Tuosta katsoin tuon Boot-Infon osalta, ja mitä aiemmissa säikeissä parissakin taisin mainita siitä, että mitä pitäisi koskaan kolmannen osapuolen repoista asennella ohjelmia, juolahti mieleeni, miksi tuo Boot-Info ei ole virallisissa Ubuntu-repoissa, niin näköjään askubuntussa joku esittänyt täsmälleen saman kysymyksen, ja joku on vastannut, että kehittäjällä ei ole resursseja rahan suhteen päätyä ohjelmansa kanssa virallisiin lähteisiin.
Vaikka ymmärrän, että markkinataloudessa kaikelle laskettavissa jokin rahallinen arvo, jotenkin elänyt utopiassa kaikki nämä vuodet, että noista virallisista repoista vastuussa olevat tahot valikoivat kriittisellä otteella niihin ne ohjelmat, eli niihin päädytään ilman mitään rahallista korvausta. En ole itse asiassa koskaan ajattelut että ohjelmiston julkaisijalla tai oikeudenomistajalla tulee myös olla maksukykyä ylläpitää sitä siellä virallisessa lähteessä, jos sinne valikoituu jonkun seuran kautta, sama mitä patenteissa, se ylläpito on juoksevina kuluina kiinteinä menoina. Toimiiko tämä näin?
Jotenkin voisi kuvitella, että kehittäjillä ja organisaatioilla ei olisi suuria haluja päätyä edes tuonne virallisiin lähteisiin, kun kuitenkaan ei sitten tuloja ole siitä ohjelmasta mitään, kun käyttäjät lataavat sen sieltä.
No menot tulee joka liiketoiminnassa ensin, mutta kaikkihan ne on investointeja, jotka täytyy sitten jossain kohtaa saada ja kuoletettua, ja sitten lopulta vasta alkaa tuottoa kertymään myyntiartikkelille.