Kirjoittaja Aihe: Firefox kaataa Windowssin  (Luettu 6185 kertaa)

Patse

 • Vieras
Firefox kaataa Windowssin
« : 04.02.07 - klo:10.33 »
Osaako kukaan sanoa missä olis vika,kun selailee nettiä Firefoxilla 2.0... WinXP Home menee ihan kokonaan kiinni mitään ilmoittamatta.Tai no kone menee ihan kokonaan kiinni ja käynnistyy uudelleen.

moonstone

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #1 : 04.02.07 - klo:11.09 »
Oiskohan kyseessä rautavika? Muistit kenties? Kovalevy? Virtalähde? Emolevy?

Patse

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #2 : 04.02.07 - klo:14.38 »
Sehän siinä on kun kaatuu vaan kun firefoxia käyttää.

vkkk

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 326
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #3 : 04.02.07 - klo:15.17 »
Ilmanen vinkki, ilmanen käyttis: Käytä Ubuntua!

(pst... tää on ubuntufoorumi... ei millään pahalla  ;D)

No, vakavasti puhuen tommonen juttu kuulostaa kyllä rautavialta munkin korvaani.
Ihmisiä on 10 eri tyyppiä, niitä jotka ymmärtävät binääriä ja niitä jotka eivät.

eliasj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4075
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #4 : 04.02.07 - klo:16.23 »
Käynnistä Firefox konsolista ja katso mikä virheilmoitus tulee... ai niin, kyse oli Windowsista ;D
alias vililikku

Patse

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #5 : 04.02.07 - klo:16.46 »
Siis ite käytän Xubuntua! Tää ongelma on Siskon ja sen miehen koneessa.

Kullervo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 853
  • Profiili

taj

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #7 : 25.02.07 - klo:23.11 »
Minun vanhempieni koneella on sama vika. Joskus kun selailee jotain sivuja Firefox 2:ssa kone saattaa käynnistyä uudelleen.  ???
Käytössä on Windows XP Pro SP2

Jallu59

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3430
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #8 : 26.02.07 - klo:11.42 »
No onhan siinä winkkarissakin aina asennettuna Firefoxin vikasietotila. Löytyy "ohjelmat" -valinnan kautta. Tosiaan www.mozilla.fi/keskustelu, sieltä löytää myös windowsiin juuttuneet mozilla/firefox-aktiivit. ;D
EDIT: Useimmat sekoilut johtuvat liian vanhoista liitännäisten & pluginien versioista, vikasietotilan avulla näitä voidaan käsitellä ja kokeilla, mikä niistä kaataa koneen.

T: Jallu59
« Viimeksi muokattu: 26.02.07 - klo:11.52 kirjoittanut Jallu59 »
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS

jaldemar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 288
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #9 : 22.03.07 - klo:14.27 »
Yksi windowsmainen keino on vielä jäljellä.

Tarvitset tietysti varalle jonkin toisen selaimen, jotta voit toteuttaa tämän. (Ihan vaan varmuuden vuoksi)

Silloin kun minulla vielä oli 98, niin jokin firefoxin päivitys meni sudeksi ( versiosta en muista  muuta kuin 1.5 ja jottain päälle) niin poistin vanhan asennuksen ja asensin firefoxin ikään kuin puhtaalle pöydälle.

Huom . silloin jahkailin tätä dapperin asennusta ja asensin siitä live cd:ltä sen windowsissa toimivan englanninkielisen version ja sen päälle sitten suomalaisen version.

Hyvin pelasi, paitsi pitkä aikais seurantaa en tehnyt, kun siirryin pysyvästi dapperiin.

Kannattaa kuitenkin kokeilla jos mikään muu ei auta. ( siis joko imuroimalla ff uudelleen ja poistamalla vanha ja asentamalla sen jälkeen puhtaalle pöydälle tai sitten samalla lailla kiertäen kuin itse tein)

Kun päivittää usein vanhan päälle niin jokin piilo ongelma voi putkahtaa pintaan, joten välillä kannattaa tehdä asennus " puhtaalle pöydälle".

PkT

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #10 : 23.03.07 - klo:18.40 »
"Tarvitset tietysti varalle jonkin toisen selaimen" Windowssissa tulee Internet explorer matkassa,haluat tai et.Kai sillä jotain pakosta tekee? Toki itse oon sitä mieltä,että jos asentaa uudenpaa ohjelmaa jostain,niin vanha pois koneelta.Kansiot pois/tyhjiksi ja sit vasta asentelemaan uutta.Eipähän jää kuona kummittelemaan.Windows siivoukseen vaikka Easycleaner on kätevä,mutta jos omistaa jotain F-secure juttuja (Sonera tieturva paketti) ja siitä maksaa,niin ei kannata siivoilla konetta Easycleanerillä.F-secure lakkaa päivittämästä itseään.Tukea ei soneralta tipu testailevat vaan netin toiminnan ja käskevät asentaa uudestaan.Mistä? ei koneen matkassa tullut mitään levyjä,F-securen sivuilta lataat tiedostot,mutta eipä vanha lisenssi toimi?Vaikka mitä yrität,niin ei lähde suuntaan tai toiseen.Näin ei toki ole omalla koneella,vaan tätin koneella jossa virusturva päivitykset on 5kk vanhat ja F-securen jätteet ei päästä muita virustorjunta ohjelmia nettiin.F-Secure ei suostu poistumaan koneelta.Käyttiksen uudelleen asennusta olen ehdottanut,mutta ei se käy.Mese sitä mese tätä jne...Ihan sama vaikka sanoo että ne ohjelmat saa asennettua takas ja asennekset kans.Mutta ei kelpaa.Tulipa runoiltua.Minulta Ääni Linuxelle :)

gefa

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #11 : 23.03.07 - klo:19.15 »
Lainaus
ei kannata siivoilla konetta Easycleanerillä.F-secure lakkaa päivittämästä itseään
???
Jos Easycleanerista ei mene sorkkimaan asetuksia ihan miten sattuu,niin se ei kyllä poista F-securesta yhtään mitään.
Sitä softaa olen käyttänyt usean vuoden yhtenä työkaluna,kun on joutunut noita winku koneita siivoamaan ja ainut ongelma,mikä on tuosta softasta ollut on HP:n yleiskoneen ajurit.
Eli Easycleaner poistaa ne,ellei sitä kansiota,jossa ne on,laita ohitettavaksi ja silloin ne on laitettava rompulta masiinaan uudelleen.

Jos se F-Secure hirvittää,sinne voi laittaa ohita kohtaan joko sen kansion...
C:Programfiles(ohjelmatiedostot*)/F-Secure(internet security) tai
 C:Programfiles/X tietoturva,
tähän X kohdalle tietty se sonera/elisa tai mikälie operaattori se nyt mukamas F-Securen tietoturvaa omalla nimellään lobbaa.
 * kohdalle joko programfiles tai ohjelmatiedostot,riippuu Mikkisoftan versiosta onko 98/ME/W2K/XP,
Tulipas nyt lueteltua kaikki kirosanat kenoviivoilla ;D

Varmin tapa on tietysti käydä kurkkaamassa,missä se Hyppösen Henkan Softa luuraa  :D

Elisalla ja Soneralla molemmilta löytyy sivustoilta se tietoturva tiedosto
elisalla: http://www.elisa.fi/yksityisille/index.cfm?o=125.00&did=5458
Ja soneralla:http://www.sonera.fi/tietoturvalataus

Kokemuksesta voin muuten sanoa,että jos siitä F-Securesta on seonnut päivitys,se ei välttämättä korjaannu uudelleen asennuksella,vaan sieltä pitää poistaa myös C:n juuresta se koko kansio pois poiston jälkeen,missä se tietoturva on sijainnut ja regedit komennolla rekisteristä kaikki avaimet pois mitkä viittaa F-Secureen ja vasta sitten asennus uudelleen.

F-Securen tuesta saa pyydettyä sähköpostiin tarkat ohjeet missä mikin avain luuraa ja miten se tietoturva poistetaan kokonaisuudessaan.
« Viimeksi muokattu: 23.03.07 - klo:19.19 kirjoittanut gefa »

jaldemar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 288
  • Profiili
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #12 : 27.03.07 - klo:15.41 »
Välttämättä ei tarvitse F-securen tuotteilla , mennä aivan rekisteriin asti sorkkimaan, mutta resurssienhallinnalla tai vastaavalla pitää kahlata kaikki f-securen kansiot esille ja poistaa ne käsipelillä siitä syystä, että virtuaali verkkokortti vapauttaa fyysisen verkkokortin palomuurin kahleista.

Joskus delete toimintoa joutuu painamaan useita kertoja ennenkuin kansio suostuu katoamaan, tämän jälkeen on usein uudelleen käynnistys tarpeen.  (kannattaa muistaa, että kun poistat f-securen jämät niin kone on suojaton.)

Jos vaihdat virustorjunta ohjelman valmistajaa niin sama prosessi on edessä.

Tästäkin syystä pisteet Ubuntulle, jossa ei ainakaan vielä ole moisia päänsärkyjä.

CP

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #13 : 27.03.07 - klo:19.46 »
Osaako kukaan sanoa missä olis vika,kun selailee nettiä Firefoxilla 2.0... WinXP Home menee ihan kokonaan kiinni mitään ilmoittamatta.Tai no kone menee ihan kokonaan kiinni ja käynnistyy uudelleen.

Asiasta enempää tietämättä uskoisin kyseessä olevan softavian (=yhteensopivuusongelma). Näin vähäisillä tiedoilla on kuitenkin lähes mahdoton suoraan sanoa mikä on vikana. Jallu59:n vinkki vaikutti ainakin tutkimisen arvoiselta tässä tapauksessa.

Onko heidän koneellaan Skype? Kannattaa kokeilla poistaa se ensin tai päivittää se. Olen yhden tapauksen nähnyt jossa äkillinen Windowsin buuttausvika johtui Skypestä. Lisäksi kannattaa tutkia Windowsin tapahtumalokit (Control Panel / Valvontatyökalut / tapahtumien valvonta). Tuonne lokeihin jää merkintä ainakin silloin jos softa osaa itse kirjoittaa tapahtumalokiin virheilmoituksen. En kyllä muista jääkö sinne äkillisistä kaatumisista johtuvaa BSOD-kamaa (blue screen of death).

Jos kone on toiminut aiemmin, niin kannattaa käyttää Windowsin palautuspisteitä ja palauttaa kone siihen tilaan kun se viimeksi toimi. Kaikissa tilanteissa tämäkään ei auta ja koneen uudelleen asennus voi olla oikeastikin järkevää. Usein vian etsintä voi nimittäin viedä tunneista viikkoihin ja niin edelleen. Voi siis miettiä mikä on tässä tilanteessa järkevin vaihtoehto.

Rautavian mahdollisuutta voi pienentää esimerkiksi ajamalla Ubuntunkin cd:ltä löytyvän memtest86:n. Jos testi menee vihreittä läpi niin tällöin muistit ovat kunnossa. Yleensä suurin syy XP:n outoon kaatuiluun on joko muistivika tai koneen ylikuumeneminen. Mikäli prossun lämpötilan näkee BIOS:sta, niin kannattaa katsoa ettei se ole todella korkea. Tuota prossun jäähdytystä auttaa jo pelkästään tuulettimen ja siilin puhdistus, esimerkiksi vaimon koneelta lämpötila tippui yli 10 astetta kun putsasin sen ;D.

gefa

 • Vieras
Vs: Firefox kaataa Windowssin
« Vastaus #14 : 28.03.07 - klo:17.09 »
Mulla kaatuili joskus aikanaan MSI emo,siitä oli kuulemma reaaliaikakello?? seonnut.
Tai ainakin niin tuli vastauksena maahantuojalta,kun tuli uusi levy tilalle.
Se emo olikin jännä kaveri,toimi kuin käkikello,mutta esim. näytönsäästäjä jumi koneen,pelikäyttö tai esim. 3D Mark ei konetta kaatanut.Myös DVD;n katselu leipoi konetta kiinni...
« Viimeksi muokattu: 28.03.07 - klo:17.11 kirjoittanut gefa »