Muut alueet > Yleistä keskustelua

Onnistumiskokemuksesi Ubuntun/Linuxin kanssa (vain iloa ja riemua)

(1/128) > >>

Risto H. Kurppa:
Tuolla jollain oli signaturena että 'ihme että täällä ei ole säikeitä onnistumisista Linuxin kanssa, vain ongelmista' tms, niin eiköhän pistetä pystyyn tällainen ilotus/hehkuaminen/onnistumisjulistusketju..

Sovitaanko ettei saa ruveta vääntämään kättä mistään desktop/distro-jutusta tai kritisoimaan toisten kirjoituksia tässä ketjussa. Kirjootellaan vain semmoisia kivoja asioita, eiks je :) Kevään kunniaksi!

Ihte riemuitsen kovasti siitä, miten Kubuntu (KDE:llä tai Openboxilla) pyörii mainiosti vanhalla (1GHz, 760Mb) raudalla Windowsin (ME) raastaessa hermoja.

Kovasti riemuitsen kuvakäsittelyohjelmista. KPhotoalbum arkistointiin ja LightZone muokkaukseen.

Konquerorin KIOSlavet ovat ylivoimaisia ja KDE:n yhtenäisyys riemastuttaa, ohjelmat toimii yhteen, joskus yöllä menee kyllä pidempääkin :)

Näin alkuun.


r

tmp:
Ääh... iloitseminen on tylsää. Kritiikki kehittää ;)

"The people involved seem to be totally unwilling to even admit there might be a problem.
 This is like alcoholism. If you cannot admit that you might have a  problem, you'll never get anywhere." - Linus Torvalds

Warty Warthog oli aikanaan kyllä erittäin piristävä julkaisu. Vaihdoin siihen Debianista, mihin olin kyllä myöskin erittäin tyytyväinen. Ehkä paras asia Ubuntussa on, että siitä ei ole hirveästi valitettavaa :).

Fa1r:
No pakkohan tähän on vastata  ;)

Valmiiksi mukana oleva OpenOffice-paketti on hurjan näppärä esimerkiksi ruotsin kotiaineen kirjoittamiseen, jos sellaiselle tulee tarvetta. VLC ja XMMS soittelevat mediatiedostot, ja Tapani Kansan tahtiin on linuxiakin mukavampi hienosäätää.

GIMPillä entisten kuvien käsittely on helppoa ja uusien kuvien tekeminenkin on miellyttävää. Gnome varmistaa ettei ikkunoiden käsittely tuota ongelmia ja Beryl takaa sen että ikkunat ovat esteettisesti miellyttäviä. Ohjelmienkin asentaminen on tehty niin helpoksi ja miellyttäväksi, että niitähän asentelee jo ihan huviksensakin.

Ja kyllähän se on Firefoksillakin letkeää selailla internettejä.

("Signature-äänestys" näemmä kannattaa :))

e.tyop

igor_2:
Onnistumiskokemus Ubuntun ja Linuxin kanssa?

Jaa-a... olisikohan se se kun ensihämmennyksen jälkeen sain asennettua juubuntun ekakerran testikoneelle.

Tai olikohan se sittenkin se kun Regelin ansiokkaalla opastuksella onnistuin partitioimaan levyn mielestäni järjellisesti?

Saatoihan se muuten kyllä olla myöskin se, että kun oletin ymmärtäväni lähteiden filosofian ja opin komentamaan sudo apt-get install sitä_ja_tätä. Vai olisiko sittenkin ollut se kun onnistuin poistamaan sudo apt-get remove --purgella evolutionin ja asentamaan thunderböördin tilalle.

Aika potentiaalinen top-kokemus saattaisi olla myöskin se kun viimeinkin, monen mutkan ja yrityksen jälkeen, sain lopultakin kaikki (toistaiseksi) tarvitsemani multimedia-härpäkkeet ja codekit toimimaan.

Ellei sitten ollutkin se kun viimeinkin, pitkällisten ja seikkaperäisten testailujen jälkeen, tulin siihen tulokseen, että tämä, Ubuntu, on se vekotin jolla yritetään seuraavaksi tulla toimeen.

Ei, väärin arvattu, ei ollut mikään näistä.

Ehdottomasti suurin onnistuminen lyhyen Ubuntu & Linux urani aikana on ollut se, kun samassa yhteydessä tuli hankittavaksi tyttärelle oma kone ja hän, kaikesta kaveripiirin jne. esimerkistä huolimatta, ilmoitti ykskantaan että käyttöjärjestelmä voisi sitten muuten olla Ubuntu & Linux. Vielä suuremman kliimaksin koin kun emännälle hankittavaan koneeseen haluttiin myös Ubuntu.

Ensinmainitun osalla vielä pysyin tolpillani, mutta jälkimmäisen kohdalla oli tajunnanmenetys enemmän kun lähellä.

Näin suuria onnistumisia ei yhden ihmisen elämän varrelle montaa sovi.

salai:
Ehdottomasti positiivisin ilmiö ollut viikko sitten lataamani Ultimate 1.3. Sain siinä hetkessä kaikki toimimaan, siis berylin, kirjoittavan ntfs-tuen ym. Ei ole kaatunut tai jämähtänyt yhtään ainutta kertaa, niin kuin kaikki muut Ubuntu/(Linux)-versiot tähän mennessä. Vanhassa 900 MHz/512 M Duronissa olen jopa päässyt kokeilemaan virtuaalikoneita kqemulla ja VM Playerillä. Taidan pysyä tässä jonkin aikaa,

On aika iso paketti (1.86 G), torrentin osoite: Ubuntu Ultimate Edition 1.3 DVD.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta