Kirjoittaja Aihe: Qt designer -lisuke PyCharmiin ja virheilmoitukset  (Luettu 2670 kertaa)

ilkant

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1277
  • Kubuntu
    • Profiili
Asensin ohjeiden mukaan PyCharmiin Qt5-tuen PyCharmiin Kubuntu 23.04:ssä. Sain asennettua Qt Designerin ja PyUIC:n.

Nyt kun tein testiprojektin ja käynnistin tuon Qt Designerin, niin tulee virheilmoitus:

Lainaus
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt5/bin/designer
QMetaProperty::read: Unable to handle unregistered datatype 'SelectionBehavior' for property 'QTabBar::selectionBehaviorOnRemove'
Error while reparenting!
Designer: A class name mismatch occurred when creating a widget using the custom widget factory registered for widgets of class KDialog. It returned a widget of class QDialog.

Hain Googlella tietoa tuosta virheilmoituksesta. Yksi vastaus oli tällainen. Siinä kehioitettiin luomaan Q_DECLARE_METATYPE makro.

Qt Designer -lisuke kyllä käynnistyy ja sillä voi tehdä esimeriksi main.ui tiedoston, jossa on XML:nä suunnittelun tulos. Käsitin eilen, että PyUIC tekisi siihen käytytöliittymäsuunnitteluun main.py lähdekoodin rungon. Tätä se ei tehnyt. Ja main.py oli jo olemassa. Se on konsolikäyhttöön koodattu.

Noin 5 kuukauden kuluttua KDE vaihtaa Qt:n versioon 6. Se on toinen kysymys. Tässä haluaisi ensin saada toimimaan tuo Qt5 PyCharmissa. Katella editoidessa ohjelmakoodia se käynnistää graafisen käyttöliittymän ihan hyvin. Koodaamiseen menee työtä paljon enemmän kuin noilla automatisoiduilla kehittimillä. Onko vinkkejä, miten Qt designerin lisukkeen saisi toimimaan? Esikuva on varmasti ollut Qt Designer, joka maksaakin sitten hunajaa. Tämä lisuke on ilmainen.