Kirjoittaja Aihe: Linux-Mint Daryna ja Soundblasterin vinkuna--RATKAISTU  (Luettu 2040 kertaa)

hydemies

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
  • Profiili
"Minttulinux" on siis kyseessä joka on oikeastaan Ubuntu. Kaikki toimii hienosti jopa kyseessä oleva ääni mutta kun säädän ääntä äänenvoimakkuuden hallinnassa ja lisään PCM-kohdasta ääntä vähänkään yli puolenvälin, alkaa hirveä vinkuna. PC-Linuxissa tätä ei tapahtunut eikä ns."oikeassa" Ubuntussa. Ja kun käytän Skypeä tämä sama vinkuna kuuluu enemmän tai vähemmän. Samoin ääni (kun olen tehnyt skypetestisoiton) kuulostaa puuromaiselta. En ole löytänyt eri ajuriakaan joten en voi koittaa sen vaihtamista. Äänikortti on SB Live 5.1 joka tosiaan on tähän asti toiminut moitteetta kaikissa kokeilemissani Linuxjakeluissa. Vinkuna ei ole riippuvainen Skypen olemassaolosta eli vinkuu on skype päällä tai ei. Onko kellään ideoita tai jopa kokemuksia samasta viasta ja voisi neuvoa?  Imuroin juuri uutta Ubuntu 7.10:ä jos en saa tätä korjattua... ???
« Viimeksi muokattu: 21.11.07 - klo:10.03 kirjoittanut hydemies »

Storck

 • Vieras
Vs: Linux-Mint ja Soundblasterin vinkuna
« Vastaus #1 : 21.11.07 - klo:09.21 »
Itselläni Mint 4.0 ja äänenvoimakkuuden hallinnassa PCM-äänet täysillä (100%) eikä mitään normaalista poikkeavaa. Äänet kuuluu hyvin ja puhtaasti. Skypeä ei ole käytössä.

Videoiden ja Amarokin äänet kyseessä.

hydemies

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Linux-Mint Daryna ja Soundblasterin vinkuna--RATKAISTU
« Vastaus #2 : 21.11.07 - klo:10.08 »
Avasin äänenvoimakkuuden hallinnan ja sieltä asetukset ja lisäsin säädettävia kohtia kokeillakseni jos siellä olisi vikaa. Minulla on emolla AC97 merkkinen integroitu äänikortti ja sen lisäksi toi SB. Integroidun kortin voimakkuus oli n.80% ja kun mykistin sen, pystyin laittamaan PCM:n volumen täysille ilman vinkunaa. Eli integroidun kortin volume nollaan tai mieluimmin mykistää sen jos koneessa on toinen kortti jota käyttää. Se vaan ei näy oletuksena äänen säädöissä. Se pitäisi kyllä olla mykistetty biossista mutta taitaa olla automaatilla. Pitää tarkistaa.  ;D  Onko muuten Mintun pohjana ubuntu 7.10?

hydemies

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Linux-Mint Daryna ja Soundblasterin vinkuna--RATKAISTU
« Vastaus #3 : 21.11.07 - klo:11.07 »
"Pohjautuuko  LinuxMint  Ubuntu 7.10:iin?"   Vastaanpa itse: Lainaus: "Linux Mint 4.0, codename Daryna, based on Celena and compatible with Ubuntu Gutsy".  Ja vielä: "Gutsy Gibbon"-koodinimellä tunnettu Ubuntu 7.10 on julkaistu lopullisena versiona tänä..."