Kirjoittaja Aihe: PADsynth  (Luettu 2959 kertaa)

redu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 487
    • Profiili
PADsynth
« : 11.12.18 - klo:09.29 »
Paul Nasca:n ZynAddSubFX sisältää erillistä 3 syntetisaattoria:
ADDsynth
SUBsynth
PADsynth
Kaikilla näillä saa aikaan uskomattoman kauniita ja lämpimiä soundeja. Lämpimiä soundeja syntyy käyttämällä yhden äänen sijasta useita lievästi "sivuunviritettyjä" osaääniä.
Nascan tekemä selostus PADsynth:istä:
http://zynaddsubfx.sourceforge.net/doc/PADsynth/PADsynth.htm

Olen soitinprojektissani käyttänyt lähinnä ADDsynth:iä, ja saanut aikaan esimerkiksi erinomaisen pyörivien kaiuttimien Leslie-soundin ilman pyöriviä kaiuttimia.
Mutta tämä ihmeellinen PADsyth perustuu jonkinmoiseen FFT-spektriin:
Erillisäänet suodatetaan IFFT-algoritmilla. Saadaan choir-efekti, jossa kukin ääni sisältää parhaimmillaan jopa satoja lievästi sivuunviritettyjä osaääniä. Uskomattoman hieno ja lämmin ääni. Perusaaltomuoto voi olla sini tai mikä tahansa muu. Kaistaleveyttä, eli osaäänten määrää, eli chorusvoimaa voi säädellä yhdestä ainoasta nupista

Osaako joku selittää, miten IFFT (PADsynth) synteettisissä soittimissa toimii?
Ubuntua 98%, Winkua 2%

redu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 487
    • Profiili
Vs: PADsynth
« Vastaus #1 : 18.12.18 - klo:17.54 »
Uusimmissa Zyn:eissä on mainio "midi learn",

Käytän "midi learn":ia ADDsynth:in kera menestyksellisesti. Paitsi, että opetusprosessin on mentävä kerralla oikein. Edit jälkikäteen ei pelitä, enkä tiedä miten nollata väärä opetus?

Mutta kun yritän opettaa PADsynh:in harmoonisten yliäänten säätimiä, ei mitään tapahdu? Ovatko nämä ylipäätään Zyn:issä opetettavissa?
Edit:
Yoshimin midi-learn on näämmäs kehittyneempi kuin Zyn:in vastaava. Se antaa myös palautetta jo tehdystä opetuksesta. PADsynth säätimien learn onnistui helposti.
« Viimeksi muokattu: 19.12.18 - klo:09.09 kirjoittanut redu »
Ubuntua 98%, Winkua 2%