Etsiskelen edullista perustulostinta.
Suosittelen tutustumaan käytettyjen markkinoihin. Yleensä saa paremmin toimivia, käytössä edullisempia tulostimia halvemmalla kuin suoraan kaupasta.
Esimerkiksi LaserJet 5 -sarjan laitteet maksavat käytettynä alle sata euroa, tukevat vähintään PCL 6 -ohjauskieltä (osassa malleista tuettuna myös PostScript Level 2), HP:n oma 8800 sivun värikasetti maksaa hieman alta sata euroa (
Verkkokauppa.com), Verbatimin 6800 sivun tarvikekasetti maksaa reilut neljäkymppiä (
Verkkokauppa.com) ja 13600 sivun tarvikekasetti maksaa hieman alle 70 euroa (
Verkkokauppa.com).
Suunnittelemaasi 1018-malliin 2000 sivun värikasetti maksaa yli 60 euroa (
Verkkokauppa.com), joten ensimmäisen täydennyskasetin jälkeen se on todennäköisesti tullut kalliimmaksi. Kannattaa lisäksi muistaa että kaupasta ostettavissa tulostimissa on mukana varsin usein ns. demokasetit joiden kapasiteetti on pienempi kuin mitä erikseen myytävissä värikaseteissa. En siis ihmettelisi jos joutuisit jo tuhannen sivun jälkeen marssimaan uuden kasetin ostoon.
Huuto.net:ssä muutama potentiaalinen vaihtoehto:
Noissa LaserJet 4m+ -malleissa on verkkoliitäntä mikä on erityisen hyödyllinen siinä vaiheessa jos samaa tulostinta halutaan käyttää usealta eri koneelta. Ne käyttävät samoja värikasetteja kuin Laserjet 5 -sarjan mallit.
Listassa kaksi viimeistä yksilöä ovat 1200 dpi:n tulostimia ja niiden värikasetit eivät ole aivan yhtä edullisia kuin mitä 4/5-sarjoihin, mutta 1018-malliin verrattaessa ne ovat edelleen edullisempia.
Fyysiseltä kooltaan 1300-malli on pienin kun muut lienevät keskenään likimain samassa kokoluokassa.
2100-malliin on ilmoituksen perusteella saatavilla lisämaksusta verkkoliitäntä.
Käytettyä tulostinta ostaessa kannattaa yleensä noutaa laite ja ennen maksamista testata vähintään testisivujen tulostamista paperikaukalosta ja mahdollisesta erillisestä ohisyöttölokerosta. Esimerkeissä ainoastaan 1300-mallissa ohisyöttölokero on paperikaukalon yhteydessä kun muissa malleissa se aukeaa erillisenä paperikaukalon yläpuolelta ja tällöin niissä on oma syöttömekanismi jonka toimivuus tulee varmistaa. Testisivuista käy myös ilmi tulostusmäärät ja niissä on mahdollisesti eritelty myös syöttöhäiriöiden ja paperitukosten määrät.
Tietysti kannattaa katsoa mitä
OpenPrinting database kertoo kyseisten HP-tulostimien toiminnasta Linuxissa. Periaatteessa kaikki toimivat Linuxissa (enhän minä muuten niitä edes mainitsisi) mutta yksityiskohdissa on hieman eroja esimerkiksi käytettävien ajureiden suhteen.
Minulla ei ole mitään tekemistä kyseisten tuotteiden ilmoittajien kanssa enkä mene heistä tai heidän myymistään tuotteista millään tavalla takuuseen.