Ubuntun kehittäminen ja yhteisö > Ubuntun kehitysversio

Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver

(1/28) > >>

juhisi:
http://cdimage.ubuntu.com/

https://lists.ubuntu.com/archives/bionic-changes/

https://community.ubuntu.com/

https://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=427

https://wiki.ubuntu.com/BionicBeaver/ReleaseSchedule

epiphone:

--- Lainaus käyttäjältä: juhisi - 24.10.17 - klo:16.38 ---Liekkö tämä olisi nyt viimeinen LTS versio ja systeemi hyppäisi oikeaan Rolling release systeemiin kuten useat distrot ovat jo tehneet.
--- Lainaus päättyy ---


Mä en sitten yhtään tykkää noista Rolling release systeemeistä. Nykyinen systeemi on parempi... ???

jekku:

--- Lainaus käyttäjältä: juhisi - 24.10.17 - klo:17.31 ------
Eli systeemi on nopeampi, varmempi, turvallisempi, kevyempi jne...

--- Lainaus päättyy ---

Varmempi, kevyempi?

Kaikkiin vähänkin kriittisiin koneisiini asennan Debianin vakaan...
Mutta kuten mainitsit, "miten sen katsoo" :)

juyli:

--- Lainaus käyttäjältä: juhisi - 24.10.17 - klo:18.20 --- Itse katson, että uudempi on parempi ja että systeemin tulisi hypätä Rolling releaseen, joku muu voi nähdä asiat toisin  8)
--- Lainaus päättyy ---
Hieman karsastan Rolling release -moodia (huonojen kokemusta perusteella :( ) Ubuntussa ja Fedorassa pidän hyvänä, että tiettynä ajankohtana (1/2 vuotta) järjestelmä on päivitettävissä laajana kokonaisuutena. Ubuntu säilyttää koko tukiaikanaan kernel-version alkuperäisenä (vaikka uudempikin kernel usein on asennettavissa), mutta Fedora päivittää huolettomasti myös kernelin versiosta toiseen (ja säilyttääkin ainoastaan kaksi uusinta kernel-versiota oletuksena).

Vanhojen, vielä tuettujen Ubuntu-versioiden tulisikin (kuten ainakin joskus ennen) olla tuettu lähinnä palvelinohjelmistojen osalta, mutta varsinaiseen työpöytäkäyttöön ei vanhoja versioita tarvitsisi olla tuettuna.
https://wiki.ubuntu.com/Releases
Ubuntu 6.06.2 LTS Dapper Drake (Server)  January 21, 2008 June 1, 2011
Ubuntu 6.06 Dapper Drake (Desktop) Rel June 1, 2006 July 14, 2009

Tietysti periaatteessa niin Ubuntu kuin Fedorakin (ja jotkut muutkin jakelut) on aina päivitettävissä seuraavaan (tai jopa yli joidenkin versioiden), joten ero Rolling releases -moodin kanssa on aika marginaalinen.
Ubuntu LTS-version päivittäminen taas parin vuoden välein seuraavaan LTS-versioon on aina melkoisen pitkä harppaus, joten täälläkin usein on suositeltu LTS-päivityksen sijaan jakeluversion uudelleenasentamista suosiolla.

nm:

--- Lainaus käyttäjältä: juhisi - 24.10.17 - klo:16.38 ---Liekkö tämä olisi nyt viimeinen LTS versio ja systeemi hyppäisi oikeaan Rolling release systeemiin kuten useat distrot ovat jo tehneet.

--- Lainaus päättyy ---

En usko että tuollaista on näköpiirissä. Ylläpidetyille LTS-versioille on tarvetta vielä pitkälle tulevaisuuteen. koska Ubuntu pyrkii olemaan vakaa palvelin- ja sovelluskehitysalusta samaan tapaan kuin muut merkittävät jakelut: Red Hat, openSUSE ja Debian. Rolling release -jakelut sopivat harrastajille ja jakeluiden kehittäjille, mutta niiden varaan ei voida rakentaa pitkäaikaisesti ylläpidettäviä nettipalveluja tai sulautettuja sovelluksia, joiden alustana Linuxia käytetään yritysmaailmassa. Raha ja työvoima liikkuu siellä.

Ubuntun väliversiot sen sijaan voisi minun puolestani hyvin korvata rolling release -rinnakkaisjakelulla, kuten Debian-projektissakin on tehty viimeiset 20 vuotta.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta