Ubuntun käyttö > Ohjelmointi, palvelimet ja muu edistyneempi käyttö

Mikä on hyvä C-ohjelmointiin tarkoitettu tekstieditori tai IDE?

(1/2) > >>

Jere Sumell:
Eli otin tänään teorian haltuun Tutorialspointin oppaasta C-kieleen liittyen, vaikka se ei olekaan olio-kieli, Seuraava yö kuluu Lubuntu-koneellani käytännön parissa. Onko palstalla C-ohjelmoijia? Mikä on suosikkinne C:tä koodatessa mitä tulee tekstieditoreihin.

Ainakin nyt aluksi väsään koodia gEditillä, mutta se ei liene edistynein väline?

Tomin:
Vimiin kun on kerran tykästynyt, niin sillä tulee kirjoitettua kyllä melkein kielestä riippumalla.  8) Ei ihan aloittelijaystävällisin tekstimuokkain, mutta siihen kun on tottunut, niin muut tuntuvat tehottomilta.

Vaikka C ei olekaan oliokieli, niin silläkin voi kyllä tehdä olio-ohjelmointia. GLibistä löytyy mukavasti esimerkkiä tietorakenteista sillä tyylillä ja GObjectilla niitä voisi tehdä itse lisääkin, vaikka se onkin kyllä vähän kömpelö paikoin. Pienemmissä ohjelmissa, oppiakseen idean olio-ohjelmoinnin takana ja alkuun päästäkseen voi kuitenkin olla helpompi tehdä structeja ja tehdä vtabletkin itse, mikäli olio-ohjeilmointia haluaa siis harrastaa. Mikään pakkohan siis ei ole, koska samat asiat saa kyllä tehtyä ilmankin.

Loppu meni nyt vähän sivuraiteille, mutta halusin huomauttaa ettei C:n käyttö kielenä estä olio-ohjelmointia. Muuten olen sitä mieltä, että C on hyvä kieli osata. Verrattain yksinkertainenkin.

mrl586:
Microsoftin Visual Studio Code on eräs vaihtoehto ja sen saa myös linux-versiona.
https://github.com/Microsoft/vscode
https://github.com/VSCodium/vscodium

Jere Sumell:
No joo, onhan niitä, kun käyttää hakukonetta ja lukee vähän käyttäjäkommentteja. Vimi vaan C-aloittelijalle huono, kun siinä ei ole koodin highlightingia. Asensin ensin Netbeansin, mutta poistin sen, kävi mielessä sublime, kun jollain palstalla joku ylisti sitä, mutta sekään ei kait ole täysin vapaa ja avoin?

Päädyin Code::Blocks -IDEen, kun se on avoin ja ilmainen, ja vaikutti keveytensä ansiosta toimivan hyvin 14 vuotta vanhassakin koneessa ja ensivaikutelma oli miellyttävä. Onko se sama, kuin ihmissuhteissa, että ensivaikutelma mieli-editorin valinnassa vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen sama se on naisissa.

Tomin:

--- Lainaus käyttäjältä: Jere Sumell - 13.06.19 - klo:22.11 ---Vimi vaan C-aloittelijalle huono, kun siinä ei ole koodin highlightingia.
--- Lainaus päättyy ---

No ei ehkä suoraan pakasta vedettynä, mutta kyllä sen aika helposti päälle saa. En silti sitä suosittelisi, jos tavoite on oppia koodausta tekstieditorin käytön sijaan. Sen sijaan kunhan koodaustaidot ovat kunnossa, niin vimiä voi hyvin kokeilla. Sitten voi päättää viitsiikö opiskella tai oikeastaan aloittaa "elämäntavan", johon kuuluu jatkuvaa oppimista.

https://vimhelp.org/vim_faq.txt.html#faq-24.1
Nykyaikaisten IDE:jen etu on toki se, että kaikki näppärät isot ja pienet jutut ovat oletuksena käytössä tai ainakin hyvin helposti esillä käyttöönotettavaksi. Vimin kanssa menee aika usein googlailuksi tai sitten wikin ja ohjeiden lukemiseksi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta