Ubuntu Suomen keskustelualueet
Muut alueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: ljpp - 09.02.08 - klo:13.39
-
Tätä aihepiiriä tuli pohdittua englanniksi "Mythbusting Linux" artikkelisarjassa:
http://www.bitburners.com/articles/mythbusting-linux-linux-is-more-stable-than-windows/3953/
Olen mielenkiinnolla odottanut keskustelua aiheen tiimoilta, mutta toistaiseksi kommentointi on ollut vallan hiljaista - toisin kuin edellisissä Linux-artikkeleissa. Onko hiljaisuus sen merkki, että väite myytti on murrettu ja Windows todella on vakaampi desktop käytössä?
-
Porukka vain ei ole löytänyt tota vielä. On mulla windowsi kaatuillut ihan normikäytössä paaljon enemmän kuin linuxi.
-
Porukka vain ei ole löytänyt tota vielä. On mulla windowsi kaatuillut ihan normikäytössä paaljon enemmän kuin linuxi.
Silloin kun käytin wintoosaa 95,98,2000,XP kaikki kaatuilivat, normaalikäytössäkin.
Mutta Ubuntua en ole saanut kaatumaan vielä kertaakaan, asemantunnistusongelmia oli päivittäessäni 7.04;tä 7.10;piin ja ne ovatkin toistaiseksi ainoat ongelmat joihin olen törmännyt.
-
Tätä aihepiiriä tuli pohdittua englanniksi "Mythbusting Linux" artikkelisarjassa:
http://www.bitburners.com/articles/mythbusting-linux-linux-is-more-stable-than-windows/3953/
minusta oman saitin ja itse kirjoitettujen juttujen promoaminen foorumilla on vähän 'hassua', mutta niin kai sistä liikennettä nykyään generoidaan.
Onko hiljaisuus sen merkki, että väite myytti on murrettu ja Windows todella on vakaampi desktop käytössä?
tai sitten siitä, että ketään ei kiinnosta.
koko juttu näyttää olevan aivan samaa mitä netissä on jauhettu miljoonilla muillakin saiteilla. tietty mukana on vielä oma variaatio klassikosta "jos linuxiin tulee securitypatcheja nopeasti, niin linuxissa on paljon reikiä ja patcheja ei testata kunnolla ja jos siihen tulisikin patchit hitaasti, niin silloin MS on tietty luotettavampi koska se paikkaa reiät nopeammin". *haukotus*
-
Käytetäämpä molempia järjestelmiä vaikka vuoden verran niin ero on selvä.
Windows on hidastunut, kaatuilee ja on pöpöjä täynnä .
Linux vaan porskuttaa.
Terveisin jori52
-
Windowssilla puolensa. Helpoimmat musiikin teko ohjelmat on sille. MMM vaikka esimerkiksi. Mutta se että kone kaatuu, kun uuden laitteen ajurit asentaa, niin on omasta mielestä pers... Mulla on Analoginen TV-kortti (PCI) ja ajurit sille. Windows kaatuu heti ajureiden jälkeen. Tuki löytyy XP asti ainakin. Sitten löytyy USB digi-tikku jolle tuli ajurit ja sun muut CD-levyllä matkassa. Ei saa toimimaan Windowssissa. Länkyttää, että tiedostoa ei löydy ja pitäis etsiä laitteen valmistajan sivulta uusimmat kytkyt. En vaan löytänyt?.
Nuo oli kylläkin enemmän tuolta viihde puoleta mutta sen voin sanoa, että ei toimi tai toimii!?? Kokeilin Windowssia koneellani tuossa pari päivää sitten ja ei tullut mitään. Hidas kuin mikäkin (2ghz prossu / 1,5GB muisti) ja yht'äkkiä kone oli sammutettava vakavan virheen takia. Mitä vit... vakava virhe??? Netti yhteys??? Firefox??? En tajua! Nettiä selailin silloin!
