Kirjoittaja Aihe: Linux RDP kokemuksia kellään?  (Luettu 2632 kertaa)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5682
    • Profiili
Linux RDP kokemuksia kellään?
« : 24.08.23 - klo:20.40 »
Vihdoin ja viimein sain päivitettyä olemattomista Proxmox kokeiluista ja rpi:tä yms. "isoon" Mini Lenovoon i5-6500T prossulla ja hitusen isommalla muistimäärällä.

Mutta itse aiheeseen, niin kokeilin asentaa Windowsin kokeiluna VM:si ja kokeiluna varsin positiviinen testi. VNC:llä käyttö järkyttävää kuraa, mutta RDP:llä tuossa oikeasti voisi harkita pyöritellä muutamia ohjelmia. Jopa YT videot pyörii kohtuudella äänen kera.

Sitten asensin Ubuntun ja Fedoran huvikseni ja kokeilin niitä. No Fedora pyörähti aika mukavasti myös pyörimään, mutta yksi asia pilaa käyttökokemusta. Nimittäin sen kanssa RDP:llä saa tosiaan ihan ok suorituskyvyn, mutta jos videota kokeilee pyörittää, niin suorituskyky on merkittävästi huonompi kuin Windowsissa, mutta pahempana, jopa tavallisen pelkän MP3 toiston aikana kuuluu satunnaisesti pientä "rätinää" joka paljastaa etäkäytön. Onko tuo Linux RDP oikeasti huonompi kuin Windowsissa, vai onko Linuxissa jotain asetuksia jossain syvemmällä eri lailla? Onko kellään käytännön kokemuksia? Videotoistosta väliä, siinä mitään järkeä edes oikein ole, mutta tuo äänentoisto on kuitenkin jo mahdollisesti tarpeellisempi.

Clienttinä macOS MS:n Remote Desktop palikalla.