Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: Ubumpi - 31.10.08 - klo:19.10
-
Toimivaa järjestelmää ei kannata muuttaa eli rikkoa eli päivittää turhaan:
http://www.intranetjournal.com/articles/200810/pij_10_30_08a.html
Pakko myöntää - ubuntu tuntuu lipsuneen varmatoimisuudesta lelux-markkinoinnin hyväksi. Omat kokemukseni ovat toki paljon paremmat kuin xp:n osalta, mutta ongelmia on silti ollut ihan liikaa jo perustoiminnallisuudessa. Olen pitkälti samaa mieltä tuon kirjoituksen kanssa. Mitenkäs te muut?
-
Mitenkäs te muut?
Kyllähän sinä tiedät vastauksen. Käytetään joko 6.06 tai 8.04 LTS-versiota. Vain uusista uusin rauta vaatii ehkä uudempaa Linux-ydintä ja sitä kautta uusinta distroa. Jokainen arpa ei todellakaan voita.
Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
-
Parahin Asmo,
kyllähän minä tiesin sinun vastauksesi ;). Jotenkin vain piti muotoilla tuo asia niin, että voisi osaltansa myötävaikuttaa käyttäjiin ja kehittäjiin, jotta nämä panostaisivat korostetusti laatuun ja toimintavarmuuteen. Niin, ja sotaa en halunnut julistaa, tahi saada n kpl viestejä, jotka kokevat kehitysehdotukset ja asiallisen kritiikin henkilökohtaiseksi loukkaukseksi. Sinä puolestasi tiesit sen ;D
-
Olen aika pitkälle samoilla linjoilla. Varakoneella hyrskyttää vieläkin 6.06 ja tällä varsinaisella myllyllä tämä 4.08 on varmaan seuraavaan LTS versioon asti, toiselle kovolle asentelen sitten aina Studion uusimmat versiot noin opiskelumielessä. Läppärillä pysyy myös tämä Hardy.
-
Mitenkäs te muut?
Tässä on kyse myös Linuxin maineesta, joten rikkinäiset julkaisut eivät ole hyväksi missään tapauksessa.
-
Mitenkäs te muut?
Minulla on 8.10 koska koneeni laitteisto on sen verran uutta, ettei 8.04 toimi kunnolla. Muuten kyllä pysyisin 8.04 LTS versiossa sen elinkaaren ajan.
-
Joops. Aiemmin ollut innokas heti alussa päivittelemään ja tähän saakka ei ongelmia ole ollut (on ollut sama asennus nyt 7.04:sta saakka ja aina dist-upgradella vetänyt) mutta enää ei uskalla ihan niin innokkaasti :)
-
Toimivaa järjestelmää ei kannata muuttaa
Mitenkäs te muut?
Samaa mieltä. Itselläni on pöytäkoneessa 8.04 ja pysyy kunnes tulee seuraava pitkän tuen versio. Läppärissä on 8.10 koska sillä ei niin väliä vaikka menee solmuun, siellä ei ole tärkeitä juttuja..
-
Käyttäisin LTS:ssää, mutta läppärissä on sen verran uutta rautaa, että valitsin siihen 8.10:n paremman tuen toivossa.
-
Tiedä mitä haluat. Vaikeaa sanoa mikä on juurikin se paras versio se on yksilöllistä.
Turha sitä kaiken uuden perässä on juosta sanoo Debian Sidin käyttäjä ;D
Uusi Debian kolkuttelee ovella, jos kaipaa pidempää tukea ja viilausta kuin 8.10, mutta hieman uudempaa kuin 8.04 ;)
-
Toimivaa järjestelmää ei kannata muuttaa eli rikkoa eli päivittää turhaan:
Olet oikeassa. En kuitenkaan jaksa olla järkevä, vaikka en aiokaan vielä puoleen vuoteen päivittää 9.04 versioon.
Pakko myöntää - ubuntu tuntuu lipsuneen varmatoimisuudesta lelux-markkinoinnin hyväksi.
Käytä LTS-versiota, jos haluat varmemman toiminnan. Itse päivitin (netin kautta) 8.10 versioon, jossa on uudemmat ajurit ja ohjelmat. En ole täysin samaa mieltä, mutta esimerkiksi compiz ei ole itselleni niin tärkeä kuin varmatoimisuus.
Sijainnit > Kotikansio: "Sijaintia file:///home~ei voi avata, Tiedoston käsittelyyn ei ole rekisteröity mitään sovellusta". [Ratkaistu] (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21267.msg169799#msg169799)
Kirjautumisruudussa on vain uloskirjautuminen ja käyttäjän vaihtaminen (gconf-editorilla säätö?). Lisää paneeliin > sammuta tietokone (uusi nappula lisää). [Ratkaistu]
Streamtuneria ja sysv-rc-configia ei voi asentaa (pakettilähteet kuntoon?). Puhdas asennus. [Ratkaistu]
Asennan jälkikäteen (nyt, onpa funet hidas) ubuntu-desktopin riippuvuuksineen, katson mitä vaikuttaa, poistan lopuksi itselleni turhat ohjelmat. Viimeinen keino on puhdas asennus, onhan tämä ollut jo 8.04 julkaisusta lähtien, muistaakseni 7.10:stä päivitettynä.
-
Minä tykkään äidistä, joku toinen tyttärestä. Makuhommia. ;D
-
Minä tykkään äidistä, joku toinen tyttärestä. Makuhommia. ;D
Jos äidillä viittaat 8.04 LTS:ään, niin äitifani olen minäkin :)
Jos kerran annetaan pitkäaikainen tuki niin en näe tarpeelliseksi päivittää viimeisimpään versioon. 6.06 LTS:kin oli tässä koneessa vielä keväällä ja vasta tämän uudemman LTS:n tultua siirryin siihen - tämä kone on sellainen uusvanha Intel Pentium 4:lla [tupla] puksuleeraava ja lisäkilkkeet on haalittu, mistä on sattunut löytymään. Verkkokortti on peräisin työpaikan poistosta ... yhdestä muuten aika pykineestä vehkeestä, mutta pelittää ADSL:ssä oikein hyvin. Siirryin kaapelista siihen kun oli sellainen mielestäni varsin edullinen tarjous. Nimellisesti 8 Megaa, mutta käytännössä useiden mittausten keskiarvona saitilta :
http://www.msoynet.fi/speed.htm
antoi tulokseksi sellaisen keskiarvon kuin 6172.23 kbit/s - yhteen mittaukseen ei pidä luottaa, vaan on oltava 'sadistiikkaa' mukana :)
Muutoin äiti/tytär teemaan liittyen [jostain kumman syystä] tuli mieleen, että jos 40v äiti ja 20v tytär, niin voisinpa tykätä molemmista :P
-
Olen varsin hyvin vältellyt it-puolella aina sitä uusinta uutta. Tulen mielummin vähän perässä kuin kuljen aivan kärjessä. Ubuntun kohdalla voisin mainiosti käyttää vielä versiota 7.04 joka ainakin meikäläisellä on ollut selkeästi vakain ja nopein.
Nyt tosin alla uusin ubuntu kun tuli uusi läppäri ostettua. Seuraavaan versioon siirtymistä todennäköisesti kuitenkin taas tutusti venyttelen parilla kuukaudella.
-
Harmi, että tämä sinänsä hyvin tarpeellinen varoitus siirrettiin tänne alas, mistä sitä harva päivittäjä näkee...
Itselläni on ihan samanlaisia kokemuksia Ubuntusta. Asensin sen kolmisen vuotta sitten eräälle koneelle, ja käyttelin sitä menestyksekkäästi seuraavaan päivitykseen saakka. Päivitettyäni uuteen versioon, alkoi ilmestyä virheilmoituksia, jos jonkinlaisia. Niinpä Ubuntun käyttö väheni ja lopulta kone meni kierrätykseen.
