Kirjoittaja Aihe: Brother HL-5250DN verkkoasetukset [RATKAISTU]  (Luettu 3483 kertaa)

ilkant

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1277
 • Kubuntu
  • Profiili
Brother HL-5250DN verkkoasetukset [RATKAISTU]
« : 17.01.17 - klo:05.44 »
Vuosia hyvin palvellut kirjoitin Brother HL-5250DN on ollut lähiverkossa ADSL-purkin kautta. Olen asettanut kiinteän IP:n kirjoittimelle 192.168.10.7. Nyt purkki vaihtui VDSL2-purkiksi Zyxel ja sen käytettävissä oleva osoiteavaruus on 192.168.100.33 - 66 (suunnilleen). Eli kirjoitin ei näy lähiverkkoon. Brother-kirjoittimessa ei ole mitään LCD-näyttöä eikä säätömahdollisuutta IP:n vaihtoon.

Kokeilin vanhaa ADSL-purkkia, mutta siinä kirjoittimen IP oli vaihtunut sellaiseksi, että en tietokoneella (käyttis Kubuntu 16.04) nähnyt kirjoitinta uuden kirjoittimen asennustoiminnoissa. IP tuntui olevan tämän kautta muotoa 192.168.100.x. Pitäisikö vain kokeilla lisää erilaisia juttuja saadakseni kirjoittimen näkyvmään koneella?

Voinko liittää kirjoittimen suoraan tietokoneeseen ns. käännetyllä kaapelilla (Cat-5) ja voin saada kirjoittimen hallintasivun näkyviin suoraan tuolla vanhalla kiinteällä osoitteella 192.168.10.7 ? Siitähän sen IP:n voi vaihtaa. Kirjoitin on aivan liian hyvä roskikseen heitettäväksi, sillä minulla on uusi käyttämätön väriainerumpu, joka todennäköisesti kestäisi loppuikäni käytössäni.
« Viimeksi muokattu: 27.01.17 - klo:01.24 kirjoittanut ilkant »

Tomin

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä / moderaattori+
 • Viestejä: 11455
  • Profiili
  • Tomin kotisivut
Vs: Brother HL-5250DN verkkoasetukset
« Vastaus #1 : 17.01.17 - klo:11.59 »
Voinko liittää kirjoittimen suoraan tietokoneeseen ns. käännetyllä kaapelilla (Cat-5) ja voin saada kirjoittimen hallintasivun näkyviin suoraan tuolla vanhalla kiinteällä osoitteella 192.168.10.7 ? Siitähän sen IP:n voi vaihtaa.
Tarkoittanet ristiinkytkettyä verkkokaapelia. Onnistuu luultavasti myös suoralla verkkokaapelilla, sillä monet nykyiset verkkokortit osaavat tarpeen vaatiessa tehdä itsekin tuon ristiinkytkennän. Gigabitin yhteydessä sitä ei edes tarvita.

Kirjoitin on aivan liian hyvä roskikseen heitettäväksi
Tuskin on pelkoa, että tarvitsisi pois heittää.

Mieleeni tuli, että eikö tulostimessa ole jotain resetointinappia, jolla sen saa oletusasetuksille? Tietenkin sitten pitäisi tietää miten se oletusasetuksilla toimii, mutta jos oletus on hakea osoite reitittimeltä (DHCP), niin silloin reitittimen asetuksista pitäisi löytyä lista jaetuista osoitteista. Ehdotan, että jatkossa sen sijaan, että tulostimesta asettaa tuon IP-osoitteen kiinteäksi, niin käytettäisiin ennemmin DHCP:tä ja laitettaisiin reititin jakamaan tulostimen MAC-osoitteen perusteella kiinteä osoite. Tällöin reititintä voi vaihtaa ilman, että tulee tällaisia ongelmia. Näin tietenkin vain siinä tapauksessa ettei tulostimen laiteohjelmisto ole jotenkin rampautettu ja osaa hakea osoitteen (yleensä kaikki nykyaikaiset verkkolaitteet osaavat).
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Pjotor

