Kirjoittaja Aihe: (k)ubuntuni langallinen nettiyhteys ja sen 'joskus-ja-jouluna'-toimivuus piinana  (Luettu 4624 kertaa)

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Netti toimii joskus täydellisesti, joskus viivein ja nyt ei lainkaan. (k)ubuntun mielestä kaikki on reerassa enkä laita vastaan. Firestarter on heitetty mäkeen eikä toimi, ennen poistamista disabloittin koko muurin eikä silti toiminut. Aiemmin mielenkiinnosta kokeiltuani guarddogia heiten senkin menemään kun se blockasi netin niin vahvasti että jopa itse järjestelmä valitti netin olevan kokonaan poikki. Alla on kuvia asetuksistani - en viitsinyt alkaa sensuroimaan kuvia kun en edes nähnyt mitään syytä.







« Viimeksi muokattu: 26.03.07 - klo:16.25 kirjoittanut Rautamiekka »

gefa

  • Vieras
Netti toimii joskus täydellisesti, joskus viivein ja nyt ei lainkaan. (k)ubuntun mielestä kaikki on reerassa enkä laita vastaan. Firestarter on heitetty mäkeen eikä toimi, enen poistamista disabloittin koko muurin eikä silti toiminut. Aiemmin mielenkiinnosta kokeiltuani guarddogia heiten senkin menemään kun se blockasi netin niin vahvasti että jopa itse järjestelmä valitti netin olevan kokonaan poikki. Alla on kuvia asetuksistani - en viitsinyt alkaa sensuroimaan kuvia kun en edes nähnyt mitään syytä.


En tiedä tuosta kokonaan kaatumisesta,mutta tuo viive ja pätkiminen kuullostaa tutulta.
Mulla nikottelee kaikki Linuxit,jos ei ole Siemensin Speedstrem siltaavana elisan kaistassa.
Mulla sitten Buffalon wlan-tukiasema taas tuon jatkona ,mutta se ei kiukuttele,vaikka se lähiverkkomodessa onkin käytössä.
Eli jos sulla Sattuu olemaan Speedstream+Elisa,siltaa se modeemi,viiveet loppuu yleensä siihen.

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
TeleWell TW-EA513 ja elisa kylläkin

gefa

  • Vieras
Nooh jos et ole sillannut sitä,niin kokeile silti,harvemmin siltauksesta on haittaa ollut :D

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
1483 Bridged IP LLC lukee

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
DNS serverinä vain oma purkki? tuosta ainakin viive ja toimimattomuuskin voisi johtua.
Ja tuo sinun IP 192.xxxx on sisäverkon IP, eli purkkisi ei pitäisi olla silta moodissa tai jos on niin pitää laittaa DHCP päälle.

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Mutta kun edes DCHP:llä ei tule mitään ja winissä nuo ovat samat osoitteet

timbba

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1413
    • Profiili
Yleisin ongelma taitaa kuitenkin olla, että oma purkki ei tajua ipv6:sta. Ainaki itellä tuo piti ottaa pois (Siemens SpeedStream modeemina), nii joha lähti viiveet. Firefoxis tuon voi muokata asetuksista kirjoittamalla osoitepalkkiin :
Koodia: [Valitse]
about:config
ja etsimällä vaikka "ipv6" hakusanalla asetusta. Jos taas käytät jotain muuta selainta, niin ilmeisemmin pitää ottaa koko ipv6 pois päältä. Täällä ohje.

Tuota voi ainaki testata, mut en oo iha satavarma onko syy siinä.

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Kokeilin disabloida Ff:stä ja koitin vuoron perään sitä ohjetta ubuntulle eikä toimi yhtään paremmin :(

Juhhe1

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1062
    • Profiili
    • Valokuva albumini
Kokeilin disabloida Ff:stä ja koitin vuoron perään sitä ohjetta ubuntulle eikä toimi yhtään paremmin :(

Kokeileppa laittaa DNS servereiksi oman palveluntarjoajasi DNS osoitteet, jos se auttaisi?

Tlp-WS (Workstation) - .:Ubuntu 10.10:.
Xenophobic (Laptop) - .:Ubuntu 10.04:.
Xenophobic-II (Laptop) - .:Ubuntu 10.10:.
TlpEEE (Asus EEE) - .:Crunchbang 10 Statle

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Laitoin elisan DNS-servun osoitteen eikä auttanut. Huomasin että motun oma osoite ja nimi tulevat takaisin kun tyhjää listat joten näyttää siltä että yhteys boksiin toimii mutta ei nettiin - mahtaakohan ubuntu tehdä jotain ? GNOME:ssa luin että yhteys käyttää nyt IPv4:sta
« Viimeksi muokattu: 27.03.07 - klo:19.39 kirjoittanut Rautamiekka »

timbba

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1413
    • Profiili
Laitoin elisan DNS-servun osoitteen eikä auttanut. Huomasin että motun oma osoite ja nimi tulevat takaisin kun tyhjää listat joten näyttää siltä että yhteys boksiin toimii mutta ei nettiin - mahtaakohan ubuntu tehdä jotain ? GNOME:ssa luin että yhteys käyttää nyt IPv4:sta

Kuulostaa jo vähä purkin ongelmalta. Kokeile resetoida boxi eli pistää tehdasasetukset.

Tuo on myös mielenkiintoista, että miksi ihmeessä sulla on kaks ethernet -palikkaa? onko sul siis oikeesti kaks verkkokorttia? Mut en usko sen siltikää liittyvän mitenkää näihin sun ongelmiin..

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Toinen verkkis on käytössä kun tuo telewell sammutetaan ja sen kortin kautta kone on suorassa yhteydessä nettiin. Kokeilen vielä yhdellä boksilla koska en haluaisi resetoida tuota telewelliä, siellä kun on 17 virtuaaliservumääritystä ...

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Niin, eilen illalla kokeilin toista boksia, eikä auttanut yhtään sen paremmin

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Hei tuli mieleen että voisiko se olla ongelman ydin että aptitude haluaa poistaa suurimman osan kubuntua ? apt-get taas valittaa että pitäis autoremovella poistaa paketit
« Viimeksi muokattu: 29.03.07 - klo:18.01 kirjoittanut Rautamiekka »

gefa

  • Vieras
Pakko tehdä perustyhmä kysymys...Adept sekoilee?Mikä Kubuntun versio sulla käytössä?

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
KDE 3.5.5

Se tieto tuskin auttaa mutta KDE olisi halunnut päivittyä versioon 7.10 eli vissiin feistyyn. Kieltäydyin koska imutusta ei olisi voinut pysäyttää ja imutusmäärä olisi ollut jotain 700Mt ja olisin kumminkin asentanut systeemin uudelleen feistyn levyllä aikanaan.
« Viimeksi muokattu: 29.03.07 - klo:18.16 kirjoittanut Rautamiekka »

gefa

  • Vieras
Eli Edgy,Feistyssä KDE 3.5.6 menossa...
Mulla on toiminut Feisty jo kotvan aikaa ihan OK,pieniä hässäköitä lukuunottamatta.
Sen Edgyn ei kyllä pitäisi päivittyä itsestään Feistyksi,vaan sieltä pitää ensin pakettivarastot muuttaa Edgystä Feistyksi ja sitten dist-upgradea,niin moinen tapahtuu.
Oikeastaan itse asiassa,toinen pirtin kone on päivitetty suoraan Ateptin automaatti päivityksellä,testasin ihan kettuillessani ja onnistuihan se.
Ilmoitti heti pakettivarastojen muuttamisen jälkeen alapalkissa,että pauttiarallaa miljuuna päivitystä saatavilla,enkä voinut vastustaa kiusausta ;D

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Kokeilen että jos tuhoan koko KDE:n niin mitä tapahtuu ... eikös se mene näin

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude remove --purge kubuntu-desktop

Rautamiekka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 439
    • Profiili
Ensin poistin kotikansiosta .kde - ei auttanut. Sitten ajoin tuon komennon - ei auttanut