita ettei käy harmittamaan.
Onko flash asennettuna?
Asensin residect-extra-paketin, jolla on aikaisemmin saatu näkymään. Veikkaus.fi sivu jämähtää siihen jossa kysyy luottamusta javaan. Kun on laitettu rasti ruutuun, rupeaa lataamaan mutta ei koskaan valmistu ja tulee ilmoitus että valmis. Mutta ei pääse pelaamaan arpoja.
-
Poista openjdk ja asenna sunin java partner-reposta.
-
Ok, testaillaan.
HP compaq nc8000:ssa U10 LTS toimii hyvin, pöytäkone on se joka kränää vaikka on tehoiltaan ja komponenteiltaan uudempi.
-
Mä asentelin porukoille tänään 10.04. laitoin restricted extras ja latailin päivitykset ja sitten alko testaaminen. Sampopankki alko toimimaan heti, yle areena tuntu olevan siedettävä, katsomo toimii vlc/media player connectivity yhdistelmällä mutta muut video palvelut kuten ruutu.fi ja youtube tuntuu video tökkivän aika pahasti.. youtubessa vielä jos sattuu sillä vanhemman näköisellä soittimella avaavan niin fullscreen tuntuu vetävän ihan jökiksee ja siitä pois pääsyä varten saa naputella ja taistella kauan.. Ideoita?
-
vielä jos sattuu sillä vanhemman näköisellä soittimella avaavan niin fullscreen tuntuu vetävän ihan jökiksee ja siitä pois pääsyä varten saa naputella ja taistella kauan.. Ideoita?
Aikoinaan olen taistellut saman ongelman kanssa. Firefoxilla on tähän saakka toiminut parhaiten(nykyään täydellisesti). Muistaakseni ongelmaa helpotti, että poistin flash härpäkkeet kokonaan koneelta ja imppasin uudelleen. Eikä taida haitata, että käynnistää uudelleen asennuksen jälkeen koneenkin uudelleen.
-
En ole vielä pääsyt testaamaan veikkaus.fi sivuja. Kokeilin tässä välissä Emerald themeä ja arvatkaas kuin kävi...........
Kyllä ei toiminut ei.
Eli onelma on se että kun on laittanut päätteessä emerald --replace, jonkun ajan päästä theme ei toimi.
Kun uudestaan sama emerald --replace toimii taasen jonkun aikaa.
Missä mahdollisesti vika??
Pakko purkaa turhhautumista....
Lisäys: Kun sulkee päätteen myös emerald theme sulkeutuu eli teema katoaa ja päällä on " ei oikein mikään teema".
-
Lisäys: Kun sulkee päätteen myös emerald theme sulkeutuu eli teema katoaa ja päällä on " ei oikein mikään teema".
Niin tekee. Paina Alt+F2 ja kirjoita siihen se emerald --replace. Se kannattaa myös lisätä käynnistyviin ohjelmiin, jos sen haluaa pysyvän käytössä.
-
Lisäys: Kun sulkee päätteen myös emerald theme sulkeutuu eli teema katoaa ja päällä on " ei oikein mikään teema".
Niin tekee. Paina Alt+F2 ja kirjoita siihen se emerald --replace. Se kannattaa myös lisätä käynnistyviin ohjelmiin, jos sen haluaa pysyvän käytössä.
Ok, uudelleen käynnistäminen auttoi sekä laittaminen ko. käynnistyviin ohjelmiin.
Sitten...
Tulostimen asentaminen HP laserjet 4 ja Hp 850 ?? kun erittää asentaa , ei löydy. Tulee ilmoitus että asenna cups sekä ohjeistaa käynnistämään ko. palvelun Järjestelmä-> Ylläpito -> Palvelut, mutta kun siellä ei ole ko. vaihtoehtoa. Kuinkas nyt eteenpäin?? Kuinka lisätä tulostin??