Linuxeilla ei toimi kaikki laitteet, mutta ei se pakkosammuta itseään vakavan virheen takia. Ainut negatiivinen palaute mitä voin sanoa nyt tällä hetkelläm Linuxista on DVD-asemat. Toisilla toimii! Mulla ei vieläkään. kohta 8 asema ja ongelmaa löytyy. Viimeisin oli Asennus levy palasina laitteen sisällä. Ehjänä sisään ja osissa ulos. :) Onneksi ekakerta ja toivottavasti viimeinen. Sitten sellainen että: CD tai DVD joku vit IO errors "ei voi lukea" pistäppä sama lätty Win puolele ja toimii kuin unelama. Monta kertaa joutunut omat varmuus kopiot käydä naapurin Windowssilla kopsaamassa USB-tikulle, kun Lin/Ubuntu ei voi lukea levyä. Mitään korjaus ohjelmia ei muuten oo tarttenut siihen ja Ubuntun lähteistä saatavat ei kykene mihinkää. Win lukee levyt paremmin kuin Lin! Näin meillä :) Windows vakaampi kuin Linux?.. en tiedä... joo taitaa olla osalta. Mutta kertaakaan ei oo Linux sammunut tuntemattoman laitteen takia :) Wakaa miten/missä? En osaa sanoa. Puolensa milläkin tarpeen mukaan.
-
Melkein kerran viikossa Xp:llä tapana kaatua. "Explorer.exe on suorittanut virheen ja tuote on suljettava" -viestit ovat myös yleisiä. Olen kyllä Ubuntunkin saanut jumiin monesti, mutta todella harvoin.
-
N. 7v windowssia ja reilut pari vuotta linuxia käyttäneenä väitän että ero on varsin selvä.
Sanotaanko että juuri asennettu windows kyllä ensimmäiset pari viikkoa porskutti ihan hyvin mutta sitten alkoi hidastumaan ja kaatuilemaan vaikka kaikki mahdollinen olikin tehty.
Reilussa kahdessa vuodessa on linux kaatunut minulla tasan kerran niin etten itse ole sössinyt, tämä tapahtui kerneliä päivitettäessä. Muuten olen itse aiheuttanut kaatumisen jättämällä lukematta ohjeita jne.
Vakaudessa linux pieksee wintoosat 6-0, ja vakaudestahan tässä topiikissa oli kyse?
-
Minulla Vista jumii aina kun käytän sitä. Tosin yleensä se ei ole kovin paha muuten kuin, että hermot menee. Ubuntussa ei ole mitään sellaisia ongelmia, paitsi Operan 9.50 BETA version kanssa, mutta se olikin testiversio joten sitä ei lasketa. (nykyään käytän uusinta stablea)
-
Olen muuten jo kauan kaipaillut rekisterinsiivous ohjelmaa ubuntuun, osaiskos kukaan neuvoa? Olen yrittänyt ajaa regcleaneriä winellä, muttei jostain syystä toimi, antoi vaan ihmeellisiä virheilmoituksia?
;D ;D ;D
-
pontvil; No katsos kun winehän apinoi windowsia niin ollakseen mahdollisimman täydellinen, se ei voi toimiakaan kunnolla ja tästä syystä se regedit ei toimi :D
Kokeile dosboxilla.
-
Miten tässä määritellään linux? Näytönohjain ja erilaisia työpöytäkikkareita on bugitellut ja kaatuillut joskus. Eniten ehkä ongelmia on aiheuttanut compiz.
Ilman compizia koneen käyttö on ollut melko vakaata. Olen tainnut kerran saada kaatumaan siten ettei kone reagoinut mitenkään hiireen eikä näppäimistöön.
Windows XP on toiminut omassa käytössäni aina melko vakaasti, enkä ole huomannut, että XP:n kanssa olisi juuri enempää ongelmia kuin linuxissa. Suurin ärsyttävä tekijä on melkein ollut siinä, että kun linuxissa työpöytä bugaa tai kaatuu voi sen käynnistää paria nappia painamalla nopeasti uudestaan. XP:ssä joutuu aina boottaamaan koneen.
-
Olen muuten jo kauan kaipaillut rekisterinsiivous ohjelmaa ubuntuun, osaiskos kukaan neuvoa? Olen yrittänyt ajaa regcleaneriä winellä, muttei jostain syystä toimi, antoi vaan ihmeellisiä virheilmoituksia?
;D ;D ;D
Ei tartte sellaista! jos jotain "jätettä" jää koneelle, niin Synaptic:illa hoituu loput. Aja vaan sitä Regleaneria Linuxissa, jos saat toimimaan ;) Paska ohjelma muutenkin ja ihan turha linuxissa. Ccleaner toimii omassa käytössä paremmin ja Easycleaner kaveriksi (Windows). Linuxissa kotikansiossa saattaa olla kans jotain ylimääräistä, mutta se ei paljoa levyä kuluta. Tuo sun ongelma on vaan tarttunut tuolta Windows puolelta Asenna siivoa siivoa siivoa käynnistä uudelleen siivoa siivoa... ja se olis hyvä jättääkin sinne. Niillä taidoilla loistat vaan Windows puolella :)
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoclean (Kummassakin käytä varoen)
siinäpä ne on mitä itse käytän.
Joskus jotain jää kummittelemaan ja Synäptic poistaa loput. + kotikansio harkiten turha pois ;)
-
Olen muuten jo kauan kaipaillut rekisterinsiivous ohjelmaa ubuntuun, osaiskos kukaan neuvoa? Olen yrittänyt ajaa regcleaneriä winellä, muttei jostain syystä toimi, antoi vaan ihmeellisiä virheilmoituksia?
;D ;D ;D
Ei tartte sellaista! jos jotain "jätettä" jää koneelle, niin Synaptic:illa hoituu loput. Aja vaan sitä Regleaneria Linuxissa, jos saat toimimaan ;) Paska ohjelma muutenkin ja ihan turha linuxissa. Tuo sun ongelma on vaan tarttunut tuolta Windows puolelta Asenna siivoa siivoa siivoa käynnistä uudelleen siivoa siivoa... ja se olis hyvä jättääkin sinne. Niillä taidoilla loistat vaan Windows puolella :)
Varmaankin käsitit pontvilin väärin, se oli vitsi. Muuten olet oikeassa siivousvälineistä (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15267.msg112005#msg112005) windows ja linux -ohjelmilla. ;)
-
Ei.
-
Joo. Vitsiksi yritin. Anteeksi kovasti huono huumori ;)
-
Joo, minäkin ihan naama vakavana tämän kirjoitin ::)
pontvil; No katsos kun winehän apinoi windowsia niin ollakseen mahdollisimman täydellinen, se ei voi toimiakaan kunnolla ja tästä syystä se regedit ei toimi Cheesy
Kokeile dosboxilla.{/quote]
-
Täytyy sanoa, että siinä on pikku ristiriitä, että "linux gurut" (jotka luultavasti ovat tottuneet/osaavat järjestelmiä tuunailla) sanovat, että XP kaatuilee tai hidastuu. Itselläni on tämä asennus ollut 1,5 vuotta käytössä. En muista koska tämä olisi kaatunut, jumiutunut tai bluescreenannut. Luulempa, ettei sellaista ole tapahtunut. Nykyistä asennusta ennen tässä ehti olemaan noin saman mittaisen jakson ajan myös XP, mutta sitten Linuxilla leikkiessäni onnistuin jyräämään partitiotaulut -- eli ts. tämä olisi vielä huomattavasti vanhempi setuppi ilman omaa virhettä. Itse tosin käytän vain laaturautaa (Intelin prossu + Intelin piirisarja = toimivuus taattu) ja ajureistahan nuo epävakaudet luultavimmin ovat kiinni. Mutta minulla on ollut "ilo" asennella hyvin kirjavaa rautaa eräälle toimistolle ja kokemukset sielläkin XPn toimivuudesta ovat olleet erinomaisia -- tosin tällä hetkellä kiinnostaisi kovasti käyttää kys. toimistoa koekaniinina ja siirtää ainakin joku kone Linux-pohjalle.
Enkä tietenkään ole täällä puolustelemassa Windowsia. Olen kovasti opiskellut Linukan käyttöä viimeisen reilun vuoden aikana, ja toisessa koneessani on nimenomaan Linux asennettuna - tällä hetkellä siis PCLOS 2008. Halusin artikkelilla vaan tuoda esille sitä, että Linux jakeluiden nykyinen kehitystapa joka sisältää mm. releaset 6kk välein on aiheuttanut sen, että varsinkin tuoreeltaan distroissa on perhanasti bugeja. Taatusti enemmän kuin XP:ssä, ainakin siltä osin kun ne käyttäjälle näkyvät.
Ja voihan sen toki kyseenalaistaa, kun joku "mainostaa"omaa artikkeliaan foorumilla, mutta toisaalta Linux pohjautuu juurikin yhteisöllisyyteen ja kaupallisten intressien ristiriitojakaan ei pitäisi olla (vrt. Linuxin mainostus Microsoftin foorumilla ;D ), joten miksipä siis ei. Mielenkiinnolla luen kommenttejanne - keep'em coming.
-
Täytyy sanoa, että siinä on pikku ristiriitä, että "linux gurut" (jotka luultavasti ovat tottuneet/osaavat järjestelmiä tuunailla) sanovat, että XP kaatuilee tai hidastuu. Itselläni on tämä asennus ollut 1,5 vuotta käytössä.
Itselläni on 4 vuotta vanha asennus ja toimii ilman hidasteluja ja ongelmia.
Enkä tietenkään ole täällä puolustelemassa Windowsia.
Vaikka monet tuntuu aina närkästyvän, niin kyllä mielestäni silti omat mielipiteet/kokemukset käyttöjärjestelmistä ja niiden ongelmista kannattaa tuoda julki. Ongelmat ovat tehty korjattaviksi ;).
-
Yhtälailla ainakin ubuntu jumahtelee. Tänään rhythmbox ei suostunut toimimaan,,, no ctrl+alt+del niin ongelma korjaantui. Linukka sen kummempi oo
-
Itse olen aika innokas distron päivittäjä, joten joka 6kk välein tulee tehtyä päivitys Ubuntun versiosta uudempaan. Sille välille on sattunut vaikka mitä erikoista sählinkiä. Muistan kun aikoinaan Ubuntun nvidia-glx paketti oli rikki ja nvidian näytönohjainta käyttävät eivät saaneet graafista tilaa toimimaan vaan piti käydä komentorivillä suorittamassa dpkg-reconfigure komento.
Suurimmat vakauteen liittyvät ongelmat ohjelmien puolella ovat Flash, Sun Java, ja erilaiset proprietary multimediatoteutukset. Mutta taas jos käyttää IcedTea javaa, avoimia multimediaformaatteja ja webbisurffauksessa jättää mediaplugarit kuten flash ja totem pois käytöstä ei esiinny minkäänlaisia kaatumisia.
Palvelimissa olen käyttänyt Debiania sekä CentOS distroja. Ei ole mitään valittamista vakauden suhteen.
-
Äsken jumahti graafinen vähäksi aikaa ja X kaatui.
ei voinut tehdä oikein mitään. Kwin 60%/200% ja Xorg 40%/200% ja ikkunat ei jaksaneet liikkua
ctrl+alt+f[1-6] systeemillä tapoin vuoroin kwiniä ja konqueroria lopulta NVIDIAn logo tärähti näytölle :( Olisi pitänyt ostaa integroitu Intell :-\
Ei siis oikein liity Linuxiin, mutta... X on "Linuxin" akilleen kantapää. Johtuu kaiketi suljetuista ajureista, mutta tilanne on onneksi muuttumassa.
-
Taas itsellänikin kaatui työpöytä. ctrl+alt+backspacekaan ei toimanut. Reisubbi auttoi ja boottasin koneen.
Itse en ole varma mistä kaatumiseni johtuvat. Epäilisin tuota compizia tai sitten ongelma voi olla gutsyssa. Ongelmani alkoivat gutsyn asennuksen jälkeen, mutta toisaalta olen siitä lähtien käyttänyt myös compizia, jotenkin uskon, että vika on tuossa 3D-kikkareessa. Se on vain niin hieno, ettei viitsi ottaa pois päältä. :)
-
EI
-
Windows XP on itselläni ollut vakaampi kuin Linux, jonka erilaisia (kehitys)versioita testailen jatkuvasti.
Johtuneeko osittain siitä, etten käytä mitään ylimääräisiä "tietoturva"ohjelmia kuormittamassa ja sotkemassa konettani. Kun löysin pitkällisen etsimisen jälkeen toimivan näytönohjaimen ajurin XP ei ole kaatunut kertaakaan, voisi kai sanoa vuosikausiin. Linuxin (lähinnä Ubuntun ja lähisukulaisten) enenevään käyttöön löytyy muita syitä kuin XP:n (puuttuvat) ongelmat.
-
Näkökulma voisi olla toinen, jos jutussa käytettäisiin oikeasti vakaata linux-jakelua (Debian/stable, Slackware, CentOS) eikä näitä bleeding edge distroja, joita päivitetään jatkuvalla syötöllä.
-
Parin vuoden ubuntu käytön jälkeen minulla on sellainen kokemus vakaudesta, että vakain on ubuntu sitten tulee W2K ja kolmantena XP hännänhuippuna tulee mieleeni Win ME. Kaikkein vakain käyttämistäni oli DOS 3.0, vai kultaako aika muistot ;D .
Muista linux-distroista en osaa sanoa kun en ole niitä käyttänyt muuten kuin kokeillut live-CD:ltä.
-
Minun mielestäni vertailu on ylipäänsä aika turhaa. Toinen pitää toisesta ja toinen toisesta ja Jokainen valitsee omaa käyttöönsä parhaan vaihtoehdon.
XP on nykyisellään perustoimistokäyttöön erittäin luotettava, minulla se ei työkoneessa ole kaatunut kertaakaan reiluun vuoteen. Jonkin verran toki joutuu huoltohommia tekemään, jotta homma toimii kuten pitää.
Linuxia käytän silti huomattavasti mieluummin vaikka nyt tällä kde4:lla tämä aina välillä kaatuileekin. Homma on jotenkin paljon loogisempaa ja mukavampaa...
-
Sellaista täysin vakaata käyttistä ei ole olemassakaan, jos sitä kayttää, eikä pelkästään hämmästele.
Samaan tahtiin tuo Gutsy kaatuu kuin XP:kin, tosin molemmat hyvin harvoin, mutta joskus kuitenkin, sillä molemmissa on kuitenkin oikkunsa ja buginsa.
Totaalisia kaatumisia, jolloin pitäisi tehdä korjaava asennus tai asentaa uudestaan, ei ole ollut kummassakaan, toisin linuxin olen korjannut pari kertaa, mutta syynä on ollut ihan omat kikkailut ja testaukset.
-
Minun mielestäni vertailu on ylipäänsä aika turhaa. Toinen pitää toisesta ja toinen toisesta ja Jokainen valitsee omaa käyttöönsä parhaan vaihtoehdon.
Kysymys ei ole vain pitämisestä ja yhden käyttäjän mieltymyksistä, kun valitaan vaikkapa 1000 tai 10 000 työpöytäkäyttäjän käyttöjärjestelmää...
-
Taas itsellänikin kaatui työpöytä. ctrl+alt+backspacekaan ei toimanut. Reisubbi auttoi ja boottasin koneen.
Itse en ole varma mistä kaatumiseni johtuvat. Epäilisin tuota compizia tai sitten ongelma voi olla gutsyssa. Ongelmani alkoivat gutsyn asennuksen jälkeen, mutta toisaalta olen siitä lähtien käyttänyt myös compizia, jotenkin uskon, että vika on tuossa 3D-kikkareessa. Se on vain niin hieno, ettei viitsi ottaa pois päältä. :)
Oletko kokeillut ottaa reisubbin kaveriksi k:ta jos reisub toimii saattaa k säästää käynnistykseltä. Tekee saman graafisella puolella kuin ctrl+alt+backspace.
Meikäläinen on suorastaan alkanut pitää ATIn näytönohjaimista kun siirryin NVIDIAan. Koneeseen johon se suljettu ajuri piti laittaa upposi kuin unelma ja niissä vanhoissa avoin toimi riittävän hyvin. Niissä en ole havainnut minkäänlaista X:n epävakautta. Monilla tuntuu olevan vastakkaisia tuntemuksia :P
Linux itsessään ei ole minulla kaatunut ja tuskin kovin monella muullakaan.
-
Meillä aikuisten käytöllä ubuntu ei ole jämähtänyt kertaakaan, Mutta alaluokkalaistemme pelaama supertuxkart, ja netissä pelaama Runescape-sivusto jämäyttävät, niin etten ainakaan minä saa enää kontrollia koneeseen millään tuntemallani näppäinyhdistelmällä (alt+ctrl+[1...7 tai Backspace] tai esc tai ctrl-c). Lisädetaljeja jämähdyksestämme ketjussa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15684.0 (http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15684.0).
winkarikoneiden jämähdyksiä ja toimimattomuuksia saa sitten korjailla työkseen, niin paljon kuin opiskeluilta ehtii. ;D
T:Jallu59
-
Vista ei ole kaatunut kertaakaan, XP joitain kertoja. Linux kaatunut useita kertoja.
Samalla koneella (vanhempaa rautaa, linux tukee kaikkia) Linux kaatuu tunnin välein, Win ME toimii moitteettomasti.
-
Mielenkiintoista, sillä yksi syy, miksen käytä Vistaa on sen selittämätön kaatuilu milloin milläkin verukkeella, olisiko syy ja seuraus Hp/Compaq ja sen oem versio Vistasta ::)
-
Ei ole mullakaan Vista kaatunut ja Ubuntukin on kaatunut vain, jos on itse säheltänyt jotain.
-
XP on kyllä sinänsä vakaa järjestelmä jos siihen asentaa vain muutamat ohjelmat mitä oikeasti tarvitsee ja viruksentorjunta ja palomuuri on kunnossa. Pahin vika on mielestäni edelleen sen järjetön rekisteri, tosin tietysti myös puutteellisesti tehtyjä ohjelmia, jotka jättää törkyä. Eniten ärsyttää windowsin pitäminen kunnossa ja mielestäni Ubuntu on hyvä myös peruskäytössä ja pysyy kyllä jo tällä käyttökokemuksella paljon paremmin nipussa kuin XP jos on innokas kokeilemaan ohjelmia yms. Lyhyesti XP on pirun hyvä ja nopea perusasennuksena ja jos ajantasalla. Ubuntu taas ehdottomasti parempi huolettomuuden kannalta pitkällä aikavälillä fiksumpien päivitysten yms. takia, puhumattakaan virustorjunta/palomuuri järjestelyistä.
-
Tulipa tässä mieleen, että joskus kyllä olen kokeiluja tehnyt, ja viikko pystyi olemaan XP päällä 512mb muistilla varustetulla koneella ja sitten se oli ihan tukossa. Linuxi taas ei ollut hätkähtänytkään silloin samalla koneella kun viikko sekin oli päällä. Tästä voi jo jotain päätellä. Nyt on Linux ollut pari päivää päällä taas eikä mitään ihmeellistä eroa ole kuin vasta buutattuun, muuta kuin että ohjelmat käynnistyy nopsempaan.
-
Tulipa tässä mieleen, että joskus kyllä olen kokeiluja tehnyt, ja viikko pystyi olemaan XP päällä 512mb muistilla varustetulla koneella ja sitten se oli ihan tukossa. Linuxi taas ei ollut hätkähtänytkään silloin samalla koneella kun viikko sekin oli päällä. Tästä voi jo jotain päätellä. Nyt on Linux ollut pari päivää päällä taas eikä mitään ihmeellistä eroa ole kuin vasta buutattuun, muuta kuin että ohjelmat käynnistyy nopsempaan.
Itse puhdistan XP:n rekisterit ja turhat tiedostot pois vähintäänkin kerta viikossa, mukaan lukien ne kuuluisat levyntäyttäjät, ms officen recent tiedostot ;)
-
En tiedä mitä Vistan rekisterille on tehty, mutta sinne ei sitä törkyä keräänny samalla tavalla kuin XP:ssä.
-
Tulipa tässä mieleen, että joskus kyllä olen kokeiluja tehnyt, ja viikko pystyi olemaan XP päällä 512mb muistilla varustetulla koneella ja sitten se oli ihan tukossa. Linuxi taas ei ollut hätkähtänytkään silloin samalla koneella kun viikko sekin oli päällä. Tästä voi jo jotain päätellä. Nyt on Linux ollut pari päivää päällä taas eikä mitään ihmeellistä eroa ole kuin vasta buutattuun, muuta kuin että ohjelmat käynnistyy nopsempaan.
Itse puhdistan XP:n rekisterit ja turhat tiedostot pois vähintäänkin kerta viikossa, mukaan lukien ne kuuluisat levyntäyttäjät, ms officen recent tiedostot ;)
Tarkoitin lähinnä sitä että voi olla putkeen päällä viikon.
-
En tiedä mitä Vistan rekisterille on tehty, mutta sinne ei sitä törkyä keräänny samalla tavalla kuin XP:ssä.
kertyy sitä sinnekin, mutta ei ihan samalla tyylillä, kuin xp:n rekisteriin.
ainakin tuo easycleaner löytää sieltä jonkin verran turhia avaimia.
-
No tämän päivän taistelun jälkeen olen sitä mieltä että windows ei ole vakaampi ainakaan xp. Ensin jumittui winamp ja sitten jumiutui kun yritin käynnistää koneen uusiksi niin tallennetaan käyttäjän asetuksia ikkuna, ei auttanu muu kuin virrat katki. Seuraava jumiutuminen tuli kun yritin vaihtaa käyttäjää ei suostunut siihen xp, jumitti vaan. Siinä vaiheessa olin kiehumispisteessä ja taas virrat katki, kone uusiksi päälle ja ubuntu tulille, jäi 3d työt tekemättä winukalla kyl tänää. Ubuntu ei ole jumittanut kertaakaan, ainoa mikä tuottaa harmia silloin tällöin on firefox joka jumittuu mutta suht harvoin kylläkin joten oma mielipide on että linux on vakaampi.
-
Minulla ainakin Vista meni nurin heti kun yritin katsoa media playerilla elokuvia.XP:n kanssa on tullut väännettyä vielä enemmän.
Linuxissa ei vastaavaa ongelmaa ole ollut sen omilla soittimilla.
-
En tajua näitä "Windows kaatuu, jos se on viikon päällä yms." Miksi koneen pitäisi olla yötä päivää auki? Tietty joku palvelin homma vai? Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
-
En tajua näitä "Windows kaatuu, jos se on viikon päällä yms." Miksi koneen pitäisi olla yötä päivää auki? Tietty joku palvelin homma vai? Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Kuuntelen yöt päivät musiikkia joten kone on 24/7 yleensä auki.
-
Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Oikeat saunat eivät vie ollenkaan sähköä. Helo HetiValmis ja Harvia Ainavalmis ovat kiukaita joiden omistajat saattavat hyvinkin pitää "saunansa" jatkuvasti päällä, etenkin jos he saunovat usein. Lisäksi jos talossa on suora sähkölämmitys niin puolet vuodesta tietokone vähentää muun sähkölämmityksen tarvetta.
-
En ole saanut yhtään linuxia jumittamaan kuten xp jumittaa vähintään kerran viikossa ilman mitään näkyvää syytä. Viimeks tänään piti loggautua ulos ja kirjautua toiselle tilille mutta siihen jämähti. Ubuntu on jumittanut viimeks kesällä kun oli kuuma ja lämmöt nousi, muttei se oikeastaan ollut edes Ubuntun vika. Samoin windowsohjelmat herjaa liiankin usein 'sorry...needs to close' -mantraa. Joskus aiemmin kaffeine kaatuili kesken tallennusta mutta tallennus hoitui aina loppuun saakka, tällaista on turha windowsympäristössä toivoa.
-
... kaffeine kaatuili kesken tallennusta mutta tallennus hoitui aina loppuun saakka, tällaista on turha windowsympäristössä toivoa...
Tuohon samaiseen oireeseen törmäsin viime kesänä usb-digin kans - ajattelin että ehti jo mennä ohjelma sivusuun mutta siellähän se lepäsi kovolla odottelemassa. Ja tämä siis kun nauhoitti yhtä kanavaa ja katsoi toista.
Linux kerran jysähtänyt niin ettei mikään mennyt perille, ei ihan mikään. X kaatuillu niin että uudelleen käynnistys on kyllä 'toivuttanut' potilaan.
WinXP on minulla pyörinyt kyllä sen 6vkkoa serverikäytössä ( mukaan lukien satunnaisen kevyen työpöytä sormeilun ) ilman ongelmia, taitaa paljon riippua siitä mitä tekee. Harvemmin tuo on kaatuillut muutenkaan. Ai niin, ei ole muuten ne automaagi-päivitykset päällä joten konehan saa rullailla ihan rauhassa ;D
Ihan kotikone käytössäkin oon joskus napsinu 14pvä uptimen XP:lle ( peliä + muuta sekakäyttöä ).
-
Onko Windows vakaampi kuin Linux? Aika huono kysymys. Linukasta kun on lukematon määrä versioita ja M$:n käyttikset ovat vakaita vain sammutettuina ;) Linukasta saa vakaamman ja epävakaamman, joten se voittaa molemmin puolin ;D
-
En tajua näitä "Windows kaatuu, jos se on viikon päällä yms." Miksi koneen pitäisi olla yötä päivää auki? Tietty joku palvelin homma vai? Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Kuuntelen yöt päivät musiikkia joten kone on 24/7 yleensä auki.
Eikö mp3-soitin tai kännykkä ole tehty tuota varten?
-
En tajua näitä "Windows kaatuu, jos se on viikon päällä yms." Miksi koneen pitäisi olla yötä päivää auki? Tietty joku palvelin homma vai? Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Mulla on yks 60 watin lamppu saunassa, joten rohkenen epäillä tuota väitettä.
-
Onko Windows vakaampi kuin Linux? Aika huono kysymys. Linukasta kun on lukematon määrä versioita ja M$:n käyttikset ovat vakaita vain sammutettuina ;) Linukasta saa vakaamman ja epävakaamman, joten se voittaa molemmin puolin ;D
Älä nyt liioittele, mikään ei ole niin vakaa, kuin Nt-pohjainen windose sikailunsietotilassa ;D
-
Onko Windows vakaampi kuin Linux? Aika huono kysymys. Linukasta kun on lukematon määrä versioita ja M$:n käyttikset ovat vakaita vain sammutettuina ;) Linukasta saa vakaamman ja epävakaamman, joten se voittaa molemmin puolin ;D
Älä nyt liioittele, mikään ei ole niin vakaa, kuin Nt-pohjainen windose sikailunsietotilassa ;D
Ai, minä kun luulin, että DOS-pohjaiset ovat...siis nekin sikailunsietotilassa... ::)
-
Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Oikeat saunat eivät vie ollenkaan sähköä.
Meillä on puulämmitteinen sauna joka on oikea ja ei vie sähköä ollenkaan :) Kyllä sähkölämmitteiselläkin hiet saa, tosin vähän kuivahkot on puulämmitteiseen tottuneelle ;)
-
En tajua näitä "Windows kaatuu, jos se on viikon päällä yms." Miksi koneen pitäisi olla yötä päivää auki? Tietty joku palvelin homma vai? Ei kai kukaan saunaakaan pidä kokoajan päällä, sehän vie yhtä paljon sähköä kuin moderni pelikone.
Kuuntelen yöt päivät musiikkia joten kone on 24/7 yleensä auki.
Melkein sama homma itsellä, paitsi musiikki tulee cd-levyiltä ja stereoiten kautta. Illalla kun asettuu nukkumaan, niin nappia painamalla pystyy laittamaan sillain, että stereot sammuu kun digitaalista singnaalia ei enään kulje laitteessa.
Tietsakin on aikalailla yötä päivää päällä, kun isommat aikaa vaativat työstöt jätän niille koomatunneille.