Kirjoittaja Aihe: Lenovo V50s käynnistysviive? [RATKAISTUI]  (Luettu 2203 kertaa)

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4165
  • openSUSE Tumbleweed
    • Profiili
Lenovo V50s käynnistysviive? [RATKAISTUI]
« : 09.05.23 - klo:14.37 »
Moi,
mistähän mahtaa johtua että käynnistyksessä ko. pöytäkone viettää aikaa 30 sekuntia esitellen Lenovo tekstiä,
tämä siis ennen Grub -menua? Alkoi vinoilemaan noin pari kuukautta sitten. (Ubuntu 23.04)

edit Kone on iIntel Core i5-10400, 2.90 - 4.30 GHz, 12MB, 6-Core. Intel UHD Graphics 630.
Vuoden vanha 16Gt muistia ja 256Gt NVMe 6 Tt varmuuskopioasema ja 6Tt data-asema.

Siinä on kylläkin OnSite-takuu, vielä vuoden jos en sitten maksa lisää (yrityskone kyseessä).
Tuskimpa toi takuuseen menee, toteavat että se on ominaisuus...

edit2 nyt olen pari kuukautta käyttänyt Windows11, mutta ei se siitä johdu, kun se tulee heti kun virrat paina päälle.
Vai onko BIOS:ssa joku fastboot?

edit3 UEFI:ssa on Fast Boot, mutta se oli jo päällä. No antaapa olla, harvoinhan tuota tulee boottailtua, silloin kun lähden pidemmäksi aikaa pois kotoa sammutan koneet, muuten menevät uloskirjaustilaan.

« Viimeksi muokattu: 29.05.23 - klo:21.44 kirjoittanut raimo »
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski

raimo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4165
  • openSUSE Tumbleweed
    • Profiili
Vs: Lenovo V50s käynnistysviive?
« Vastaus #1 : 29.05.23 - klo:21.43 »
Ratkaistui itsestään (päivitys tms?) tai se että sain hiiret ja näppäimistöt yhden Unifying nappulan "alle"?

No nyt kuitenkin aukeaa norminopudella. Varmaa syytä voi vain arvailla?
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
Aaro Hellaakoski