Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Tuxer - 18.02.09 - klo:12.27
-
Brasilian opetusministeriön tilaama pöytäkoneiden virtualisointiratkaisu on lajissaan mittavin, ohjelmiston toimittava kanadalainen Userful arvioi. Kyseessä on myös arviolta suurin Linux-työpöytätoimitus.
http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2009/02/18/yli-350-000-ohutpaatetta-brasilian-kouluihin/20094494/7?rss=8
Aikas monta :)
-
http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2009/02/18/yli-350-000-ohutpaatetta-brasilian-kouluihin/20094494/7?rss=8
"Mutta Brasiliassa hankkeeseen liittyy vahvasti maan köyhyys, sillä nyt miljoonille lapsille pyritään tarjoamaan mahdollisuus tietokoneen käyttämiseen."
Suomessa voidaan polttaa rahaa lisensseihin, sillä mehän olemme ökyrikas maa, eikö niin?
Mäntykankaan koulun lapset että Brasilian lapset ovat hienosti samalla viivalla; kummassakin paikassa lapsille on tarjolla parasta, mitä teknologia tarjoaa - Linux ja FLOSS-ohjelmat. Ja säästyneet lisenssimaksut voidaan sijoittaa oikeasti tarpeellisiin kohteisiin.
Vilkaisin yhden esittelyvideon - iTalc tekee samat asiat LTSP-luokassa.
http://www.youtube.com/watch?v=TZ_vsEFGMZ8 - Fedora?
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/iTalc
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
-
http://www.youtube.com/watch?v=TZ_vsEFGMZ8 - Fedora?
Kyllä se kovasti vaikuttaa Fedoran työpöydältä.
http://www.youtube.com/watch?v=CF39-zLGOoo
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
-
http://www.youtube.com/watch?v=TZ_vsEFGMZ8 - Fedora?
Juu-u, näyttää siltä ja videossa itseasiassa vilahtaa myös nopeasti Fedoran logo.
-
Ja säästyneet lisenssimaksut voidaan sijoittaa oikeasti tarpeellisiin kohteisiin.
Kouluruoka olisi heti hyvä esimerkki...
Olen joskus mietiskellyt, että kun kehittyvät maat tällä hetkellä ottavat käyttöön Linux-järjestelmiä, niin minkälaiseen tilanteeseen tässä voidaan ajautua?
a) Tilastollisesti ihmismäärä on niin suuri, että osasta tulee "tosi-guruja" ohjelmoinnin suhteen. Jos he käyttävät avoimia työkaluja, eivät välttämättä siirry kenenkään "lukkoon". Ja tämä määrä ei välttämättä ole pieni..
b) Tuossa ihmismäärässä varmaan tulee paljon uusia ideoita. On paljon poikkitieteellistä ajattelua, josta voi poikia ihan mitä tahansa.. Järjestelmiä, ohjelmointikieliä yms.. Ei katsota vain tietyn ikkunan läpi asioita.
c) Länsimainen ohjelmistoteollisuus joutuu uusien asioiden eteen painiessaan uudenlaista innovatiivisuutta vastaan. Monet isot ohjelmistotalot haluavat päästä tuosta innovatiivisuudesta osingolle. MUTTA heidän on alettava tekemään ohjelmia muillekin alustoille kuin yhdelle ja ainoalle...
Toivon, että (ehkä tulevat) omat lapset, eivät joudu eriarvoiseen asemaan, koska joutuvat ehkä käyttämään täällä kouluissa vain yhtä ainoaa järjestelmää.
Ei kannata ylimielisesti katsoa tuonne köyhiin maihin. Ei heille tarvitse paljoa antaa "etumatkaa", koska sieltä luultavasti löytyy motivaatiota..
-
HIENOA ;D
oli todella osuvia ajatuksia edellisessä kirjoituksessa joihin yhdyn täysin.
huomioitavaa olisi että suomen jokaisessa MS painotteisessa koulussa olisi puolet Linux koneita tasa-arvoisuuden vuoksi ja kehityksenkin vuoksi.
-
huomioitavaa olisi että suomen jokaisessa MS painotteisessa koulussa olisi puolet Linux koneita tasa-arvoisuuden vuoksi ja kehityksenkin vuoksi.
Tasa-arvoisuuden nimissä joutusi ehkä asentamaan pari muutakin käyttöjärjestelmää...ei taida Wintoosa ja linux olla ainoat.
-
miksi?
Miksi pitäisi asennella jonkun suljetun ohjelmisto-firman tuotteita? ...kannatuksenko vai mikä vuoksi?
Avoimet on siitä hyviä, että ne sido minkään (kaupallisen) yrityksen intresseihin.
Ei kaupallinen yritys tee softia edes käyttäjän tarpeiden mukaan, vaan tuottaakseen omistajilleen mahd paljon. Ja siksi ne mainostavat tuotteitaan käyttäjille 'sopiviksi'... ja luovat tarpeita, jotta voisivat tyydyttää niitä omilla tuotteillaan.
sorry, mutta olen kaupallisuuden läpiturmelema henkilö ja tunnen ne 'lait'
-
Vaikka itse en käytä Microsoftin tuotteita, ymmärrän kuitenkin realiteetit.
Kun Windows kuitenkin on (valitettavasti) saavuttanut jonkin asteisen
standardin aseman liike elämässä, on kouluissa näin ollen järkevää, ehkäpä
jopa välttämätöntä, opettaa myös ko. firman tuotteiden käyttöä.
Monempi parempi ;)
-
no jossain määrin tietty on osattava käyttää myös ohjelm(ia)aa, mutta paljon tärkeämpää olis opettaa koulussa tekemään/aikaansaamaan haluttu tuotos.
Ja siihen voi sitt valita sopivia ohjelmia tarpeen ja/tai mahdollisuuksien ja/tai halun/asenteen, tms mukaan
Eikä siis niin, että avataampas Word ja katsotaan mitä sillä voikaan tehdä
ja katsokaapas kuin kivoja efektejä Powerpointin uudessa versiossa onkaan...
EI noin! vaan tehtävälähtöisesti. Tee dokumentti tai kalvoesitys esitelmäsi tueksi tai käyttöoppaaksi, jne...
Ei työnantajakaan anna käyttäjien valita mitä tahansa ohjelmia - siis ei ainakaan pitäis antaa, jos haluu pitää koneet ja verkot toimivina.
Kotikoneet on sitt vallan toinen juttu
-
Vaikka Windows nyt onkin vallitseva käyttöjärjestelmä kotikoneissa, niin uskon silti, että noista Brasilian toivoista suurin osa it-alalle suuntautuvista löytää töitä, joissa ei tarvitse MS:ää käyttää, jos sellaisen työn haluavat. Itsekin olen työpaikkani "valinnut" sen mukaan, miten vähän (paljon) MS:n tuotteita tarvitsee käyttää.
-
Eniten toivon, että näistä Brasilian, Kuuban ja Kiinan Linux-ratkaisuista (vaikka Kiinan ratkaisu onkin hieman kyseenalainen) tulisi hyöytä meille muillekin Linuxin käyttäjille että kunnon softia ja pelejä alettaisiin valmistamaan Linuxille kun M$ Windblowsin prosentuaalinen osuus kaikista maailman tietokoneista tippuisi.