Mikrobitti uutisoi taannoin Linux Mintistä ja yks asia mitä toimittaja arvosteli oli vanha Kernel... Hän kirjoitti kärkkääseen tyylin suurin piirtein... "on jotenkin uskomatonta miten Mintin kehittäjät tekevät järjestelmän niin vanhalle Kernelille, kun asia on vahvasti tietoturvaankin liittyvää jne..."
Ensinnäkin Linux Mint on vain käyttöliittymätasolla kustomoitu versio Ubuntusta. Kerneli ja kaikki työpöytäjärjestelmän alla oleva tavara on suoraan Ubuntusta ja Ubuntun repositorioista. Mintin kehittäjät eivät ota kantaa kernelin versioon, vaan Canonicalin ja Debianin kehittäjät ylläpitävät sitä.
Toiseksi tietoturvakorjaukset portataan niille kernelin versioille, joita jakelussa ylläpidetään. Esimerkiksi nykyistä Ubuntu 18.04:n 4.15-sarjan kerneliä ylläpidetään koko 18.04:n elinkaaren ajan, eli vielä 4,5 vuotta. Jatkuva kernelin uusimpien versioiden seuraaminen LTS-jakelussa (jollainen myös Linux Mint käytännössä on) aiheuttaisi loputtomasti ongelmia laitteisto- ja ohjelmistoyhteensopivuuden kanssa. Nykyiselläänkin kernelin backportatut bugikorjaukset rikkovat silloin tällöin olemassa olevaa toiminnallisuutta. Ubuntussa ja Mintissä voi myös käyttää ns.
Rolling HWE -ydintä, joka tarkoittaa, että LTS-version kerneli päivittyy muutaman kuukauden viiveellä uusimmassa ei-LTS-versiossa käytettyyn kerneliin. 18.04:ssä ja 18.04.1:ssä tämä on valinnainen ominaisuus, joka kannattaa sivuuttaa, jos vakaus on tärkeämpää kuin uusin laitetuki. 18.04.2:sta eteenpäin asennuslevykuvassa on valmiina päivitetty HWE-ydin, joka sitten päivittyy eteenpäin 18.04.5:een ja seuraavaan LTS-ytimeen asti.
Yhteensopivuutta rikkovista päivityksistä ja uusista kerneleistä saa vapaasti nauttia noissa rolling release -distroissa, mutta sellaisten käyttäminen tuotantoympäristössä on riskialtista ja aiheuttaa paljon ylimääräistä ja turhaa työtä.