Kirjoittaja Aihe: Onko Gmailissa takkuilua Ubuntun Thunderbirdissä?  (Luettu 2965 kertaa)

kx

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 702
  • Profiili
Muutamana viime päivänä ei gmail-postit enää ole suostuneet tulemaan Ubuntun Thundebirdiin, vaikka Windowsin Thunderbirdiin ja läppärin Gmailiin tulevat.  Onko muilla havaintoja asiassa. Pyytää koko ajan salasanaa, joka muihin kelpaa, muttei Ubuntun Thunderbirdiin?
HP Pro Intel i5-3470 core 4  3,2,Hz RAM 8 Gb+Kingston 240Gt SSD+ nVidia Gt730+Ubuntu 22.04 lts + W10Pro64-bit ja Samsung ML-2165 sekä CanoScan Lide300

kx

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 702
  • Profiili
Vs: Onko Gmailissa takkuilua Ubuntun Thunderbirdissä?
« Vastaus #1 : 11.09.23 - klo:17.33 »
No nyt muutin uusien gmail-viestien hakua siten, ettei heti sähköpostitilille mentäessä haeta viestejä lainkaan ja samalla salausproseduuria oAuth:iin.  Ja kumma kyllä alkoi postia tulla ??? Olin aikaisemminkin huomannut, että haku-nuoli pyöri yläpanelin nurkassa koko ajan tällä postitilillä. Ehkä joku konenuuskijakin oli sen huomannut ja pannut eston tähän laitteeseen päälle. Tiedä hantä...
HP Pro Intel i5-3470 core 4  3,2,Hz RAM 8 Gb+Kingston 240Gt SSD+ nVidia Gt730+Ubuntu 22.04 lts + W10Pro64-bit ja Samsung ML-2165 sekä CanoScan Lide300

Jaer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 526
  • Profiili
Vs: Onko Gmailissa takkuilua Ubuntun Thunderbirdissä?
« Vastaus #2 : 19.11.23 - klo:17.52 »
Aluksi ei ollut ongelmia, mutta sitten tuli pari pientä kun käyttäjä ei osannut ensin lukea (asetus)ohjeita gmailin käyttöönotosta Thunderissa. IMAP pitää käydä (selaimella) sallimassa asetuksista gmail tilillä.

Mut asiaan liittyen (aasinsilta) niin syy miksi piti alkaa power useriksi sähköpostin tiimoilta on se, että jostakin käsittämättömästä syystä ihan perus viestit alkoi katomaan vastaanottajalla jälkiä jättämättä. Osassa viesteistä postmasters väitti, että spämmiä ym. muuta sekalaista selitystä, joka ei millään tavoin tukenut sähköpostin sisältöä.

Omituista, mutta kun seuraan 24/7 uutisia meiltä ja maailmalta totesin, niin luultavasti/nähtävästi nyt tämä kuuluisa tekoäly on tullut moderoimaan sähköposti servereitä. Se mittaa mm. viestien määrää ja kun se x määrä ylittyy niin se alkaa penkomaan viestien sisältöä ja jos siellä viesteissä esiintyy "kiellettyjä" sanoja niin viesti ohjautuu automaattisesti "silppuriin".

Tämä siis perustuu omaan kokemukseen. Vuosi sitten ei ollut vastaavaa ongelmaa. Ongelmat alkoi kesällä.

Ongelma ratkesi kertaheitolla ja todella näppärästi kun otin Thunderbird:issä käyttöön päästä päähän salauksen.


Sen käyttöönotto ei ole vaikeaa kun ymmärrät MITEN Epäsymmetrinen salaus toimii (toimintaperiaate).


Thunderissa se on todella helppoa, luot avainparin ja jaat julkisen. Vastaavasti noudat vastapelurin (vastaanottajan) JULKISEN avaimen ja hyväksyt sen jos "sormenjälki" täsmää.


Nyt toimiii ongelmitta ja ennen kaikkea LOISTAVASTI.

Rauta seiska: Intel Core i7 @ 920 & Nvidia
Ubuntu, Mint, Debian, Ultimate Edition
Androidina HTC Desire HD