Kirjoittaja Aihe: Jäljitys ohjelma Prey ja Ubuntu  (Luettu 1890 kertaa)

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2425
  • Profiili
Jäljitys ohjelma Prey ja Ubuntu
« : 05.03.17 - klo:09.59 »
Etsin ohjelmaa joka löytäisi tietokoneeni, jos se hukkuisi. Verkossa törmäsin sellaiseen kuin Prey. Onko sen lataaminen turvallista, vai voisiko sellaisen asentaminen johtaa ojasta allikkoon? Toistaiseksi en ole kadottanut läppäriäni, mutta Pietarissa se kävi mielessäni. Toinen ohjelma on Android puhelimen katoamista varten. Sellainen löytyy Play kaupasta. Mitkä olisi Ubuntukäyttäjälle paras ratkaisu?

AimoE

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2727
  • Profiili
Vs: Jäljitys ohjelma Prey ja Ubuntu
« Vastaus #1 : 05.03.17 - klo:11.12 »
Etsin ohjelmaa joka löytäisi tietokoneeni, jos se hukkuisi. Verkossa törmäsin sellaiseen kuin Prey. Onko sen lataaminen turvallista, vai voisiko sellaisen asentaminen johtaa ojasta allikkoon? Toistaiseksi en ole kadottanut läppäriäni, mutta Pietarissa se kävi mielessäni.

Varkaussuoja (laitteen jäljitys) voi toimia vain jos Ubuntu on käynnissä, mutta kuinka moni varas jättää sen käyntiin? Tiedot voit suojata salaamalla kaikki tärkeät osiot, mutta jäljityksen onnistumista pidän aika epävarmana.

Toinen ohjelma on Android puhelimen katoamista varten. Sellainen löytyy Play kaupasta. Mitkä olisi Ubuntukäyttäjälle paras ratkaisu?

Android-puhelimssa on yleensä jo ostettaessa valmiiksi konffattuna ainakin Googlen jäöjitys, ehkä myös valmistajan oma ratkaisu; esimerkiksi Samsungilla on sellainen. Molemmat toimivat samoin kuin Prey, eli nettisivulla johon pääsee minkä tahansa koneen nettiselaimella. Koska puhelimen jäljitys ei vaadi että tietokoneella olisi joku jäljityssofta, puhelimen varkaussuojaa ei tarvitse kytkeä siihen minkä ratkaisun valitsee Ubuntu-koneelle.

F-Securen ratkaisu (Mobile Security) ei käytä nettipalvelua, vaan vaatii että jäljittäjä saa käsiinsä jonkin toisen puhelimen ja pystyy sieltä lähettämään tekstiviestejä hukattuun puhelimeen. Lisäksi asetuksiin (siinä puhelimessa jonka hukkaamista pelkää) voi jo ennalta asettaa luotetun puhelinnumeron ja muuta tarvittavaa. Näitä tietoja ei voi enää vaihtaa sitten kun puhelin on jo hukattu, joten aika jäykkä on systeemi kalliissa tuotteessa.

Echramath

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 242
  • Profiili
  • http://iki.fi/ech/
Vs: Jäljitys ohjelma Prey ja Ubuntu
« Vastaus #2 : 05.03.17 - klo:22.18 »
Ainakin yrityspuolella pyritään nykyään siihen, ettei laitetta saisi edes käyntiin ilman salasanaa. (En tiedä saako osaa malleista millään, ainakaan perusrosvon menetelmillä, kun valmistajalle on ilmoitettu laite varastetuksi). Ja täydellinen levyn kryptaus. Toki firmakäytössä yksi läppäri on helppo "uloskirjata", datan päätyminen väärin käsiin pelottaa paljon enemmän.

Kannattaa varmaan kaivertaa sähköpostiosoite siihen vehkeeseen niin voi teoriassa saadakin sen takaisin.