Kirjoittaja Aihe: Ubuntu ajurit+teamviewer?  (Luettu 1757 kertaa)

jnd

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Ubuntu ajurit+teamviewer?
« : 01.12.15 - klo:11.04 »
Terve. Olen tässä viimepäivinä koittanut ottaa jälleen Ubuntu 14.04 käyttistä W10 rinnalle (samalle kovolle huonoin tuloksin, mutta eri kovoille sain kummankin pelaamaan). Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui resoluutio jota en saanut nostettua 1024x768->1360x768 millään, tarvitsisi ilmeisesti ajurit. Mutta miten saan asennettua nuo kun vaikka latasin oikeat ajurit valmistajan sivuilta, niin "klik, klik, asenna"-periaatteella en saanut hommaa toimimaan, vaan järjestelmä ilmotti jotain erroria. Sitten kun koitin asentaa teamvieweriä, niin jotakuinkin sama ongelma.
Onko ubuntun käyttö nykypäivänä vielä skriptausta, vai onnistuuko käyttö tavan jampalta, joka on tottunut DOS/Windows-alustaan?
Tässä näin alustavasti tämä.. illalla lisää
Koneena:
Xeon E3-1231 v3
Asus z97-c
MSI Geforce 980 gtx

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 15363
  • Profiili
Vs: Ubuntu ajurit+teamviewer?
« Vastaus #1 : 01.12.15 - klo:11.13 »
Nvidian suljettu ajuri asennetaan Ubuntun omalla ajurityökalulla, eli ei tarvitse etsiä netistä mitään, eikä muistaa päätekomentoja.

Kirjoita Dashin hakuun (joka avautuun vasemman yläkulman Ubuntu-kuvakkeesta): Ohjelmistot ja päivitykset ja siirry välilehdelle Lisäajurit. Siellä pitäisi olla valittavana ajuriversio 352.


TeamVieweriä en ole itse kokeillut asentaa, mutta ohjeiden perusteella vaikuttaa yhtä suoraviivaiselta kuin Windowsissa. Missä kohtaa menee pieleen ja minkä virheen saat?
« Viimeksi muokattu: 01.12.15 - klo:11.16 kirjoittanut nm »

jnd

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Ubuntu ajurit+teamviewer?
« Vastaus #2 : 02.12.15 - klo:12.43 »
Kiitoksia avusta :). Johan alko ajurit toimimaan. En tiedä mitä olin onnistunut sössimään teamviewerin asennuksessa, mutta nut sekin toimii.. En muista mikä ilmotus se tarkalleen oli mut asennussysteemi ilmotti jotain ettei osaa avata sitä. Seuraavaksi ois flashi ym. perusjutut. Illan projektina ois koittaa saada digital devicen Tv-kortti, ja ohjelmien ajastukset toimintoimimaan tuossa

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 15363
  • Profiili
Vs: Ubuntu ajurit+teamviewer?
« Vastaus #3 : 02.12.15 - klo:12.57 »
Seuraavaksi ois flashi ym. perusjutut. Illan projektina ois koittaa saada digital devicen Tv-kortti, ja ohjelmien ajastukset toimintoimimaan tuossa

Näistä kannattaa sitten avata uudet aiheet, jos haulla ei löydy ratkaisuja.

Flash toimii suoraan Chromessa. Chromiumiin asennus onnistuu tähän tapaan: https://wiki.ubuntu.com/Chromium/Getting-Partner-Flash
Samalla adobe-flashplugin -paketilla se lähtee toimimaan myös Firefoxissa, joskin Firefoxin Flash-liitännäisen versio on 11.2 (edelleen tuettu, mutta vanha).


Taustalla toimivia TV-vastaanotto-ohjelmia on useampia, mutta MythTV, Tvheadend ja VDR ovat monipuolisimmat vaihtoehdot. Näistä suosittelisin kokeilemaan aluksi Tvheadendia, joka on kevyt ja moderni selainkäyttöliittymällä varustettu tallennus- ja streamauspalvelin.

Asennus: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=49588.msg380119#msg380119
Asetukset: http://wiki.openelec.tv/index.php/Configuring_Tvheadend