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 291
  • Profiili
Vs: Brother HL-5250DN verkkoasetukset
« Vastaus #2 : 18.01.17 - klo:07.37 »
Lainaus
Ehdotan, että jatkossa sen sijaan, että tulostimesta asettaa tuon IP-osoitteen kiinteäksi, niin käytettäisiin ennemmin DHCP:tä ja laitettaisiin reititin jakamaan tulostimen MAC-osoitteen perusteella kiinteä osoite. Tällöin reititintä voi vaihtaa ilman, että tulee tällaisia ongelmia. Näin tietenkin vain siinä tapauksessa ettei tulostimen laiteohjelmisto ole jotenkin rampautettu ja osaa hakea osoitteen (yleensä kaikki nykyaikaiset verkkolaitteet osaavat).

Juuri noin kuten Tomin kertoi. Itselläni on sellaisia kokemuksia, että jotkut reitittimet eivät pelaa kunnolla jos kiinteä IP on vain laitteen (tulostin, NAS, kamera, tms.) päästä asetettu, vaan ne vaativat nimenomaan tuon kiinteän osoitteen asettamisen DHCP serverille MAC-perusteisesti.
Ohhoh!

ilkant

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1277
 • Kubuntu
  • Profiili
Vs: Brother HL-5250DN verkkoasetukset
« Vastaus #3 : 26.01.17 - klo:04.54 »
Mieleeni tuli, että eikö tulostimessa ole jotain resetointinappia, jolla sen saa oletusasetuksille? Tietenkin sitten pitäisi tietää miten se oletusasetuksilla toimii, mutta jos oletus on hakea osoite reitittimeltä (DHCP), niin silloin reitittimen asetuksista pitäisi löytyä lista jaetuista osoitteista.

Olen kokeillut ohjekirjan mukaista resetointia tehdasasetuksille kolme kertaa. Se ei ole sitä IP:tä kuitenkaan vaihtanut. Näin uskoisin. Zyxel VMG3925:sessa sitä ei ainakaan näy. Hätätilassa voinen käyttää kirjoitinta suoraan työasemalta kirjoitinkaapelin kanssa. Haluaisin kuitenkin, että pystyn tulostamaan millä tietokoneella tahansa tässä kotiverkossa. Kiitoksia jo tähänastisista neuvoista. Jatkan vielä kokeiluja.

ADSL-purkki oli siltaava. Hämärästi muistan, että halusin varmistaa, ettei kirjoitin näy Internettiin. Siksi asetin kiinteän IP:n.

JJK

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 359
 • Ubuntu Mate 22.04
  • Profiili
Vs: Brother HL-5250DN verkkoasetukset
« Vastaus #4 : 26.01.17 - klo:07.18 »
Kokeile skannata nmap:lla verkkosi läpi josko löytyis.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install nmap

nmap -sP 192.168.*.*

ilkant

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1277
 • Kubuntu
  • Profiili
Vs: Brother HL-5250DN verkkoasetukset
« Vastaus #5 : 27.01.17 - klo:01.24 »
Kokeile skannata nmap:lla verkkosi läpi josko löytyis.

Kirjoitin toimii! Muutaman aputoiminnon jälkeen pääsin säätelemään verkon kautta kirjoittimen asetukset oikeiksi. Suuret kiitokset taas!

Kirjoitin näkyi tuolle nmapille ja siinä kaksi viimeisintä ip-numeroa olivat vanhoista asetuksista. Sain kirjoittimen hallinnointisivun selaimeen. Ja kas, olin tallettanut noin 10 vuotta sitten kirjoittimen hallinnan tunnuksen ja salasanan. Vaihdoin kirjoittimesta sen kiinteän ip:n DHCP:llä haettavaksi. Sammutin kirjoittimen ja virrat uusiksi päälle. Sitten asensin kirjoittimen uudelleen CUPSin kautta Kubuntuun. Ja pelaa! Libre Office Writerillä tulostin yhden sivun.
« Viimeksi muokattu: 27.01.17 - klo:01.29 kirjoittanut ilkant »