Nyt ajattelin tehdä asiat toisella tavalla. Jos haluan vaihtaa uuteen versioon puolen vuoden päästä, niin asennan koko Ubuntun uudelleen. Tuo päivitysreitti ei ainakaan tällaiselle "pertti peruskäyttäjälle" ole vielä tarpeeksi idioottivarma. Itse olin varmasti koneen jotenkin sotkenut asentamalla siihen erilaisia ohjelmia.
Onkohan muuten niin, että tuolta universe-pakettien puolelta ei pitäisi asennella mitään, jos haluaa pitää Ubuntun mahdollisimman toimivana. Onko nuo Canonicalin hyväksymät softat niitä toimintavarmoja?
-
nii juu, tehdään UbuntuSuomi-LTS-foorumi ja ihan oma Ubuntu-Mikälieuusinversio-foorumi :)
-
Asensin pöytäkoneelleni alunperin 5.10 version (vai oliko se 6.06, en enää muista ::). Sittemmin olen aina päivittänyt uuteen versioon sellaisen ilmestyessä ja meinaan sen taas kohta päivittää. Kokeilen päivitystä kuitenkin ensin läppärillä, sillä pientä jännitystä näissä aina on. Joskus päivitys on mennyt kivuttomasti, toisinaan on tullut erilaisia yllätyksiä. Ongelmista on kuitenkin selvinnyt pienellä pähkäilyllä ja googlettamalla. Samalla ubuntu on tullut tutummaksi.
Ehkä hauskin ylläri oli kun muuttivat levyjen nimet (esim. hda1->sda1). Meni kotvan aikaa ihmetellessä miksei se mounttaa lisäosiota, ennen kuin huomasin että onhan siinä yhden kirjaimen ero. Silloin ei tosin naurattanut.
Olen myös päivittänyt eri windows versioita (95->NT4, NT4->w2k, w2k->XP). Ubuntun päivitys on kyllä oikeastaan aika helppoa. ;)
-
Ei voita arvalla, ei.
pohjosessa sanotaan kuulemma jotta ei tuurilla vaan tairolla... öh ja höh.
Kolme vuorokautta laulo ropelit yhteen putkeen ja välillä otin ite joskus muutaman tunnin tirsatkin. Alpha ykkösestä lähtien hieronu noita bittejä toistensa kanssa sopuun...
Jos en ois sairaslomalla, ois varmaan ens viikollakin vielä kesken. Huhheijaa. Asia ei sitten parane kyllä yhtään 64-bittisillä kivillä ja mokkulalla.
Uteliaisuus lähinnä tuon ameriikanherkun takia, kait sai yrittämään. Se uusi NetworkManager jonka pitäisi ratkaista kaikkien ihmisten verkko-ongelmat... :) ;) :D
-siel on niitä hal-alkusia juttuja jotka pitää sen deebussin kanssa toimia. Vai kuinka päin se lopuksi on.
-tuo laitetunnistus noiden puhelimien kanssa on melkein täydellinen... lista on pitkä. Mokkulatkin on mukana.
Vaan siihenkin tulee viel kertapäivään uus verso... ja niin kauanhan on mahdollisuus vetää se lyhkänen tikku, kun niitä päivityksiä tipahtelee.
-hald, kakskytviis riipuvuutta...
-dbus, kymmenkunta lisää
-usbutils, vain neljä
-pciutils, myös neljä
-eli 25 x 10 x 4 x 4 suoraa mahdollisuutta vetää se tikku joka ei kuitenkaan toimisi... pitäiskö korottaa potensseihin vielä sekin...
Luin tuolla toisaalla Asmon LTSP-ketjussa, jotta se NetworkManageri on ensimmäinen joka LTSP-verkon pystytyksessä heitetään hiiteen...
-en kyllä yhtikäs ihmettele... enää.
Se yks linkki vielä... sais varmaan viljellä useempaankin ketjuun... https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bugs) Rauhoittaskohan vähän sitä kovinta intoo?
Se toinen viel... http://planet.ubuntulinux.org/ (http://planet.ubuntulinux.org/) ja sitten kun joku otti eilen lämpimiä kierroksi käännöksistä... tuos on siihen vähän mallia... :) ;) ;D
http://feeds.feedburner.com/~r/JournalOfAnOpenSourcee/~3/438296202/ (http://feeds.feedburner.com/~r/JournalOfAnOpenSourcee/~3/438296202/)
Terveisin Alpertti
JK: niitä on 4 77 77 kpl tänään.
-
"On lottovoitto syntyä Suomessa."
On myös lottovoitto ostaa läppäri joka päivittyy vielä vuoden kuluttua.
Pahoja kerskakulutuksen oireita, jos joka vuosi pitää käydä kaupoilla. Näinäkin ankeina aikoina, kasinopelin jälkimarkkinoilla silakanpyytäjien takuumiehinä.
Montako kertaa olet voittanut lotossa?
Itse en vielä tiedä. Kone vielä buuttaamatta. Jännäks menee.
Ne Atin tai Nvidian ajurit jos on pirstaleina, mutta näkyy noita Intellejäkin vaivaavan sama särkiintyminen... huh hahhei.
Taidanpa alkaa tietokonekauppiaaksi.
Jostakin tars ensin kyllä saada kaksi kristallipalloa. Siihen ennustamiseen. Miksi kaksi... :P
-
Täälläkin on aina uusimman version betasta lähtien otettu käyttöön. Nyt on 8.10 julkaistu mutta täälläpäin on edelleen 8.04 ajossa koska uusimmassa ei jostain syystä tuo intelin näytönohjain enää tahdokkaan toimia niin kuin ennen. Eli kokeilkaa ihmeessä toimivuus ennen asennusta :) Yleisesti ottaen mennään aina parempaan suuntaan mutta tälläisiä poikkeuksiakin mahtuu joukkoon, varoivaisuutta :)
-
Luulin että 8.04 LTS-versiona toimisi sen verran hyvin ettei tarttis päivittää pitkään aikaan mutta kävikin niin ettei 8.04 toiminut läheskään tyydyttävästi joten sen sijasta piti kääntyä kokonaan muihin distroihin. Nyt on 8.10 koneella ja taas toimii kuten ennenkin enkä aio päivittää ennenkuin on pakko tai menee kone kokonaan uusiksi. Tuli opittua ettei sitä ehjää kannata korjata eikä vaihtaa ennenkuin on pakko.
-
Kotiläppärillä käytetään 8.04:ää vielä se 2½ vuotta. Varsinkin, kun se on Adammin kernelillä ja sitä on muutenkin työstetty jonkin verran. Ei viitsi sitä työtä heittää hukkaan päivityksellä, joka ei periaatteessa tuo edes mitään uutta ja hyödyllistä koneelleni.
Työkoneella sen sijaan kärsii kokeilla ja siihen jätinkin viikonlopuksi uuden version asentumaan.
-
jätinkin viikonlopuksi uuden version asentumaan.
Siis häh?? ??? :o
Minkälainen vempain se on kun viikonloppu menee? ;D ???
-
Toimivaa järjestelmää ei kannata muuttaa eli rikkoa eli päivittää turhaan:
http://www.intranetjournal.com/articles/200810/pij_10_30_08a.html
Pakko myöntää - ubuntu tuntuu lipsuneen varmatoimisuudesta lelux-markkinoinnin hyväksi. Omat kokemukseni ovat toki paljon paremmat kuin xp:n osalta, mutta ongelmia on silti ollut ihan liikaa jo perustoiminnallisuudessa. Olen pitkälti samaa mieltä tuon kirjoituksen kanssa. Mitenkäs te muut?
Itsellä vanhalla koneella kaksi versiota eri osioilla yhteisellä home -osiolla. Käytössä yleensä se joka on saatu viimeksi toimimaan ja toisella päivitellään ja tutkaillaan. Enempää eri distroja ei jaksa ylläpitää, kun ei se puoli asiassa oikein jaksa innostaa.
