Kirjoittaja Aihe: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa  (Luettu 786 kertaa)

HannuK

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 268
  • Profiili
Vaimo piti Zoom-neuvottelua omalla läppärillään, missä Ubuntu 16.04. Muuten homma toimi, mutta hänen äänensä puuroutui, eli muut eivät saaneet siitä selvää. Muiden ääni kyllä kuului selvästi. Itse olen käyttänyt eri videoneuvottelutekniikoita ongelmitta samalla läppärillä enkä keksinyt mitään syytä moiseen ongelmaan. Ainoa asia, mitä jäimme miettimään oli se, että vaimolla oli kokouksen ajan kädessä Huawei Band 4 aktiivisuusranneke. Sehän on bluetooth-yhteydessä puhelimeen, eli siinä on bluetooth koko ajan päällä. Läppärissä ei ollut bluetooth päällä ja se oli ethernetkaapelilla kytketty verkkoon. Siis olisiko tuo ranneke aiheuttaa mikrofonin toiminnan puuroutumisen? Seuraavassa neuvottelussa tarkistamme, että ranneke ei ole läppärin lähellä, varmuuden vuoksi.
Motto: Monimutkaista on helppo tehdä.
2 kpl HP Stream 14" 2 Gt/32 Gt, 1 kpl HP 250-G5 15" 8 Gt/120 Gt, Ubuntu 20.04 LTS  ja Linux Mint 20.1 Cinnamon , ei Windowsia.  Acer 17" Ubuntu Mate+Win XP

Squirrel

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 420
  • Profiili
Vs: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa
« Vastaus #1 : 26.01.21 - klo:16.48 »
Tai sitten mikrofonin herkkyys säädetty liian herkäksi, vaimolla voi olla kuuluvampi ääni tai puhuu lähempää mikrofoniin tms.
Toivoisin tulevan päivä päivältä paremmaksi tietokoneen käyttäjäksi

Hajakenttä

 • Käyttäjä / moderaattori
 • Viestejä: 1449
  • Profiili
Vs: Mikrofonin äänen säröytyminen videoneuvottelussa
« Vastaus #2 : 29.01.21 - klo:11.50 »
Ubuntu 16.04 kuten kysyjällä näyttäisi olevan, näyttää ääniasetukset Ubuntuvalikon hakusanalla ääni. Siinä on välilehti sisäänmenot. Se näyttää kaikkien mikrofonien äänitasot liukusäätimineen. Kun henkilö puhuu kokeeksi mikrofoniin siten, että se on normaalivoimakkuus ja mikki normaalilla paikallaan, saa säädetyksi liukusäätimen niin, ettei äänitaso paljoa pompi yli 100% tason. Sitten ei pitäisi säröytyä.

En usko tuohon teoriaan toisen laitteen aiheuttamasta hiriöstä bluetoothin takia, sittenkään, vaikka olisi bluetoothmikrofoni. Ne on sitä varten suunniteltu, että pysyvät toisistaan erillään.
DELL Latitude E6220, Xubuntu 20.04
– Memento Vivere – Terv: Timo