Muut alueet > Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut

Kuvat kadonneet

(1/2) > >>

raikka:
Vanhassa 32-bittisessä Samsungissa oli Ubuntu Mate 16.04 LTS eikä siellä ei pitänyt olla mitään säilytettävää, siksi siihen asennettiin koko kovalevylle Linux Mint 19 Tara Maten työpöydällä. Myöhemmin ilmeni, että siellä ehkä oli kuitenkin ollut joitakin tärkeitä kuvia joko Roskakorissa tai Kuvat-kansiossa. Onko olemassa mitään keinoa, jolla voisi yrittää pelastaa ne kuvat?

AimoE:
Kokeile löytäisikö PhotoRec tai TestDisk jotain; molemmat löytyvät täältä: https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec.

nm:
PhotoRec on paras toivo. Kannattaa käynnistää kone Ubuntun asennuslevyn/-tikun kokeilutilaan ja asentaa sinne testdisk-paketti, johon photorec sisältyy:


--- Koodia: ---sudo apt install testdisk
--- Koodi päättyy ---

Asennuksen jälkeen ohjelma käynnistyy komennolla:


--- Koodia: ---photorec
--- Koodi päättyy ---

Palautus tehdään ulkoiselle kovalevylle tai vaikka toiselle USB-tikulle. Tiedostonimiä Photorec ei varmaankaan enää pysty palauttamaan, mutta kuvat sinänsä löytyvät, jos niiden päälle ei vielä ole kirjoitettu muuta dataa.

Tarkempi käyttöohje: https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step

ariv:
Poistin ubuntu18.04 LTS avulla puhelimen sd-kortilta vahingossa kuvia. Niitä kait ei pysty enään palauttamaan takaisin ?

kamara:

--- Lainaus käyttäjältä: ariv - 30.06.20 - klo:20.17 ---Poistin ubuntu18.04 LTS avulla puhelimen sd-kortilta vahingossa kuvia. Niitä kait ei pysty enään palauttamaan takaisin ?

--- Lainaus päättyy ---

nm:n ohje, pitäisi auttaa, mutta kuvien nimet menee uusiksi.

Suositteleisin ajamaa photorec:iä muistikortin lukijalla (eikä siis puhelimella) koska sanoit, että poistit SD-kortilta. Tosiaan ensimmäiseksi tekisin levykuvan kyseisestä SD-kortista, ja sitten sorkkisin photorec:llä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta