Ubuntun kehittäminen ja yhteisö > Oppaiden kehittäminen

Päivityksiä USB-asennustikun luontiohjeeseen

(1/4) > >>

nm:
Ubuntu Suomen wikin USB-asennustikun luontiohje voisi kaivata päivityksiä etenkin nyt 18.04:n julkaisun alla. Nykyisessä ohjeessa pisti silmään erityisesti tämä kohta:


--- Lainaus ---Aiemmin on esitetty ratkaisuna dd-komentorivikomennon käyttöä. Esimerkki: dd if=ubuntu-14.04.1-desktop-amd64.iso of=/dev/sdb. Pelkkä dd-komento ei kuitenkaan toimi nykyään, joten nämä ohjeet ovat vääriä. Myöskään unetbootinin käyttö Ubuntussa ei ole suositeltavaa
--- Lainaus päättyy ---

Sattuuko kukaan tietämään, mihin ongelmiin tässä viitataan? Tietääkseni dd:llä kirjoitettu käynnistyslevy on pätevä siinä missä Levyt-ohjelmalla tai Rufuksella kirjoitettu tikkukin. Nekään eivät tee mitään sen ihmeellisempiä temppuja raakakopioinnin lisäksi. Sitäpaitsi käytän itse hybrid-ISO-levykuvien kirjoittamiseen aina dd:tä, eikä se ole vielä pettänyt. :)

Toisekseen Unetbootin ei ole suositeltava siksi, että sillä ei pysty tekemään UEFI-tilassa käynnistyvää tikkua, ja sama rajoitus pätee kaikkiin käyttöjärjestelmiin.

salai:
Rufus ei tee tikkua käyttökelvottomaksi kuten dd, eli Rufuksen iso-optiolla tehdylle tikulle voi kopioida tiedostoja ja esim. muokata käynnistysvalikoita.
Mitä järkeä on tehdä 16 tai 32 Gtavun tikku read-onlyksi dd:llä tai Levyt-ohjelmalla, kun tikulle mahtuu lisäksi vaikka kaikki Windows 10 versiot ja kumulatiiviset päivitykset sekä tarpeellisten ohjelmien asennustiedostot? Minä ainakin käytän jatkuvasti omia räätälöityjä tikkuja tuttavien Windows-ongelmien ratkaisuun. Ja ne buuttaavat myös UEFI-tilassa, ainakin useimmissa koneissa.

nm:

--- Lainaus käyttäjältä: salai - 15.04.18 - klo:21.20 ---Rufus ei tee tikkua käyttökelvottomaksi kuten dd, eli Rufuksen iso-optiolla tehdylle tikulle voi kopioida tiedostoja ja esim. muokata käynnistysvalikoita.

--- Lainaus päättyy ---

Rufuksesta ei ole Linux-versiota. Sen käyttö on jo neuvottu nykyisen ohjeen Windows-osiossa.



--- Lainaus käyttäjältä: salai - 15.04.18 - klo:21.20 ---Mitä järkeä on tehdä 16 tai 32 Gtavun tikku read-onlyksi dd:llä tai Levyt-ohjelmalla, kun tikulle mahtuu lisäksi vaikka kaikki Windows 10 versiot ja kumulatiiviset päivitykset sekä tarpeellisten ohjelmien asennustiedostot?
--- Lainaus päättyy ---

Nuo ovat toissijaisia tarpeita kyseisen ohjeen kannalta. Olennaisinta on neuvoa mahdollisimman yksinkertainen ja suoraviivainen menetelmä Ubuntun asentamiseen USB-tikun avulla.

jekku:
Onkohan kenelläkään tietoa tuosta:
"Pelkkä dd-komento ei kuitenkaan toimi nykyään" ?

Kohtahan tuon voi kokeilla, se 18.04 julkaistaneen pian.

Mutta olisi se kiva tietää jo etukäteen ellei se oikeasti toimi. Ja erityisesti jotta miksi ei!

LMJ2368:
Täytyy sanoa, että en oikein ymmärrä mistä ketjussa on kyse.

Tein pienestä muistitikusta hyvin toimivan 18.04:n asennennustikun 16.04:n käynnistyslevyn luonti-sovelluksella. Teinkö jotain väärin?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta