Kirjoittaja Aihe: Kubuntu 22.04 lts sekoilee ulkoisen näytön kanssa (RATKESI)  (Luettu 938 kertaa)

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2393
    • Profiili
Minulla on nyt mennyt ainakin tunti puolitoista siihen, että sain Kubuntun jälleen toimimaan suhtkoht oikein. Kaikki alkoi ulkoisen näytön yhdistämisestä, joka tosin oli ennen toiminut siinä normaalisti.  Kun siis nyt yhdistin läppäriini ulkoisen näytön, joka oli siinä ennenkin toiminut, Kubuntu päätti siirtää kaikki valikot ulkoiselle näytölle. Näyttöasetuksissa tarkistin, että läppärin näyttö on päänäyttö, mutta herra Kubuntu ei välittänyt siitä ollenkaan, koska hän oli päättänyt, että ulkoinen on päänäyttö. Irrotin ulkoisen näytön koneesta ja käynnistin uudelleen. Kone käynnistyi, mutta en voinut tehdä sillä mitään, koska kaikki valikot perusvalikkoa myöten olivat poissa. Vasta kun kytkin ulkoisen näytön päälle sain valikot näkyviin.

Ähersin koneeni kanssa ainakin pari tuntia huonolla menestyksellä. Uudelleen en kuitenkaan ruvennut asentamaan järjestelmää. Lopulta kuitenkin sain valikot ja paneelit näkyviin läppärin näytölle, mutta silti työpöydälle tallennetut ikonit olivat siirtyneet ulkoiselle näytölle. Nyt aion tehdä uskaliaan kokeen ja käynnistän läppärini ilman ulkoista näyttöä, josko se toimisi oikein.
« Viimeksi muokattu: 16.08.22 - klo:11.48 kirjoittanut Pontus12 »

Pontus12

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2393
    • Profiili
Vs: Kubuntu 22.04 lts sekoilee ulkoisen näytön kanssa
« Vastaus #1 : 15.08.22 - klo:13.01 »
Hurraa! Lopultakin kone käynnistyi oikein. Olisi kuitenkin mukava ja ehkä tärkeätäkin tietää, mikä oli syynä koneeni omituiseen käyttäytymiseen? Mielestäni en tehnyt mitään kummallista paitsi, että kytkin siihen ulkoisen näytön, joka oli ennen toiminut normaalisti.