Kirjoittaja Aihe: Reaper linux (native), M-Audio ProFire 2626, Jack yms asiaan liittyvää  (Luettu 4346 kertaa)

uhappo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1029
 • Sissos
  • Profiili
  • Urkin sivut
http://www.landoleet.org/dev/

Pitkäaikainen tutkimusmatka linuxaudion maailmaan taitaa viimeinnii saada toivottua suuntaa ja sitä myöten "tulosta" - Reaper natiivina linuxissa eli itellä ubuntussa. Jeah! Eli pääpiirteittäin ubuntu 15.10 64bit, tässä on joitain kxstudion repojuttuja messisä ja lowlatency kernel. Tuolta reaperin sivustolta asennettu:
Koodia: [Valitse]
libSwell-x86_64-debian-stretch-gtk3.tar.xz
Koodia: [Valitse]
reaper_520rc3_developer_linux_x86_64.tar.xzIte reaperin paketti pitää vaan purkaa, samoin toi libSwell ja sit ite libSwell.so tipauttaa Reaperin kansioon jossa itse reaper5.run sijaitsee. Sit vaan "runittaa" reaper5:n ja bam, pitäis lähteä reaper tulille. Reaper ei oo ilmainen, mutta viiden sekunnin alkuilmoituksen jälkeen toimii 100% täysin normaalisti ja kuin ostettu versio ilman minkäänlaisia nag screeneja, mute/silencia tms. (Ardouria kokeilin ja 10min jälkeinen hiljaisuus lopetti kokeilun..)

M-Audio ProFirea varten latasin ffadon paketin (lib-ffado, muistaakseni) repoista ja oikean firewire-piuhan myötä laite heräsi tulille. Sitten QjackCtl päälle ja sieltä oikea ajuri eli firewire valituksi asetuksineen, sitten Reaper päälle. Sen jälkeen QjackCtl:n Connect-kohdasta oikeat I/O:t M-Audion ja Reaperin väliltä kohdalleen, sen jälkeen Session-kohdasta kun tallentaa routingit/asetukset kohilleen niin saap nopeesti kokonaisuuden tulille.

Latenssiasetuksissa on 32samples ja periods 3, irq-hommia en oo vielä säätäny firewiren suhteen, taitaa olla usb:ille prioriteet nyt päällä (Focusrite Scarlett 2i2 USB). xruneja heittää ajoittain mutta niillä ei oo vielä niin paljoa nyt merkitystä, tärkeempi päästä nyt ton systeemin kanssa sinuiks ja sit hienosäätöä. Plus 16.04 on lähdössä ihan lähiaikoina uutena asennuksena niin pitää katella miten hommat siellä maailmassa toimii.

Anyway, jälleen kerran tää ohjeena itelleni ja toivottavasti muillekin. Reaper on ihan kuningasluokan DAW, taitaa vääjäämättä mennä vielä virallista julkistamista kohti eli tuki ja käytettävyys paranee koko ajan. Mutta jo nyt täysin toimiva ja erittäin tehokas editoinnin ja muutennii käytettävyyden suhteen.

HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

koivukoski1

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 727
  • Profiili
Hyvä homma!
Mutta miten 2626:n dsp mixeri, saitko toimimaan winellä tai muuten?
Sillonhan et tarvitsisi pieniä latensseja, vai onko midiä?

Ajatko mitään skriptiä, joka tappaa turhat ohjelmat ja nostaa kellot tappiin.
Ubuntussa taitaa olla tuo freq scaling käytössä.

Täällähän on noista noatimestä/journaloinnista ollutkin juttua.

-Koivukoski1

uhappo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1029
 • Sissos
  • Profiili
  • Urkin sivut
Jos nyt ymmärsin oikein niin toi dsp-mikseri toimii komennolla
Koodia: [Valitse]
ffado-mixerEn oo oikeestaan ikinä touhunnu ton rautakuuntelun kanssa ja midiä kyllä tuun tarviimaan joten sen rautakuuntelun vaihtoehdon jätän ehkä hamampaan tulevaisuuteen, tosin hauskahan sekin puoli ois opetella.

Ei oo mitään scriptiä käytössä turhien ohjelmien suhteen, kelloja ajatellen mulla on tommonen about postimerkin näköinen sovellus yläpalkista josta pystyy valitsemaan performance/powersave.

irq-hommia en oo nyt säätäny firewiren suhteen. noatime/journal-hommia oonkin säätäny tähän asennukseen aiempien tän foorumin topicien myötä. Mutta tähän on tulossa kohta uus 16.04-asennus niin sit kattelen tarkemmin miten hommat siellä toimii vanilja-meiningin pohjilta, sitten perinteisesti säätämään jos ei ihan heti toimi kunnolla  :D

Liitteenä ton mun ffado-mixerin näkymä, on kyllä harvinaisen sekava mutta kyllä se winukan puolen mixeri-softa on myös alkuunsa aikamoista sekametelisoppaa.. Rok!
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

New_user

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1243
  • Profiili
Onko mitään uutta Reaper - Ubuntu -rintamalta. Itse luovuin ajat sitten softien kanssa pelaamisesta, ja ostin Zoom R24:n käytettynä, ja se on täyttänyt omat tarpeet ihan hyvin, kun en pelaa midin kanssa. Jossain vaiheessa voisi tietysti taas ajatella kokeila softaratkaisujakin, kun Reaper on ollut Windows-puolelta jotenkin tuttu. Miten pluginien kanssa, eli onko natiiviin Reaperiin saatavissa miten?
« Viimeksi muokattu: 15.10.17 - klo:16.00 kirjoittanut New_user »