Ei tässä taasen huomataan se että kun tehdään uutta unohdetaan vanha. Edellisissä versioissa oli helppo työ asentaa tulostin, mutta nyt ei enää. Jotenkin nyt on tullut sellainen tunne että Linux U10 on mennyt jonkin verran kauemmaksi siitä käyttäjä ystävällisyydestä. Hienot tehosteet kyllä löytyy yms. mutta tämä ainainen virittely kyllä juippii sekä että joutuu etsimään aina jotain loitsua jolla lähtisi toimimaan.
Tuli tarvetta asentaa kannettavaan Hp:n mallia 850 usb-tulostin mutta ei asentunut, joten JOUDUIN turvautumaan vanhaan kunnon luotettavaan W7:kaan. Joka kylllä tunnisti tulostimen vaivatta.
-
Ok!
Nyt kun javat on asennettu ja veikkaus arvat toimii on ilmennyt seuraavanlainen ongelma taasen.
käytössä on mokkulayhteys oletuksena mutta jäänteenä tarvitaan verkkoyhteyttä (ethernet) tulostamisen kannettavalta.
kun uhdistää Internettiin ja on u10:n automaattinen ethernet päällä www-sivujen lataaminen ei onnistu.
kun sammuttaa automaattisen ethernetin päältä onnistuu www-sivujen selaaminen.
Onko joku törmännyt samaan ongelmaan vai onko tämä paikallinen ongelma?
jos palataan alkuperäiseen asiaan niin kyllä tämä turhauttaa....
-
Ok!
Nyt kun javat on asennettu ja veikkaus arvat toimii on ilmennyt seuraavanlainen ongelma taasen.
käytössä on mokkulayhteys oletuksena mutta jäänteenä tarvitaan verkkoyhteyttä (ethernet) tulostamisen kannettavalta.
kun uhdistää Internettiin ja on u10:n automaattinen ethernet päällä www-sivujen lataaminen ei onnistu.
kun sammuttaa automaattisen ethernetin päältä onnistuu www-sivujen selaaminen.
Onko joku törmännyt samaan ongelmaan vai onko tämä paikallinen ongelma?
jos palataan alkuperäiseen asiaan niin kyllä tämä turhauttaa....
Oletko tarkistanut saako kone IP:t yms. sieltä ethernetin kautta?
Ja kokeile vielä meneekö kone osoitteeseen 74.125.43.106 www.google.com:n sijasta.
Jos menee niin tarkista DNS:n asetukset ja jos ei mene mutta kone saa IP:n niin sitten ihmetellään lisää
ellei joku fiksu keksi suoraan mikä tökkii =)
-
Ok!
Nyt kun javat on asennettu ja veikkaus arvat toimii on ilmennyt seuraavanlainen ongelma taasen.
käytössä on mokkulayhteys oletuksena mutta jäänteenä tarvitaan verkkoyhteyttä (ethernet) tulostamisen kannettavalta.
kun uhdistää Internettiin ja on u10:n automaattinen ethernet päällä www-sivujen lataaminen ei onnistu.
kun sammuttaa automaattisen ethernetin päältä onnistuu www-sivujen selaaminen.
Onko joku törmännyt samaan ongelmaan vai onko tämä paikallinen ongelma?
jos palataan alkuperäiseen asiaan niin kyllä tämä turhauttaa....
Oletko tarkistanut saako kone IP:t yms. sieltä ethernetin kautta?
Ja kokeile vielä meneekö kone osoitteeseen 74.125.43.106 www.google.com:n sijasta.
Jos menee niin tarkista DNS:n asetukset ja jos ei mene mutta kone saa IP:n niin sitten ihmetellään lisää
ellei joku fiksu keksi suoraan mikä tökkii =)
KOne löytää ISP:n osoitteen mokkulan kautta (jos tarkoitit tätä). Kone kyllä toimii mokkulayhteydellä ihan ok, mutta tulostuksen takia tarvitsen ethernetverkkoa. Wlan ei toimi ollenkaan enkä ole yrittänyt saada sitä toimimaan.
Jos eth ei päällä ei tulostaminen onnistu. kun laitat päälle netin selaaminen päättyy heti. Kun eth pois päältä löytyy osoite varsin nopeasti. käytössä Google crhome. DNS asetukset automaattiset.
-
Ei ole löytynyt ratkaisu edellä mainuttuun ongelmaan. Lisää ongelmia kuitenkin ilmenee pikkuhiljaa, nyt ei pysty liittämään Kinstonin 16 G:n muistitikkua koneeseen ilmoittaa "ei voi liittää, not authorized".
Jos taasen palataan siihen että kuinka helppo on winX niin tässä taasen yksi osoitus siitä. Winukassa jos joku ei toimi niin ei muuta kuin uusi ajuri peliin niin johan rupesi pelittämään.
Tämä Linuxin ongelma juuri pännii kun ei aina tiedä mitä pitäisi tehdä jotta ongelma poistuisi.
"Auttakkee hyvät ihmiset" :)
-
Lisää ongelmia, kun yrittää avata gksudo nautilus komentoa, tulee seuraavanlainen ilmoitus:
Gtk-Message: Failed to load module "pk-gtk-module": libpk-gtk-module.so: jaettua objektitiedostoa ei voi avata: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: komento 'net usershare' palautti virheen 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Please ask your system administrator to enable user sharing.
Pitäisikö asentaa puuttuvat paketit vai onko vika jossain muualla?
-
Miten musta tuntuu, että olet ruuvannut systeemiä niin paljon, että puhdas uudelleenasennus olisi poikaa. ei tuollaista määrää toimimattomuutta voi olla missään 10 vuotta tuoreemmassa raudassa ilman omaa vaikutusta. HP:n mainitut tulostimet asentuvat kuin junan vessa, jos vaan LPT-portti on enabloitu koneen bios-setup:ista(LJ4).
Mokkulaongelmat voivat olla todellisia. Nokian CS-15 kuormittaa USB:n virranajokyvyn äärirajoille, että kaikki koneet eivät edes jaksa syöttää sitä riittävästi (sellainen läppäri on tullut vastaan).
Allekirjoittanut ylläpitää toistakymmentä Ubuntu-konetta ja putkinäytöt ovat oikeastaan ainoat 10.04:n kanssa työtä teettäneet jutut ja yhden koneen kanssa monimutkainen wlan-ympäristö.
T:Jallu59
-
Miten musta tuntuu, että olet ruuvannut systeemiä niin paljon, että puhdas uudelleenasennus olisi poikaa.
-------
-- Kone on puhdas asennus--- kaikki päivitykset ajettu--- silti ongelmat löytyvät pikkuhiljaa.
--------
Mokkulaongelmat voivat olla todellisia. Nokian CS-15 kuormittaa USB:n virranajokyvyn äärirajoille, että kaikki koneet eivät edes jaksa syöttää sitä riittävästi (sellainen läppäri on tullut vastaan).
HP tulostin kylää asentu ihan ok, mutta se ei toimi mokkulan kanssa samaan aikaan. IBM:n scanneri ei toimi ollenkaan, mikä olisi ihan kiva saada toimimaan (harkinnassa ostaa monitoimilaite, mutta mietiutyttää ostaa josko toimisi U:ssa).
Koko jutun ydin oli siinä että rueusi riipimään tämä kokoaikainen koneen kuntoon virittely. jos kärjistää Winukan ja Linuksin erot lyhyeen niin winukkaa ei tarvitse säätää asennuksen jälkeen niin paljon kuin nyt on tullut säädettyä.
Kun tässä nyt on kummikin kohta tehtävä ratkaisu kumpaa järjestelmää rupeaa käyttämään kun loppu wxp: tuki kohta ja pitäisi järjestelmän vaihdon yhteydessä ostaa myös uusi kone (W7) niin näin työttömänä olisi kiva jos selviäisi ilmaisella käytitksellä.
-
Koko jutun ydin oli siinä että rueusi riipimään tämä kokoaikainen koneen kuntoon virittely. jos kärjistää Winukan ja Linuksin erot lyhyeen niin winukkaa ei tarvitse säätää asennuksen jälkeen niin paljon kuin nyt on tullut säädettyä.
Ubuntun perusteella ei kannata mennä tekemään mitään yleistyksiä Linux-pohjaisista käyttöjärjestelmistä, sillä Ubuntu on tuoreeltaan aina sellaista experimentaalia, jossa kokeillaan uusia juttuja, kuten HAL:in poisjättämistä.
Jos haluaa käyttää vakaita ja toimivia Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä, niin kannattaa valita vaikka CentOS, Mandriva tai Fedora .. ;)
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33822.msg264105#msg264105
http://mandriva-fi.org/wiki/Lataa_Mandriva_Linux
http://fedoraproject.org/fi/get-fedora-kde
-
Vakain lienee Debian Stable, vaan siinä on sitten tylsän vanhat ohjelmat. Fedoran uusinta(13) on kirottu tälläkin foorumilla, Mandriva ei kelvannut Ranskan polisille jne. Vaan saahan nuita kokkeilla ;)
Pienempien jakelujen suomennos on surkeaa. Ubuntussa on paras suomennos, ehdottomasti ja pienet heikkoutensa. LTS laitetaan taatusti kuntoon, jos siinä vielä jotain puutteita on.
Ubuntun saa pienellä vaivalla kuntoon, kun ei hosu ja tee päättömiä kokeita ja sen jälkeen se toimii kuin sinisten junien vessa. Epämääräiset propietary-ajurit, näyttötehosteet ja muut turhakkeet kun unohtaa, niin systeemi on tylsän vakaa. 64-bittisellä versiollakin on omat lisämurheensa.
Itsekin siirryin pöytäkoneen K/L/Ubuntu Lucideissa proposed-repoihin takaisin, kun ei Lucidista(32-bit) enää muuten haastetta löydy, vaan eivätpä nuo ole siltikään nyrjähtäneet. :D
Täytynee hommata uusi kovo Maverick Meerkatia varten, että saa lisää harmaita hiuksia ;D
Puhdas asennus kannatta sitten tehdä kopioimatta piilotiedostoja kotikansiosta. Kirjanmerkkitiedostot, mahdolliset konekohtaiset asetustiedostot ja muut tarpeelliset tietysti myös kopioiden. Vanhojen ohjelmaversioiden asetustiedostot eivät välttämättä toimi 100%:sesti uusien kanssa. Etenkin 8.04 -> 10.04 uusinnassa tulee vanhojen asetustiedsotojen kanssa kummia sivuvaikutuksia. :o
Laita se HP:si Ubuntu kerran kuntoon, ei liene mahdotonta, niin ei tarvitse tuskailla rahanmenon kanssa moneen vuoteen. sen verran potkukas on tuo läppärisi linuxilla.
Mokkulan ja printterin yhtäaikaa toimimattomuus, samoin vaikeudet TV_tikun kanssa liitynee jo mainitsemaani USB-virransyötön riittämättömyyteen, mikä on tuon HP:n ominaisuus, ei Ubuntun vika. Valitettavsti tuollaisia koneita aika ajoin tulee tunnetuilta valmistajiltakin, kun kaikki koitetaan tehdä mahdollisimman halvalla. Kaiken järjen ja kokemukseni mukaan nuo virransyöttöongelmat eivät ole käyttöjärjestelmäriippuvaisia, CS-15 kyykytti yhden asiakkani Amilon niin XP:llä, kuin Ubuntullakin, niin ettei jaksanut toimia lähetin päällä montaa sekuntia.
T:Jallu59
-
Kiitos kun olen saanut purkaa turhautumista.
Olen tutustunut ubuntu 5.04 lähtien ja kyllä se niistä ajoista on mennyt eteenpäin toisaalta omat odotukset U10 toimivuudesta ovat voineet olla liian toiveikkaat. Mutta tästä on hyvä jatkaa kokeilua, jos löytyy ratkaisuja ilmoitelkaa ja ilmoittelen. Jätetään tämä hautumaan...
-
Lisäys:
Tälle ilmoitukselle jos löytyisi jokin selitys: gksudo nautilus antaa ilmoituksen:
Gtk-Message: Failed to load module "pk-gtk-module": libpk-gtk-module.so: jaettua objektitiedostoa ei voi avata: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: komento 'net usershare' palautti virheen 255: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Please ask your system administrator to enable user sharing.
-
Miten musta tuntuu, että olet ruuvannut systeemiä niin paljon, että puhdas uudelleenasennus olisi poikaa. ei tuollaista määrää toimimattomuutta voi olla missään 10 vuotta tuoreemmassa raudassa ilman omaa vaikutusta. HP:n mainitut tulostimet asentuvat kuin junan vessa, jos vaan LPT-portti on enabloitu koneen bios-setup:ista(LJ4).
Mokkulaongelmat voivat olla todellisia. Nokian CS-15 kuormittaa USB:n virranajokyvyn äärirajoille, että kaikki koneet eivät edes jaksa syöttää sitä riittävästi (sellainen läppäri on tullut vastaan).
Allekirjoittanut ylläpitää toistakymmentä Ubuntu-konetta ja putkinäytöt ovat oikeastaan ainoat 10.04:n kanssa työtä teettäneet jutut ja yhden koneen kanssa monimutkainen wlan-ympäristö.
T:Jallu59
Juu-u,ainakin vanha HP läppäri (hp pavilion zv5236EA) boikotoi mokkulaa; toimii aluksi hyvin mutta tipahtaa hetken päästä pois päältä (siis virrat katoavat!) suosittelen Mokian nokkulaan usb-hubia omalla powerilla tai jotain telewellin härveliä millä voi jakaa yhteyden. 450mA on aika hurja virrankulutus USB-portille! mulla kun sattuu olemaan vielä toisessa portissa langallinen optinen hiirulainen joka raapasee 100mA eli puhti loppuu
-
Moron taas!
Hieman hiljaiseloa on ollut ko. aiheen osalta mutta täytyy nyt todeta ja hieman vetää omia sanoja takaisin päin.
Pöytäkoneessa U10 LTS joka melkein kaikilla tehosteilla käytössä, tuntuu toimivan tällähetkellä Ok.
HP Nc8600 asennettuna LM 9, joka tuntuu toimivan siinä ok. Langaton tulostaminen onnistuu, kunhan laittaa pöytäkoneesta langallisen verkon aktiiviseksi. Tämä taasen pudottaa mokkulayhteyden pois päältä. Eli nämä ei vät voi olla samanaikaisesti päällä.
njotta tämä ei kävisi liian helpoksi niin olen valjastanut 3. pöytäkoneen LIm9:llä käyttöön. Siinä taasen ei tunnistaudu Nokian mokkula ollenkaan (LM9 , U10 , U9, KU10) näillä kokeiltu.
Nyt olisi tarkoitus yhdistään nämä kaikki koneet langattomalla verkolla yhteiskäyttöön jotta voisi lukea eri koneiden levyjä.
Olisiko ehdotuksia kuinka olisi parasta hoitaa tämä homma??
Jäten digi-tv:een vielä hautumaan.
-
No niin,nyt on mokkula,hiiri,tulostin powerilla varustetussa usb-hubissa ja tuntuu pelaavan paremmin :) .Näyttää olevan Belkinin tuotos neljällä portilla ja 2.5A powerilla. Aika näyttää taas mitätapahtuu :o
-
Moro taas!
Nyt on taas suhrattu koneiden kanssa oikein urakalla. Ja taasen pari ylitse pääsemätöntä ongelmaa pukkaa esille.
Tarkoitus olisi saada 3 Linux konetta langattomalla verkolla yhteen niin että voisi jakaa kansioita keskenään. Käytössä 2 käyttistä Linux Mint 9 ja yksi U10. Kanettavalla LM9 ja pöytäloneet LM9 ja U10. Sekä mokkula yhteys nettiin.
Olen kokeillut tehdä näilla ohjeiden mukaan verkkoa http://linuxmint-fi.info/2010/03/mint-kotiverkko/#more-1236 mutta ei onnistu. Tulee ilmoitus että ei löydy luettelosta.
LM9 ja U10 langattomassa verkossa ping onnistuu mutta kansion jako ei onnistu. Samba asennettu molempiin. Sama verkkotunnus on ja löytyy.
Joskkus kannettavasti hyvin heikosti yrittää yhdistää mutta silloin putoaa pöytäkone pois langattomasta verkosta.
Nyt tarvitsisin oikein helpot ohjeet kuinka onnistua verkotuksessa. Olen täältä löytänyt ohjeistuksia mutta tuntuvat aika vaikeilta näihin verrattuna http://linuxmint-fi.info/2010/03/mint-kotiverkko/#more-1236.
Josko juko ossaisi auttaa.
-
Okke, llisää testailua. lähiverkon osalta tilanne on edelleen samassa jamassa kuin viimeksi eli ei voi jakaa kansioita koneelta toiselle. Kun käyttää Järjestelmä-> Asetukset->Omien tiedostojen jako- toimintoa, jossa ppitäisi saada valittua täppä Jaa julkiset tiedostot verkossa niin tämä täppä ei ole aktiivinen. herjailee puutuvista paketeista mutta kun ei kerr mitkä puuttuvat. samba ja net-share asennettu.
Sitten toinen mielemkiintoinen havainto mokkulasta ja oikeastaan mokkulan nopeudesta. linuxin puolella 1 Mbit nopeus on luokkaa 28 kbits -38 kbits ja 3 G verkko taatusti toimii.alueella. Vastaavasti WXP puolella sama mokkula sama nopeusyhteys toimii yli 7oo kbits eli melkein täydet nopeudet. Mistä tämä voisi johtua ja onko kukaan tehnyt samanlaisia huomioita ja onko siihen ratkaisua olemassa muukin kuin vaihtamalla WXP:hen?
-
Okke, llisää testailua. lähiverkon osalta tilanne on edelleen samassa jamassa kuin viimeksi eli ei voi jakaa kansioita koneelta toiselle. Kun käyttää Järjestelmä-> Asetukset->Omien tiedostojen jako- toimintoa, jossa ppitäisi saada valittua täppä Jaa julkiset tiedostot verkossa niin tämä täppä ei ole aktiivinen. herjailee puutuvista paketeista mutta kun ei kerr mitkä puuttuvat. samba ja net-share asennettu.
Sitten toinen mielemkiintoinen havainto mokkulasta ja oikeastaan mokkulan nopeudesta. linuxin puolella 1 Mbit nopeus on luokkaa 28 kbits -38 kbits ja 3 G verkko taatusti toimii.alueella. Vastaavasti WXP puolella sama mokkula sama nopeusyhteys toimii yli 7oo kbits eli melkein täydet nopeudet. Mistä tämä voisi johtua ja onko kukaan tehnyt samanlaisia huomioita ja onko siihen ratkaisua olemassa muukin kuin vaihtamalla WXP:hen?
XP:n kbs on eri mittayksikkö kuin Ubuntun KB/s
http://techallica.com/kilo-bytes-per-second-vs-kilo-bits-per-second-kbps-vs-kbps/
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units
Mikä ongelma kansioiden jakamisessa on? Hiiren oikealla jaettavan kansion päällä --> ominaisuudet --> jaa --> luo levyjako
[ylläpito on poistanut liitteen]
-
XP:n kbs on eri mittayksikkö kuin Ubuntun KB/s
http://techallica.com/kilo-bytes-per-second-vs-kilo-bits-per-second-kbps-vs-kbps/
http://en.wikipedia.org/wiki/Data_rate_units
Mikä ongelma kansioiden jakamisessa on? Hiiren oikealla jaettavan kansion päällä --> ominaisuudet --> jaa --> luo levyjako
Ok tutustutaan ylläoleviin linkkeihin mutta käytössä ja käytännössä nopeus ero on huomattava näiden kahden välillä. Tämä korostuu tietenkin ladattaessa jotakin. Mikä ero näillä kahdella on? Se että nopeus ilmoitetaan eritavalla ei ole ongelma vaan Mokkulan hidas yhteysnopeus linuxilla. Mistä mahtaa johtua koko ongelma? Näin ollen jos u10 on hidas mokkulayhteys niin ei ole järkevää käyttää koko järjestelmää kun häviää nopeudessa.
