Muut alueet > Yleistä keskustelua

Valokuvien suojaus Internetissä

(1/1)

AimoE:
Olen huomannut, että ainakin isot mediatalot osaavat suojata kjulkaisemansa kuvat niin, ettei niitä voi noin vaan ladata. Mutta tavalliset yksityishenkilöt julkaisevat kuviaan some-alustoilla ja kauppapaikoilla, jotka eivät tarjoa muuta lataussuojaa kuin täyden piilotuksen.

Vai luulenko vaan, onko tavallisen tallaajan ulottuvilla jo olemassa alusta, joka antaa valita estetäänkö julkisen kuvan lataus?

kamara:
Jos näät kuvan, niin silloin sen kopioiminen on mahdollista, jos ei muuten, niin ottamalla nätöstä kuvan.

pkill:
Nuo estotkin taitaa olla yleensä jollain javascriptillä estetty, ja niiden kierto hyvin yksinkertaista, johon löytyy selaimen lisäosia.

Jos luvatonta käyttöä haluaa hillitä, niin iso vesileima keskelle kuvaa on toimiva ratkaisu. Tosin niiden poistoonkin alkaa valmiita työkaluja olemaan.

Tomin:
Olisiko esimerkkiä kuvasta, jota ei voi ladata?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että kuvan voisi laittaa tyylitiedostossa sopivankokoisen elementin taustakuvaksi, jolloin sitä ei voi vain tallentaa selaimessa kontekstivalikon kautta. Senkin saa kyllä talteen, jos tietää, mitä tekee.

AimoE:
Yleensä kuukletan ensin ja kysyn vasta sitten, nyt sattui lipsahdus. Mea culpa.

Onneksi tuli valituksi otsikko, jonka alla voi vielä jatkaa. Miten näytönkuva toimii teknisesti? Voiko sitä huijata julkaisemalla still-kuvan sijaan streamia, jossa kuva näkyy still-kuvana, mutta kuvankaappaus tuottaa matriisin, jossa on vain osa kuvan pikseleistä, liian harvana asetelmana että kuva olisi kunnollinen? Toki tämäkin keino voidaan kiertää, mutta tulipahan mieleen. Ehkä jonkin aikaa saattaisi mennä ennen kuin sekin on ratkaistu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta