Kirjoittaja Aihe: Peilipalveliemien tulevaisuus  (Luettu 630 kertaa)

matsukan

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2146
    • Profiili
Peilipalveliemien tulevaisuus
« : 10.08.21 - klo:23.02 »
Tasen yhdenlaisen sudo apt install-fu taistelun läpikäyneenä voin todeta sen että Suomen pelipalvelimessa ei ole kaikkia paketteja mitä Usa:n pääpalvelimella on. Tämä johti pieneen tuumaus tuokion ja tulin siihen tuloksen että nykyinen pakettivarasto arkitehtuuri on vanhentunut ja ei vastaa enää nykypäivän tarpeita.

Jokainen pakettivaraston peiili on omanlaatuisensa virtyksensä ja niiden toimivuudesta ei ole takeita. Eikä niille voi edes vaatia kun kyse on lähinnä akaateemisesta puuhastelusta eikä näillä pyritä siihen että kopioita yhdestä lähteestä olisi tarjolal mahdollsiimman laajasti maantieteellisesti. Selvästi eri käyttäjien tarpeet eivät kohtaa nykyisen kaltaisessa rakenteessa.

Näkisin apt pakettivarastojen tulevaisuduen olevan lähinnä CDN tyylisessä rakenteessa joka olisi mahdollisesti toteutttu vaikka torrent välityksessä. Canonical vois tehdä tämän hajautetun järjestelmän niin halutessaan.

Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

startx

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 377
    • Profiili
Vs: Peilipalveliemien tulevaisuus
« Vastaus #1 : 11.08.21 - klo:01.12 »
Tuota torrent tyylisen toteutuksen puuttumista olen ihmetellyt. Ei se nyt varmaan suoraan semmoinsenaan siihen välttämättä sovellu, mutta pienellä viilauksella saisi todella hyvän hajautetun pakettijärjestelmän, johon olisi helppo peilipalvelimien liittyä ja samat palvelimet voisi palvella laajaa joukkoa eri jakeluista.