Kansioiden jaossa on ongelmana se että kun luo levyjakoa herjailee että ei sallittu, tarvittavia paketteja ei ole asennettu.
Mitä paketteja puuttuu vielä? Ei onnistu roottina eikä tabvan käyttäjänä.
Tämä on sikäli mielenkiintoinen ongelma kun eka kerran tuli tehtyä kansiojako onnistui teko ihan mukavasti mutta kansiot eivät näkyneet toisella koneella (wlan yhteys). käytössä U10 ja LM9. jonkun päivityksen jälkeen ei ole toiminut koko jako mihinkään.
-
Testissä LM 9 ja backup tool.
Tarkoitus oli testata ko. ohjelmistoa ja asentaa LM 10 ja palauttaa varmuuskopiot uuteen puhtaaseen asennukseen. No niihän siinä kävi että ei toiminut koko backup tools. Ainoastaan roottina pääsi kopioimaan tiedostot ko. tunnukselta. eikä se mennyt loppuun saakka kunnolla.
Tähän astisita kokeiluista voisi jo vetää johtopäätöksen: Jos haluat toimivan ja luotettavan järjestelmän jossa laitteet ja ohjelmat toimivat kunnolla sekä luotettavasti valitse Wnidows. Jos olet seikkailunhaluinen tai omaat hyvät Linux tieto taidon valitse Linux.
Linuxin puolesta voi sanoa ilamisuuden ja virusvapauden mutta siihen se sitten jää. Valitettavasti.
Omalla kohdalla on harmi etten ole saanut toimimaan niitä laitteita ja ohjelmia joita ollisin tarvinnut Linuxin puolella. Koneet tehojen ja toimivuuden puolesta olisivat riittäneet Linux käytössä vielä monet vuodet mutta haluaisin helpon ja luotettavan järjestelmän ilman mitään guruilua. Sapettaa tämä ainainen säätäminen!!!!1
-
Sapettaa tämä ainainen säätäminen!!!!1
;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)
http://bios.weddingbee.com/pics/41540/dont-feed-the-troll.jpg
-
Hauskan näköistä säätöä : ) Kannattaa kuitenkin keskittyä olennaiseen, sillä kukaan ei tarvitse 64kt muistia.
-
Vieläkin on päivittämättä Lucid. Ja juuri sen takia, että luen ensin täältä mitä vaikeuksia on odotettavissa.
Päivitin jokin aika sitten 8.04 hardy LTS:stä tähän 10.04 (lucid) suoraan. Kaikki meni mielestäni hyvin.
Ohjeen mukaan poistin ensin Soikon Synaptic-pakettienhallinnasta ja asensin asennuksen jälkeen takaisin. Aikaa meni 2 Mt yhteydellä asennuksineen 2,5 tuntia.
-
nyt kokeilussa LM 10, joka HP nc 8000:ssa tuntuu toimivan puhtaassa asennuksessa hyvin. Tunnisti Nokian mokkulan heti ja yhdisti automaattisesti nettiin. Tunnisti myös Artecin digi-tv tikun mutta ei ole vielä löytänyt tv-kanavia.
Sitten olisi taasen vuorossa scannerin asennusta, samsungin puhelimen asentamista, lähiverkon tunnistamista, kansionjakoa.... yms.
Katsotaan mihin joudutaan.
Lisäys:
Hankittu uusi scanneri, jonka asennus onnistui hyvin, toimii langattomasti. Laite HP Photosmart b110.
HP:n nc800 kannettavassa on LM 9 osoittautunut tällä hetkellä toimivaksi versioksi. Bluetooht toimii Samsungin puhelimen kanssa ongelmitta. Langaton verkko myös toimii hyvin tällä hetkellä. Ainoastaan kansioiden jako tökkii vielä...
-
Linux Mint 9 asennettuna moonlight hidasti huomattavasti Firefoxin toimintaa. Poistettuani moonlightin, Firefox rupesi toimimaan taasen hyvin.