Minua on myös ärsyttänyt tällainen uudelleen ja uudelleen kehitys... ei open sourcessa tarvitse sellaista harrastaa.
Nythän on jo sekä telepathy että libgaim, ja edelleen nuo kehittävät uutta ja uutta..
Kyllä avoimeen lähdekoodiin kuuluu evoluutio, niin että kaikenlaista yritetään ja parhaimmat selviävät. Paljon vähemmän sitä uudelleenkehitystä kuitenkin tapahtuu kuin suljetun koodin maailmassa. Linkkaisin mielelläni johonkin hyvään kirjoitukseen tästä aiheesta, jos muistaisin jonkun. Hyvin usein esitetään ajatus, että "kyllähän tämän ja tämän pitäisi yhdistyä", mutta se esitetään aina ulkopuolisena. _Joskus_ toki yhdistyminen kannattaa, kuten Compiz+Beryl, mutta se on hyvin tapauskohtaista, ja tuossa olikin kyse forkista eikä (täysin) erillisistä projekteista.
No, tuossa ainakin kahdesta avoimen lähdekoodin Flash-soittimesta,
Gnashista ja swfdec:stä, Taitaa tosin avautua LWN:n ei-tilaajien luettavaksi vasta keskiviikkona (?). Lainaus:"The optimal number of projects for a given project space sounds like a good PhD thesis topic. Having multiple projects in a space, or multiple solutions to a problem is simply how things work in the community. Any non-trivial bug or project space has multiple solutions, and often one cannot determine which is the best solution until all have been tried. Also, people working on these projects are real people with real interests and complex motivations for working on particular projects. Simplifying it into "you currently work on A, so you'd instead like working on B in the same project space" is unrealistic. And IMO, divisiveness between similar projects often has more to do with fanboys than it has to do with developers, who obviously share interests and experiences."
Kannattaa ehkä myös muistaa että Telepathyn takana on mm. suljetun koodin intressejä, kun taas Gaim on GPL:n alaista eikä salli suljetun koodin linkkaamista siihen. Telepathy on LGPL. Tälläkin saattaa olla Telepathyn tapauksessa merkitystä, kuten myös sillä että libgaim... anteeksi libpurple ei aiemmin ollut yhtä joustava ym. mitä se nyt on.