Kyllä siinä useampi kuukausi menee ennenkuin versio numero käytännössä vaihtuu. Nyt testauksessa 8.10 kubuntu ja ihan oikeesti kde 4.x.y inhottaa - vieroksuttaa.
-
jätinkin viikonlopuksi uuden version asentumaan.
Siis häh?? ??? :o
Minkälainen vempain se on kun viikonloppu menee? ;D ???
Niitä kutsutaan työkoneiksi, joiden ääressä ei istuta viikonloppua ;) Pitäisikin mennä huomenna tarkistamaan, josko päivitys onnistui.
-
jätinkin viikonlopuksi uuden version asentumaan.
Siis häh?? ??? :o
Minkälainen vempain se on kun viikonloppu menee? ;D ???
Niitä kutsutaan työkoneiksi, joiden ääressä ei istuta viikonloppua ;) Pitäisikin mennä huomenna tarkistamaan, josko päivitys onnistui.
Niin arvelin mutta olin pakotettu kysymään. ;) :D
-
päivitys 8.04:stä 8.10:ksi onnistui asennus-dvd:n avulla. ensiksi kokeilin livenä katsella ja toimii,, paitsi vielä ainakaan ei äänet. siis äänet katosi.
muuten kaikki jopa paremmin kuin ennen, menee heittämällä salattuun langattomaan verkkoonkin, mitä ei koskaan tehnyt 8.04 aikana, paitsi kovan tappelun kanssa meni pari kertaa.
miten tähän saisi äänet takaisin...
-
joko ois 9.04:ää saatavilla
-
Olen pitkälti samaa mieltä tuon kirjoituksen kanssa. Mitenkäs te muut?
Jep, vaikka kyllæ minæ kakkoskoneeseen aina uusimman version asennan.
-
Kun hardy alkaa olla vakaa niin en todellakaan aio päivittää yhtään mihinkään. Pari viikkoa kuitenkin menee, että pahimmat bugit korjataan Intrestäkin ja sitten pitäisi aina päivittää kun se ei ole LTS.
-
Itse päätin olla päivittämättä Hardyä Ibexiin. Ja voi olla että jätän ensi keväänkin päivityksen tekemättä. Mitä mieltä muut ovat - Hardyllehän on luvattu päivitystuki aina kevääseen 2011. Maksaako vaivaa hypätä toimivasta systeemistä suureen tuntemattomaan?
-
Itse päätin olla päivittämättä Hardyä Ibexiin. Ja voi olla että jätän ensi keväänkin päivityksen tekemättä. Mitä mieltä muut ovat - Hardyllehän on luvattu päivitystuki aina kevääseen 2011. Maksaako vaivaa hypätä toimivasta systeemistä suureen tuntemattomaan?
Ei näköjään... minunkin olisi vissiin kannattanut pysyä Hardyssä, kun ongelmia on enemmän kuin uusia ominaisuuksia (joista on hyötyä siis). Uudelleen asennusta taitaa pitää harkita...
-
Itse palasin takaisin 8.04, koska langaton lakkasi toimimasta kokonansa ja äänetkin katosivat. Yritin pari päivää zoomailla viisaampien esittämiä ratkaisuja, mutta kun mikään ei tuntunut toimivan totesin fiksummaksi palata "vanhempaan". Kaverille tuli myös asennettua 8.04, jotta siirros menisi mahdollisimman hyvin. On se jännä miten tuntuu olevan ongelmia näissä ja kysymys herääkin, että mikä kiire niitä on puskea pihalle?
-
...mikä kiire niitä on puskea pihalle?
Voisin muutaman vuoden ohjelmoineena arvata, että vaikka asioita kuinka testailee ennen julkaisua, niin kaikkia virheitä ei kuitenkaan löydetä. Ja jos oikein pitkään testaillaan, niin ne "uudet ominaisuudet" ovat jo ilmestyessään vanhoja. Ei kai siinä muu auta kuin hankkia itselleen mahdollisimman monen laista rautaa ja sitten testailemaan niillä aina kehitysversioita ja täyttämään bugiraportteja. Sillä saisi varmaankin ainakin osan bugeista pois julkaisuun mennessä.
-
joko ois 9.04:ää saatavilla
20.11 pitäs tulla ulos tuon alpha 1 mutta taitaa tuossa mennä päivä tai kaks myöhempään että se on sitten ladattavissa
Jauntyyn voi jo päivittää ;)
Ainoa vaan että, 99.9% paketeista on samoja versioita kuin Intrepidissa.
(prosenttiluku heitetty puhtaasti lonkalta, tässä vaiheessa)
Mutta kuten olen aikaisemmin todennut, miettikää kaksi kertaa ennen päivitystä, sekä motiiveja siihen.
-
...korjaaks ne nää nykyset onkelmat siinä uuvessä... kysyy mykkä poppikone...?
-
Mutta kuten olen aikaisemmin todennut, miettikää kaksi kertaa ennen päivitystä, sekä motiiveja siihen.
Tästä on puhuttu kiitettävästi eri puolella foorumia. Kiitos siitä. Tässä mielipiteeni toiselta laidalta.
Beta-version käyttäjän pitää tietenkin olla kokenut ja valmis "haasteisiin" tai siihen ettei kone jonain aamuna toimikaan ilman kunnon kurinpalautusta. Lisäksi, kun beta-versioiden tarkoitus on testata, pitäisi niiden käyttäjien raportoida havaitsemiaan virheitä.
Kaikki eivät tätä tee. Monet ovat tottuneet siihen, että ohjelmien, ajureiden, jopa linux-jakeluiden beta-veersion käyttö antaa jotain uutta, parempaa, jopa hieman "etuajassa". Näin se vain menee...
Itse olen ainoastaan tämän Intrepidin kohdalla malttanut odottaa (melkein) viralliseen julkaisuun asti. Kokeilunhalu, uteliaisuus, liika vapaa-aika, tarve testata uutta kotona ennen asennuksia töissä jne. ovat aina ajaneet kokeilemaan. Yhtään bugiraporttia en ole tehnyt. Lukemani bugiraportit menevät enimmäkseen yli hilseen. Muutaman vuoden kokemuksesta huolimatta olen aika aloittelija Linuxin kanssa ja raportin kirjoittamiseen en uskaltaisi ryhtyä tällä tietämyksellä.
Ja toki minä/me/he sitten kyselen neuvoja toisilta esimerkiksi täällä, kun syystä tai toisesta olen asentanut uuden version ja tulee ongelmia. Missäs muualla? Ja eikös tämä paikka sitäkin varten ole? Olenko jonkun mielestä jonkin sortin vapaamatkustaja, jos käytän betaa, keskustelen siitä täällä enkä kirjoittele bugiraportteja? Ennen kuin tästä foorumista tuli tällainen "ylipaisunut pulla" näytti siltä, että kulloinenkin kehitysversio oli monen jäsenen "yhteinen harrastus", kenellä aitona asennuksena, kenellä livelevynä ja kenellä kakkososiolla.
Tällaiset viestit ei minusta tuki palstaa, mutta tottakai kaikki betoja koskevat kyselyt, ihmettelyt tai raportit pitää eriyttää selkeästi omalle alueelleen ja/tai merkitä selvästi. Tärkeintä on, ettei vakaata versiota käyttävä aloitteleva Ubuntuisti sotkisi kehitysversion ongelmia tai pikemminkin niiden ratkaisuja oman versionsa asioihin.
Ja kyllä kai ne, jotka raportteja tekevät, saavat täällä esitetyistä, omaa ongelmaansa koskevista viesteistä lisätietoa tai ainakin vahvistusta/toistoa aikomaansa raporttiin.
Eli minusta innokkuus ja kokeilunhalu ovat ihan hyviä motiiveja. Toki niitä parempi motiivi on aikomus testata ja raportoida.
-
tuosta edellisestä... Beta-version käyttäjän pitää... tarkoittanet varmaankin alpha-version käyttäjää... beta-versiot ovat jo 85 - 90 %:sti niin valmista
kauraa ettei niissä ole enään paljoakaan, ainakaan yhtä kriittisiä bugeja kuin alpha-versioissa ::) ja ;) tämän intrepidin "kriittisintä aikaa" oli nuo alphat 1-5, ja sama tulee varmaan olemaan 9.04:ssa. toisaalta... kun miettii tuota bugien kriitisyyttä... niin... onhan se niin että bugi kuin bugi pakkaa tuota olemaan ;D ...oli tuo versio sitten mikä tahansa tai jo valmis julkaisu
No juu, kehitysversioita yleensäkin...
-
Beta-version käyttäjän pitää tietenkin olla kokenut ja valmis "haasteisiin" tai siihen ettei kone jonain aamuna toimikaan ilman kunnon kurinpalautusta. Lisäksi, kun beta-versioiden tarkoitus on testata, pitäisi niiden käyttäjien raportoida havaitsemiaan virheitä.
Tätä ajan hieman takaa, jos se masiina ei käynnisty graafiseen tilaan, niin sen verran pitää olla
komentorivi tuttu, että pääsee tuttuun ja turvalliseen graafiseen tilaan takaisin.
Myös oma-aloitteellisuutta etsiä itse ratkaisua!
Kaikki eivät tätä tee. Monet ovat tottuneet siihen, että ohjelmien, ajureiden, jopa linux-jakeluiden beta-veersion käyttö antaa jotain uutta, parempaa, jopa hieman "etuajassa". Näin se vain menee...
Näin se vain menee...
Itse olen ainoastaan tämän Intrepidin kohdalla malttanut odottaa (melkein) viralliseen julkaisuun asti. Kokeilunhalu, uteliaisuus, liika vapaa-aika, tarve testata uutta kotona ennen asennuksia töissä jne. ovat aina ajaneet kokeilemaan. Yhtään bugiraporttia en ole tehnyt. Lukemani bugiraportit menevät enimmäkseen yli hilseen. Muutaman vuoden kokemuksesta huolimatta olen aika aloittelija Linuxin kanssa ja raportin kirjoittamiseen en uskaltaisi ryhtyä tällä tietämyksellä.
Se raportointi ei ole loppujen lopuksi kovinkaan vaikeaa.
Mitä teit, millä teit, mitä tapahtui + liitteet mukaan.
Kehittäjät pyytävät lisäinfoa jos näkevät sen tarpeelliseksi
Yleensä myös osoittavat paikan jossa ohjeet siihen.
Voisitko laittaa linkin johonkin sellaiseen raporttiin joka on hepreaa?
Mutta tässä myös siihen miksi haluaisin foorumille kokonaan uuden ala-alueen uudelle kehitysversiolle
Joissa keskustelu/alku raportointi voisi auttaa sen raportin lähettämiseen.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4669.msg164234#msg164234
Ja toki minä/me/he sitten kyselen neuvoja toisilta esimerkiksi täällä, kun syystä tai toisesta olen asentanut uuden version ja tulee ongelmia. Missäs muualla? Ja eikös tämä paikka sitäkin varten ole? Olenko jonkun mielestä jonkin sortin vapaamatkustaja, jos käytän betaa, keskustelen siitä täällä enkä kirjoittele bugiraportteja? Ennen kuin tästä foorumista tuli tällainen "ylipaisunut pulla" näytti siltä, että kulloinenkin kehitysversio oli monen jäsenen "yhteinen harrastus", kenellä aitona asennuksena, kenellä livelevynä ja kenellä kakkososiolla.
Kyllä, tämä on keskustelua varten varattu paikka. Huomaa paksunnettu kohta.
Yleensä keskustelu on rajoittunut siihen yhteen isoon kulloiseen kehitysversio-ketjuun.
Edellinen vastaus, voisi jopa parantaa nykyisen keskustelun tasoa...
Tällaiset viestit ei minusta tuki palstaa, mutta tottakai kaikki betoja koskevat kyselyt, ihmettelyt tai raportit pitää eriyttää selkeästi omalle alueelleen ja/tai merkitä selvästi. Tärkeintä on, ettei vakaata versiota käyttävä aloitteleva Ubuntuisti sotkisi kehitysversion ongelmia tai pikemminkin niiden ratkaisuja oman versionsa asioihin.
Ja kyllä kai ne, jotka raportteja tekevät, saavat täällä esitetyistä, omaa ongelmaansa koskevista viesteistä lisätietoa tai ainakin vahvistusta/toistoa aikomaansa raporttiin.
Kymmenen pistettä ja pingviinileima.
Eli minusta innokkuus ja kokeilunhalu ovat ihan hyviä motiiveja. Toki niitä parempi motiivi on aikomus testata ja raportoida.
Innokkuus ja kokeilunhalu voi olla ikävä juttu jos laitteet menee rikki...
"Vaarallinen e1000e ajuri/intrepid" Tietoisuus siitä että jotain voi mennä rikki, niin on jo puoli voittoa.
Älkää vain käyttäkö ainoana järjestelmänä uusinta kehitysversiota.
Innokkuus ja kokeilun halu ei ole enää kiva juttu, kun joku ei toimi, niin haukutaan kehittäjät ja koko yhteisö
olevan kotoisin ruoansulatuskanavan loppupäästä.
Innokkuus ja kokeilun halu ei ole kannattavaa jos ei tiedä miten muokataan järjestelmätiedostoja.
Perus taidot pitää olla hallussa ensin.
No joo, kukin tyylillään.
toisaalta... onhan tämä julkaisu versiokin eräänlainen "kehitys versio", sillä... eikös homma ole vähän niin, että systeemi menee kokoajan eteenpäin... ja mielestäni samalla lailla jo valmiin version bugeista on hyvä osata raportoida (itsenikin) kuin alpha -tai beta versioiden bugeista ;)
Vakaa julkaisu ei enää (ubuntun tapauksessa ainakin) tarjoa ohjelmien uusimpia versioita (joitain kyllä, epävirallisia kanavia pitkin, omalla vastuulla!)
Turvapäivitykset ja havaitut ohjelmavirheet kyllä korjataan. Siinäpä se eteenpäin meno.
kun tuosta motiivista on ollut paljon puhetta, niin voisi leikkimielisesti ;D heittää kelkan nurin ja kysymyksen että... mikä on kenekin motiivi käyttää täysin vakaata ja bugitonta systeemiä 8) kysyy extreimelijä :) (monen muunkin asian kuin tämän atk:n kanssa)
Oletkos ihan tosissasi...? Tuohon varmaan vastauksia kohta satelee...
-
.
.
järjestelmä on kuiten maailman laajuinen ja on varmastikkin testaajia jotka heti tuossa 9.04:ssa menevät lyömään kaikki mahdolliset härpäkkeet päälle ja testaa mikä toimii ja miten, ja mikä ei toimi ja miksi ei toimi. se että täällä suomessa kaikki menis kaiken heti testaamaan ja sitä myöten kaikki ratkaisut löytämään ja kaikki bugi-raportit tekemään on sulaa mahdottomuutta. noin ei ole ja noin ei mielestäni tarvitse ollakkaan. ;)
Testaajien pitäisi pysyä siinä omassa käyttötavassaan, eikä etsiä kaikkia mahdollisia virheitä.
Käyttäjien/testaajien ei tule käyttää kaikkia mahdollisia lähteitä, ymmärtämättä mitä eroa niillä on
- main universe multiverse restricted
- yllä mainitut vs. proposed/backports
- medibuntu
Mielestäni testaamiseen kuuluu vain ja ainoastaan tuosta edellisestä kohta 1. Jotta julkaisun yhteydessä paketti on mahdollisimman ehjä!
Julkaisun jälkeen voi ottaa mukaan kohdan 2. mutta edelleen ymmärtäen mitä sieltä tulee ja minkä vuoksi!