Kirjoittaja Aihe: Äänet eivät toimi  (Luettu 1603 kertaa)

Puos

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Äänet eivät toimi
« : 03.03.07 - klo:16.21 »
Ongelmana on ollut äänien toiminta.. System -> Preferences -> löytyy kaksi äänikortti vaihtoehtoa, NVidia nForce2 ja MPU401-UART(?). Näistä Nvidia on sisäinen, joka ei ole toiminut missään vaiheessa. Koneeseen on nyt liitetty Sound Blaster Audigy (mutta ilmeisesti Systemin sound osio ei tunnista sitä), joka on aikaisemmassa Ubuntu asennuksessa toiminut 'satunnaisesti', eli esim. koneen käynnistyessä äänet eivät ole toimineet mutta tunnin käytön jälkeen ne ovat alkaneet kuulua. Osaatteko auttaa aloittelijaa korjaamaan äänien viat näiden tietojen pohjalta?

Puavo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 32
  • Mafia Connections
    • Profiili
Vs: Äänet eivät toimi
« Vastaus #1 : 03.03.07 - klo:16.59 »
Yksi kokeilemisen arvoinen idea voisi olla käydä BIOSista kytkemässä sisäinen äänikortti pois käytöstä. Johtuu biosista miten homma tapahtuu.
3,0Ghz Dual Core, 4Gt, 1Tt, Ubuntu 8.10
333Mhz, 256Mt, 8Gt Flash, Ubuntu 8.04 Server

Puos

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Vs: Äänet eivät toimi
« Vastaus #2 : 03.03.07 - klo:18.34 »
Yksi kokeilemisen arvoinen idea voisi olla käydä BIOSista kytkemässä sisäinen äänikortti pois käytöstä. Johtuu biosista miten homma tapahtuu.

Tätä on jo yritetty, tuloksetta.. ongelma on siinä että Linux ei löydä tota Sound Blasterin äänikorttia, vaikka se pitäis ihan oikein olla kytkettynä ja kaikki. Windowsilla äänet on toiminut, tällä hetkellä ei oo asennettuna. pitää kai vaihtaa siihen takaisin

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Vs: Äänet eivät toimi
« Vastaus #3 : 04.03.07 - klo:00.28 »
Kattos siitä sound mixeristä ettei mikään ole mutella(erityisesti master ja pcm), yleensä alsa laittaa defaulttina äänikortit mutelle, joten äänien kuulumattomuus on monessa tapauksessa tämä. Molemmat äänikorttisi ovat hyvin tuettuja alsan pohjalta ja ajureiden pitäisi olla ladattuna automaattisesti kernelissä. Avaa pääte(terminal) ja pistä komennot lspci(laitelistaus) ja lsmod | grep snd(ladatut ajurit). Audigy käyttää ajurinaan snd-emu10k1 ja nforcen ajuri on snd-intel8x0, eli löytänet nämä lsmodilla.
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

Petri Järvisalo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 579
    • Profiili
    • Kotisivut
Ratkaisu useammalle äänikortille
« Vastaus #4 : 07.03.07 - klo:01.10 »
Ongelma on oletusäänikortissa, jonka vaihtamiseen ei ole graafista työkalua vielä, ikäväksemme.
avaa pääte (gnome) tai konsoli (kde) kirjoita komennot, ilman ">" merkkiä.

> sudo asoundconf list

jonka jälkeen pitäisi tulla jotain vastaavaa

Names of available sound cards:
Live
UART
CK804

Listassa voi olla liven kohdalla audigy, en ole varma.

> sudo asoundconf set-default-card Live

käynnistä kone uudestaan ja äänet toimivat.

« Viimeksi muokattu: 07.03.07 - klo:01.39 kirjoittanut reaby »
Lisää [ratkaistu] ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon, kun ongelma on ratkennut.